ne olursa olsun 1 saatte olsa bir hocadan ders alın tekniğiniz daha çabuk gelişicektir..
Printable View
ne olursa olsun 1 saatte olsa bir hocadan ders alın tekniğiniz daha çabuk gelişicektir..
Valla burada yazılanları hayretler içinde okuyorum... Nasıl birilerine ders almadan gözünü karartıp kayak board öğrenmeyi tavsiye edebilir bir insan...
Ben son 3 yılda 3 köprücük kemiği kırılması, beş tane ön çarpraz bağ kopması, bir tane kafaya alınan darbe sonucu geçici hafıza kaybı vakası gördüm....
Hem kayak hem board yapmış biri olarak aşağıdakileri kesinlikle söyleyebilirim...
Kayak dersini mutlaka bir hocadan ve birebir alınız.... Kayakta düzgün düşmeyi her hızda çalışınız...
Sık Gördüğüm Durumlar ....
Karsapanını öğrenen kayak biliyorum zannedip hemen dik pistlere çıkıyor...
Sonra seviyesinden dİk pistlerde karsapanı ile duramayınca panik oluyor.. Panik olunca refleks olarak oturmak istediğinden ağırlığı arkaya veriyor.. Kayakların önü açılıyor... Hızlanınca da ayaklar paralel düşmek gerekirken kar sapanı yapmaya çalışarak düşüyor... Eğer kayaklar cıkarsa kayakçı için sorun yok.. ama kayak alttakilerin üzerine kaymaya devam ediyor... Eğer Kayak çıkmazsa iki kayak üst üste çarpraz geçiyor ve bağlar gidiyor ...
Her hangi bir spor dalında yuksek hızda bir tekniği (doğru tekniği öğrendikten sonra) uygulamanın yolu düşük hızlarda ( az eğimli pistlerde) sürekli tekrardır...
Snowboard'da en çok gördüğüm parmakucu dönüşlerinde yine hızdan korkup erkenden topukları kaldırmak ve düşmek... Hızlı giderken düşen boardcular da elleriyle düşüşlerini yavaşlatmaya çalışmasın... Elleri carpraz omzları tutacak şekilde gögüslerinin onunde tutsunlar...
[quote=Kutay;125901]Ben ve eşim, anlattığın durumun canlı örnekleriyiz :biggrin::biggrin::biggrin:
Kayağa yeni başladığımız dönemdi ; aslında anca kar sapanı ile kayabiliyorduk fakat yinede baya baya kayabiliyoruz diye düşünüp gaza geldik, telesiyej sırasının daha az olduğu bir piste yöneldik :biggrin::biggrin::biggrin: (siyah pist)
sonuç mu?
sonuç, eşimin kuyruk sokumu kemiği kırıldı, benimde omzum çıktı.[/quote]
geçmiş olsun kardeşş... ne zaman oldu hadise?
Cesaret dedik, düşmekten korkmamak dedik ama cahil cesaretide demedik yani. :lol::lol::lol:
[quote=Kutay;125913]2008'de oldu.
ama yinede ertesi hafta dağdaydık desem inanırmısın.[/quote]
inanırım... geçmiş olsun tabi...
[quote=Kutay;125915]abi cahil cesareti değilde, hatun kişi ısrarı diyelim aslına bakarsan.
benim hatun , ordaki telesiyejde daha az sıra olduğunu görünce hemen, hadi oraya gidelim dedi, ben yok dedim, biz daha ordan kayamayız dedim...
ama dinletemedim......
sade olan ona olsaydı, bak gördün mü koca sözü dinlememeyi diyecektim ama fatura bana da patladı....[/quote]
bu hatun kişilerdeki ısrar hadisesi garip, beyefendilerdeki ısrara icabet daha da garip değil mi?... :lol: uyarırsın dinlemez... sonra gider sakatlanır... koca sözü dinleyin be kardeşim... :cursing: :P :lol: :lol: :lol:
[quote=Kutay;125901]Ben ve eşim, anlattığın durumun canlı örnekleriyiz :biggrin::biggrin::biggrin:
Kayağa yeni başladığımız dönemdi ; aslında anca kar sapanı ile kayabiliyorduk fakat yinede baya baya kayabiliyoruz diye düşünüp gaza geldik, telesiyej sırasının daha az olduğu bir piste yöneldik :biggrin::biggrin::biggrin: (siyah pist)
sonuç mu?
sonuç, eşimin kuyruk sokumu kemiği kırıldı, benimde omzum çıktı.[/quote]
Kutay Bey, çok geçmiş olsun.... Demek istediğim nokta aslında buydu... Normalde düşük hızlarda ( az eğimli pistlerde ) tekniğinizi tam oturtmadan zor piste çıkınca kontrol haliyle gidiyor tabii ... Yavaş yavaş ilerlemek lazım...
Bir de söyle bir durum var, onu da kendimden biliyorum ... Ben teleski ile cıkamayınca Dorukkaya'da mecbur telesiyeje gidiyordum. Telesiyejden de çıkınca mecbur dik yerlerden kayılıyor... Duramayınca düşüp, Sonra da düşmekten yorulunca daha kolay düşüyo insan... O yüzden başlangıç aşamasında kartal otelin pistlerini çok daha uygun buluyorum..
çok buyuk gecmıs olsun allah kımsenın basına vermesın boyle olay saglıklı saglıklı kazasız belasız kayalım inşallah :(;)
üstadların öğütlerine saygı duyuyorum ve ders almadan asla kayakları ayağıma geçirmiyorum :biggrin:
Ilgazlı biri olarak bu işe epeyce geç kaldım artık bu hafta başlıyoruz bakalım
"soğuk beni çağırıyor" :biggrin:
ya tabiki bir hocadan ders alarak başlanmalı ama şöyle de brişey var; ders ücretleri çoook yüksek! yani saat başına 100 tl gibi rakamları herkesin vermesi mümkün değil. bu yüzden ilk adımı, yani ekipmanların tanıtılması, ekipmanların nasıl kullanılacağı, temel düşüş teknikleri, temel duruş teknikleri gibi ilk dersleri bir tanıdıktan öğrendikten sonra kaymaya başlamadan bir hocaya gitmek daha mantıklı geliyor bana. en azından bir saatlik ders ücretinden böylece kurtulmuş olunabilir.
algıda seçicilik olmuş. ders alın diyenler çoğunlukta. ama gözlem yeteneğini ve arkadaşlarının tavsiyelerini/öğrettiklerini uygulayarak birçok kişi paralı ders almadan bu işi kotarıyor. önerme varsa sebebi budur. bisiklet kullanmayı veya yüzmeyi paralı ders alarak öğrenmiyoruz. birileri temelini gösteriyor, sonra biz ilerletiyoruz. anlatılmaya çalışılan budur.