Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?
[quote=gokbey;136399]öğrenmenin daha zor olduğuna katılmıyorum. yerden kalkamaman bana ilginç geldi. yüzüstü döndüğün kolay bir pozisyon vardır, o öğretilir, minimum çaba ile yerden kalkılır. hele de hocadan ders alıp yerden kolayca kalkamamak... bilmiyorum... kendi kendine öğrenmeye çalışan insan çok düşer. ders alan insanın bu kadar fazla düşüyor olmaması lazım.[/quote]
evet yüzüstü dönülen pozisyonu biliyorum, orada yerden kalkamadım derken [B]sürekli düşmemi[/B] kastetmiştim yoksa düştükten sonra kalkmakla ilgili bir sorunum olmadı, yüzüstü de, sırtüstü de gayet rahat kalkabiliyorum, sorun şu ki her slalomda tekrar düşüyorum. ders alanın düşmemesine gelince; yok öyle birşey bence, ders alsan da düşüyorsun, bilemiyorum belki ben yetenekli değilimdir, o da olabilir ???
[quote=gokbey;136399]kas gücü konusuna da katılmıyorum. pistte slalom yaparak kaymak yormanın aksine dinlendirici bence. kolların açık olması geçici bir durum. bir süre sonra sadece omuz çevirerek dönersiniz. daha da sonra ona bile pek gerek kalmıyor, öne veya arkaya yatmak yetiyor. küçük kas grupları ağrır ama hamlık atıldıkça geçer.[/quote]
sakatlık sonrası çalıştığım bacak hareketinin haddi hesabı yok, her gün 1 saat hamstring ve kuadriseps çalışıyorum, ona rağmen et kesiği oldum, ayrıca board yaparken sırf bacak çalışmak yetmiyor, karın, kol, omuz ve omurgayı destekleyen spinal kasların da kuvvetli olması lazım, bu yüzden de oldukça yoruldum, yeni başlayan birini her hafta kaymaya giden, senelerdir kayan biriyle kıyaslamak saçma bence...
[quote=gokbey;136399]Sakatlığına rağmen kayakta ısrar etmen riskli olmuş. Menisküs yırtığına yol açmaya kararlı gibisin.[/quote]
ben bu spora başladığımda da ön çapraz bağım yırtıktı, tabii ki bu mazeret değil ama tutku işte naapalım, bazı riskleri kabul etmek gerekiyor..
[quote=gokbey;136399]bence rahatsız birşey ayakların bağlı olması :D biri hafifçe itse tepki veresiye kadar lap diye düşersin. kayıyoruz ama objektif davranmak lazım ;) senin bu düşüncen kesinlikle sakatlığınla ilgili...[/quote]
evet katılıyorum bu bana özgü bir durum ama dizlerimin dönmeyeceğini ve ayaklarımın başka yerlere gitme ihtimali olmadığını bilmek güzel, sanırım aynı sakatlığı geçirmeyen biri o hissi anlayamaz...
[quote=oliver_han;136507]iyi de profilinde tutkum snowboard yazıyor... ??? :P :lol: bir boarderı daha kayakçı yapmışız demek ki... :P :lol:[/quote]
adı üstünde o tutku sadece....:P:P:P:P
[quote=PsyJ0nTurK!*;136408]snowboard derim kaymayı hiiç bilmeyen biri olarak :)[/quote]
hadi lennn! :D
[quote=Winter Park;136512]evet yüzüstü dönülen pozisyonu biliyorum......[/quote]
ders alan daha az düşer. tabi gün boyu (veya yarım gün) birinin destek olması başka şey, 1 saat refakat etmesi başka şey. sorun burdan kaynaklanıyor olmalı. kendi başına kalınca öğrendiklerini unutuyorsun (veya uygulayamıyorsun). pino, josp, gökçe, pride yerlerde sürünmediler, çok kötü düşüşler yaşamadılar, kayma hevesleri giderek arttı, güzel birer öğrenci oldular. hocaya göre de fark eden birşeyler olmalı...
yeni başlayan biri ile her hafta kaymaya giden aynı olmaz tabii ki. ama yeni başlayan birinin "board ciddi kas gücü gerektiriyor" önermesini ortaya koyması için biraz tecrübe kazanması lazım. bu göreceli bir kavramdır. pistte ne yaptığın, nasıl kaydığınla ilgilidir. başlangıç aşamasında doğru gibi görünebilir ama genelleme olarak bence yanlış. onu anlatmaya çalışmıştım. yazdıklarını okuyan ve SB yapmayı düşünen biri yanlış bir kanıya varabilir. Bu yüzden cümleleri özenli seçmek lazım.
bağları zayıflamış insanın dizi daha kolay dönüyor, menisküs daha kolay zarar görebiliyor. bana sorarsan kayak yapma derim. yapacaksan da en azından güçlendirme çalışmaları işe yaramış mı yaramamış mı bunu ölçümleyebiliyor olman lazım.
herkese sakatlıktan uzak günler dilerim.
Cevap: Ynt: Snowboard mu ? Kayak mı ?
[quote=kennym;84908]hem kayak hem board yapmıs bırı olarak deneyimlerimi anlatmak istiyorum ;
2006 sezonu arkadas gel erciyese gidelim dedi çıktık yukarı kayak kiraladık ilk kez deniyecez.. taktık takıstırdık kayagı neyse baktık duz alanda ayakta duruyoruz dedik tamam yaparız bu işi bindik lifte cıktık 1.zirveye. biraz kayıp dustum ayaga kalktım biraz sonra bidaha dustum tekrar kalktım assagıya kadar indim.. ertesi gun biraz agrım sızım vardı.. sonraki gelisimizde donmeyi filan ogrendim .. sonraki gelisimde artık zirveden assagıya dumduz inebiliyordum sonrakinde gordugumuz tum rampalardan kor topal allah ne verdiyse atlayıp zıpladık .. baktık bi eksigimiz var carving !! 2007 sezonunda carving kastık . artık 1. zirve de kaymıyor 2. zirveye cıkıyorduk buldugumu her yukseltiyi rampa olarak kullanıp iyice havalanmaya basladık .. carving de bu arada gelisti cok az , ama tabi muhtesem carvingler yapamıyorduk , her seferinde farklı kayakla kaydıgımız icin olsa gerek isi standart hale getirmek zor oluyordu. sezon boyunca kayakla takıldık ve artık gercekten ciddi bir egim ihtiyacı hissediyorduk.. artik daha fazla adrenalin gerektigini dusunerek 2007 sezonunun sonunda board kiraladik !!!
ayni kayaga basladigimiz sekilde duz alanda ustunde dengede durdugumuzu farkedip boardlarla birlikte 1. zirveye cıktık. [B]kaymaya baslar baslamaz dustum. kalktım bidaha dustum kalktım bidaha dustum kalktım bidaha dustum kalktım bidaha dustum kalktım bidaha dustum kalktım bidaha dustum kalktım bidaha dustum kalktım bidaha dustum kalktım bidaha dustum gun boyunca dustum sadece dustum... eve gidip uzandım ve 3 gun hareket edemedim.[/B] sonraki hafta sezonun sonuydu tekrar board alip denedim artık assagıya kadar inebiliyordum 1 2 dususle. sezon bitti Agustos ayında gidip kendime bi board seti aldım ..
bu sezon hemen hemen tum haftasonu pistlerdeydim board ile artik cogu seyi yapabiliyorum (airbag olmadan ters takla atamadim hala ) ama hala bi heyecan ve ozlem icindeyim. sanirim aradigim sey boardda. onun tam olarak kontrol edilemezligi aslinda bu duyguyu veren sey.. kayakla ayni pistten kontrolsuzce indiginizde hissettiginiz heyecanı dusunun bunu 50 ile carpın birazda olsa boardun verdigi duyguyu hissettirebilir diye dusunuyorum .. bolkar konusuna hic girmesek te olur ..
bana gore ;
herkes kayak yapma cesaretini gosterebilir ancak bunlardan cok azı boardu deneyebilecek kadar hayatta adrenalin bagımlısıdır ..
ayrıca kayak insanın kendine yakısanı giymesidir :D[/quote]
benim tecrübelerimin neredeyse aynısı 1 yıl önce de yazılmış, gördüğüm kadarıyla kimse de SB'dan soğumamış !!!
tabiki snowbord bunu söylerken kayak yapmadıgımıda söyliyeyim fakat arkadaşlarımdan kayaktan borda dönen cok arkadasım var .moskovadaki okullarda kayak dersi veriyolar fakat cogu pistlerde bord kayıyolar bi de kişilik meselesi gözlemlerim kayak yapanlar biraz daha durgun amaaa bord yapanlar biraz kırıklar burda . Ayrıca burda kayak yapmaya başlama yası 4 ile 5 yaş arası ben ilk görduyumde şaşırmıştım süper bişe 50 yaşında bord kayına gördüm ikisindede şok oldum))) herkese selamlar
ya bence kayak, şöyle ki.. snowboard da 2 ayağın birden hep aynı konumda olması beni gerer kardeşim, kasılır kalırım bi süre sonra.. Kayak rulzz :001_tt1:
3 yıl kayak yapmış birisi olarak şunu diyebilirim; eğer insan board'u denemek istiyorsa kayaktan geçiş yapması kolay oluyor, ama board'dan kayağa geçmek öyle ilginç bir durum yaratıyor ki bünye direk kayağı red ediyor ve genel olarak board'dan sonra kayağa dönen kişiye pek rastlamadım. İstisnalar kaideyi bozmaz
Zevk meselesi neticede ama ben bir kayaksever olarak;
Pistte boardcuları aralarından gecebılecegım engeller gibi görüyorum :)) kırmızılının sagından beyazlının solunda vs gıbı aralarından gece gece gıdıyorum, arada yerde yatanları oluyor onlara da az bı kar atıyorum serınlesınler diye. Temaslarımız kısa oluyor 2-3 sn lik :D Sanırım onlarda sadece kar fısıltısını duyuyorlar.
Board kullansaydım kesinlikle yanımdan fıss fıss diye gecen kayakcılara özenerek bakardım. Ayrıca cafede oturup kayanları seyrederken bir kayakcının uzaktan slalom yaparak gelmesı görüntü olarakda boardan hoş gözüküyor.
Boardun şu olayı güzel oluyor ve gözüküyor, 3-5 arkadaş 1-2 tümsek yapıp oralardan atlayarak vs birbirleriyle çok eglenebilir. Hatta böyle videolar var insan seyrederken bile gülümsüyor.
Bunu ben 3-5 arkadaş zirveden aşagıya yarış yaparak inmekle karşılaştırırım. Ondada kesinlikle çok eglenirsin. Ve adrenalin diyor herkez board için ama adrenalin esas bence hız ile giderken yaşanıyor. Boardcuların yaşadıgı adrenalın kuyruk sokumu korkusu olmasın sakın :) Zira yapan arkadaşlar bu konudan çok dertli :D
:00020504:
[quote=burak77;144248]Zevk meselesi neticede ama ben bir kayaksever olarak;
Pistte boardcuları aralarından gecebılecegım engeller gibi görüyorum :)) kırmızılının sagından beyazlının solunda vs gıbı aralarından gece gece gıdıyorum, arada yerde yatanları oluyor onlara da az bı kar atıyorum serınlesınler diye. Temaslarımız kısa oluyor 2-3 sn lik :D Sanırım onlarda sadece kar fısıltısını duyuyorlar.
Board kullansaydım kesinlikle yanımdan fıss fıss diye gecen kayakcılara özenerek bakardım. Ayrıca cafede oturup kayanları seyrederken bir kayakcının uzaktan slalom yaparak gelmesı görüntü olarakda boardan hoş gözüküyor.
Boardun şu olayı güzel oluyor ve gözüküyor, 3-5 arkadaş 1-2 tümsek yapıp oralardan atlayarak vs birbirleriyle çok eglenebilir. Hatta böyle videolar var insan seyrederken bile gülümsüyor.
Bunu ben 3-5 arkadaş zirveden aşagıya yarış yaparak inmekle karşılaştırırım. Ondada kesinlikle çok eglenirsin. Ve adrenalin diyor herkez board için ama adrenalin esas bence hız ile giderken yaşanıyor. Boardcuların yaşadıgı adrenalın kuyruk sokumu korkusu olmasın sakın :) Zira yapan arkadaşlar bu konudan çok dertli :D
:00020504:[/quote]
her dediğine ancak bu kadar katılabilirdim! Çok güzel özet geçmişsin bence :thumbup1:
Aero GT si olan bir kayakçıdan beklenecek bir anlatım olmuş....