walla bugün bizim bura fena soğuktu dün öbür gün hiç böyle hava görmedik inşallah yağacak sinyalleri aldık arkadaşlar ;D ;D
Printable View
walla bugün bizim bura fena soğuktu dün öbür gün hiç böyle hava görmedik inşallah yağacak sinyalleri aldık arkadaşlar ;D ;D
[quote=Deniz & Murat USLU ]
ben zermatt cıkardım iki kişi3 gun 2500 ytl ye patlıyor cok da pahalı degil aslında ama isvicre ilk vize cok zor, sahsi basvuru gerekiyor. avusturya veya fransada kar olan yer biliyormusunuz ??
[/quote]
Avusturya'da bircok yere gidebilirsin; su an Sölden, Obertauern, Kaprun ve Galtür iyi görünüyor. Zaten Sölden'de yarislar düzenleniyor (EuroSport'tan izleyebilirsin :) )
Fransa'da Val Thorens iyi görünüyor sezon bu haftasonu aciliyor; Val d'Isere ve Chamonix'te henüz kar istenen seviyede degil gördügüm kadari ile...
[quote=Jamaica ]
Avusturya'da bircok yere gidebilirsin; su an Sölden, Obertauern, Kaprun ve Galtür iyi görünüyor. Zaten Sölden'de yarislar düzenleniyor (EuroSport'tan izleyebilirsin :) )
Fransa'da Val Thorens iyi görünüyor sezon bu haftasonu aciliyor; Val d'Isere ve Chamonix'te henüz kar istenen seviyede degil gördügüm kadari ile...
[/quote]
kaprun ve zell am see dag bayır gorunuyor web camlardan ben bir tek st. anton da kar buldum. ama tsk digerlerine de bakacagım simdi. turizmci oldugum icin :)) isteyen varsa da yardımcı olurum arkadaslar.
Val Thorens :)
[url]http://www.valthorens.com/winter-de/live/livecams--webcams.61.html[/url]
Kaprun da vardır kar, Alpin Center diye bakmak mümkünse, öyle bakın, yaz ortası kayıyor insanlar orada, köyde yoktur tabii daha.
Avusturya'da Möltall, Kühtai, Axams'a da bakılabilir, Innsbruck çevresi dağlarda var kar. Ekim ortası kızım 10 gün kayak kaydı orada...
[quote=ayla ]
Kaprun da vardır kar, Alpin Center diye bakmak mümkünse, öyle bakın, yaz ortası kayıyor insanlar orada, köyde yoktur tabii daha.
Avusturya'da Möltall, Kühtai, Axams'a da bakılabilir, Innsbruck çevresi dağlarda var kar. Ekim ortası kızım 10 gün kayak kaydı orada...
[/quote]
ne kadar sanslılar yaa... bizim buralara da gelse de, rahat rahat cıksak.
[quote=SÜÜ ]
bu konuyu ilk gordum dedim kesin cem açtı konuyu ;D günahını almışım bu sitede kar manyagından çok ne var unutmuşum bi an pardon cem ;D
[/quote]
ewet cnm teeessuff ederım yani:) ayrıca manyak cok burda ...baş manyak sensın ztn delı ;D ;D ;D ;D
[quote=ayla ]
[/quote]
Kiziniz Alev Koleji'nde mi okuyor acaba ? Benim bildigim Türkiye'de kayaga böyle önem veren okul pek yokta...
Romanyada kar yagisi bugun itibari ile basladi..Kayak merkezlerinin cogunda yagiyor ve bu hafta butun hafta boyunca yagisli gosteriyor..
Beklerim gelin buraya burda kar var.Bu hafta sonu gıderız))
her yerde yagmaya basladı bızım memlekette aha tıkk yok bee..2 sene onceye benzemesınde aralık sonunda acmayalım sezonu amann... ::)
Bu hafta sonu hava sıcaklıgı -14 derece olacakmıs..Muhtemelen burdan sonra turkıyeye de gelır azcık sabredın :)
[quote=gigasgas ]
Bu hafta sonu hava sıcaklıgı -14 derece olacakmıs..Muhtemelen burdan sonra turkıyeye de gelır azcık sabredın :)
[/quote]
başka yapacak bir şey yok zaten... :-\
[quote=Jamaica ]
Kiziniz Alev Koleji'nde mi okuyor acaba ? Benim bildigim Türkiye'de kayaga böyle önem veren okul pek yokta...
[/quote]
Niye yokmuş? Ben özel bir okulda beden eğitimi öğretmeniyim ve okulumuzda gayet önem veriliyor. Her sezon 4 tane kamp düzenliyoruz. Hersene birinciliklerimiz var. İki tane kayakçımız,3 tane snowboardçumuz milli takımda. Kampa çağrılıp gidemeyenler hariç. Ama Alev'de bu konuda iyi ve eski tartışılmaz. Sadece Alev önem veriyor değil yani. ;)
bansko nun web sitesinde 29 kasım da sezon acılıyor yazıyor. adamlar geri saymaya baslamıs ama kar yok daha. nasıl bu kadar emin olabiliyorlar ki ???
[quote=Deniz & Murat USLU ]
bansko nun web sitesinde 29 kasım da sezon acılıyor yazıyor. adamlar geri saymaya baslamıs ama kar yok daha. nasıl bu kadar emin olabiliyorlar ki ???
[/quote]
Kar makinalarına güveniylardır herhalde..
[quote=tugii ]
Kar makinalarına güveniylardır herhalde..
[/quote]
Abi bunun adı işletmecilik ?? bol keseden atıyor herkes...tutmazsa ne mi olacak...ya biz bilmem şu hava tahmin istasyonuna göre demiştik felan filan işte.... >:(
tabi ben oraya kadar gideyim burnumuzun dibindeki uludag dururken sonra gümmm ... ;D ;D ;D
cok sinir ya hicbirsey belli degil. uludagda adam gibi yagsa 3 5 gunde tutar mı acaba :-\
[quote=bkaan ]
Abi bunun adı işletmecilik ?? bol keseden atıyor herkes...tutmazsa ne mi olacak...ya biz bilmem şu hava tahmin istasyonuna göre demiştik felan filan işte.... >:(
[/quote]
malesef bizdeki işletmecilik doğal işletmecilik malum şimdi moda ya herşey organik belki yapay kar kanser falan yapar müşteri kaybederiz diye düşünüyorlardı.. heheheh
[quote=tugii ]
malesef bizdeki işletmecilik doğal işletmecilik malum şimdi moda ya herşey organik belki yapay kar kanser falan yapar müşteri kaybederiz diye düşünüyorlardı.. heheheh
[/quote]
Abi ne olacak...bizim gibi müşteriyi de hiçbir yerde bulamazlar..adamlar kaç para deseler de paşa paşa bayılıyoruz...Aaaah şöyle bir yıl hiçbir tesise gitmeyeceksin..bak o zaman fiyatlar yerlerde sürünmüyor mu?
bir sezon kimse dayanamaz... tek sorun kayak merkezi ve üzerindeki işletme sayıları.. 8) ???
bansko ve pamporovodan gelen iki maili paylaşmak istiyorum tekrar....
Dear Mert Isik,
Thank you for your interest in Lucky Bansko Aparthotel! If snowboarding is your main purpose, I would suggest to change the period of stay. The skiing season officially starts on 20.12. and most probably all the lifts and other machines will start working then.If your dates are flexible, it would be great to come after 04.01. Please let me know which dates you prefer, in order to prepare you a booking offer. Kind regards, Tsvetelina Androva
Dear Mert Isik,
Thank you for your enquiry.
Unfortunately, it is not possible to snowboard at the beginning of Dec.
If you can consider a later period( after 20 Dec) I will be happy to e-mail you our offers.
Kindest regards,
Galina Dafova
Resort representative-Pamporovo
onlarda ümidi kesmiş... bu yandığımızın işaretidir. 8)
olsun ama adamlar hiç olmazsa dürüst davranmışlar...ben toprak otele kaç kez yazdım..cevap bile vermediler...neyse dedim ya işte işletmecilerin kralı bizdekiler????
inanmıyorum ya bulgaristan da yalan oldu...
Evet malesef bizim otellerden kişisel olarak bilgi almana imkan yok..
Muhatap bulamıyorsun.
[quote=tugii ]
Muhatap bulamıyorsun.
[/quote]
uludagdaki bir otelciyle gecen gun konustum, diyorki 3 5 cm yagsa yeter biz arayanlara kar var diyelim de !!!!! o kadar para vericek insanlar bir gidecekler eridii.. ruzgar cıktı..
Arkadaşlar şimdi yukarıdan bir haber aldım bu yıl kayak sezonu açılmayacakmış..
[quote=tugii ]
Muhatap bulamıyorsun.
[/quote]
Bu konuda çok kızgınım abi..turlara ilgi var..çünkü kalabalık geliyorlar..kalıyorlar..eğlence felan..para bırakıyorlar yani..ama yalnızsan ayvayı yemişsin demektir...adam nerdeyse kayaklarına göz koyacak ..şunu nasıl tavuğa çevirsem diye ellerini ovuşturuyorlar.. >:(...
sezonun açılmamasına bizden çok bu paragöz işletmeler üzülür...yani hiç merak etmeyin ne yapar ne eder yağdırırlar...
:( :( :(
[quote=red__KAN ]
:( :( :(
[/quote]
bu arkadaş niye mi üzgün...çünkü geçen de de o toprak otele ulaşamadı..hem de telefonla >:(
Haklısınız Alev bu işi ciddiye alıyor, çok da başarılı oldular, alt yapıdan iyi sporcular gelecek önümüzdeki yıllarda belli...
Kızım Alev'de okumuyor, onlar milli takım olarak gittiler.
Keskmu, sizin okul hangisi? Mutlaka tanıyorumdur onları...
Arkadaşlar bende Erzurum'da yağsın diye dua ediyorum ama gel gör ki tık yokkk.. Normalde Palandökene ekimde ilk kar düştü sonrasında da geçenlerde bi yağdı o kadar.. Korkum bayrama açamazsak sezonu biiteriz vlla.. Ama şundan da eminim sezonu en erken açan yine biz olacaz bu beni işte biraz rahatlatıo..!
yok yok ilk sarıkamış....ya rezervasyonumuz var öyle deme :-[
Çok şükür beklenen geliyor.......
METEOROLOJİK UYARI
Yurdun Batı Kesimleri Orta Akdeniz'den Gelen Yağışlı Havanın Etkisine Girecek.
Tarih 17 Kasım 2008 Pazartesi Saat 13:30 Sayı 138
Etkili Periyod
Pazartesi-Salı ve Çarşamba günleri
Genel Durum
Yurdun batı kesimleri bugün (Pazartesi) Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.
Bu gün akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak sağanak yağışlar, yarın (Salı) Marmara, Ege,batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde devam edecek.Sağanak yağışların Salı günü kıyı Ege ve batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.
Yağışlı hava Çarşamba günü; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Karadeniz bölgesinde etkisini sürdürecek.Sağanak yağışlar Çarşamba günü güney Ege ve batı Akdeniz'de kuvvetli olacak.
Perşembe günü; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm yurtta yağışların aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
Hava sıcaklığı yarın (Salı) kuzey ve batı bölgelerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Salı ve Çarşamba günü;güney ve batı bölgelerde beklenen kuvvetli sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı (sel,taşkın,su baskını v.b gibi) vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.
Seri No: 8010138
DMİ © Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü - 1998-2008
Perşembe ve cuma kar yağışı gösteriyor.
[url]http://www.dmi.gov.tr/2006/tahmin/tahmin-turkiye.aspx[/url]
[quote=tugii ]
Perşembe ve cuma kar yağışı gösteriyor.
[url]http://www.dmi.gov.tr/2006/tahmin/tahmin-turkiye.aspx[/url]
[/quote]
abi o mavi yıdızlar varya...onların üçlü olanlarından lazım bize...şurda kaç gün kaldı ki..hafif kar yağışı yeter mi bilmiyorum yani... ???
[quote=daggerunion ]
Arkadaşlar bende Erzurum'da yağsın diye dua ediyorum ama gel gör ki tık yokkk.. Normalde Palandökene ekimde ilk kar düştü sonrasında da geçenlerde bi yağdı o kadar.. Korkum bayrama açamazsak sezonu biiteriz vlla.. Ama şundan da eminim sezonu en erken açan yine biz olacaz bu beni işte biraz rahatlatıo..!
[/quote]
erzurum sarıkamış neresi olursa yagsın bari hic yoktan iydir, pass vize parası vermeyelim bari >:(
[quote=bkaan ]
abi o mavi yıdızlar varya...onların üçlü olanlarından lazım bize...şurda kaç gün kaldı ki..hafif kar yağışı yeter mi bilmiyorum yani... ???
[/quote]
devamı gelecektir herhalde bu yağsın erimesin yeter...12 cm yağış gösteriyor..
[quote=keskmu ]
Niye yokmuş? Ben özel bir okulda beden eğitimi öğretmeniyim ve okulumuzda gayet önem veriliyor. Her sezon 4 tane kamp düzenliyoruz. Hersene birinciliklerimiz var. İki tane kayakçımız,3 tane snowboardçumuz milli takımda. Kampa çağrılıp gidemeyenler hariç. Ama Alev'de bu konuda iyi ve eski tartışılmaz. Sadece Alev önem veriyor değil yani. ;)
[/quote]
Bende zaten sadece Alev var demedim :) Sizin calismalarinizi da takdir ediyorum. Keske daha cok olsada bunu sonucunda yarismalarda bizim bayragimizi da görsek... Basarilarinizin devamini dilerim...
ya snowforecast den baktım pek inanmadım ama bakın 6cm kar dio inşallah yağar yanılmaz snowforecast ;D ;D
[url]http://www.weather-forecast.com/locations/Istanbul/forecasts/latest[/url]