Ynt: Burton Custom X orta seviye bir boardcı için doğru bir seçim mi?
botu kıralayacaktım ugur su ara maddı sıkıntım var bakalım bu hafta bısıler bakcam yada kartepeye fılan gıdersem kıralarım
Bu arada Ion internette çoğu yerde driver X ten daha pahalı bir model.Nedense sport pointte Driver X daha pahalı neden anlamadım...Sport point bazen bir tuhaf oluyor.İstinye parktaki mağazaya Driver x var mı diye sordum,Driver X bu sene türkiyeye gelmedi dediler.Gittim akmerkeze Driver X,Ion hepsi var.Ion un topuk kısmında değiştirilerbilir bir destekleyici taban bulunuyor.Yanılmıyorsam sürüş stiline göre yerine içinde hava olan ya da B3 jel olan desteği takabiliyorsun.
Sport point fiyatlandırmasına bir örnek daha:Bildiğiniz gibi bu sene Custom modeli hem geleneksel 3d bağlama şekliyle hem de yeni ICS kanallı sistemle piyasaya çıktı.Fakat türkiyede sadece 3D olan modeli satılıyor fakat ICS sistemli olanın fiyatına..Bunu da şurdan öğrendim ;Sport Point'te Jussi ile Custom 3D'nin fiyatları aynı.İnternette alışveriş sitelerinde de Custom ICS ile Jussi'nin fiyatları aynı eski sistem olan daha ucuz.Neyse biraz gereksiz bir bilgi oldu.Sonuçta 50-60$lık bir fark var...
ever bende sordum alirken fakat " ya bu daha iyi" gibi cevaplar almistim.
ya bende ion bot var şu jel dolu olan kısmı hiç kullanmadım tam olarak bi bilgin varsa anlatabilirimisin.
bumerang seklinde plan sari pedlerimi diyorsun?
[quote=unsure ]
bumerang seklinde plan sari pedlerimi diyorsun?
[/quote]
Hayır bu yıl ki Ion'larda olan tabana yerleştirilen jel "kese"den bahsediyor sanırım.
Gerçekten yüksek atlayışlarda darbeyi emmek için bir önlem. Bağlamalarda da benzeri var topuk kısmında.
nasıl birşey çok merak ettim..
Bu arada bir şey daha sormak istiyorum.Kilom 73-74 arası ve boyum da 1.76 gibi...Benim aldıığım boardun boyu 156.Kafama takıldı kısa bir board mu almışım ?Snowboard lenght calculator den hesaplıyorum freeride için 159cm gösteriyor ya da 161.Acaba 160 cm olan board daha doğru bir seçim mi olur?Yani aradaki 4cm fark normal pistte falan giderken boradun kontrolünü zorlaştırır mı?Dönüşleri falan daha zor hale getirir mi?Bir de zamanla daha da seviyemin artacağını ve bir miktar kilo alma ihtmalini de göz önünde bulunduruyorum..
aradaki 4 cm fark normal hızlarda board'un kontrolunu arttırır, dönüşleri kolaylaştırır. fakat hızlı gittiğinde uzun board daha stabil olacaktır tabi.
Anladım.Ama freeride için 73 kiloya da 156cm board kısa değildir ya değil mi?Sonuçta devamlı sabahtan akşama kadar bolkarda da kaymıyor insan helikopterden atlayıp board yapmıyoruz.Pistte kaydığım zaman da kontrolüm kolay olsun istiyorum.Yanılıyormuyum?