Ynt: hangi dağda kar var şu anda?
Doğu'da beklenen karın yağması ile kayak sezonu açıldı.
Doğu’ya geciken karın yağması ile birlikte Sarıkamış Kayak Merkezinde kayak sezonu yapılan açılış töreni ile başladı
Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, pistlerimizin ve telesiyejlerin bakımı yapılmış olduğunu ve güveli bir kayak şartlarının mevcut olduğunu belirterek, “Bu sene yapımına başlanacak olan Karanlık Dere projesinin pistleri ve telesiyej yapımının hayata geçirilmesiyle Sarıkamış kış sporunda, kar kalitesinde, kültür turizminde, gerekirse konukseverliği ile daha da iddialı bir duruma gelerek Türkiye’nin değil Dünyanın da en önemli kayak merkezi olacak. Bu nedenle kış sporlarını sevenleri saha az kazalı, eğlenceli, turizm kapasitesi yüksek, Sarıkamış’a davet ediyoruz. İlk kar yağdığında 40 ile 50 cm kar yağmıştı. Pistlerimizde kayak yapılacak kalınlıkta kar mevcuttur.” Dedi.
Sarıkamış’ta Kış turizmin doyasıya yaşamak isteyen kayak severleri ise kayak merkezinde bulunan otellerin hazırladığı aktivasyonların yanı sıra animasyon gösterileri de bekliyor.
Bölgede bulunan Toprak otel’de ise Antalya’da yaz turizmini kapatan 8 kişiden oluşan animasyon gurubu kış sezonu boyunca birbirinden güzel gösteriler ile sahne alıyorlar.
Açılış nedeni ile bir gösteri yapan JOELL Animasyon gurubu “Enigma” müziği eşliğinde gösteriler yaptı. Gösterilerinde ağızlarından ateş çıkarma, ateş yutma ve çıplak ayakta cam kırıkları üzerinde yürüme gösterileri izleyenleri büyüleyecek. (CNA muhabiri Tacettin Durmuş)13.12.2008
[quote=simsiyah34 ]
Açılış nedeni ile bir gösteri yapan JOELL Animasyon gurubu “Enigma” müziği eşliğinde gösteriler yaptı. Gösterilerinde ağızlarından ateş çıkarma, ateş yutma ve çıplak ayakta cam kırıkları üzerinde yürüme gösterileri izleyenleri büyüleyecek. (CNA muhabiri Tacettin Durmuş)13.12.2008
[/quote]
kar ne kadar azsa adamlar gosterilerini atesle camla yapmıslar ;D ;D
ben anlamadım dostlar, sarıkamış ne alemde? kaymakam sıkmış mı?
Bayramda Isparta'daydım..eşimin memleketi.. davraz'a baktım..dağda hiç kar yok..geçen yıl bu zamanlar en azından birazcık bile olsun kutsal örtü kaplardı güzelim davraz ı ama.....5,5 milyar yıllık dünyamın nedir bu 10-20 yılda insanoğlundan çektiği....
Ben bu sene ıspartadan umutluyum... İnşallah korkulan olupta kötü bi sezon geçirmez...
valla uykucu dostum, geçen yıl 8 ocakta , önceki yıl 6 ocakta inmişti adam gibi kar... aralıkta kayak TR'de hayal...
:( oho desene 2 3 hafta zor geçecek...
Erciyeste geçen sezon 15 Aralıkta başlamıştı. Bayramda mükemmel kar vardı ama bu yıl henüz birşey yok. Ocak'a kadarda olacağa benzemiyor.