Cevap: Led , lcd , plazma , tüplü televizyonlar ve farkları
oy bastım sadece. evde plazma var. daha digiturk plus'a bile terfi etmedik. 4 kanal seyretmek için alınmaz. tüm kanallar hd yayın yapsın düşünelim. o zaman kadar led teknolojisi de gelişir, fiyatlar düşer. hakkaten bundan sonra 3d tv'ler gelecek... biz görebilecek miyiz bakalım...
Daha önce normal DSMART uydu alıcım vardı ve standart scart bağlantısı ile LCD'ye bağlıydı. Görüntüler çok pikselli ve net değildi.
Daha sonra aynı marka uydu alıcısının HD versiyonunu aldım DSMART için. Scart kablo ile bağladığımızda aynı görüntü kalitesizliği mevcuttu fakat HDMI kablo ile bağlantı yaptığımızda sanki LCD değişmiş gibi görüntü kalitesi ciddi bir şekilde arttı.
Bu bahsettiğim durum HD değil normal yayınlar ile ilgili bir tecrübemdir. HDMI ile bağlantı yapmak ciddi bir artış sağlıyor görüntü kalitesi bazında.
[quote=nuestra;116239]Daha önce normal DSMART uydu alıcım vardı ve standart scart bağlantısı ile LCD'ye bağlıydı. Görüntüler çok pikselli ve net değildi.
Daha sonra aynı marka uydu alıcısının HD versiyonunu aldım DSMART için. Scart kablo ile bağladığımızda aynı görüntü kalitesizliği mevcuttu fakat HDMI kablo ile bağlantı yaptığımızda sanki LCD değişmiş gibi görüntü kalitesi ciddi bir şekilde arttı.
Bu bahsettiğim durum HD değil normal yayınlar ile ilgili bir tecrübemdir. HDMI ile bağlantı yapmak ciddi bir artış sağlıyor görüntü kalitesi bazında.[/quote]
Ewet çok doğru. Doğru bir tespit
[quote=gokbey;116184]led tv'ler hakkında bilgisi olan var mı? nedir, ne değildir? lcd mi, led tv mi?[/quote]
Ampul TV :D
O değil şu çerçevesizlerden 19'' ve 23'' felan olsa 2. Metuvizyon'da kullanırım :D