:-[ :-\ :-X :'( :'( :'( :'(
galiba kar kalınlığı diye bişey kalmadı bozdağ 'da 5 cm kar varmış...........
Printable View
:-[ :-\ :-X :'( :'( :'( :'(
galiba kar kalınlığı diye bişey kalmadı bozdağ 'da 5 cm kar varmış...........
??? ??? ??? 8) 8) 8) 8) 8)
BU arada pazartesi kısmetse SPİL'E mangala gidiyoruz ailecek.Sizce kar görebilme şansım var mı?????????????????????????????????????????????????????????? ??? ??? ??? ???
daha geçen pazartesi BURSA ya giderken spil muhteşem görünüyodu.manisalılar bu konuda çok şanslı vallahi..hem de baya bi kar vardı.acaba şimdi durum ne?? tabi ki manisa dağın kuzey tarafında kaldığı için kar manzarası çok iyi idi....
valla net bi fikrim yok ama tahminimce kuzeye bakan yamacta pek ermime olmamistir. tamam oyle bol kar olmasa da beyaz bi ortu vardir herhalde.
bozdagini bence bu sezon unutun. :(:(:(
yinede allahtan umut kesilmez ama diger kayak merkezlerinde bile doguru duzgun kar yokken bozdagda da olmaz herhalde :(
ya raikkinen spile gidecen kadar git teleferie orda kendin pisir kendi ye ya :) manzara si da super...
;D ;D ;D
ya oraya gittik. yeni yerler keşfedelim değil mi???
ya BOZDAĞDA 30 cm kar olsa yeter..........
insallah olur ne diyeyim baska....
gaziemir menderes arasinda gorece beldesi var. orda chatalkaya var. biraz dik bi kayalik. onun zirvesine etrafindan yuruyus yapabilirsin. manzara si da idare eder..... :):):)
??? ??? ??? ::) ::) ::) ::)
YAHU bir haftadır hergün yağmurlu gösteriyo İZMİR'İ AMA daha bir damla su yağmur yok.
bundan sonrası için de yağmurlu diyo bakalım bu sefer tutacak mı tahminler=????????????
;D ;D ;D :D :D :D
evet bir hafta sonra galiba gene soğuk havalar geliyo......
hadi hayırlısı
bunun için dua ediyoz soğuk ve kar için
;D ;D ;D ;D ;D
ya varya bizi duyanlar gülüyodur haaaa ne kadar çok seviyoruz soğuk havaları.
Mİllet de soğuk havayı sevmez ama kar yağınca hemen sevinirler bu da işin enteresan tarafı.Sanki yaz ortasında kar yağacak da tabii ki hava soğuk olacak ozaman katlanacan. gülü seven dikenine katlanır misaliiii..
;D ;D ;D ;D
ULUDAĞA BAKIN DÖKTÜRÜYO GENEEEE
[url]www.uludag.tv[/url]
Cumartesi yağması muhtemel karın ardından pazar günü Kartalkaya güneşli ve açık görünüyor , kayacak arkadaşlara şimdeden keyifli kaymalar dilerim ;)
yaw yağsa ne olcak.. :(
kar feci bir şekilde erimeye başladı :(:(:(
Bugün istanbulda çok ufakta olsa kar yağışı oldu , havalar soğumak için benim motor almamımı bekledi yahu , bende birazcık gezerim diyodum :P
Karlar çogalsında Mart ayında doya doya gidelim kaymaya sezon bitecek neredeyse inanmıyorum yaaaa...
yw bırak erciyeste kar eriyor. dün biraz soğuktu hertaraf buz olmuş yarın yarışta ne yapacaz allah bilir. pisti ezmezlerde yarışı çok az insan bitire bilecek gibi duruor. kapılardan geçmek çok zor bide sis var :(
umarım yarın ii olur. dün erciyese de çok hafiften hafiften kar yağıdı... :)
:o :o :o
10 sene aradan sonra Karaman ilimize nisan ayında kar yağmış..
;D ;D ;D ;D
galiba gene kar geliyo ama artık son kar herhalde önümüzdeki hafta birçok kayak merkezimizde kar yağışı olasılığı var.
raikkonen
doğru sölemiş arkadaşlar sabah bi kalktım yine kar yağoyo ve baya bi yağmış yaz yok bize sibiryaya döndük sezon başı olmayan şimdi acısını çıkarıyo hehehehe ;D
sarıkamışta kar yağışı aralıksız devam ediyor herkese duyurulur bu gidişle yollar kapanabilir ;D
;D ;D ;D
iyi iyi ya red kan sen orda bi görevli falan mısın acaba hep oradasın da?? bize bu yaz sıcağında kar haberi vermen güzel oluyo.İZMİR de havalar çok sıcak. yakında denize girilir..
;D ;D ;D
Arkadaşlar kar geliyor yavaş yavaş..
Bulgaristan'a 8 eylül itibarı ile kar düştü.......
[url]http://www.bulgariaski.com/webcam.php?lang=en&resort=Bansko&img=1189247422[/url]
oo çok iyi haber paylaşım için saol ;D
kar kalmamış heralde 1 gün sonra nasıl eridi hayret :'(
[url]http://www.bulgariaski.com/webcam.phplang=en&resort=Bansko&img=1189333820[/url]
Geçen hafta Avusturya'da Atomic fabrikasının olduğu Altenmarkt kasabasındaydım.
Kasabanın rakımı 850 metre, salı sabahından cumaya kadar 1000 m üstündeki
bölgelere inanılmaz kar yağdı. Son senelerde bu kadar erken yağan ve tutan en
yoğun kar yağışıymış. Zaten sıcak yaz yüzünden kapatılan bir sürü buzul kayak merkezleri bu kar sayesinde peşi sıra açılıyor. Darısı başımıza,ne diyelim.
[quote=raikkonen ]
;D ;D ;D
Arkadaşlar kar geliyor yavaş yavaş..
Bulgaristan'a 8 eylül itibarı ile kar düştü.......
[url]http://www.bulgariaski.com/webcam.php?lang=en&resort=Bansko&img=1189247422[/url]
[/quote]
Son zamanlarda duyduğum en iyi haberler bunlar , kamera görüntülerinde kar kalmamış ama yağdığını bilmek bile güzel ;)
[quote=turkski ]
Geçen hafta Avusturya'da Atomic fabrikasının olduğu Altenmarkt kasabasındaydım.
Kasabanın rakımı 850 metre, salı sabahından cumaya kadar 1000 m üstündeki
bölgelere inanılmaz kar yağdı. Son senelerde bu kadar erken yağan ve tutan en
yoğun kar yağışıymış. Zaten sıcak yaz yüzünden kapatılan bir sürü buzul kayak merkezleri bu kar sayesinde peşi sıra açılıyor. Darısı başımıza,ne diyelim.
[/quote]
Bu arada bu sene pasaportumu yeniliyorum , imkan bulabilirsem ucuz bi kayak tatiline çıkabilirim. Turkski bu konuda senin deneyimlerine ihtiyacım olacak ;)
Uçak ucuz ayarlanabilrse , eminim yurtdışında, bu Avusturya,Fransa veya
İtalya olabilir, tabii kar durumunu da yakından takib ederek çok makul
fiyatlı tatiller yapılabilinir. Bütün bu ülkelerde o kadar çok seçenek varki,
yeterki onların tatiline denk gelmesin. Tabii ödediğiniz fiyat aldığınız hizmet
kalitesi özellikle mekanik tesislerin ve pistlerin bakımı , snowparkların
çeşitliliği insanı niye bizim ülkemizde böyle olmuyor diye düşündürüyor.
arkadaşlar bulgaristana kar yağcak heralde yine
[url]http://www.bulgariaski.com/webcam.php?lang=en&resort=Bansko&img=1190370622[/url]
Bansko'nun pistleri gercekten cok guzel gitmemis olan arkadaslara tavsiye ederim. Halkınıda cok sevdim ben iki muhabbet ediyorsun sonra sana el yapımı harika saraplar ikram ediyorlar kesinlikle tavsiye ederim.
Sadece gondol kuyrugu olum yani insanlar ust ustte cıkmaya calısıyorlar. Mamafi cıktıktan sonra deymis diyorsunuz.
yaw lokata valla memleketimi özlettin bana ya... okuldan bi zaman bulsam bi vitosha pamporobo basko yapmak istiyom ama maleseh bu okuldan zaman kalmıyor...
gidecek kişiler istanbuldan direk sofia ya otobüsler var. istanbuldaki terminalden kalkıyor metro plus falan gidiyor. sofiadan da baskoya otobüsle gidile bilir.
daha üstte bi arkadaşaş ucuz uçak bileti bulunursa fransa italyaya gidilir yazmış..
[url]http://www.marmara.com/voyage_turquie/voyage_billet_avion/billet_d_avion_pas_cher/billet_avion_turquie__.htm[/url]
bu siteden türkiyeden fransaya en uygun fiyata uçak bileti bulabilirsibiz. ordaki fiyat havalimanı vergileri dahildir. ben bu yaz izmirden parise 70 euro ya gittim 70 euro ya döndüm vergiler falan dahildi...
uygun bi fiyat gercekten :o
[quote=Tuni ]
yaw lokata valla memleketimi özlettin bana ya... okuldan bi zaman bulsam bi vitosha pamporobo basko yapmak istiyom ama maleseh bu okuldan zaman kalmıyor...
gidecek kişiler istanbuldan direk sofia ya otobüsler var. istanbuldaki terminalden kalkıyor metro plus falan gidiyor. sofiadan da baskoya otobüsle gidile bilir.
daha üstte bi arkadaşaş ucuz uçak bileti bulunursa fransa italyaya gidilir yazmış..
[url]http://www.marmara.com/voyage_turquie/voyage_billet_avion/billet_d_avion_pas_cher/billet_avion_turquie__.htm[/url]
bu siteden türkiyeden fransaya en uygun fiyata uçak bileti bulabilirsibiz. ordaki fiyat havalimanı vergileri dahildir. ben bu yaz izmirden parise 70 euro ya gittim 70 euro ya döndüm vergiler falan dahildi...
[/quote]
Fiyat gerçekten süper , yanlız gittiğin yeri bilmen gerekiyor ki oralarda sefalet çekmeyesin , ya oraları bilen birisiyle gitmek yada bir kerelik turla gidip ortamı görmek lazım. Basko ya bende gitmek istiyorum ama bu sene maddi imkanım olurmu bilemem, Istanbuldan çıkıp istanbula dönene kadar yaklaşık ne kadarlık bir maliyeti olur bilen var mı ?
Tabi bu maliyetin içine Atomic fabrikasını gezmekte dahil olmalı , orayıda merak ediyorum doğrusu ;)
Toroslara ilk kar düştü
05 Ekim 2007 Cuma 11:36
Ormancılar rahat bir nefes aldı. Toroslara ilk kar yağdı...
Adana'nın Aladağ ilçesindeki Toroslara mevsimin ilk karı düştü. Kayseri'de ise Erciyes Dağı'na ikinci kez kar yağdı.
Dün hava sıcaklığının düşmesine paralel olarak gece Torosların yüksek kesimlerindeki Demirkazık, Kaldı, Karanfil, Topraktepe ve Karagöl mevkilerinin üst kısımları beyaz örtüye büründü.
Kar yağışı ve alçak kesimlerde yağmurun orman yangını riskini yüzde 90
oranında azalttığını belirten yetkililer, yağışlarla özellikle ormancıların rahat
nefes aldığını ifade ettiler.
ERCİYES'E İKİNCİ KAR
Kayseri'de Erciyes Dağı'na ise mevsimin ikinci karı yağdı. Dağda kar
kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.
Erciyes Dağı'nın 2500 metreden yüksek kesimlerindeki Şeytanderesi, Develi
Sırtı, Hörgüçkayası, Sütdonduran Yaylası ve Kuzey Buzulu bölgelerine, sabaha karşı mevsimin ikinci karı yağdı. Erciyes Dağı yeniden beyaz bir görünüme kavuşurken, kar kalınlığı 5 santimetre oldu.
Kar yağışı nedeniyle Erciyes Kayak Merkezinde hava sıcaklığı 1 dereceye,
Hacılar ilçesiyle Hisarcık beldesinde ise 3 dereceye kadar düştü.
[url]http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=45828&start=5[/url]
Evet ERCİYES'te kar var. Bazı fotoğraflar var burada...
[url]http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=45828&start=5[/url]
çok güzel bir haber, kiminle konuşsam herkesin bu havalara morali bozuktu :(
çooooooooooooooooooooooooook güsel bi hbr ya ;D ;D ;D
Yıllar önce yaz kış zirvesinde kar hiç eksik olmayan Erciyes Dağın'da son zamanlar gözle görülür bir kar sıkıntısı yaşanıyor. Bir zamanlar Kayseri'de borçluların bile " Borcunu ne zaman ödeyeceksin ?” sorusuna " Erciyes'in Karı eridiği zaman" diye cevap verildiği anlatılan Erciyes Dağındaki karlar her geçen gün eriyor.
Ömrünün büyük bölümünü Erciyes fotoğrafları çekerek ve Erciyes Dağı'na tırmanarak geçiren Dağcı-gazeteci Bekir Demirağ, son 5 yılda Erciyes Dağı'nın zirvesinde bulunan kar örtüsünün belirgin bir şekilde azaldığını belirtti.
Daha önce böyle bir durumun olmadığını dile getiren Bekir Demirağ, " Ben hatırlarım. Bundan 10-15 yıl öncesine yada daha eski yıllara gittiğimiz zaman Erciyes Dağı'na tırmanmak çok daha zor ve tehlikeliydi. Zirve'nin etrafı ve hatta eteklere kadar olan kısımlarda metrelerce yüksekliğinde kar tabakaları bulundu. Şimdilerde ise bu karların yerinde yeller esiyor" dedi.
ERCİYESTEKİ BUZULLAR ERİYOR
Demirağ, meteoroloji müdürlüğünden emekli olduğunu ifade ederek, " Benim de ilgi alına girdiği için Kayseri'de son dönemlerde hissedilir bir iklim değişikliği yaşanıyor. Kışın yağması gereken kar yağmazken, yine kışın yağması gereken yağmur Haziran ayında yağıyor. İklimin yanında bitki örtüsü de değişiyor. Erciyes dağında yetişen Keven bitkisinde bir azalma var. Ayrıca, Erciyes'in Kuzeyindeki buzullarda erimeye başladı. " diye konuştu.
Dağcılar Muzaffer Erol Gez,Ali İlik, İbiş Özcan , Nuri Palta ve Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz da araştırmacıyazar-dağcı Bekir Demirağ'ın görüşlerine aynen katıldıklarını ifade ederek, Erciyes'teki erime ile ilgili mutlaka bilimsel bir çalışmanın yapılması gerektiğinin altını çizdiler.
KAR YAĞIŞI AZALDI
Bizde yaptığımız bir araştırma ile birlikte Erciyes'in küresel ısınmadan etkilendiğini verilerle tespit ettik.
Elde ettiğimiz verilere göre, 1991 yılının 11. ayında Erciyes Dağın'da kayak sezonu başlamış ve 126 gün kayak yapılabilmişti. O yılda 28 gün yağan kar Erciyes'i beyaz bir örtüyle kaplarken, Küresel Isınmanın tüm Dünya'da hızla etkilerinin hissedildiği 2000 yılından sonrada Erciyes Dağında yapılan kayak süresinde bir azalma baş gösterdi. Mesela 2001 yılındaki kayak sezonu Ocak ayının 8'in de başlayarak 20 gün boyunca devam etmiş. Bu verileri kayak merkezlerinin elindeki arşivlerle karşılaştırdığımız zamanda sonuçların aynı olduğu ortaya çıktı.
ÖLÇÜM İSTASYONU YOK
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün Erciyes dağında ölçüm istasyonu bulunmadığı için kar kalınlıkları hakkında resmi bir sonuç yok. Sadece, yılda ne kadar bir yağış olduğu ölçülebiliyor.
Ancak yukarıda bahsettiğimiz bilgi ve veriler kayak sezonlarının başlaması ve süresi olarak algılansa da esasında kayak sezonunun başlaması kar yağışıyla alakalı olduğu için karın geç yağması ya da az yağmasını ancak şu an için kayak sezonunun açılış ve kapanış süreleri ile tespit etme imkânı bulabildik.
SUNİ KAR MAKİNALARI
Turizmciler açısından da oldukça sorun olanErciyes Dağı'na kar yağışının azlığı yeni formülleri ortaya çıkarıyor. Kayserili turizm işletmecileri Kayak sezonunu erken başlatmak ya da süresini uzatmak için suni kar makineları ile geçici çözümler bulsalar bile tabiî ki doğal olmayan her şeyin süresi ve etkisi malum.
SONUÇ OLARAK
Elimizdeki veri Raporlarına göre, Erciyes Dağı'nda kayak sezonu 1991 yılında Kasım ayında başlarken, 2007 yılına gelindiğinde ise Ocak ayında ve hatta Şubat aylarında başlar hale geldi.
Bu rapordaki veriler de bize gösteriyor ki Erciyes Dağı'na yağan kar miktarı her geçen gün azalıyor. Bunun yanında İçme suyunu Erciyes dağından temin eden Kayseri'de kısa vadede olmasa bile uzun vadede Dağın karlarının erimesi ve kar yağışlarının azalması su problemlerini ortaya çıkaracak gibi
görünüyor.
:'( :'( :'( İŞTE ARADAKİ FARK :'( :'( :'(
Öff!!!! :'( :'( :'(
Vallahi ya bunların nedeni hep sanayi mi acaba yaa!!!
Çok kötü bir durum ....İnsanın içi yanıyo..
Aslında senede birkaç gün ağaç dikme günü falan yapılsa...ve o günler tatil olsa bence daha çok işe yarar...
Kanada'ya kar çoktan geldi oh ne güzel kıskandım şimdi onları.. :o 8) 8) :P
[url]http://www.whistlerblackcomb.com/weather/cams/peak/index.htm[/url]
sabah sarıkamıştaki tesisde beyazdı ama tam kar diyemeyiz kırağı düşmüştü ;D