teşekkür ederim..
Printable View
teşekkür ederim..
öncelikle cok geçmiş olsun bu sorun bizim ülkemizde artarak devam edecek bu kacınılmaz kayak veya snowbord sporu nekadar eglenceli ve zevkli olsada bu tür sonuçları peşinden getirebilen bir spor olayın ciddiyetini bilmiyoruz arkadaşlar.sana seslenip bağırana kadar tek bie manevra ile senden kurtulabilirdi ki bunu yapmaya süresi olduğunu tahmin ediyorum çünki sana seslenmiş......bu o kayakçı arkadaşın bir şekilde kontrolden cıkmış sonu nerde biteceği belli olmayan pozisyonda seni yakalamış.....büyük şanssızlık....bu sen olmasaydın bir başkası olacaktı eminim beyaz yada sarı kırmızı fark etmez adam kopmuş ne renk varsa onu yere yıkacaktı bu kesin.
bu sporu yapan arkadaşlardan tek ricam lütfen cok dikkat inanın yapacağımız en ufak yanlış hareket belkide birdaha o bord tahtası veya kayakların üzerine binemiyeceğiniz anlamına gelir.....
kayak sporu cok ucsuz bucaksızdır sonu yoktur her gün kendine bir şeyler eklersin ama önce saygı sevgi ve nasıl eğlenilir bunu öğrenmek gerekli....bilinçsiz gereksiz yapılan her hareketin sonu budur lütfen biraz daha dikkat...... ??? ???
çok geçmiş olsun kardeşim
Herkese acil şifa dilekleri için çok teşekkür ederim.
mesajlarınızn hepsini okudum.. yeniden çok teşekkür ederim..
dün akşam girdim ameliyata. Bu sabah fizik tedaviye başladım. Çarpraz bağlarım sağlam olduğu için hareketleri yapmamda sıkıntı yokmuş. Sağ sol minisküs yırtıkmış dikilmiş, minisküs yatağının altındaki çöken kemik kaldırılmış. Yan bağlar kendiliğinden (fizik tedavi ile) düzelirmiş. (bu sıkıntıyı bilenler için anlaşılır şeyler bunlar=)
eklemek istediğim bir şey var.
kayakçı bana ben pistin en sağındayken çarptığı zaman aşağı yuvarlandım.
tek diyebildiğim "Dizim Dizim" diye inlemek oldu.
Arkadaşım board umu çıkardı hemen kollarımı açtı ayağımı yokuş aşağı sarkıttı. (ilk yardım bilmemiz gerekir)
Biraz inledikten sonra arkamı dönemeden "Neden bu kadar hızlı gidiyodun ?" dedim sakin bi inlemeyle. O da dedi ki "Burda hızlı gitmezsen ilerde düzlük var, duruyosun"
Ben inlemeye devam ederken duyduklarım "off ya botum kırıldı benim de" oldu.
arkadaşıma dizimi ileri geri büktürdü ve sürekli (5 - 6 ) kere "bi şeyi yok bi şeyi yok" dedi dedi ve beni orda bırakıp kayarak gitti. Ayağa kalkmamı bile beklemedi. 15-20 dakka sonra kar motoru geldi, taşıdılar beni vs.. gerisini anlattım..
Siz siz olun birisine çarptıysanız ayağa kalkana kadar beklemeden oradan ayrılmayın :) bana daha önce de çarptılar ben de çarptım tabikii doğaldır bu ama hepsinde kendimde sorumluluk hissettim ve sonrasında takip ettim bi şeyi var mı diye.(Çok şükür arkadaşlarım sağlam)
Ama keşke bi telefonunu bıraksaydı da nasıl oldum diye bi sorsaydı ya da küçük bi özür dileseydi hatrımı sorup. İnsan bu kadar bencil olmamalı bence.Ben dizim diye inlerken "Bişey yok bişeyi yok" diyen biri kendi aklında neler düşünüyodur benim hakkımda ki benim adıma böyle yorum yapabiliyodur merak ediyorum görsem sormak da istiyorum kendisine.
Yine de canı sağolsun.
2 gün bitti kaldı 58 gün... ayaktayım sonra=))..
Yok bayağı ayıp etmiş, hatta bir arkadaş bir benzetme yapmıştı o zaman pek katılmamıştım, ama simdi kazayı geçiren arkadaşın yazdıklarını okuyunca katılmamak elde değil.
En azından kalkana kadar beklemesi hatta sakatlığı hissedince yardımcı olması gerekirdi.
Geçmiş olsun...Kısa sğrede saglıgına kavusursun umarim.
geçmiş olsun dostum, ben de kuyruksokumumu zedeledim. hak ettim gerçi spor ayakkabıyla gece vakti bord yapınca... isveçte kar dünyasındayken şimdi istanbulda bağsur simidinde oturuyorum. ama öte yandan boynumdan bu kazayla ilgisiz olarak ciddi bir hastalık geçiriyorum. çok şükür ölümcül değil.
diyeceğim o ki, kar tutkusu o tutkusu şu tutkusu bu tutkusu sonra gelir. önce sağlımızın değerini bilelim. ona buna canımızı sıkmayalım.
iyileşelim, tanışalım, pistleri toz dumana katalım ;)
Arkadaşım büyük geçmiş olsun.İnşallah en kısa zamanda iyileşirsin.
Geçenlerde bi arkadaşımla kartepede telesiyejle geyik alanına çıkarken , aynen şunu konuşuyorduk ; kardeşim dedi ne olacak bu telesiyej kuyruğu kayan kaymayan geliyor ve çok bekliyoruz.Devamında da şöyle bi çzümleme bulduk ;D :Nasıl ki dalgıçlar 1 yıldız 2 yıldız almadan derinlere inemiyorlar , bu kayak ve bord olayında böyle sertifikalar verilsin iyi kayanlar zirvelere çıkıp aşşaya insin , az bilenler daha basit pistlerde sertifikasız kaysın.
Geçmiş olsun...
Pazar günü otele dönüş yolu felaketti. Bu kazaya pist durumuda katkıda bulundu galiba..
Bende çarşamba günü orta çanakta bir kayakçıdan kaçayım derken bordumun kenara takılması sonucu düştüm ve maalesef sağ omuzum çıktı. Allahtan ortopedist arkadaşla kayıyordum. Sıcağı sıcağına yerine oturttu. Ancak 1.5 ay bord-kayak yasakladı...
Kaygan (!) zeminde yapılan sporlarda kaza herkesin başına gelebiiyor...
[quote=iynem ]
Geçmiş olsun...
Pazar günü otele dönüş yolu felaketti. Bu kazaya pist durumuda katkıda bulundu galiba..
Bende çarşamba günü orta çanakta bir kayakçıdan kaçayım derken bordumun kenara takılması sonucu düştüm ve maalesef sağ omuzum çıktı. Allahtan ortopedist arkadaşla kayıyordum. Sıcağı sıcağına yerine oturttu. Ancak 1.5 ay bord-kayak yasakladı...
Kaygan (!) zeminde yapılan sporlarda kaza herkesin başına gelebiiyor...
[/quote]
Aynen katılıyorum...geçmiş olsun bu arada..benim de kürek kemiğim kırık maalesef..25 gündür yatıyorum...