evet evet kesinlikle en bombası poşet :thumbup:
büyük bir alışveriş torbasını kaptınmı olay tamam, biraz kar, biraz eğim, birkaç kafadengi deli arkadaş, tadından yenmez.
:00020428:
Printable View
evet evet kesinlikle en bombası poşet :thumbup:
büyük bir alışveriş torbasını kaptınmı olay tamam, biraz kar, biraz eğim, birkaç kafadengi deli arkadaş, tadından yenmez.
:00020428:
Mevsim bitiyor diye cok hassaslastik. Alingan oluyoruz. Hosuma da gitmiyor degil kayak ve snowboard yapanlarin birbirlerine karsi atip tutmalari. Ne hos. Ben kayakcilara kar attigimi dusunuyordum hep. :) Hani tek kenar uzerinde kaydigimi icin kari kureklemek guzel oluyor. Hani uzun suredir surulmemis yerlerde birden tumsekler gorduyseniz, snowboardculari suclamaniz lazim. :) Kurekledik mi iyi kurekleriz hani.
Isin sakasi bir yana cok yillar sonra kayaktan snowboard'a gecmeme ragmen kayagi da ozluyorum. Snowboard'da istedigim kadar hizli gidemiyorum (dussersem parcalarimi bulabilsinler diye :)). Ama freestyle yapma firsati buldugunda kayakcilara kis kis gulmuyor da degilim. Kayakla zor is. Board ile daha kolay. Slalom'a gelince.. Neden olmasin board ile. Durmadan yapiyoruz. O hizla olmasa da... Ha bir de kayagin tumseklerde cok daha avantasjli oldugu kesin. Tumsek uzerinden gecmeye calismak insani urkutuyor board ile hani yani...
Kayakci ve snowboardcu karsevenlere sezonun sonunda sevgilerimle.
Hosgeldin bahar...
Geçenlerde National Geographic kanalında 2. Dünya Savaşı Doğu Cephesiyle ilgili bir belgesel vardı. Orada moskova yakınlarındaki Alman Hatlarına Sovyet kayak taburları tarafından yapılan saldırıların orjinal görüntüleri vardı. Kızılordu Almanların üstüne kayak taburlarıyla yağmur gibi yağıyordu. Alman askerleri ise kuş gibi avlanmak dışında yapabilecekleri birşey kalmıyordu. Doğu cephesinin Almanlar tarafından kaybedilmesinin en önemli sebeplerinden biri Sovyet Kayak Taburlarına karşı aciz kalmasıydı.
Snowboard ne kadar zevkli olursa olsun Askeri alanda hiç bir başarısı olamayacağından, gelişen extrem sporların çoğunun askeri amaçlı desteklendiği ve geliştirildiği göz önüne alındığında Snowboar Kayakla karşılaştırılamaz. Çünkü kayak askeri alanda önemli bir spor dalıdır. Daha önce 2. Dünya Savaşının kazanılmasını sağlamıştır. Ayrıca çok iyi bir ulaşım aracıdır. Snowboard ulaşım aracı değildir. M.Ö.4000 Yıllarında kayak ulaşım aracı olarak kullanılıyordu.
[quote=ismail55;145634]Geçenlerde National Geographic kanalında 2. Dünya Savaşı Doğu Cephesiyle ilgili bir belgesel vardı. Orada moskova yakınlarındaki Alman Hatlarına Sovyet kayak taburları tarafından yapılan saldırıların orjinal görüntüleri vardı. Kızılordu Almanların üstüne kayak taburlarıyla yağmur gibi yağıyordu. Alman askerleri ise kuş gibi avlanmak dışında yapabilecekleri birşey kalmıyordu. Doğu cephesinin Almanlar tarafından kaybedilmesinin en önemli sebeplerinden biri Sovyet Kayak Taburlarına karşı aciz kalmasıydı.
Snowboard ne kadar zevkli olursa olsun Askeri alanda hiç bir başarısı olamayacağından, gelişen extrem sporların çoğunun askeri amaçlı desteklendiği ve geliştirildiği göz önüne alındığında Snowboar Kayakla karşılaştırılamaz. Çünkü kayak askeri alanda önemli bir spor dalıdır. Daha önce 2. Dünya Savaşının kazanılmasını sağlamıştır. Ayrıca çok iyi bir ulaşım aracıdır. Snowboard ulaşım aracı değildir. [/quote]
Bilgiler için teşekkürler.
Bu açıdan hiç düşünmemiştim, yani askeri alanda kullanımından. ama ne askeri alanda kullanımı ne de tarihi yönü benim ilgi alanımda değil. Hangisinde daha fazla zevk aldığıma bakıyorum ve bu konuda kayağın maalesef hiç şansı yok.
[quote=ismail55;145634] M.Ö.4000 Yıllarında kayak ulaşım aracı olarak kullanılıyordu.[/quote]
Tarih olmuş birşeyden bahsediyoruz yani :lol:
[quote=drunk bat;145638]Tarih olmuş birşeyden bahsediyoruz yani :lol:[/quote]
Snowboard işe yarar birşey olsaydı yüzyıllar önce bulunurdu. :biggrin:
[quote=ismail55;145640]Snowboard işe yarar birşey olsaydı yüzyıllar önce bulunurdu. :biggrin:[/quote]
Aynı mantıkla bilgisayar veya internet de işe yarar şeyler olsaydı yüzyıllar önce bulunurdu diyebiliriz :biggrin: Ama uzun bir tarihleri olmasa da zamanı geldiğinde hepsi ortaya çıktılar.
Muhtemelen kayaktan pek tatmin olmamış insanlar bunun daha zevkli bir yolunun olabileceğini/olması gerektiğini düşündüler ve boardu icat ettiler. Belki yüz yıl sonra daha fazla zevk verecek, örneğin amuda kalkarak kayabileceğimiz başka bir alet çıkabilir. Daha fazla zevk verecek birşey olursa "snowboard bu yeni çıkan şeyden daha eskidir, 200 yıldır vardır" demek istemem, yapabiliyorsam yaparım.
Örneğin diğer bir topikte geçen wakeboard denen şey beni epey heyecanlandırdı, her ne kadar snowboardun doğrudan ikamesi olmasa da bunu denemekten çekinmem.
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, üslubu koruyarak tatlı bir yazışma yapmaya çalışıyorum.
Benim söylemek istediğim kayağın artık klasik bir spor olması. Atlı binicilik, eskrim gibi köklü bir tarihinin olması. Bu köklü tarihi nedeniyle Kayakla Snowboard kıyaslanamaz.
[quote=drunk bat;145644] Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, üslubu koruyarak tatlı bir yazışma yapmaya çalışıyorum.[/quote]
Sporu ve sporcuyu çok seviyorum.:001_smile: Kayak yada Snowboard farketmez. Bu kadar ince düşünen ve karşısındaki kırmak istemeyen biri zaten gerçek sporcu olmuştur. Nazik düşünceleriniz için size çok teşekkür ediyorum.
:lol:[quote=ismail55;145651] Bu köklü tarihi nedeniyle Kayakla Snowboard kıyaslanamaz.
[/quote]
Bence de :thumbup1:
[quote=ismail55;145651] Sporu ve sporcuyu çok seviyorum.:001_smile: Kayak yada Snowboard farketmez. Bu kadar ince düşünen ve karşısındaki kırmak istemeyen biri zaten gerçek sporcu olmuştur. Nazik düşünceleriniz için size çok teşekkür ediyorum.[/quote]
Ben teşekkür ederim, o zaman bize centilmence herkes zevk aldığı şeyi yapsın demek düşer.
Bu tartışma da hep buna bağlanıyor yahu, konu kapansın ya da "Snowboard mu kayak mı?" başlığına girildiğinde "Herkes zevk aldığını yapsın, dağılın şimdi" diye bir yazı çıksın :lol:
[quote=drunk bat;145654]Bu tartışma da hep buna bağlanıyor yahu, konu kapansın ya da "Snowboard mu kayak mı?" başlığına girildiğinde "Herkes zevk aldığını yapsın, dağılın şimdi" diye bir yazı çıksın :lol:[/quote]
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Burak77'nin 630 nolu mesajda yazdıklarını irrite edici olmaktan çok samimi bir itiraf gibi gördüm. Kayakçılar söylemese de pist üzerinde yerde olan boardçuların çok yakınından geçmelerinden bunu açıkça anlıyoruz zaten. arkadaşımız itiraf etmiş sadece. bu yüzden ona yüklenmenin alemi yok. ama hafifçe takılma babında ben de kayakçılara dokundurmak isterim bu vesile ile.
1) kayaktan boarda geçen var, boarddan kayağa geçen yok
2) her kayakçı board yapamaz (alışamaz çünkü)
3) boardçunun bi tarafı sıkarsa kayakçının hızına yaklaşabilir
4) sıradan bir boardçu en bi bol bolkara gözü kapalı girer
5) boardçu düşerse 5 parçaya ayrılmaz
6) boardçu freestyle hareketlere daha kolay adapte olur, snowparklara daha kolay girer, kayakçı gibi rampanın inişinde geriye düşüp dağılmaz.
7) boardçu dizini sakatlamaz, el bileğini kırar. bu yüzden iyileşmeyi beklemeden kolayca kaymaya devam edebilir.
8) boardçu kayakçıya lölö yapmaz. (yetişemez ki yapsın:)
9) kayakta iyi bir teknik oturtmak uzun zaman alır. boardda bu süre oldukça kısadır.
dokunduramadığımız yanları ise
1) boardçu çoğunlukla sıradan bir kayakçı kadar hızlı gidemez
2) boardçu sık sık düşer, üstü başı ıslanır, sakatlanmaya meyillidir
3) boardçu daha çabuk yorulur
4) T-barda acı çeker, yorulur, düşer
5) lift sırasında ve düzlüklerde yine acı çeker, yorulur
6) kayakçı doğal bir duruş pozisyonunda kayar, boardçu ise saçma sapan bir şekilde yan yan kayar, ileri bakmak için kafasını yan çevirir :D