[quote=daos009;131673]O zaman ben böyle bir pist bilmiyorum bana da plaka yabancı geldi benim arabam değil:P[/quote]
:D :lol::lol:
Printable View
[quote=daos009;131673]O zaman ben böyle bir pist bilmiyorum bana da plaka yabancı geldi benim arabam değil:P[/quote]
:D :lol::lol:
[quote=daos009;131636]umarım dağdasındır:P[/quote]
dağı dan yeni indik tekrar gitmek istiyoruz......bize davraz ya da saklıkent gider bu saat dan sonra.....
ha orası chamrousse 1650 fransa 1968 kış olympiadlar.
bu sene oraya gittik.
gecen sene valfrejus dayıdık ama chamrousse daha güzel...seneye tekrar....
vize sorun olmanlar buyrun...!!!
[url=http://www.chamrousse.com/isere-ski-resort-holidays-winter.html]Office de Tourisme de Chamrousse[/url]
[quote=ayla;127936]Bir de Thermoform'un alt üst termal içlikleri var, takım halinde 49.-TL :D[/quote]
evet, proshoptan bu üründen aldım ve 2 kere (geçen hafta uludağda ve bugün erciyeste) deneme imkanı buldum, altına hiçbirşey giymeden giydim ve inanılmaz faydalı buldum. fiyat performans oranı harika.
[quote=drunk bat;131739]evet, proshoptan bu üründen aldım ve 2 kere (geçen hafta uludağda ve bugün erciyeste) deneme imkanı buldum, altına hiçbirşey giymeden giydim ve inanılmaz faydalı buldum. fiyat performans oranı harika.[/quote]
demek yine dağlardaydık ....:001_smile:
[quote=bkaan;131787]demek yine dağlardaydık ....:001_smile:[/quote]
bir hüzün ve hafiften kıskançlık seziyorum bkaan :D:P
[quote=Winter Park;131878]bir hüzün ve hafiften kıskançlık seziyorum bkaan :D:P[/quote]
yok kıskançlık değil ama kesinlikle hüzün diyebiliriz...:closedeyes:
Benzer duygular içindesin sanırım:001_smile:
hafta sonu dorukkayadayım akıyoruzzzzzz
[quote=bkaan;131905]yok kıskançlık değil ama kesinlikle hüzün diyebiliriz...:closedeyes:
Benzer duygular içindesin sanırım:001_smile:[/quote]
aynen öyle, yalnız benimki hafif olmaktan çıktı bayaa bayaa kıskançlıktan çatlama noktasına geldimmm :001_smile::D:lol:
1,5 ay sonra kalmaz o duygular...
[quote=gokbey;132370]1,5 ay sonra kalmaz o duygular...[/quote]
valla sezon bitse de kurtulsak bu işkenceden :lol:
tamamen depresyona da girebilirim bilemiyorum, koca kış hiç kayamadım diye :001_unsure::crying:
selam bence iclik kulanacagınaza titanyum kumaslı pantalonlar var -10 ıle -20 arasında kulandım üsümedim tavsiye ederim
kıyafet alırken kumaş çeşitleri ve özellikleri ile ilgili neler soyleyebilirsiniz. Nefes alabilir (breathable) yada su geçirmez (waterproof) lik ile değerler var Waterproof: mm ve Breathable :g/m²/24h değerleri tam ne anlama gelmekte. ve 3000 5000 10000 15000 gibi değerler var onerileriniz ne olur. ayrıca marka olarak bir çok çeşit var acaba hangi markayı onerirsiniz.
bendahıl alırken ucuza kactım cok yanlısmıs oysakı ıyı bır urun almak en onemlısı bnce dıkkat etmenız sart buna kalıteden kacınmayın..
[quote=dronur;135094]kıyafet alırken kumaş çeşitleri ve özellikleri ile ilgili neler soyleyebilirsiniz. Nefes alabilir (breathable) yada su geçirmez (waterproof) lik ile değerler var Waterproof: mm ve Breathable :g/m²/24h değerleri tam ne anlama gelmekte. ve 3000 5000 10000 15000 gibi değerler var onerileriniz ne olur. ayrıca marka olarak bir çok çeşit var acaba hangi markayı onerirsiniz.[/quote]
breathable (nefes alabilirlik); g/m²/24h anlamı 1 m2 kare kumaşın 24 saatde kaç gr ter buharının dışarı atılmasıdır. bu da mebran dediğimiz kaplamasındaki gözenek sayısıdır. gözenek sayısı ne kadar çok olursa ürünün nefes alabilirliği o kadar çok olur. nefes alabilirlik ne işine yarar en önemli soru bu; nefes alabilirlik vucudun haket halinde iken ürettiği ısı ve terin dışarı atılmasını sağladığı için vucudunuzdan ne kadar hızlı teri atarsanız vucudunuz o kadar kuru kalır ve üşüme dediğimiz olay minimum olur. tabi içerisine giydiğiniz katmanların pamuklu yada yünlü ürünler olmaması kaydı ile.
waterproof (su geçirmezlik); mm ise kumaşın 1 cm2 karesine düşen su basıncının hangi değerden sonra kumaşın arkasına 3 damladan fazla su geçirdiğinin değeridir. bu da gene kumaşın arkasına kaplanan mebrandır. aynı nefes alabilirlikde olduğu gibi bu değer nekadar büyükse sizi dış etmenlerden okadar çok korur; ne işe yarar; su geçirmezlik bizim yere düştüğümüzde yada bir yere oturduğumuzda yada dağdan aşağı inerken hissetiğimiz ruzgarı ne kadar içeri aldığıdır yani ürün değeri ne kadar yükselirse bizim bu aktiviteleri yaptığımızdaki ıslanma ve üşüme olasılığımız o kadar düşer.
bence iyi bir ürün almak istiyorsan hem pantolon hemde mont, 10.000 g/m²/24h nefes alabilirliğe ve 10.000 mm su geçirmezliğe sahip olmalıdır. marka olayına gelince piyasada bir çok marka ve bu değerleri yazan ürün var ancak burda dikkat etmen gereken ürünün gerçekten bu değerlere sahip olup olmadığı bunu anlamanın bir yolu malesef yok burda bilindik markları tercih ederek bu değerlerin gerçekten üzerindeki değerleri verebildiğini düşenebilirsin. kayak için bogner, rossignol ve fıve seasons board da burton , vans, bbg gibi markaları tercih edebilirsiniz
peki bir iki kez kiralık kıyafetle kaydıktan sonra ortalama bir kıyafet temin ettik. çoraplarımız termal içliklerimiz kıyafetimiz ve beremiz tamam. şimdilik google yok sanırım tipi de kaymadıktan sonrada google a gerak yok ki tipi de kayma seviyesine de daha çok var.
şimdi kayak kiralıyacağız en azından iyice pişene kadar almak doğru olurmu biemedim. kiralarken nelere dikkat etmek gerekecek. kiraya sunan kişiler sadece boyunuzu ve ayak numaranızı sorarak size malzeme temin ediyor.
yani boydan başka birşey onemli değil mi kilo yada kaymayı kavramış olma seviyem falan yada bağlamalarla ilgili herhangi bir ozellik belirtmek gerekirmi.
[quote=dronur;137687]peki bir iki kez kiralık kıyafetle kaydıktan sonra ortalama bir kıyafet temin ettik. çoraplarımız termal içliklerimiz kıyafetimiz ve beremiz tamam. şimdilik google yok sanırım tipi de kaymadıktan sonrada google a gerak yok ki tipi de kayma seviyesine de daha çok var.
şimdi kayak kiralıyacağız en azından iyice pişene kadar almak doğru olurmu biemedim. kiralarken nelere dikkat etmek gerekecek. kiraya sunan kişiler sadece boyunuzu ve ayak numaranızı sorarak size malzeme temin ediyor.
yani boydan başka birşey onemli değil mi kilo yada kaymayı kavramış olma seviyem falan yada bağlamalarla ilgili herhangi bir ozellik belirtmek gerekirmi.[/quote]
goggle her koşulda önemlidir... güneşli bir havada kardan yansıyan ışınlar Allah korusun kör edebilir... ;)
kilonuz boyunuzla orantılı ise boya göre hesap sorun olmaz... ancak kilonuzu sorup ona göre bağlama din ayarı yapması lazım... eğer kilonuzu sorup bağlama ayarını yapmazlar ise mutlaka sorup yaptırın... ;)
gözlüğe her daim gerek var... olmazsa olmazlardan...
şahsen bende hiç bi zaman hocadan ders almadım bi heves le başladım bu işe artık kendime rampa yapıp hafifden fresstyle takılıyorum herşey azim istek bence istek varsa heyecan varsa içinde kimse duramaz önünde bıraksalar her gün kayarım bıkmadan usanmadan
Alternatif olarak youtube gibi sitelerde kayak dersi ve teknik anlatımları bolca mevcut. Hocadan sadece 15 dk ders almış biri olarak videoları izledikce nerelerde hata yaptıgımı yada kayakların hareketlerını nasıl kolayca yonlendırebılecegımı fark ettim.
İlk defa kayacaksanız bile mutlaka netten izleyin videoları, en azından hocanın size anlattıklarını anlarken yada hocaya soracagınız soruları netlestırırsınız kafanızda.
[quote=dronur;137687]peki bir iki kez kiralık kıyafetle kaydıktan sonra ortalama bir kıyafet temin ettik. çoraplarımız termal içliklerimiz kıyafetimiz ve beremiz tamam. şimdilik google yok sanırım tipi de kaymadıktan sonrada google a gerak yok ki tipi de kayma seviyesine de daha çok var.
yani boydan başka birşey onemli değil mi kilo yada kaymayı kavramış olma seviyem falan yada bağlamalarla ilgili herhangi bir ozellik belirtmek gerekirmi.[/quote]
Uzun yıllar kiralık kayak ile kayıpta (pişmeyi bekleyerek :wink: ) sonunda kendi kayaklarına kavuşan biri olarak söyleyebilirim ki , eğer kayağa tutkunsan hiç bekleme git al kendi kayaklarını, çünkü emin ol her seferinde farklı farklı malzeme ile o kadar iyi pişilmiyor. Eminim yıllar önce kendi kayağımı almış olsam şu an çok daha iyi kayıyor olurdum.
Şu an indirimler de var gayet uygun fiyata bir set alabilirsin diye düşünüyorum, ee KarTutkusuna takılmaya da başlarsan bir seneye kalmaz parasını çıkarırsın :biggrin:
[quote=gokbey;137732]gözlüğe her daim gerek var... olmazsa olmazlardan...[/quote]
gözlüğün yanında artık kaska da gerek vardır sanki :confused1:
pistlerde kask takanların sayısı arttıkça kask takmayanlar için ciddi bir tehlike oluştuğu kanısındayım. Muhtemel çarpışmalarda hoş olmayan şeyler olabilir..
En son tecrübemden sonra ben koşarak gidip bi tane aldım :biggrin: ilk başta garip geliyor ama zamanla alışılır diye düşünüyorum.
Ayrıca moda meraklıları için, önümüzdeki sene bere ve şapka görünümlü ancak sağlam koruma sağlayan kaska alternatif aksesuarlar da geliyor... :cool:
[quote=mage;142701]gözlüğün yanında artık kaska da gerek vardır sanki :confused1:
pistlerde kask takanların sayısı arttıkça kask takmayanlar için ciddi bir tehlike oluştuğu kanısındayım. Muhtemel çarpışmalarda hoş olmayan şeyler olabilir..
En son tecrübemden sonra ben koşarak gidip bi tane aldım :biggrin: ilk başta garip geliyor ama zamanla alışılır diye düşünüyorum.
Ayrıca moda meraklıları için, önümüzdeki sene bere ve şapka görünümlü ancak sağlam koruma sağlayan kaska alternatif aksesuarlar da geliyor... :cool:[/quote]
olası bir çarpışmada ağır olan kazanır mage... :wink:
izmirde yaşıyorum. 35 yaşındayım. yut içi ve dışı kayak turlarına katılmak için kafa dengi arkaşlarla tanışmak istiyorum. ruh itibari ile "yalnız kurt" olmama ragmen tenis olsun,zıpkın olsun sürü olarak ava çıkmakta fayda görüyorum :)
[quote=tenis-zıpkın-kayak;168241]izmirde yaşıyorum. 35 yaşındayım. yut içi ve dışı kayak turlarına katılmak için kafa dengi arkaşlarla tanışmak istiyorum. ruh itibari ile "yalnız kurt" olmama ragmen tenis olsun,zıpkın olsun sürü olarak ava çıkmakta fayda görüyorum :)[/quote]
Merhaba tenis-zıpkın-kayak :biggrin:,
Geçen sezon İzmirden baya bir tur düzenlendi Uludağ'a diye hatırlıyorum.
bir kaç hafta sonra arkadaşlar yavaş yavaş siteye teşrif edeceklerdir.
Onlarla İzmirde bir buluşma ayarlayıp tanışabilirsin hatta bizim İst.da yapacağımız sezon öncesi buluşmalara da katılırsan çok seviniriz. :)
windsurf u unutmuşsun:)
windsurf ve yelken de olablir aslında. bizim orası hep rüzgarlı. ama bu işler kanka ile oluyor :)
İzmir de KingFisher nickli değerli bir arkadaşımız var. Kışın onu takip etmeni öneririm...Yazın da Alaçatıda yelken yapıyor..
[quote=iynem;168253]İzmir de KingFisher nickli değerli bir arkadaşımız var. Kışın onu takip etmeni öneririm...Yazın da Alaçatıda yelken yapıyor..[/quote]
+1 kesinlikle..yakalayabilirsen, takip edebilirsin...:thumbup1:
İzmir'den Sarıkamış'a bile geldiler. İçin rahat olsun bu konuda. Denizde kum bizde tur.
Oteller bir açılsın tesisler otursun, karda belli bir cm ye gelince başlarız yine egesnow turlarına.
Bir ay önce ben İstanbul'a taşındım. Bu yıl İzmirde değilim.
İzmirden Egesnowla Serdar ilgilenecek bu yıl.
Ben de buradan destek atarım sizlere organizasyon ile ilgili.
Herkese şimdiden bol karlı ve uzun bir sezon diliyorum.
dostum kışa başlamadan egesnow un 1.yaşını kutlayalım diyorum.kurucu olarak sende gelmelisin :D