Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?
[quote=Kutay;146463]senin o extreme zannettiğin board'u daha ilk kez ayağına takan çoğu kişi 2. gününde kayabilmeye başlıyor.
2.gününde kayak ile kayabilen pek insan göremezsin çünkü board kadar kolay alışılabilen bir şey değildir.
sen board yaptığın için board sana extreme geliyor sanırım, yada way be herkes board yapamaz ben yetenekliyim galiba modundasın sanırım kendince.
ama bi kayak yapmayı denede, kendini ne kadar beceriksiz hissedeceğini kendin gör.[/quote]
işte... işin bu kısımları görecelidir abiler..kim neyi ne kadar sürede geliştirir ya da bir süre sonra olduğu yerde saymaya başlar mı başlamaz mı...aslında çoğumuzun durumu üç aşağı beş yukarı bu tarifime yakın..çoook üst düzey kayak yapabilen ile çookk üst düzey board yapabilen ancak bu ve benzer konularda ortak noktada buluşur diye düşünüyorum..
[quote=Kutay;146471]Abi aslına bakarsan, önceden bende senin gibi düşünüyordum. Zaten bu bahsettiğim benim şahsi görüşüm değil, forumda da bununla ilgili bir yazı vardı.
Kayakta iki ayak bağımsız hareket ettiği için iki ayağın koordinasyonu sağlayabilmek vakit alıyormuş ve o yüzden daha uzun sürüyormuş alışmak.
Zaten dikkat edersen, çoğu kişi, bir kaç gün sonra kar sapanı ile kaymaya başlar ama bir türlü parallele geçemez. Bazı kişişler için oldukça uzun sürebiliyor parallele geçebilmek.[/quote]
Ben 2 sezon önce kayakla başlamış, geçen sezonda boarda geçmiş birisi olarak kayağı daha çabuk öğrendiğimi düşünüyorum. Daha ilk günün sonunda kar sapanıyla kendimi yönlendirebilerek iniyordum. Ha başlangıç seviyesinde bıraktım o ayrı. Yeni yeni slamom yapıp dik yerlerden inebiliyordum ki boarda geçtim.
Boardda ise 3. günde sakatlanmıştım ama kimbilir kaçıncı günde (belki 5. ya da 6.) hala yerlerde sürünüyordum. Daha doğru düzgün kayamıyordum, ancak parmak ucu veya topukla düşen yaprak şeklinde inebiliyordum, slaloma geçememiştim.
Özetle bana öyle geliyor ki, hiç bilmeyen birisi için kayak öğrenmek daha kolaydır.
[quote=drunk bat;146473]Ben 2 sezon önce kayakla başlamış, geçen sezonda boarda geçmiş birisi olarak kayağı daha çabuk öğrendiğimi düşünüyorum. Daha ilk günün sonunda kar sapanıyla kendimi yönlendirebilerek iniyordum. Ha başlangıç seviyesinde bıraktım o ayrı. Yeni yeni slamom yapıp dik yerlerden inebiliyordum ki boarda geçtim.
Boardda ise 3. günde sakatlanmıştım ama kimbilir kaçıncı günde (belki 5. ya da 6.) hala yerlerde sürünüyordum. Daha doğru düzgün kayamıyordum, ancak parmak ucu veya topukla düşen yaprak şeklinde inebiliyordum, slaloma geçememiştim.
Özetle bana öyle geliyor ki, hiç bilmeyen birisi için kayak öğrenmek daha kolaydır.[/quote]
kayaktan boarda geçemendeki sebep neydi?
[quote=drunk bat;146473]Ben 2 sezon önce kayakla başlamış, geçen sezonda boarda geçmiş birisi olarak kayağı daha çabuk öğrendiğimi düşünüyorum. Daha ilk günün sonunda kar sapanıyla kendimi yönlendirebilerek iniyordum. Ha başlangıç seviyesinde bıraktım o ayrı. Yeni yeni slamom yapıp dik yerlerden inebiliyordum ki boarda geçtim.
Özetle bana öyle geliyor ki, hiç bilmeyen birisi için kayak öğrenmek daha kolaydır.[/quote]
doğru olabilir..olmayabilir de.. öğrenen ve öğreten kişinin "yeteneğine" de bağlı..sanırım şunu atlıyoruz..çoğumuz ders almadan yapmaya başladık bu spora..belki iyi bir eğitmen ile iş çok daha kolay hale gelebilirdi.. hoş , daha kolay hale gelmiş olsa bile..örneğin drunk, sen ilk gün sonunda board kayabiliyor olsaydın..ve şöyle deseydin"arkadaşlar ben ilk gün kaydım , bu iş çok kolay" bu cümle doğru olur muydu? yada tam tersi ben yalnız başıma üç gün denedim kayak kayamadım "yaa bu iş acayip zor" oldu mu olmadı işte...yani.. aslında önemli olan hangisinin ne kadar extreme veya kolay yahut zor olmasından ziyade, biz bu işi hakkını vererek yapabiliyor muyuz?? bence iş bu noktadan sonra başlıyor..yoksa bir kaç kez düşmeyle her ikisi de belli bir seviye de yapılabilir..
[quote=bkaan;146478]doğru olabilir..olmayabilir de.. öğrenen ve öğreten kişinin "yeteneğine" de bağlı..sanırım şunu atlıyoruz..çoğumuz ders almadan yapmaya başladık bu spora..belki iyi bir eğitmen ile iş çok daha kolay hale gelebilirdi.. hoş , daha kolay hale gelmiş olsa bile..örneğin drunk, sen ilk gün sonunda board kayabiliyor olsaydın..ve şöyle deseydin"arkadaşlar ben ilk gün kaydım , bu iş çok kolay" bu cümle doğru olur muydu? yada tam tersi ben yalnız başıma üç gün denedim kayak kayamadım "yaa bu iş acayip zor" oldu mu olmadı işte...yani.. aslında önemli olan hangisinin ne kadar extreme veya kolay yahut zor olmasından ziyade, biz bu işi hakkını vererek yapabiliyor muyuz?? bence iş bu noktadan sonra başlıyor..yoksa bir kaç kez düşmeyle her ikisi de belli bir seviye de yapılabilir..[/quote]
yanlış anlaşılmamdaki sebep extreme= zor olarak algılandıpından da kaynaklandığını görüyorum bu yorumunla.
bak kaan:) extreme derken zor demek istemedim.
extreme sıradışı,adrenalin verici,her an duramama ve düşme korkusu,ayaklarını hareket ettiremeden virajları dönme,yokuşları inme,elinde batom olmadan birşeyler ypama çabası vs
hiç bilmeyen biri için kayak öğrenmek daha kolay, paralel kayabilmek ise birkaç sezonda ancak oturtulacak bir beceri, öte yandan yeni başlayan için board öğrenmek daha sancılı, ağrılı, düşmeli kalkmalı, bu yüzden daha zor geliyor ama bir sezon uğraşılırsa pekala da stilli kayılır.
pistte yapılan kayağın da boardun da extreme olduğunu düşünmüyorum, extreme deyince akla big air, half pipe veya alaskada freeride gibi olaylar aklıma geliyor.
alpin kayak da oldukça adrenalin salgılatan bir olay, kayarken 120-130 km hıza çıkılıyor, keza kayakla atlama da herkesin yapabileceği bir şey değil ama extreme spor olarak kabul edilmiyorlar...
[quote=murat82li;146479]extreme sıradışı,adrenalin verici,her an duramama ve düşme korkusu,ayaklarını hareket ettiremeden virajları dönme,yokuşları inme,elinde batom olmadan birşeyler ypama çabası vs[/quote]
Senin bu bahsettiklerin acemilik belirtileri. Extreme'le alakası yok.
[quote=nuestra;146481]Senin bu bahsettiklerin acemilik belirtileri. Extreme'le alakası yok.[/quote]
acemı olmayanlarda bu duygular yokmu
[quote=bkaan;146478]... aslında önemli olan hangisinin ne kadar extreme veya kolay yahut zor olmasından ziyade..[/quote]
[quote=murat82li;146479]yanlış anlaşılmamdaki sebep extreme= zor olarak algılandıpından da kaynaklandığını görüyorum bu yorumunla.
bak kaan:) extreme derken zor demek istemedim.
extreme sıradışı,adrenalin verici,her an duramama ve düşme korkusu,ayaklarını hareket ettiremeden virajları dönme,yokuşları inme,elinde batom olmadan birşeyler ypama çabası vs[/quote]
gördüğün gibi "extreme " kelimesi ile "zor" kelimesini aynı cümle içerisinde kullanmışım..eş anlamlı olarak algılasam yazmazdım dostum..:wink: Ayrıca ; bu tarz yanlış anlamalarının ve yazılarındaki imla hatalarının önüne geçmelisin dostum...
[quote=Kutay;146474]Aslında anlattığın, benim söylediğim ile örtüştü bence. Zaten benim bahsettiğimde tam olarak, kar sapanından paralele geçmemin çok vakit aldığı. Çoğu kişi için bu bir sezondan fazla sürüyor.[/quote]
bkaan ve winterparkın cevapları bu konuda açıklayıcı olmuş sanırım
[quote=bkaan;146478]doğru olabilir..olmayabilir de.. öğrenen ve öğreten kişinin "yeteneğine" de bağlı..sanırım şunu atlıyoruz..çoğumuz ders almadan yapmaya başladık bu spora..belki iyi bir eğitmen ile iş çok daha kolay hale gelebilirdi.. hoş , daha kolay hale gelmiş olsa bile..örneğin drunk, sen ilk gün sonunda board kayabiliyor olsaydın..ve şöyle deseydin"arkadaşlar ben ilk gün kaydım , bu iş çok kolay" bu cümle doğru olur muydu? yada tam tersi ben yalnız başıma üç gün denedim kayak kayamadım "yaa bu iş acayip zor" oldu mu olmadı işte...yani.. aslında önemli olan hangisinin ne kadar extreme veya kolay yahut zor olmasından ziyade, biz bu işi hakkını vererek yapabiliyor muyuz?? bence iş bu noktadan sonra başlıyor..yoksa bir kaç kez düşmeyle her ikisi de belli bir seviye de yapılabilir..[/quote]
+1
[quote=Winter Park;146480]hiç bilmeyen biri için kayak öğrenmek daha kolay, paralel kayabilmek ise birkaç sezonda ancak oturtulacak bir beceri, öte yandan yeni başlayan için board öğrenmek daha sancılı, ağrılı, düşmeli kalkmalı, bu yüzden daha zor geliyor ama bir sezon uğraşılırsa pekala da stilli kayılır.
pistte yapılan kayağın da boardun da extreme olduğunu düşünmüyorum, extreme deyince akla big air, half pipe veya alaskada freeride gibi olaylar aklıma geliyor.
[/quote]
+1
[quote=murat82li;146475]kayaktan boarda geçemendeki sebep neydi?[/quote]
denemek için geçtim, deneyince vazgeçemedim :001_smile:
[quote=nuestra;146481]Senin bu bahsettiklerin acemilik belirtileri. Extreme'le alakası yok.[/quote]
+1
ben de hala düşüyorum ve düşmekten korkuyorum, bu da halen acemi olduğumu gözteriyor. Düşmem ve düşmekten korkmam bu işi extrem hale getirmekten çok, yeterince zevk almamı engelliyor.