[quote=lilywhite;124172]Aslında çokta uğraşmadım, araba daha rahat geldi :) Bir de Türkiye şartlarında bahsettiğimiz her iki spor için uygun şartlar yok belki de o yüzden üstüne düşmedim.[/quote]
bencede uğraşsan kesin çözersiniz.
Printable View
[quote=lilywhite;124172]Aslında çokta uğraşmadım, araba daha rahat geldi :) Bir de Türkiye şartlarında bahsettiğimiz her iki spor için uygun şartlar yok belki de o yüzden üstüne düşmedim.[/quote]
bencede uğraşsan kesin çözersiniz.
herkese selam..
yaa şimdi sitedeki diğer yorumları okuyordum ve yazışmalardan anladığım kadarıyla profesyonel birkaç arkadaş sakatlanmış :(
(hepsine bu ararda geçmiş olsun)
ben bu acemilikle ne yapıcam yaaa offff ???
korkuyorum çünkü sakatlandığım taktirde yanımda destek alacağım kimsem yok :(
[quote=sevalay;124307]herkese selam..
yaa şimdi sitedeki diğer yorumları okuyordum ve yazışmalardan anladığım kadarıyla profesyonel birkaç arkadaş sakatlanmış :(
korkuyorum çünkü sakatlandığım taktirde yanımda destek alacağım kimsem yok :([/quote]
merhaba,
genelde ciddi sakatlıklar kendine güven geldikçe yaşanıyor... korkmanızı gerektirecek bir durum yok...
acemiliği atmak için bol bol kaymanız lazım... kendinizi eksik gördüğünüz bir husus varsa ders alınız... ;)
korkuyorum çünkü sakatlandığım taktirde yanımda destek alacağım kimsem yok :([/quote]
bencede ilk seferde çok büyük bir talihsizlik olmazsa bi sakatlık gelmez başınıza ufak tefek dusmeler dısında bnce kendinize güvenin biraz dagözü kara olmakta fayda var.
Bir de kilonuz çok önemli.Fazla kilonuz yoksa çok daha çabuk ve rahat öğrenebilirsiniz.
[quote=pnryldz;124373]ilk defa deniyecekseniz mutlaka bir saat bile olsa imkanınız varsa hocayla kayın derim ilk başlangıçta profosyenel yardım almak çok mantıklı oluyor hem teknik olarak öğrenmeye başlamış olucaksınız ;)[/quote]
ya şahsen ben hiç profosyenal yardım almadım. daha baslayalı 1 hafta oldu 1 kez kaydım zaten. buna rağmen ilk gün için bnce yapabilcegimin en iyilerini yaptım gibi geliyor bana daha onceden kayan arkadaslarımdan da aldıgım tepkiler çok iyi ve güzeldi. Tabi ki imkan varsa hocayla daha iyi bir başlangıç olur.
siz snowboard yapmayacağınıza göre düşmekten bu kadar çekinmenize gerek yok zaten. kendinizi hafifçe yana bırakacaksınız, bu...
boardçu adam düşünsün öne bırakıp bileğimi mi sakatlasam, arkaya bırakıp kuyruk sokumumu mu göçertsem. hoş bunları düşünecek zaman bile olmuyor çoğu zaman.
kural no 1: iyi bilen birinden öğrenin.
kural no 2: ilk önce nasıl düşüleceği öğrenilmelidir.
kural no 3: öğrenene kadar pes etmek yok.
Ekleme: Öyle sandığınız gibi çok profesyonel kimse yok aramızda. %1 belki...
Arkadaşların dedi ğibi ğözün kara olcak. Gecensene cok merak ettik bir hafta sonu atladık 3 arkadaş kartepeye gittik. Aşagıda kayak kiralıyıp yukarı cıktık.Neyse biz tabi meraklı ilk kayakları ayamıza taktık şöle 50 metrelik ötelin önünde düzlük vardı orada 1-2 tur attık biz bu işi cözeriz deyip piste cıktık.İlk birkac metrede düştük ama devam 2. 3. derken bi baktık ayakta kayıyoz :) ama duramıyoduk kendimizi yana atarak dura biliyoduk hahahaha neyse diğer kayanları gözleyerek nasıl durulcanı ögrendik. Gün sonunda rahatlıkla kaya biliyor, durabilir dönüşleri yapar hale geldik hatat o zor denilen pistlerden bile kaydık.Bolbol eglendiydik ama ilk önce tabi düşmeyi bilceniz yoksa duramayıp birine toslaya biliyonuz (başıma geldi).Önümüzdeki hafta içi cıkcaz yine bakalım busene neler yapabilcez :)))
[quote=tolki;124709]Arkadaşların dedi ğibi ğözün kara olcak. Gecensene cok merak ettik bir hafta sonu atladık 3 arkadaş kartepeye gittik. Aşagıda kayak kiralıyıp yukarı cıktık.Neyse biz tabi meraklı ilk kayakları ayamıza taktık şöle 50 metrelik ötelin önünde düzlük vardı orada 1-2 tur attık biz bu işi cözeriz deyip piste cıktık.İlk birkac metrede düştük ama devam 2. 3. derken bi baktık ayakta kayıyoz :) ama duramıyoduk kendimizi yana atarak dura biliyoduk hahahaha neyse diğer kayanları gözleyerek nasıl durulcanı ögrendik. Gün sonunda rahatlıkla kaya biliyor, durabilir dönüşleri yapar hale geldik hatat o zor denilen pistlerden bile kaydık.Bolbol eglendiydik ama ilk önce tabi düşmeyi bilceniz yoksa duramayıp birine toslaya biliyonuz (başıma geldi).Önümüzdeki hafta içi cıkcaz yine bakalım busene neler yapabilcez :)))[/quote]
ya aynen arkadaşım bnde kendım ogrendım cevreme baktım felan ama bndede sorun yavaslama durma :D ya ama sanırım bıdahakıne bunuda cozucem.
bence imkanınız varsa mutlaka başlangıçda bir profesyonelden ders alın çünkü nasıl başlarsanız öyle devam ediyor sonra yanlışı düzeltmek çok daha zor