Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?
[quote=burak77;144248]Zevk meselesi neticede ama ben bir kayaksever olarak;
Pistte boardcuları aralarından gecebılecegım engeller gibi görüyorum :)) kırmızılının sagından beyazlının solunda vs gıbı aralarından gece gece gıdıyorum, arada yerde yatanları oluyor onlara da az bı kar atıyorum serınlesınler diye. [B][I][SIZE=3][COLOR=magenta]Temaslarımız kısa oluyor 2-3 sn lik :D Sanırım onlarda sadece kar fısıltısını duyuyorlar.[/COLOR][/SIZE][/I][/B]
[B][I][SIZE=3][COLOR=blue]Board kullansaydım kesinlikle yanımdan fıss fıss diye gecen kayakcılara özenerek bakardım.[/COLOR][COLOR=red] Ayrıca cafede oturup kayanları seyrederken bir kayakcının uzaktan slalom yaparak gelmesı görüntü olarakda boardan hoş gözüküyor.[/COLOR][/SIZE][/I][/B]
Boardun şu olayı güzel oluyor ve gözüküyor, 3-5 arkadaş 1-2 tümsek yapıp oralardan atlayarak vs birbirleriyle çok eglenebilir. Hatta böyle videolar var insan seyrederken bile gülümsüyor.
Bunu ben 3-5 arkadaş zirveden aşagıya yarış yaparak inmekle karşılaştırırım. Ondada kesinlikle çok eglenirsin. Ve adrenalin diyor herkez board için ama adrenalin esas bence hız ile giderken yaşanıyor. [B][I][SIZE=3][COLOR=green]Boardcuların yaşadıgı adrenalın kuyruk sokumu korkusu olmasın sakın :) Zira yapan arkadaşlar bu konudan çok dertli :D[/COLOR][/SIZE][/I][/B]
:00020504:[/quote]
:00020468::00020468::00020468::00020468:
yaw kesinlikle bu zamana kadar kayak yapanlara (çok samimi arkadaşlarım hariç) bi lafım olmadı ama bu yazıyı okurken biraz bişiler yazıyım diyorum :scared::cursing::cursing::cursing: :001_tt2::001_tt2: neye dayanarak söledin bilmiyorum ama taralı yazılarını okurken biraz board altında ezildiğini gördüm çooook güldümmm heheheh (şöleki ; sanırım çok uzun zamandır kayak yapıyosun ve ileri düzeyde kayıyorsun ve bu saatten sonra değiştirmek pek işine gelmiyo :001_tt2::001_tt2::001_tt2::001_tt2:). kesinlkle yanlış anlamanı istemem ama sen boardcuları at gözlüğüyle falan izledin sanırım :001_tt2::001_tt2: aslında çok iddalı konuşmayı sevmem ama bu yazından sonra her türlü seninle hız olarak yarışırım :thumbup1::thumbup1::thumbup1: ama sonra sende bol kara gelcen benleeee :000203F4::000203F4::000203F4:
En yeni kayakcılardanım sitedeki gayetde acemiyimdir buradakilere göre, rahatlıkla kayak yerine board alabılırdım zıra kayaklarım daha pıst gormedı :) Zevk meselesi ama kayakcılar azınlıkta anket sonucuna göre.
Aslında boardcuların verdikleri tepkilere söyle bir slogan iyi gider;
[B]"Herkes birgün kayakcı olacak.."[/B] :)))))
[quote=Gambit;144430]birincisi, hiz tutkusu yasamak isteyen motosiklet e binmeli, kayak ya da snowboard la hiz bir yere kadar olur[/quote]
Aslında kendinde yazmışsın benim yazdıgımı başka başlıkta :S
[quote=Gambit;144386]
Ayrica arkadaslarla kayilan uzun pistlerde kendi fiziksel SINIRLARIMIZI zorlamak ve de yuksek pistlerden son surat kayarken salgilanan adrenalin kesinlikle cok eglendiriyor beni[/quote]
kaçınnn boardcu lar kayakçı baba geliyor
ben sanki bu konuyu bir defa daha okuyup yorum yazmıştım :w00t:
yalnız ankette neden sadece kayak ve board var arkadaşlar? bunların dışında
snowblade, big foot hatta kızak var :001_tt2:
olsun yine diyorum ki;
kayak :cool:
snowboard :scared:
snowblade :thumbup1:
big foot :thumbup:
[quote=Kutay;144492]Sana kimse, kayak öğrenmenin snowboard öğrenmekten daha zor olduğunu, ve alışma sürecinin daha uzun olduğunu anlatmamış sanırım, tabi birde kayakta snowboard'dakinden daha fazla güç harcaman gerektiğinide.
Yaşın ilerledikçe zorlanacağını düşünüyorsan snowboard'a devam etmeni öneririm, çünkü snowboard ile kolaylıkla yapabildiğin duruş ve yavaşlamaları kayak ile yapabilmek için çok ciddi efor sarfetmen gerekiyor.[/quote]
ilk sene kayakla basladim, ikinci sene board a gectim ben. Herkesin beceresine gore degisir belki ama bence kayak snowboard a gore oldukca basit. Yaniliyor olabilirim ama snowboard la yapabildiginiz hareketler kayakla yapabildiklerinizden daha cok.
neyse bu kayak board kavgasi bitmez bu baslikda. Ilerde bir tur otobusunde falan tartisilacak guzel bir konu ama
[quote=burak77;144502]Aslında kendinde yazmışsın benim yazdıgımı başka başlıkta :S[/quote]
hehehe, ben yavas gitmek iyidir demedim. Guvenli olduguna inandigin ve de yerinde koruma ekipmanin oldugu surece hiz tabii ki guzel bir duygu.
Ama sadece hiz yapmak icin kayak ya da snowboard yapiyorsaniz bazi seyleri kaciriyorsunuz bence. Kayak ya da snowboard da normal ya da yavas giderken de yapabileceginiz cok sey var.
Ayni seviye de bir kayakcinin snowboard cu birisini gecebilmesi normaldir cunku surtunme yuzeyiniz daha az. Ama ben sadece hiz icin bu sporu yapmadigim icin benim icin snowboard:thumbup1:
[quote=Glynn;144522]ben sanki bu konuyu bir defa daha okuyup yorum yazmıştım :w00t:
yalnız ankette neden sadece kayak ve board var arkadaşlar? bunların dışında
snowblade, big foot hatta kızak var :001_tt2:
olsun yine diyorum ki;
kayak :cool:
snowboard :scared:
snowblade :thumbup1:
big foot :thumbup:[/quote]
leğen ve poşette var :00020468::00020468:
[quote=darksky;144557]leğen ve poşette var :00020468::00020468:[/quote]
aslında hepsi kayak ama bildiğimiz kayağa baska ısım bulunmalıymıs bence