Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?
Bugün ilk kez snowboardla tanışan eski kayakçı birisi olarak bende izlenimlerimi yazmak istedim (ne gerek varsa :D ):
1-Snowboardu öğrenmek daha zor (ya da bana öyle geldi)
2-11 sene mukavemet 12 sene alp kayağı yapan ve hep burnunun doğrultusunda kayan birisi olarak board üzerindeki yan duruş bana çok ters geldi..Acayip yadırgadım..
3-Sol ön olarak ayarlatmıştım ama sanırım sağ ön kayarken daha rahat ettim gibi..Aslında bütün veriler sol ön gibi görünüyodu .. bunu da anlayamadım..
4-T-barlara diskli teleskilere binmek çok zormuş onu öğrendimm.can dostum oturaklılar artık..
5-İki ayağın aynı anda bağlanması acayip huzursuz etti..Çokta yoruldum kalkması takması çıkarması düşmesi çok yorucu Hamlamışım yaw..Kayakla kayarken 2 3 slalom hareketiyle min. enerjiyle aşağıya iniyodum..Bunun acısı çıktı :D
6-Düşüşler çok sert ve can acıtıcı..Bilekliğim vardı ama daha boyunluk, omuzluk, totoluk da almam lazımmış gibi geldi.. :D saat 1 gibi kardeşimle board/kayak takası yaptık..
7-E tabi eski dostum kayakla kayarken oh be olay budur dedim ooh süratli carvingler vs allah süper durumları..Ama gücümde bitti bu arada..
8-Tercihler birazda yapabilmekle ilintili sanırım..şimdi bana sorarsanız kayak daha zevkli derim..Yapabiliyorum çünkü..Ama yapabildiğim zaman snowboardda zevkli güzel bişiye benziyo.. du bakalım..
9-Hemen yatacaam..
[quote=pnryldz;128208]milli kayakcilari gordukce icim gitmedi diil ama yinede snowboard diyorum ben :001_smile:[/quote]
+1
[quote=darcypete;128201]Bugün ilk kez snowboardla tanışan eski kayakçı birisi olarak bende izlenimlerimi yazmak istedim (ne gerek varsa :D ):
1-Snowboardu öğrenmek daha zor (ya da bana öyle geldi)
2-11 sene mukavemet 12 sene alp kayağı yapan ve hep burnunun doğrultusunda kayan birisi olarak board üzerindeki yan duruş bana çok ters geldi..Acayip yadırgadım..
3-Sol ön olarak ayarlatmıştım ama sanırım sağ ön kayarken daha rahat ettim gibi..Aslında bütün veriler sol ön gibi görünüyodu .. bunu da anlayamadım..
4-T-barlara diskli teleskilere binmek çok zormuş onu öğrendimm.can dostum oturaklılar artık..
5-İki ayağın aynı anda bağlanması acayip huzursuz etti..Çokta yoruldum kalkması takması çıkarması düşmesi çok yorucu Hamlamışım yaw..Kayakla kayarken 2 3 slalom hareketiyle min. enerjiyle aşağıya iniyodum..Bunun acısı çıktı :D
6-Düşüşler çok sert ve can acıtıcı..Bilekliğim vardı ama daha boyunluk, omuzluk, totoluk da almam lazımmış gibi geldi.. :D saat 1 gibi kardeşimle board/kayak takası yaptık..
7-E tabi eski dostum kayakla kayarken oh be olay budur dedim ooh süratli carvingler vs allah süper durumları..Ama gücümde bitti bu arada..
8-Tercihler birazda yapabilmekle ilintili sanırım..şimdi bana sorarsanız kayak daha zevkli derim..Yapabiliyorum çünkü..Ama yapabildiğim zaman snowboardda zevkli güzel bişiye benziyo.. du bakalım..
9-Hemen yatacaam..[/quote]
1) görece bir durum bu. size zor, hiç bilmeyene kolay.
2) ben de olsam yadırgardım herhalde. çok uzun yıllar yapanın alışması çok zor gerçekten.
3) üç adet test sonucu x ayağı önde olması gerektiği ortaya çıkan biri piste çıkınca y ayağıyla daha rahat kayabiliyor. bu durum kaydıkça ortaya çıkar. hatta x ayağıyla 5 gün kayan biri 6. gün y ayağına dönebiliyor. bir yöne kaymayı becerdikten sonra diğer yöne kaymayı da öğreniyorsunuz zaten.
4) zorluğu öğrenene kadar. kayakta daha kolay diyelim. boardda dengeniz kolay bozuluyo ve pat diye düşüyorsunuz.
5) gerçekten yorucu. düzlükte kalırsanız kesinlikle hoplamayın, arka ayağı çözüp yürüyün. enerjinizi boş yere harcamayın.
6) düşüşler sert evet. işin kötü tarafı düşme olayı hiç bitmiyor. ömür boyu :(
7) boardda da carving var. o kadar süratli ve değil ama dengeli ve yapması zevkli (ayrıca öğrenilmesi şart)
8- ben de şimdi kayak öğrensem giriş seviyesinde öğrenirim ama boarda geri dönerim. daha öğrenecek/geliştirecek çok şeyim var.
9) ben de gün sonu epey yorulmuş oluyorum. arka arkaya kaydıkça ağrı sızı yorgunluk azalıyor.
Kayak teknik kaydıktan sonra süper bir olay ben her ikisinide yapıyorum pist içinde mükemmel bir keyfi var şimdi size bir örneklendirme yapıcam [B]kayak bir ferrari gibidir yollarda rakip tanımaz ama snowboard bir jeep gibidir yolun [U][COLOR=red]bittiği yerde devreye girer[/COLOR][/U] dağ bayır tepe tanımaz atlar geçer :):):):)[/B]
Bu soruyu gerçekten her ikisini de yapanın cevaplaması gerekiyor.
yoksa board yapan board, kayak yapan kayak diyecek haliyle...
kayak yapmış biri olarak board diyorum. bana göre daha zevkli. tabi renkler ve zevkler tartışılmaz o ayrı
[quote=gokbey;128375]Bu soruyu gerçekten her ikisine de yapanın cevaplaması gerekiyor.
yoksa board yapan board, kayak yapan kayak diyecek haliyle...[/quote]
cevabımı binlerce kez tekrarlayacağım galiba...
kayakkk... :thumbup:
dostum sana zaten kayak mı yoksa kayak yapmamak diye sormak lazım:P
[quote=daos009;128392]dostum sana zaten kayak mı yoksa kayak yapmamak diye sormak lazım:P[/quote]
hakkımı yeme sevgili daos009... toplamda 5 gün board yapmayı denedim... kendi boardumu aldım, botumu aldım, eldivenimi aldım, bilek korumamı aldım, vs vs... ama bir türlü alışamayınca kullanmak nasip olmadı tabi... ;) :P :lol: