abi palmer ve lib tech 'i bende şahsen ayırmak istiyorum, burton kullanıyor olsamda :D :D
Printable View
abi palmer ve lib tech 'i bende şahsen ayırmak istiyorum, burton kullanıyor olsamda :D :D
[quote=my10ez ]
[/quote]
abi peki bi soru "nidecker" vardi sanirim onun olayi nedir?
takiminda veya sponsor oldugu unlu sporcu vs varmidir?
bide haakonsen ne ile kayior bilen varmi?
[quote=LuNiZ ]
abi peki bi soru "nidecker" vardi sanirim onun olayi nedir?
takiminda veya sponsor oldugu unlu sporcu vs varmidir?
bide haakonsen ne ile kayior bilen varmi?
[/quote]
oha adam burton da board gelistiriyormus.. ayip bana.. bide en sevdigim boardlardan birini amcam yapmis.. T6..
[quote]
Håkonsen is also credited to have developed the T6, the world's first snowboard to be made out of a material named "Alumafly," an aluminum honeycomb construction and as a co-creator of the Burton Fish (a powder-specific board) and the Burton Malolo, a cross-breed between a freestyle and powder board.[/quote]
salomon...iyidir..candır...sağlamdır..
[quote=archaos ]
salomon...iyidir..candır...sağlamdır..
[/quote]
bu sene, cadde deki salomon a gittim abi ben..
orda board modellerine falan baktim.. malzeme olarak cok bi haz vermedi bana cok da anlamam ama..
tip olarak falan hiiic ole bi guzel gelmediler gozume.. :(
begenemedim ben salomon u bi turlu
görselliğinin yanında sağlamlık kısmı baskın özelliği bildiğim kadarıyla abi :)
abi onları bilmemde yenilik ve teknoloji açısından libtech i tek gecerim banana teknolojisini ilk onlar cıkardı magne tractionu da onlar cıkardı , k2 harsmellow die bir teknoloji çıkardı ride slimewall ve pop sticks cıkardı hepsi kendini gelsitirdi burton ne yaptı yenilik olarak son zamanlarda bu teknolojilerin ismini değistirip kullandı bence boynuz kulağı gecti burtondan cok daha iyi modeller üreten firmalar var
bkz. palmer platinium ;D :)
[quote=bayris ]
abi onları bilmemde yenilik ve teknoloji açısından libtech i tek gecerim banana teknolojisini ilk onlar cıkardı magne tractionu da onlar cıkardı , k2 harsmellow die bir teknoloji çıkardı ride slimewall ve pop sticks cıkardı hepsi kendini gelsitirdi burton ne yaptı yenilik olarak son zamanlarda bu teknolojilerin ismini değistirip kullandı bence boynuz kulağı gecti burtondan cok daha iyi modeller üreten firmalar var
bkz. palmer platinium ;D :)
[/quote]
ahaha cezalisin o zaman anlat bu teknolojilerin ozelliklerini ve farklarini cooook kisaca :P
eheheheh ole bal surup kacmak yok.. bilgiye ac topluluguz biz :D
[quote=LuNiZ ]
ahaha cezalisin o zaman anlat bu teknolojilerin ozelliklerini ve farklarini cooook kisaca :P
eheheheh ole bal surup kacmak yok.. bilgiye ac topluluguz biz :D
[/quote]
neden olmasın ihihih
banana tech ( reverse camber ) : standart snowboardlarda board un orta kısmı havadadır yanı standart bombe vardır yani board zemine ayakların baglı olduğu iki noktadan temas eder reverse camber dediğimiz teknolojide ise board zemine tek noktadan temas eder yani ters bombe vardır noardun iki ucu havadadır genellikle freestyle boardlarda kullanılır bu teknoloji.. avantajları nelerdir ; daha kontrollu kaymamızı saglar daha dengeli rampa performansı verir ve gereken gücü azaltır.
kullanılar modeller (benim bildiklerim) : burton hero , ride artifact 1985 , libtech in bicok modeli.
magne traction : standart boardlarda boardun kenarlarında karla temas eden iki nokta vardır bu teknolojide ise 7 nokta , yani bu kayarken sizin temas eden noktaları kaybettiginizde dusersiniz ama bu teknolojide daha 5 nokta daha var yani daha cok denge daha az dusme daha dengeli zıplama ve rail performansı saglar tr sartlarında pek gerekli değil aslında cunku tamamen freestyle a yonelik bir teknoloji bicok modelde var yazmiyim =))
harsmellow : standart boardlarda baglamaların videlandiği noktalar cesitlidir ama bu teknolojide sadece tek bi noktadan baglayabilirsiniz baglamayı , baglamanın baglandıgı noktada boardun üzerine dairesel biçimde yapılmış yumusak malzemeden olusan bir kısım vardır baglamayı taktıgınızda bu noktalara oturan baglamanın zemini esnek ve yumusak noktaya temas etmiş olur buda bizlere zıplamalarda daha yumusak inişler ve daha rahat bir kayıs saglarken baglamanın boarda verdiği tepkiyi maksimuma cıkarır.
k2 jibpan modeli örnek olabilir.
slime walls : bu teknolojide board uzerinde kullanılan malzeme daha yumusak oldugundan dısarıdan gelen tepkileri ve darbeleri emerek sizin denge kaybınızı azaltırken aynı zamanda sizin baglamaya ve boarda verdiğiniz tepkiyi daha hızlı bi sekilde uygulamanızı saglıyor.
pop sticks : board da bulunan 4 adet pop cubukları sayesinde boarda maksimum esnekliği vermekte ve aynı zamanda bi o kadarda saglam olmasını saglamaktadır.
verdiğim bilgilerin tamamı denenmis kullanılmıs olmayıp tamamen arastırmalarıma dayalıdır =))
[quote=bayris ]
verdiğim bilgilerin tamamı denenmis kullanılmıs olmayıp tamamen arastırmalarıma dayalıdır =))
[/quote]
eyvallah bayris, bizle paylaştığın güzel bilgiler için teşekkürler, ;)