Aynı şeyi bende soracaktım. Yeni bi boardın bakımı için sezon açılmadan önce ne zaman getirmek gerekir.
Printable View
Aynı şeyi bende soracaktım. Yeni bi boardın bakımı için sezon açılmadan önce ne zaman getirmek gerekir.
Elimiz boş olduğunda 1 saat sürer,ama genelde haftasonları sıkışık oluyoruz. Bırakıp bir kaç gün sonra almanız daha iyi olur.
[quote=CarveMaster ]
O zaman ilk fırsat bulduğum haftasonu geleyim..
Birde zaman olarak ne kadar vaktimi alır?
Bir tanesi standard bakım, diğerinde ufak bir dolgu işi var...
[/quote]
Sezon başı bakımı bence olmazsa olmazı. Ama sezon sonu bakımı bence daha da önemli.
[quote=Canon in D ]
Tşk. proshop bi haftasonu uğrayıp bırakıcam 2 kayak takımındada hasar yok sadece standart uygulama yapılacak. Birde bakım için en uygun zaman heralde sezon başıdır değilmi?
[/quote]
Yeni bir boardun sezon öncesi öyle ciddi bir bakıma ihtiyacı olmaz. Sadece kara çıkmadan vakslanması iyi olur.
Kış sonu bakımı yapılıp kaldırılmış boardların/kayakların altındaki fazla vaksın sezonu açmadan temizlenmesi gerekir. Kayakların DIN ayarlarını da tekrardan ayarlamak lazım.
[quote=sco ]
[/quote]
Merhaba.
İstanbul dışından size kargo ile göndersek olur mu?
Birde kargo ücretleri hakkında ( Board ve kayaklar için) bilginiz var mı?
[quote=proshop ]
Elimiz boş olduğunda 1 saat sürer,ama genelde haftasonları sıkışık oluyoruz. Bırakıp bir kaç gün sonra almanız daha iyi olur.
[/quote]İşyerim Ümraniyede olmadı haftasonu bırakır haftaiçi alırım...
Kargo konusunda anlaşmalı bir firmamız maalesef yok. Çok büyük hacim olmadan ciddi indirim uygulamıyorlar. Gitti geldi enaz 40 ytl hesaplamak lazım.
[quote=iynem ]
Merhaba.
[/quote]
[quote=iynem ]
Merhaba.
[/quote]
Hiç tavsiye etmem. Siz ne kadar iyi paketleseniz de kargo görevlileri taşıdıkları mallara o kadar kötü davranıyorlar ki, boardunuza bakım yaptırcam derken daha fazla zarara girmek de var işin ucunda.
[quote=sygnylmz ]
Hiç tavsiye etmem. Siz ne kadar iyi paketleseniz de kargo görevlileri taşıdıkları mallara o kadar kötü davranıyorlar ki, boardunuza bakım yaptırcam derken daha fazla zarara girmek de var işin ucunda.
[/quote]
kesinlikle +1.
gözünüz gibi baktığınız board yada kayak takımlarınızı o arkadaşlara emanet etmeyiniz ettirmeyiniz. çok canım yandı ordan biliyorum. :(
Bu arada bakım yaptırmayı uzun vadede düşünenler benim gibi yapıp kendi wax ütüsü/scraper'ı/nylon-copper brush'u/ve 2-in-1 wax kitini alarak evde yapabilir.
Çalışma odanız varsa kendi board'unuzu pırıl pırıl yapmanızın keyfi bambaşka ayrıca. Benim board Elan El Grande 163 ve bembeyaz olduğu için arkası çok kirleniyor ve ben de hep temizlemek istiyorum. Bu yüzden böyle bir şekilde satın alma yaptım.
Wax 40 ytl,ütü 150 ytl, scraper-brush toplam 40 ytl etti ama 2 kere wax yaptım 1/4 ü bitti wax'ın ki sadece netten okuyarak ve izleyerek yaptım.
Satın aldığım yer sporting/intersport'tu. Nedeni de tek ; Toko. Toko Mammut Spor grubunun satın almış olduğu nordic yarışlarda eurosportta dikkat ederseniz görebileceğiniz avrupanın en iyi bakım ürünleri firmasından biri. Mammut belki de avrupanın en iyi dağcılık ürünleri üreten firması zaten.
P-tex/Wax cleaner/ High-low floro veya hydrocarbon waxlar/özel top finish bloc wax'lar gibi bir sürü ürün bulabiliyorsunuz. Gerçi yurtdışında daha ucuz her zamanki gibi.
Ayrıca pocket driver denilen içinde 5-6 tane tornavida ucu bulan anında kullanıma hazır kit de benim gibi freeride/off-piste insanları için gayet hayat kurtarıcı. Binding'in siyah pistte snowboardda dönmeye başlaması hiç güzel olmuyor. :P