-
Cevap: Kayaktan/boarddan sonraki gün duyulan ağrılar!!!
[quote=pnryldz;128050]duzenli kaymaya baslayinca hic agri sizi olmuyor ilk baslarda normal ama zamanla alisiyosunuz yasadikca goruceksiniz zaten ;)[/quote]
kesinlikle katılıyorum sana düzenli olarak yapabildiğimiz zaman ağrı sızı olmucak çunku vucut alışıcak bu rutin yoğunluga..
-
ah işte düzenli bi yapabilsek neler olacak ama imkanlar gözü kör olsun:bored:
-
Arkadaşlar, board olayına nedense bizler bir spor yapıyormuşuz gibi yaklaşmıyoruz. Sanırım çok fazla eğlenceli olduğundan ve ortam makara yapmaya uygun olduğundan olsa gerek.
Aslında ciddiye aldığımız herhangi bir spora yaklaştığımız gibi düşünürseniz aktivite öncesi ısınma hareketleri yapmamız gerektiğini görürsünüz. Aktivite bitiminde ise en az 10 dakka süren bir esneme hareketi yapmalıyız. Kaslardaki laktik asitlerin atılması vs için, bunları biliyorsunuz zaten.
Isınmayı özellikle ayak bileği, diz, bacak, bel çalıştırarak yapın derim.
Atıyorum maratona hazırlanıyoruz, iki saat sürecek 20 km'lik bir antrenman mesafesi koşmadan önce ısınıyor ve koşu sonunda da neredeyse 20 dakka esneme hareketi yapıyoruz. Ancak sabah 9'dan akşam 5'e kadar board yaparken hiç aklımıza gelmiyor bunlar.
Yeni öğrenenler için ilk birkaç günde habire enerji tüketen anlamsız düşüşler olacağından o tip ağrıların çözümü yok tabii.
Siz bence ısınma ve esneme hareketilerin yapın, sonra akşam sıcak küvetinizde şarap içersiniz... :)
M.
-
[quote=pnryldz;128128]ne konu acarmissin oguz walla bitmez bu konu :biggrin: artik hic agrim olmuyo ya super onceden korkardim acaba kac gun tutulucam diye simdi canavar gibiyim :biggrin::P[/quote]
evt ya baya bereketlı oldu =) ıyı baklm yarn bnde kayacam agırmıcak gıbı hıssedıorum kendımı hazır hıssedıorum =) =)
-
[quote=pnryldz;128128]ne konu acarmissin oguz walla bitmez bu konu :biggrin: artik hic agrim olmuyo ya super onceden korkardim acaba kac gun tutulucam diye simdi canavar gibiyim :biggrin::P[/quote]
aferim sana. bi de teleski'den çıkmayı öğrensen tam olucak ;)
-
Naçizane düşüncem kayak ve snowboard gibi ciddi sakatlanma riski taşıyan sporlarda vücudu hazırlamak hayati önem taşıyor...kayak sonrası laktik asit birikimine bağlı ağrılar çok masum ve zararsız...Ama vücudunuzun ham olduğuna dair çok önemli sinyaller...Bence en doğrusu; ki ben uyguluyorum ve kesinlikle çok yorulsam da bu türden ağrılarım olmuyor hazırlık dönemi...Kışa girerken spor salonunda programımı kayağa uyumlu bir şekilde düzenleyip bol bol gerek izometrik gerek normal squat, kardio vasküler (arc trainer, bisiklet olabilir) çalışmalar yapmak...yoğun ve sert bir şekilde...Ve mutlaka antrenman sonrası esneme çalışması...Kaslarınızın kuvvetli ve esnek olması kayarken olduğu kadar düştüğünüzde de önemli zayıf ve esnek olmayan adeleler eklemlerinizi gerektiği şekilde desteklemeyeceğinden
bağlarınızı tendonlarınızı riske sokar...
Diğer taraftan karın ve bel adeleleriniz dengeniz açısından çok önemli...
Mutlaka anternmanlara gidin...Hem de öyle antrenmanlar yapınki...Bi kere bile kayağa gitseniz sanki tüm sene boyunca kayıyormuşsunuz gibi olsun...
Madem para harcadık o kadar malzeme aldık o kadar oteller de rezervasyon yaptık...biraz daha harcayıp güzel bir spor salonuna devam edelim..Hem sporu da yaşam biçimi haline getirmiş oluruz...Yazın plajlarda taş gibi vücut kim istenmez yaw:)
Spor salonuna gitmek mümkün değilse en azından evde şu çökme kalkma, karın egzersizi muhabbetlerini ciddi ciddi yapın...
Kartutkusunda bu konuda bir forum vardı...orayı mutlaka okuyun
Özellikle bu sporu ilerlettiğinizde daha da riskli bir hal aldığını kuralların daha da hayatileştiğini aklınızdan çıkartmayın...
Herkes için sakatlanma riski olsa da
Hiç olmazsa
Boşuboşuna sakatlanmayın sevgili arkadaşlarım....
-
Spor salonuna gidebilen arkadaşlar için
1. gün biceps triceps, karın,yan karın obliklere yönelik
Bacak:
3 set izometrik squat, yani çöküp hareketsiz bekleyin 1-1.5 dakika arası ister halterle ama mutlaka hafif bir kilo takın...ister haltersiz..durumunuza göre... Bacaklar 90 dereceden daha fazla kırık olmayacak...Bel mutlaka dik (iniş yarışmasındasınız ve yamaçtan aşağı kayıyorsunuz bacaklar için dayanıklılık çok önemli..onu hayal edin ve süre bitene kadar dişinizi sıkın)...İşte parkuru başarıyla tamamladınız...
3 set normal legpress..( 3*8 ağır kilo yapın...Yani 8 tane yapabileceğiniz ağırlıkta)
Sonra esneme ve bitir...1 set güzzzel bir duş,
2.gün: Göğüs ve Kardio çalışması
Benim tercihim 20 dakika arc trainer ve ardından Bosu çalışmaları...
Ama 40 dakika bisiklet de olur...Yine esneme ve duş
bir gün off
3.gün:
Kanat, karın aynısı
yine bacak:
Leg press aleti var onunla vücut ağırlığımız ya da ağırlığımızın 10-20 kilo fazlasıyla Yapabildiğmiz kadar...Ya da maximum ya da başka bir deyişle geberene kadar tempolu sanki pistte slalom kayıyormuş gibi...indir kaldır....referans olması açısından ben 90 kiloyla 80 tekrar yapıyorum...Ve yıllardır antrenman yaptığıma göre...Siz yeni başlıyorsanız bence ya vücut ağrılığınız kadar ya da biraz daha azıyla 30-40 tekrarla başlayıp alıştıkça arttırın..
Bu leg press çalışmasını leg curl aletiyle..(arka bacak) Süperset yani ard arda dinlenmeden yapın ve leg curlden sonra set arası yapın...Yani set: legpress legcurl dinlenme olacak..
3*legpress legcurl süperset -(leg curl 10-12 tekrar)=-
sonra 3*10 set leg extension ve yine leg curl süperset...toplam 6 yoğun set
4. gün
Omuz ve kardio: kardio yine aynı şekilde
2 gün off
böylece haftada 4 gün kıyak bir program oluyor...
Arkadaşlar kayakla direk alakalı olması açısından bacak ve karın çalışmalarını detaylı yazdım..diğerleri kol omuz kanat göğüs falan...Kendimle alakalı...zaten hoca da size onlarla ilgli program verecektir...Ama bacakları kayağa hazırlamak açısından buna benzer çalışmaları mutlaka yapın...
*Süperset....ayrı 2 hareketi birbiri ardına hiç dinlenmeden yapıp ondan sonra dinlenmek şeklinde oluyor...Her antrenman esnemeyle bitecek...çok önemli...
Mert Toramanın dediği gibi pistte kayağa başlamadan mutlaka ısınma ve esneme...Buna çok dikkat..
-
[quote=pnryldz;128352]beraber cikicaz t-bar'dan gokbey :P iki kisi cikiyorum ama halen tek denemeye cesaret edemedim :biggrin:[/quote]
kafaya koydum, kesin öğreticem sana...
[quote=flamenco72;128379]Naçizane düşüncem kayak ve snowboard gibi ciddi sakatlanma riski taşıyan sporlarda vücudu hazırlamak hayati önem taşıyor...kayak sonrası laktik asit birikimine bağlı ağrılar çok masum ve zararsız...Ama vücudunuzun ham olduğuna dair çok önemli sinyaller...Bence en doğrusu; ki ben uyguluyorum ve kesinlikle çok yorulsam da bu türden ağrılarım olmuyor hazırlık dönemi...Kışa girerken spor salonunda programımı kayağa uyumlu bir şekilde düzenleyip bol bol gerek izometrik gerek normal squat, kardio vasküler (arc trainer, bisiklet olabilir) çalışmalar yapmak...yoğun ve sert bir şekilde...Ve mutlaka antrenman sonrası esneme çalışması...Kaslarınızın kuvvetli ve esnek olması kayarken olduğu kadar düştüğünüzde de önemli zayıf ve esnek olmayan adeleler eklemlerinizi gerektiği şekilde desteklemeyeceğinden
bağlarınızı tendonlarınızı riske sokar...
Diğer taraftan karın ve bel adeleleriniz dengeniz açısından çok önemli...
Mutlaka anternmanlara gidin...Hem de öyle antrenmanlar yapınki...Bi kere bile kayağa gitseniz sanki tüm sene boyunca kayıyormuşsunuz gibi olsun...
Madem para harcadık o kadar malzeme aldık o kadar oteller de rezervasyon yaptık...biraz daha harcayıp güzel bir spor salonuna devam edelim..Hem sporu da yaşam biçimi haline getirmiş oluruz...Yazın plajlarda taş gibi vücut kim istenmez yaw:)
Spor salonuna gitmek mümkün değilse en azından evde şu çökme kalkma, karın egzersizi muhabbetlerini ciddi ciddi yapın...
Kartutkusunda bu konuda bir forum vardı...orayı mutlaka okuyun
Özellikle bu sporu ilerlettiğinizde daha da riskli bir hal aldığını kuralların daha da hayatileştiğini aklınızdan çıkartmayın...
Herkes için sakatlanma riski olsa da
Hiç olmazsa
Boşuboşuna sakatlanmayın sevgili arkadaşlarım....[/quote]
doğru söze ne denir? bu sezon benden geçti, Nisan'da spora yazılıcam, seneye bomba gibi gelicem bombaaaa ;)
-
Sevgili Gökbey 1 taşla bir sürü kuş vurmuş olucan...
Hem plajda hem pistlerde emin ol...
Bu arada TEd Lİgetyinin you tube da spor salonu anternman videosu var...Search' e Ted ligety off season training yazınca çıkması lazım...Belki sen de rastlamışsındır..
Bayağı ilham verici...
Çok sevgiler...
-
[quote=flamenco72;128434]Sevgili Gökbey 1 taşla bir sürü kuş vurmuş olucan...
Hem plajda hem pistlerde emin ol...
Bu arada TEd Lİgetyinin you tube da spor salonu anternman videosu var...Search' e Ted ligety off season training yazınca çıkması lazım...Belki sen de rastlamışsındır..
Bayağı ilham verici...
Çok sevgiler...[/quote]
o tam öyle olmuyo da... :)
nickime tıkla, profilimdeki resme bak. o benim biliyor musun?
2006 yılı galiba...
2009'da da ona yakındım.
kilo vermem için heves etmem lazım. tek sıkıntı bu. istek yok içimde.
12-13 kg aldım oturuyorum öylece...
-
[quote=gokbey;128447]o tam öyle olmuyo da... :)
nickime tıkla, profilimdeki resme bak. o benim biliyor musun?
2006 yılı galiba...
2009'da da ona yakındım.
kilo vermem için heves etmem lazım. tek sıkıntı bu. istek yok içimde.
12-13 kg aldım oturuyorum öylece...[/quote]
kih kih yaw o zaman ben ne sölesem boş..Süpermiş...
Ayıp ve yazık etme de dön spora yaw...
Anadolu tarafındaysan ben Akademik Sportsdayım...
-
[quote=flamenco72;128467]kih kih yaw o zaman ben ne sölesem boş..Süpermiş...
Ayıp ve yazık etme de dön spora yaw...
Anadolu tarafındaysan ben Akademik Sportsdayım...[/quote]
evet. nerdeydi onun yeri?
-
Feneryolunda İşbankası blokları var..Onların altında hemen...Temiz ve nezih bir yerdir...Tavsiye ederim..
-
Felamonca arkadaşım bu iş gayet güzel özetlemiş düzenli spor yapmak lazım .bord artı spor salonu süper oluyo bizim burda havalar soguk oldugu icin haftada 3 defa kaybilme imkanı oluyo pistler ufak ama ne yapalım bizde burda böyle idare ediyoruz yolu moskovaya düşenler beklerim )))
-
Lisanslı dalgıçım, dolayısıyle yüzüyorum da...
Yelken sporları ile ilgiliyim...
Bir de Kayak yapıyorum ve ne yazık ki düzenli spor alışkanlığım yok. Yaptığım sporların hepsi dönemsel sporlar!!
Benim gibi gebeş insanların dikkat etmesi gereken en önemli şey öncelikle kilo!! Son kayak yaptığımda 85 kiloydum, geçen gittiğimde 98 kiloydum... O kadar şapşallaştım ki, lan ben böyle mi kayıyordum dedim!! O ana kadar memnundum kilomdan, neticede bir sorun yoktu, yemek mutluluk veriyor falan (şişko insan mutludur tezi). Ama "Lan ben böyle kaymıyordum." dediğim an kilo vermeye karar verdim... Aradan bir hafta geçti 96 kiloyum, hedef 85!!
İkincisi bizim gibiler için ısınarak, esneme hareketleri yaptıktan sonra kaymaya başlamak daha kritik bir önem taşıyor...
Üçüncüsü hamlama ağrılarına karşı benim çözümüm sabah kahvaltısından sonra 1 sedergine, akşam yemeğinden sonra 1 sedergine... Sedergine bildiğiniz c vitaminli aspirin... Ama bilinmeli kanı sulandırır... Ben 0.1 ton olduğum için günde iki tanesi sınırda kullanılabiliyor... Kalp vs. sorunları olan için ciddi sonuçları olabilecek birşey... Ama gençlerde makul kilolular 1.5 sedergine içebilir... yarım sabah, tam akşam şeklinde... Ne ağrı oluyor ne birşey... Hamlama ağrısı için çok etkili... İlk kaydığınız gün başlamazsanız da bir anlamı olmuyor... Aynı mantıkla hafif dozlu ağrı kesici alınabilir... Doktora danışmadan hiçbirşey yapmayın tabi!! Benim danıştığım doktorum var! Bir de unutulmamalı, kayak yapacaksınız, dışarısı soğuk, kan sulanma durumunda, tam bilmiyorum, normalde üşümeniz gerekip de üşümeyebilirsiniz veya tam tersi de olabilir... Bu da aslında vücudunuzun üşümediği anlamına gelmez, sadece siz hissetmiyor olabilirsiniz... O yüzden uyanık da olmak lazım...
Ne yapılırsa yapılsın, düzenli spor yapmayan biri için risk teşkil eden sporlar bunlar... Ben kendimi biliyorum, ham olduğumu, 6 saat kaydıktan sonra ağrım hala yoksa sedergine'e bağlı olduğunu, düşsem ne olacağının belli olmadığını bildiğim için, deneyimime göre yavaş sayılabilecek hızlarda kayıyorum... O yüzden düzenli spor yapan bir tip değilseniz temkinli olun!!
-
[LEFT]Burada da konuşulduğu gibi ağrıları temel iki grupta toplamak lazım bence
herhangi bir travmaya (düşme biryerler çarpma burkulma vb.) bağlı olmayan kas ağrıları ve travma ile ilişkili ağrılar
[B]1 travmaya bağlı olmayan kas ağrıları:[/B] kas grupları alışık olmadıkları hareketleri yaptıktan sonra kaçınılmaz olan ağrılardır bunlar.bu ağrılar sadece kayak için ortaya çıkmaz uzun süre sırt kas grubuna yönelik antreman yapmadan bir sandal sefasında kürek çekmeye bağlı sırt ağrınız olması bir örnek olabilir. bu ağrılar azaltmak birz bizim elimizde. genel dikkat edilecekler ve kayak oncesi egzersiz ile azaltmak mümkün olacaktır. öncelikle sedanter hayat fazla kilo ve spor yapmayan kişilerde ağrılar daha da kaçınılmaz. eğer spora yakın bir yaşantınız varsa zaten kaslarınız bazı hareketler alışık olduklaı için ağrı daha az oluşacaktır. ancak mutlaka kayak öncesi stretching egzersizleri kaslarınızı bu beklenmedik hareketlere hazırlayacakları için oldukça önemlidirler. Kaslarının ve eklemlerinin geniş açıdaki hareket kabiliyetinde artış ve kolaylık sağlayacaktırlar. alt için özellikle üst baçak arka ve iç yüz esnetmeleri bel ve kalça esnetme hareketleri üst beden için yine göğüs omuz ve kolların esnetme hareketleri uygun olacaktır . cok da değil 10 dk ayırmanız yeterli. gelelim kayak sonrasına. ozellilkle sezon başında bu onlemleri alsak da agrımız olabilir. bu tip ağrılar için [U]sıcak duşu[/U] öneririm (kayak botunun ayaklara yaptıgı ağrı dışında) sıcak kan dolaşımını arttırarak kas metabolitlerinin uzaklaştırılmasına yardımcı olacaktır. [U]Ağrı kesiciler [/U]allerjik durum yada mide şikayeti olmayanlarada ağrının rahatsız edici olması durumunda denene bilinir. [U]kas gevşeticiler[/U] faydalı olabilirler ancak gece alınmasını oneririm zira gun içinde dikkat dağınıklığına sebep verebilirler ozellile ilaç alıp kayak yapmak çok da doğru olmayabilir. [U]alkol [/U]kesinlikle tavsiyem değildir. gece alacagınız alkol sizi rahatlatmış gibi görünsede sabahınızı daha da kotu yapabilir bir de ertesi gun kayacaksanız hele hiç onermem.
[B]2 Travmaya bağlı ağrılar:[/B] düşme sonrası ağrının uzaması hareket kısıtlılığı o bolgede şişlik yada kızarıklık doktora gorunmeyi gerektirecektir. bu durumda aman bir ağrıkesici alayım gecer demek bazen donusu olmayan hasarlar bırakabilir. travma sonrası o bolgeye doktora gidene kadar yarım saaatte bir 5yada 7 dk soguk kompres uygulamak o bolgenin hareketinin engellenmesi en azından elastik bandaj ile sarılması uygun olacaktır. doktora ulaşım mesafesinde ağrıyı azaltmak için ağrı kesici alınabilinir. doktor tercihiniz de iyi bir ortopedist olmalı bence
[/LEFT]
-
arkadaşlar iyi akşamlar
bence bu kadar büyütmeyin ağrıları devamlı spor yapmadığımızdan ağrır kaslarımız sportif bir aktivite haftada 3 gün yapsak bakın ağrıyormu he diyeceksiniz tembeliz veya vakit yok o zaman 1-2 gün sıkıcacaksınız dişinizi ağrıdan eser kalmayacak bu kadar basit ilaç neymiş spor yapıyoruz hastalanacak bir iş deil bu gülü seven dikenine katlanır
-
[quote=pastel;140426]arkadaşlar iyi akşamlar
bence bu kadar büyütmeyin ağrıları devamlı spor yapmadığımızdan ağrır kaslarımız sportif bir aktivite haftada 3 gün yapsak bakın ağrıyormu he diyeceksiniz tembeliz veya vakit yok o zaman 1-2 gün sıkıcacaksınız dişinizi ağrıdan eser kalmayacak bu kadar basit ilaç neymiş spor yapıyoruz hastalanacak bir iş deil bu gülü seven dikenine katlanır[/quote]
+1:thumbup1:
-
[quote=CemKa;140429]+1:thumbup1:[/quote]
buaksam indik uludagdan su an agrıdan uyayamıorum yatakta.dızlerım ve dirseklermin terstarafi.ewet kesin hamlıktan..bı de her noktaya koruyucu sart
-
[quote=murat82li;140443]buaksam indik uludagdan su an agrıdan uyayamıorum yatakta.dızlerım ve dirseklermin terstarafi.ewet kesin hamlıktan..bı de her noktaya koruyucu sart[/quote]
kardeş o kadar yazdık, çizdik... neden korumasız çıktın... geçmiş olsun... 2-3 gün daha çekeceksin ağrıları... eğer önemli ölçüde hafiflemez veya geçmez ise doktora gitmeni tavsiye ederim...
-
[quote=murat82li;140443]buaksam indik uludagdan su an agrıdan uyayamıorum yatakta.dızlerım ve dirseklermin terstarafi.ewet kesin hamlıktan..bı de her noktaya koruyucu sart[/quote]
2 mesaj üstte pastel ne demiş sık dişini geçer:001_tongue::001_tongue:
geçmiş olsun tabiki :001_smile:
-
[quote=oliver_han;140445]kardeş o kadar yazdık, çizdik... neden korumasız çıktın... geçmiş olsun... 2-3 gün daha çekeceksin ağrıları... eğer önemli ölçüde hafiflemez veya geçmez ise doktora gitmeni tavsiye ederim...[/quote]
hem korumaszliktan carpmalar da var ama genelde kas agrıları..tamam ıtıraf edıyorum 2dizimde mosmor ..bu arada dız ustundekı ust on bacakta tuhaf bısey var dimdık durunca zehır gıbı yanıo ama hafıf kırıp board seklı alınca gecıo heıhe
-
[quote=murat82li;140451]hem korumaszliktan carpmalar da var ama genelde kas agrıları..tamam ıtıraf edıyorum 2dizimde mosmor ..bu arada dız ustundekı ust on bacakta tuhaf bısey var dimdık durunca zehır gıbı yanıo ama hafıf kırıp board seklı alınca gecıo heıhe[/quote]
dizlerini morartacak kadar şiddetli ve sürekli travmalar yaşadıysan sıkıntı olabilir... doktora görünsen iyi olur... kas yanmaları ortalama 2 güne geçer ama etkisini bir süre daha hissedeceksin...
-
Gerek snowboard gerek kayakta doğru teknik önemli mi?...Hem de nasıl...
Bir takım temel prensipleri hiçe sayarak kaymak (ben kayak yaptığım için oradan örnek veriyorum) öncelikli olarak diz eklemlerini ve bacakları gereksiz zorlama ve fizyolojik yapılarına aykırı hareket anlamına geliyor...Mesela nedir..Eklemler mutlaka kırık olacak...kollar önde olacak dönüşlerde kayakların seni döndürmesi bekleyeceksin vücudunun üstünü savurmayıp belli bir ritm dahilinde yukarı aşağı yaylanarak carving veya short turn yapacaksın...Şimdi bunların hepsinin bir manası var...Eklemlerin hafif kırık değilse, vücudun amortisör olma imkanı ortadan kalkacağından, her türlü darbe gerek omurgaya gerek diğer eklemlerine direk vuracak, dengeni bozacak,vs...Eller önde değilse ağırlığın arkaya kayacak ve dik yamaçlarda bi anda yıldızları sayacaksın...Şimdi bunları niye yazdım...Gerek board yapan arkadaşlarıma gerekse kayak yapan arkadaşlarıma önerim video paylaşım sitelerindeki kariyeri belli başarılı müsabık sporcuların dersleri var...mesela Youtube'da carving ski lesson, ski like a pro, learn to ski...Gerçi bu videoların bir kısmı kar tutkusunda da yer aldı ama..yine de hararetle tavsiyem bu videoları defalarca seyredip, imgesel bilincinize iyice bi yerleştirmeniz olacak..
Uygulamaya başladığınızda "haaa yaw acayip kıyakmış" diyeceksiniz ve gereksiz zorlamalar kurtulacağınızdan tehlikeli sağlık sorunlarına maruz kalmayıp riskinizi azaltacaksınız...Bi de tabii kayarken ki görünüşünüz daha bi havalı olacak, arkadaşlarınız size "yaw şu slalomu bana da bi göstersene diicek:)..
( bu arada kar tutkusunun bu anlamda çok önemli bir paylaşım platformu olduğunu ve kurucularına teşekkür borçlu olduğumu da söylemeliyim)
Not: Boardçu arkadaşlar için de yüzlerce eğitim videosu var..Geçenlerde bir göz atmıştım...How to snowboard, snowboard tips falan yazarsanız çıkıyor..
-
Sezon siftahı olacağı için yukarda 2. gün ağrılardan kayamaz duruma gelmek istemiyorum.
Ne önerirsiniz ? Koşu mu yapayım ?
-
[quote=Tifosi;142756]Sezon siftahı olacağı için yukarda 2. gün ağrılardan kayamaz duruma gelmek istemiyorum.
Ne önerirsiniz ? Koşu mu yapayım ?[/quote]
konulara yazmadan once biraz arastşrma yapmani oneririm:wink: oncesinde uyulabilecek bir program bile yazildi baska bir konuda :thumbup1:
-
[quote=nitebore;142764]konulara yazmadan once biraz arastşrma yapmani oneririm:wink: oncesinde uyulabilecek bir program bile yazildi baska bir konuda :thumbup1:[/quote]
Pardon :crying:
Bi araştırayım ben.
-
[quote=Tifosi;142782]Pardon :crying:
Bi araştırayım ben.[/quote]
azarlamak icin soylemedim, yanlis anlasilma olmasin:001_unsure: ama sonra butun konularda ayn sey konusulur hale geliyor, biraz yardim edin siz de bize canim:wink::biggrin:, biz de insaniz :001_tt2:
-
[quote=nitebore;142818]azarlamak icin soylemedim, yanlis anlasilma olmasin:001_unsure: ama sonra butun konularda ayn sey konusulur hale geliyor, biraz yardim edin siz de bize canim:wink::biggrin:, biz de insaniz :001_tt2:[/quote]
Estafirullah, karıştırmayı bende sevmem, bilinçli forumcuyuz biz. :001_rolleyes:
-
ahan da yazıyorum:
kas gevşetici sabahx2 akşamx2
ağrı kesici sabah öğle akşamx1
boğaz pastili zırt pırt :D şaka şaka günde 3 yada 4 defa
-
[quote=canverse;142828]ahan da yazıyorum:
kas gevşetici sabahx2 akşamx2
ağrı kesici sabah öğle akşamx1
boğaz pastili zırt pırt :D şaka şaka günde 3 yada 4 defa[/quote]
:blink::scared: ne yaptin sen yaf? o kadar kas gevsetici icilir mi? hap mi eker mi karismis sanki :lol:
bence o aksam bir kas gevsetici ( eger ertesi gun duyulan agrilar problem olacaksa: bkz valiz tasimak, topuklu ayakkabiyla yurumek, el sallamak:001_tt2: gibi kosullarda sadece) yeter bence.. bir de cedergin icilmesi taraftariyim: yorgunlugu alir, yan etkisi en az ilaclardan biridir sanirim, sandoz gibi dusa eritilerek iciliyor.. vucudu toplar bunlar. toplamiyorsa ya hamliktan - mecbur beklenecek/cekilecek- ya da daha ciddi bir durum var, gozlenecek/gerekliyse doktora gidilecek..
-
Ben bugün ve yarın şınav ve mekik çekeyim, birazda açma germe yapayım amatör futbolculuğumdan kalma bilgilerle.
İllaki faydası olur. Bu arada başlığı bulamadım nitebore, kayak öncesi yapılacakları :(
-
[quote=Tifosi;142845]Ben bugün ve yarın şınav ve mekik çekeyim, birazda açma germe yapayım amatör futbolculuğumdan kalma bilgilerle.
İllaki faydası olur. Bu arada başlığı bulamadım nitebore, kayak öncesi yapılacakları :([/quote]
[url]http://www.kartutkusu.com/saglik-bilgileri/3016-kayak-snowboard-sakatliklari-sakatlanmamak-icin-fitness-programi.html[/url]
-
-
[quote=Tifosi;142852]Teşekkürler.[/quote]
rica ederim :wink:
-
Teşekkürler (:
Kasgevşetici azaltıyorsa sorun yok demekki ..Değer mi Değer eLbet :)
-
Bende sıcak dusu öneririm düzenli spor yapılmıyorsa kayak oncesi yapılan egzersiz kayak sonrasındaki ağrıya iyi gelmeyebilir kayak esnası hareket kabiliyetini artırmaya yönelik gibi geliyor ne olursa olsun dönüş yolunda otobüste serçe parmağımı dahi kaldıracak dermanı bulamadığım günler geri gelsin
-
murat spor yapan bir vücut bu ağrılardan yana kesinlikle dert yanmaz..hiç olmaz da demiyorum çünkü dağda farklı eklem gruplarını çalıştırıyor olabiliriz..ama işin asıl kötü tarafı egzersizden mahrum kalırsak asıl düşmelerde sakatlık riskimiz artar..sezon öncesi biraz koşu ve basit açma germelerle bile risk azaltılabilinir..
-
en çok sevdiğim ağrılar ilk haftaki vücuttakı hamlama :)