Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?
[quote=nuestra;134196]Sevgili Oğuz üniveristede okuyan bir öğrenci olarak Türkçemize sahip çıkmak istediğimden şüphem yok fakat "W" "X" gibi harfler Türkçemizde yoktur. Birşey ifade ederken tabikide yabancı kelimeler kullanılabilinir fakat Türkçe bir kelimede w x gibi harfler kullanmak veya gereksiz kısaltmalar yapmak yanlıştır.
Bir ülke kurmak istiyorsanız ilk önce dil üretir sonra yalancı bir tarih yazarsınız . Bir ülkeyi bitirmek içinse ilk önce dillerini yabancılaştırmanız gereklidir.[/quote]
yani doğru söylüyorsunuz benimki hızlı yazmanın verdiği bir yıpranma dikkat etmeye çalışıcağım. Ama okuduğum bölüm yabancı dil buda beni gündelik hayatta sıkıntıya düşürüyor.;)
[quote=ouz;134200]yani doğru söylüyorsunuz benimki hızlı yazmanın verdiği bir yıpranma dikkat etmeye çalışıcağım. Ama okuduğum bölüm yabancı dil buda beni gündelik hayatta sıkıntıya düşürüyor.;)[/quote]
Anlıyorum sizi. Bende neredeyse günün 24 saati yabancı dil konuşmak zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkürler. Derin konular bunlar aslında yaz yaz bitmez. Ama ana tema anlaşıldı sanırım ;)
dört yıldır kayak yapıyorum ve geçtiğimiz haftasonu boardu da denedim, artık rahat rahat kıyaslama yapabilirim.
boardu öğrenmek kayak öğrenmeye göre çok daha zor, kayağı hiç ders almadan rahatça öğrenip 2. günden itibaren kolay pistlerden hiç düşmeden inmeyi başarmıştım, boardda ise ders almama ve kendi kendime saatlerce uğraşmama rağmen yerden kalkamadım, defalarca düştüm, sayısını hatırlamıyorum bile...
board yapmak ciddi kas gücü gerektiriyor, ayaklarınızı bağladıktan sonra yerden kalkmak olsun, dengeyi sağlamak olsun hep güç gerektiren şeyler, kollarınızı devamlı yana açmak bile bir süre sonra acı vermeye başlıyor, özellikle de benim gibi kol, omuz kasları zayıf olanlar için. Akşam otele döndüğümde vücudumun hiç tahmin etmediğim yerleri bile ağrıyordu ki 2. günün sonunda yatakta sağa sola bile dönemez hale geldim. Kayak ise çok daha rahat, yine bacaklarınız ağrıyor, yine yoruluyorsunuz ama bir kayak günü sonrası mumya gibi yattığım hiç olmadı.
t-barı hiç denemedim ama board ile telesiyejden çıkmak bile benim gibi kayağa alışmış birine zor geldi, arka ayağımı çözerek bindiğimde ön ayağım bükülü vaziyette olduğu için bir süre sonra ayak bileğim ağrımaya başladı, kayağın rahatlığı ile kıyaslanamaz.
hangisi daha zevkli derseniz boardda çok zevkli fakat insana becerebildiği şey her zaman daha zevkli geliyor, 3 günlük tatilin en zevkli kısmı kayakları ayağıma takıp son sürat aşağı indiğim son yarım gündü, board olayını kaptıktan sonra onun daha zevkli geleceğinden hiç şüphem yok.
son olarak kayakçıların çoğu board yapanlara gıpta ediyor, bir kısmı denemeyi çok istediği halde korktuğu için yapmıyor ve çoğu boardu daha sportif ve estetik buluyor, telesiyejde çıkarken, sıra beklerken konuştuğum kayakçıların hepsi bu hislerini dile getirdi ve istisnasız board öğrenmek kolay mı diye sordu.
herkesin zevki kendine ama ben bir süre daha (işi tamamen kapana kadar) boarddan vazgeçmeyi düşünmüyorum :thumbup1:
PS: iki ayağımın da bağlı olması hiç rahatsız etmedi aksine inanılmaz bir güven duygusu verdi, sakatlığımdan dolayı en korktuğum şey dizimin tekrar dönmesiydi, bağlamaları bağlayınca korkum tamamen geçti fakat bu tamamen bana özgü bir durum sanırım... :afro2:
[quote=Winter Park;134736]
boardu öğrenmek kayak öğrenmeye göre çok daha zor, kayağı hiç ders almadan rahatça öğrenip 2. günden itibaren kolay pistlerden hiç düşmeden inmeyi başarmıştım, boardda ise ders almama ve kendi kendime saatlerce uğraşmama rağmen yerden kalkamadım, defalarca düştüm, sayısını hatırlamıyorum bile[/quote]
öğrenmenin daha zor olduğuna katılmıyorum. yerden kalkamaman bana ilginç geldi. yüzüstü döndüğün kolay bir pozisyon vardır, o öğretilir, minimum çaba ile yerden kalkılır. hele de hocadan ders alıp yerden kolayca kalkamamak... bilmiyorum... kendi kendine öğrenmeye çalışan insan çok düşer. ders alan insanın bu kadar fazla düşüyor olmaması lazım.
[quote=Winter Park;134736] board yapmak ciddi kas gücü gerektiriyor, ayaklarınızı bağladıktan sonra yerden kalkmak olsun, dengeyi sağlamak olsun hep güç gerektiren şeyler, kollarınızı devamlı yana açmak bile bir süre sonra acı vermeye başlıyor, özellikle de benim gibi kol, omuz kasları zayıf olanlar için. Akşam otele döndüğümde vücudumun hiç tahmin etmediğim yerleri bile ağrıyordu ki 2. günün sonunda yatakta sağa sola bile dönemez hale geldim. Kayak ise çok daha rahat, yine bacaklarınız ağrıyor, yine yoruluyorsunuz ama bir kayak günü sonrası mumya gibi yattığım hiç olmadı.[/quote]
kas gücü konusuna da katılmıyorum. pistte slalom yaparak kaymak yormanın aksine dinlendirici bence. kolların açık olması geçici bir durum. bir süre sonra sadece omuz çevirerek dönersiniz. daha da sonra ona bile pek gerek kalmıyor, öne veya arkaya yatmak yetiyor. küçük kas grupları ağrır ama hamlık atıldıkça geçer.
[quote=Winter Park;134736] t-barı hiç denemedim ama board ile telesiyejden çıkmak bile benim gibi kayağa alışmış birine zor geldi, arka ayağımı çözerek bindiğimde ön ayağım bükülü vaziyette olduğu için bir süre sonra ayak bileğim ağrımaya başladı, kayağın rahatlığı ile kıyaslanamaz.[/quote]
ben başlangıçta iki ayak bağlı tavsiye ederim. T-bardan çıkarken dimdik ayakta durmalısınız. gerekirse bağlamalar gevşetilip ayaklar rahatlatılmalı. T-bardan kayakçı kadar rahat çıkmak mümkün. Ama önce kaymayı iyi öğrenmek gerekiyor.
[quote=Winter Park;134736] hangisi daha zevkli derseniz boardda çok zevkli fakat insana becerebildiği şey her zaman daha zevkli geliyor, 3 günlük tatilin en zevkli kısmı kayakları ayağıma takıp son sürat aşağı indiğim son yarım gündü, board olayını kaptıktan sonra onun daha zevkli geleceğinden hiç şüphem yok.[/quote]
Sakatlığına rağmen kayakta ısrar etmen riskli olmuş. Menisküs yırtığına yol açmaya kararlı gibisin.
[quote=Winter Park;134736] PS: iki ayağımın da bağlı olması hiç rahatsız etmedi aksine inanılmaz bir güven duygusu verdi, sakatlığımdan dolayı en korktuğum şey dizimin tekrar dönmesiydi, bağlamaları bağlayınca korkum tamamen geçti fakat bu tamamen bana özgü bir durum sanırım...[/quote]
bence rahatsız birşey ayakların bağlı olması :D biri hafifçe itse tepki veresiye kadar lap diye düşersin. kayıyoruz ama objektif davranmak lazım ;) senin bu düşüncen kesinlikle sakatlığınla ilgili...
snowboard derim kaymayı hiiç bilmeyen biri olarak :)
[quote=PsyJ0nTurK!*;136408]snowboard derim kaymayı hiiç bilmeyen biri olarak :)[/quote]
[B][U] bilmeyenler [/U][/B]hep öyle diyor zaten...:D
[quote=bkaan;136441][B][U] bilmeyenler [/U][/B]hep öyle diyor zaten...:D[/quote]
:001_tongue:
kayak diyorummmm:biggrin::biggrin::biggrin:
[quote=bkaan;136441][B][U] bilmeyenler [/U][/B]hep öyle diyor zaten...:D[/quote]
+1:thumbup::thumbup:
[quote=DİDEM DORE;136490]kayak diyorummmm:biggrin::biggrin::biggrin:[/quote]
iyi de profilinde tutkum snowboard yazıyor... ??? :P :lol: bir boarderı daha kayakçı yapmışız demek ki... :P :lol: