-
Cevap: Kayak, Snowboard Bakımı ve Wax Nasıl yapılır ?
Ben yıllardan beri hep aynı yömtemi uyguluyorum: güzelce silip , bağlama gevşetiliyor, wax'ı bir bezle yediriyorum ve ayakkabı cilası gibi parlatıyorum..
Sprayin adi: Quick Fluid Alpin Kayak/Snowboard icin.
Marka: Sonax SKS
DSV onaylı yani Deutscher Ski Verband (Almanya kayak federasyonu)
Özellikleri: kayganlaştırmak, dönüşlerde daha basit, oksidlenmeyi engellemesi, bütün kar türleri (sulu kar, powder, eriyen kar vs.) ve kar ısıları (eksi 30 artı 5 derece) için
Yardimci olmus ümidiyle... :-)
-
[QUOTE=stuekel;93202]Ben yıllardan beri hep aynı yömtemi uyguluyorum:
Yardimci olmus ümidiyle... :-)[/QUOTE]
verdigin bilgiler icin tesekkur ederim:D
bir sey daha soracagim: bu bahsettigin urunleri nereden temin edebiliriz?
-
[QUOTE=stuekel;93202]Ben yıllardan beri hep aynı yömtemi uyguluyorum: güzelce silip , bağlama gevşetiliyor, wax'ı bir bezle yediriyorum ve ayakkabı cilası gibi parlatıyorum..
Sprayin adi: Quick Fluid Alpin Kayak/Snowboard icin.
Marka: Sonax SKS
DSV onaylı yani Deutscher Ski Verband (Almanya kayak federasyonu)
Özellikleri: kayganlaştırmak, dönüşlerde daha basit, oksidlenmeyi engellemesi, bütün kar türleri (sulu kar, powder, eriyen kar vs.) ve kar ısıları (eksi 30 artı 5 derece) için
Yardimci olmus ümidiyle... :-)[/QUOTE]
Bağlama nasıl gevşetiliyor?
-
[quote=kupeli;93210]Bağlama nasıl gevşetiliyor?[/quote]
abi boardda direk tornavida zaten, ama kayak bilmiyorum..
bu arada senem, bizdeki wax utuyle surulen bakim wax i..
yani zaten var bizde..
SPX lerde falan da var zaten.. onu alip utuyle surup sonra o aldigin kit in yan kismiyla siyiriyosun.. o kadar..
bakiniz:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=eshjR_idDHY"]YouTube - How To: Wax A Snowboard[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=RDRoKCAFtX8"]YouTube - How to Wax a Snowboard[/ame]
burada detayli olarak goruluyor..
-
[QUOTE=nitebore;93206]verdigin bilgiler icin tesekkur ederim:D
bir sey daha soracagim: bu bahsettigin urunleri nereden temin edebiliriz?[/QUOTE]
Rica ederim, ben bu malzemeyi Almanyadan almıştım. O kadar çok verimliki aldığım yılı bile hatırlamıyorum. Cuma günü Almanyaya gideceğim bir bakarım fiyatına filan ve daha satılıyormu diye :-))
-
[QUOTE=nitebore;93206]verdigin bilgiler icin tesekkur ederim:D
bir sey daha soracagim: bu bahsettigin urunleri nereden temin edebiliriz?[/QUOTE]
[QUOTE=LuNiZ;93212]abi boardda direk tornavida zaten, ama kayak bilmiyorum..
bu arada senem, bizdeki wax utuyle surulen bakim wax i..
yani zaten var bizde..
SPX lerde falan da var zaten.. onu alip utuyle surup sonra o aldigin kit in yan kismiyla siyiriyosun.. o kadar..
Evet Luniz haklı, aslında en güzel yöntem ütüyle yapılandır. Bende 1-2 yılda bir büyük bakıma götürürm zaten. Ama bazen İnsan üşeniyor, yada pistde kayarken fark ediyor. Ozaman benim yöntem çok pratik oluyor. Ben her sefer dağa çıkmadan önce bir sürerim waksı arabanın yanında. Ve ianın jet gibi oluyor :-)) Ve eve hotele gelincede koruma amaçlı ve birdahaki sefere hazır olması için kullanırım.
-
ya bide arkadaslar simdi aklima geldi hemen baktim nitekim var..
aha hizli gelsin istiosaniz : [url=http://shop.ebay.co.uk/items/_W0QQ_nkwZsnowboardQ20waxQQ_armrsZ1QQ_fromZR40QQ_mdoZ]snowboard wax, Sporting Goods, snowboard wax iron items at low prices on eBay.co.uk[/url]
burdan 10 sterlin e istediginiz cesit wax i bir kac gunde elinizde olcak sekilde gondertebilirsiniz..
ha hiza gerek yok ucuz olsun derseniz..
[url=http://shop.ebay.com/items/_W0QQ_nkwZsnowboardQ20waxQQ_armrsZ1QQ_fromZR40QQ_mdoZ]snowboard wax, Sporting Goods, DVDs Movies items on eBay.com[/url]
burdan 5$ a getirtebilirsiniz.. fiyat ucuz oldugu icin gumruk vs yok zaten bunlarda..
amerika dan en gec 2 haftada elinizde olur.. ingiltere den de en gec 1 haftada..
;)
all temp bir wax alip.. utu ile gosterdigim videolara bakarak.. yapabilirsiniz.. hatta ucuza waxing kit lerde vardir ebay de.. bakmadim ama direk o sekildede cozebilirsiniz..
aklima geldi paylasiim dedim efenim ;)
-
veya kasmak istemiyorsanız ve en iyi markalardan birini istiyorsanız toko kullanın. isviçre malı, mammut firması altında artık ayrıca. Mammut'da avrupa bulabileceğiniz en iyi dağcılık tekstili, çantaları, bazı teknik malzemeleri üreten firma.
Toko intersportlarda var ben 3 sezondur dudullu mağazasından alıyorum. 2'li set wax satılıyor 1 kırmızı 1 sarı stick. Genelde set fiyatları 40 ytl waxlarda. Bunlar hidrokarbon olanlar. Low floro tekli 35-40 ytl, High floro 55 ytl falan.
Ayrıca toko'nun wax ütüsü, scraper'ı, edge grinder'ı, file'ı, wax remover'ı, Wax cork-thermo pad gibi eşşek kadar ürünü de var. En sevdiklerim kaşağı gibi olan devasa brush'ları.
En güzeli snowboard fixation idi ama 300 ytl olunca almadım tabi. Türkiye'de hangi ürünleri tamamen var bilmiyorum ama çoğu şeyi getiriyorlar.
[url=http://www.toko.ch]TOKO[/url] 'den bakabilirsiniz. Ben gerçi Yardığım için board'u bu ara Proshop'a götürüp bırakacağım her türlü bakım malzemem olmasına rağmenç
-
[QUOTE=kupeli;93210]Bağlama nasıl gevşetiliyor?[/QUOTE]
babacım boardda üstten 3-4 vida söküyorsun işlem tamam... kayakta böyle bir işlem yapıldığını görmedim, duymadım, bilmiyorum... :(
@luniz: babacım ankarada wax ve bakım malzemesi sıkıntısı yaşıyoruz... ne spx ler ne de intersportlara sorduğumuzda yok diyorlar... istanbula geldiğimde vaktim olursa alıcam... :)
-
[QUOTE=oliver_han;93395]babacım boardda üstten 3-4 vida söküyorsun işlem tamam... kayakta böyle bir işlem yapıldığını görmedim, duymadım, bilmiyorum... :(
@luniz: babacım ankarada wax ve bakım malzemesi sıkıntısı yaşıyoruz... ne spx ler ne de intersportlara sorduğumuzda yok diyorlar... istanbula geldiğimde vaktim olursa alıcam... :)[/QUOTE]
abi iste arkadas demis, dudullu interspor da var diye..
benim verdigim linktede var.. karar sizin.. ha iste gelmiim diosan benim linklerden siparisi ver gelsin iste tipis tipis hemde daha ucuza gelir.. ama iste sure olayi var..
TOKO var sonucta ebay dede :)
ben kasamicam ehe, ebayden alirim valla :D
ama bilgi acisindan merak ettim, nerede bu interspor? dudulluda?
zaten en kotu proshop var super :)
-
[QUOTE=LuNiZ;93405]abi iste arkadas demis, dudullu interspor da var diye..
benim verdigim linktede var.. karar sizin.. ha iste gelmiim diosan benim linklerden siparisi ver gelsin iste tipis tipis hemde daha ucuza gelir.. ama iste sure olayi var..
TOKO var sonucta ebay dede :)
ben kasamicam ehe, ebayden alirim valla :D
ama bilgi acisindan merak ettim, nerede bu interspor? dudulluda?
zaten en kotu proshop var super :)[/QUOTE]
ne güzel de abicim maalesef proshop size güzel ;D
dudulluya vakit bulursam giderim de yeri çok ters bana... ;D
-
Sezon sonu işler rahatladığı için web sayfamıza ([url=http://www.proshoptr.com]proshop[/url]) bakım malzemelerini de girmeye başladık. Online satış yapamıyoruz ancak telefondan veya faksla kredi kartına, ayrıca banka havalesi ile de (kargo bize ait olmak üzere) satışlarımız başladı.
-
[QUOTE=proshop;93424]Sezon sonu işler rahatladığı için web sayfamıza ([URL="http://www.proshoptr.com"]proshop[/URL]) bakım malzemelerini de girmeye başladık. Online satış yapamıyoruz ancak telefondan veya faksla kredi kartına, ayrıca banka havalesi ile de (kargo bize ait olmak üzere) satışlarımız başladı.[/QUOTE]
budur :)
-
[QUOTE=oliver_han;93395]babacım boardda üstten 3-4 vida söküyorsun işlem tamam... kayakta böyle bir işlem yapıldığını görmedim, duymadım, bilmiyorum... :(
@luniz: babacım ankarada wax ve bakım malzemesi sıkıntısı yaşıyoruz... ne spx ler ne de intersportlara sorduğumuzda yok diyorlar... istanbula geldiğimde vaktim olursa alıcam... :)[/QUOTE]
Bu hafta sonu gelmeden önce bizden isteyeceğiniz ne varsa isteyin, hazır geliyorken getirelim :cool:
-
Bir türlü Emrah la herkese uygun bir gün belirleyemedik , ama Proshop olarak guruba şöyle bir teklifimiz var.
Kayak veya boardunuzun yaza girmeden evvel full bakımını (alt tabandaki çiziklerin doldurulması ve makine ile düzeltilmesi + çeliklerin bileylenmesi + vaks) normal liste fiyatı olan 80 TL den % 50 indirimle 40 TL ye yapıyoruz. Ayrıca buraya gelenlere kahve de ikram ediyoruz. Benim boardumun tamire,bakıma ihtiyacı yok sadece vaksla kaplatmak istiyorum derseniz onu bedavaya yapıyoruz, ancak sezon öncesi kazımak 40 TL (şaka,şaka).
-
[QUOTE=proshop;93444]Bir türlü Emrah la herkese uygun bir gün belirleyemedik , ama Proshop olarak guruba şöyle bir teklifimiz var.
Kayak veya boardunuzun yaza girmeden evvel full bakımını (alt tabandaki çiziklerin doldurulması ve makine ile düzeltilmesi + çeliklerin bileylenmesi + vaks) normal liste fiyatı olan 80 TL den % 50 indirimle 40 TL ye yapıyoruz. Ayrıca buraya gelenlere kahve de ikram ediyoruz. Benim boardumun tamire,bakıma ihtiyacı yok sadece vaksla kaplatmak istiyorum derseniz onu bedavaya yapıyoruz, ancak sezon öncesi kazımak 40 TL (şaka,şaka).[/QUOTE]
Ankara ya da bi şube açsanızda bizde faydalansakya :)
-
[QUOTE=SnowStorm;93441]Bu hafta sonu gelmeden önce bizden isteyeceğiniz ne varsa isteyin, hazır geliyorken getirelim :cool:[/QUOTE]
bossum çok yaşa!!! ;D teşekkür ederiz abicim... sizi de zahmete sokmayalım bir daha... gelin yeter... ;D
-
[QUOTE=proshop;93444]Bir türlü Emrah la herkese uygun bir gün belirleyemedik , ama Proshop olarak guruba şöyle bir teklifimiz var.
Kayak veya boardunuzun yaza girmeden evvel full bakımını (alt tabandaki çiziklerin doldurulması ve makine ile düzeltilmesi + çeliklerin bileylenmesi + vaks) normal liste fiyatı olan 80 TL den % 50 indirimle 40 TL ye yapıyoruz. Ayrıca buraya gelenlere kahve de ikram ediyoruz. Benim boardumun tamire,bakıma ihtiyacı yok sadece vaksla kaplatmak istiyorum derseniz onu bedavaya yapıyoruz, ancak sezon öncesi kazımak 40 TL (şaka,şaka).[/QUOTE]
Ben de bu mesajı bekliyordum. Budurrr...
Ben board'umu bu sezon satın aldım, 6 kere kaydım. Fazla bi çiziği yok. Çeliğinde de bir problem yok. Sadece kenarlarında ufak tefek hasarlar var (lift sırasındaki tepişmelerden dolayı). Gene de sezon sonu bakımı için getirmek istiyorum. Bu haftasonu İstanbul'da olursam getireceğim...
-
biz de gelecegiz bakima ;D en kisa zamanda insallah..
-
aha geliyorum ! atlıyorum ! uçuyorum ! :P. Intersport imes'in oralarda. Tavukçuoğlu caddesi üzerinde. Bostancı-Dudullu minibüsleri takip edip imes'İn kapısına gelmeden soldaki caddelerden biri, ışıklar var sapmak için. Caddeye girdiğinizde sorun yok zaten ilerde 300 metrede sağda.
Olmadı arayıp sorun yauv :P.
-
ben daha once de yazmıştım ama kimseden tam bir cevap alamadım kafamda hala soru işaretleri var.Ben boardumu 3 ay once filan aldım 15 gün civarı da kaydım. altında çizik yok denebilecek kadar az.şimdi boardu cantasına koyup kaldırmam mı gerekiyor yoksa wax , pas silgisi vs. denilen şeylerden mi yaptırmam gerekiyor ???
-
[QUOTE=Josp;94596]ben daha once de yazmıştım ama kimseden tam bir cevap alamadım kafamda hala soru işaretleri var.Ben boardumu 3 ay once filan aldım 15 gün civarı da kaydım. altında çizik yok denebilecek kadar az.şimdi boardu cantasına koyup kaldırmam mı gerekiyor yoksa wax , pas silgisi vs. denilen şeylerden mi yaptırmam gerekiyor ???[/QUOTE]
yaptırman iyi olur... bir başlıkta yeterince uzun açıklaması vardı... en güzeli proshopa götürme imkanın varsa götür bırak... ;)
-
[QUOTE=Josp;94596]ben daha once de yazmıştım ama kimseden tam bir cevap alamadım kafamda hala soru işaretleri var.Ben boardumu 3 ay once filan aldım 15 gün civarı da kaydım. altında çizik yok denebilecek kadar az.şimdi boardu cantasına koyup kaldırmam mı gerekiyor yoksa wax , pas silgisi vs. denilen şeylerden mi yaptırmam gerekiyor ???[/QUOTE]
Benim tavsiyem, eğer uzaklık olarak müsaitsen, Proshop'un waxlayalım kaldıralım kampanyasına sende katılmalısın.
Eğer boardunun çeliklerinde pas vs. gibi şeyler görüyorsan onları iyi bir silgi (board için özel olarak da alabilirsin) ile kendin silebilirsin.
Wax işinide Prohop a gittiğinde kendi gözlerinle görebilirsin , hatta oradan kendine bir wax alıp bundan sonra ufak tefek işleri kendin de yapabilirsin ;)
Ben boadumu daha kaldırmadım , sana söylediklerimin hepsini yapıp , bağlamaları da yerinden çıkartıp , kırık sökük bişeyler varmı diye kontrol edip bakım yaptıktan sonra bazalı yatağın altına kaldıracağım :cool:
-
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :)
-
Merhabalar,
Bugün sezonu kapattığıma karar verip boarduma buradan okuduğum yazılar ve seyrettiğim birkaç video yardımıyla koruyucu sıcak vaks bakımı yaptım. Az çok becerebildiğim sanırım. Önce bağlamaları çıkardım, boardun üstünü ve altını nemli bir bezle sildim, üst kısımda çarpmalardan kaynaklı ufak zedelenmeler vardı, üst kaplamanın kalkmış yerlerini ufak bir çakıyla düzelttim. sonrasında, daha önce bu sitede başka birisinden okuduğum üzere (tam hatırlamıyorum şu an kim olduğunu, arayınca da bulamadım) evdeki ütünün altına birkaç kat alüminyum folyo geçirip başladım vaksı damlatmaya boardun altına. bu arada vaksı intersporttan almıştım, iki ayrı paket halinde satılıyor (toko), birisinde iki tane çubuk şeklinde sarı ve kırmızı vakslar var, biri sıcak diğeri daha soğuk havalar için. bir de tekli mavi var, bu daha geniş bir sıcaklık aralığı için kullanılabiliyor, ben bundan almıştım. ütüyü önce en düşük sıcaklığa ayarlamıştım ama en düşük sıcaklık vaksı eritmeye bile yetmedi, ben de birkaç kademe yükselttim, ancak yeterli oldu. damlalarla boardun altına v'ler çizerek baştan sona kadar gittim. yeteri kadar damlattıktan sonra ütüyle vaksı yedirmek için başladım ütülemeye, boardu yakmamak için ütünün ayarını düşürmüştüm yine ama boardun üstündeki vaksı eritmede yetersiz kalınca sıcaklığı arttırdım. vaksı eritince çok güzel ütüleniyor, tabanın üzerinde rahatça kayıyor ütü, ama ütünün altında folyo olması problem oldu biraz, hem folyo kendini bıraktı, hem de kenardaki çeliğe takılıp yırtıldı bir yerden, en iyisi bir wax ütüsü almak veya ütüyü gözden çıkarmak olacak. ara ara alttan boardun sıcaklığını kontrol ettim, birkaç yerde epey ısınmıştı, yakmamak için başka bölgelerde devam ettim, öylece bitirdim vaks işini. ilk kez vakslamama göre eksik noktalar olsa da idare eder düzeyde vakslamışımdır sanırım :)
video çekemedim ama birkaç foto şu linkte
[url=http://picasaweb.google.com/emreaslan/BoardVaks]Picasa Web Albums - Emre - Board vaks[/url]#
-
sonra bir asamada, cetvelin tersi gibi bir seyle temizlemek lazim deilmiydi yaw.. ben ole gormustum.. olece wax limi birakiyoruz?
bide boss pazar gunu gidelimmi bi yerlere su wax isi icin..?
artik vakti geldi..
-
[QUOTE=LuNiZ;95871]sonra bir asamada, cetvelin tersi gibi bir seyle temizlemek lazim deilmiydi yaw.. ben ole gormustum.. olece wax limi birakiyoruz?
artik vakti geldi..[/QUOTE]
proshop'a gidah işte...
-
[QUOTE=LuNiZ;95871]sonra bir asamada, cetvelin tersi gibi bir seyle temizlemek lazim deilmiydi yaw.. ben ole gormustum.. olece wax limi birakiyoruz?
artik vakti geldi..[/QUOTE]
evet en son vaksı kazımak sonra da fırçlamak gerekiyor ama seneye kaymaya başlamadan önce yapacağım bunları kısmetse. Board 8 ay yatacağı için koruyucu katman oluşturuyormuş vaks altında, ondan dolayı kazımadan bırakmak gerekiyor :)
-
Proshop a gidip kendi gözümüzle doğruyu yanlışı görmek en iyisi ;)
Doğru bildiğimiz bir bakımı yanlış ta yapıyor olabiliriz. Eğer Adem hoca da oradaysa işin tüm inceliklerini öğrenebiliriz ;)
Benim bilgiğim şimdi kalın wax sürüp bekleyeceğiz , sezon başına kadar o wax üzerinde kalacak , saha sonra bu wax ı kazıyıp normal bakım yaptırıp sezona başlayacağız ;)
-
[QUOTE=Palpatine;95893]Proshop a gidip kendi gözümüzle doğruyu yanlışı görmek en iyisi ;)
Doğru bildiğimiz bir bakımı yanlış ta yapıyor olabiliriz. Eğer Adem hoca da oradaysa işin tüm inceliklerini öğrenebiliriz ;)
Benim bilgiğim şimdi kalın wax sürüp bekleyeceğiz , sezon başına kadar o wax üzerinde kalacak , saha sonra bu wax ı kazıyıp normal bakım yaptırıp sezona başlayacağız ;)[/QUOTE]
tmm pazar gidelim eger ordalarsa, bi organize edermisin abi?
sana zahmet bak gokbey de gidelim dio..
halledelim aradan ciksin.. benimki deilde senemin kini halletmem lazim o kotu durumda esas..
-
Tamamdır abi , Adem hocayı bi arayıp konuşacağım ;)
-
[quote=Palpatine;95905]Tamamdır abi , Adem hocayı bi arayıp konuşacağım ;)[/quote]
Naaptın abi, konuşabildin mi?
-
[quote=gokbey;96177]Naaptın abi, konuşabildin mi?[/quote]
Abi sanırım bu hafta geri döndüler , hatırlattığın iyi oldu.
Sorup haber vereceğim ;)
Hatta bu mesajı Proshop un sahipleri Ayla hanım yada Hakan abi görürse onlarda cevap yazabilirler;)
-
Emrah merhabalar, seyahatten geri döndük kendimize gelmeye çalışıyoruz. Şu vaks gününü organize edelim artık daha geç olmadan. Tekliflerinize açığız.
-
evet evet.. bakim yaptiralim artik:001_unsure:
-
[quote=proshop;96429]Emrah merhabalar, seyahatten geri döndük kendimize gelmeye çalışıyoruz. Şu vaks gününü organize edelim artık daha geç olmadan. Tekliflerinize açığız.[/quote]
[url=http://www.snow-forecast.com/resorts/Uludag/6day/top]Uludağ 6 Day Snow Forecast for 2322 m (c) Snow-Forecast.com - Snow-Forecast.com[/url]
Buradaki hava beni bir macerada için bile olsa Pazar günü Uludağ a çağırıyor.
Eğer benim gibi arızalı bi kaç yol arkadaşı daha bulabilirsem bir kaç saatliğine de olsa gitmeyi düşünüyorum ;)
Eğer kimse çıkmazsa Pazar günü boardları size getirebiliriz 8)
-
[quote=Palpatine;96445][URL="http://www.snow-forecast.com/resorts/Uludag/6day/top"]Uludağ 6 Day Snow Forecast for 2322 m (c) Snow-Forecast.com - Snow-Forecast.com[/URL]
Eğer benim gibi arızalı bi kaç yol arkadaşı daha bulabilirsem bir kaç saatliğine de olsa gitmeyi düşünüyorum ;)
Eğer kimse çıkmazsa Pazar günü boardları size getirebiliriz 8)[/quote]
yakıcan kendini babacım... :D :D :D
-
[quote=Palpatine;96445][url=http://www.snow-forecast.com/resorts/Uludag/6day/top]Uludağ 6 Day Snow Forecast for 2322 m (c) Snow-Forecast.com - Snow-Forecast.com[/url]
Eğer kimse çıkmazsa Pazar günü boardları size getirebiliriz 8)[/quote]
cumartesi ne güne duruyor?
-
Cumartesi Proshop WAX gününe kimler gelebilir ?
1- Palpatine
-