Master planının inşaatı devam eden bölümlerinden bugün çekilmiş taze resimler geldi. Adamlar yoğun çalışıyorlar.Bitince harika olacak.
Printable View
Master planının inşaatı devam eden bölümlerinden bugün çekilmiş taze resimler geldi. Adamlar yoğun çalışıyorlar.Bitince harika olacak.
Resimlere devamm..
dostum fotolar için teşekkür ederim.
şu anda erciyesete kaç tane mekanik tesis inşaatı var bilgin var mı?
bu fotolardaki tesis sanırım hacılar tarafında, doğru mu?
[quote=Tuni;174916]Bence bu sene gitmeyin:) sistem tam oturmamis olabilir. Bu sene erzurum bir numara olacak bence. Eciyese seneye gidilebilir[/quote]
bu sene degil en az bir 10 sene gitmem ben buraya
1 tane agac olmayan bir dag. Ne kadar SIKICI.
[quote=Gambit;175068]bu sene degil en az bir 10 sene gitmem ben buraya
1 tane agac olmayan bir dag. Ne kadar SIKICI.[/quote]
ayıpsın gambitim... dikeriz senin için bir kaç bin adet fidan... ya tutarsa... ;)
[quote=oliver_han;175074]ayıpsın gambitim... dikeriz senin için bir kaç bin adet fidan... ya tutarsa... ;)[/quote]
eyvAllah da iste en hizli buyuyen agacdan diksen 10 seneye ancak boy seviyesine gelir. Kar kalitesi ne kadar iyi olursa olsun, agac olmayan yer sevmiyorum ben. Sanatci bir kisiligim var :001_tt2:
Arkadaşlar gönderdiğim resimler planda siyah çizgi ile işaretlediğim bölüme ait. Adamlar çok hızlı çalışmalarına rağmen henüz direkler dikilmiş, ara istasyonlarda inşaatlar devam ediyor.Bu sezona kesinlikle yetişmez diyorum.Ama bitirildiğinde kesinlikle Türkiyenin 1 numarası olacak. Birde arkadaşların belirttiği gibi ağaçlandırma yapılırsa mükemmel olur.
erciyes volkanik bir dağ olduğu için belli bir yükseklikten sonra volkanik dağlarda ağaç yetişmiyormuş. o yüzden erciyes maalesef kabak gibi. ne kadar ağaç dikilirse dikilsin büyümez orda. bir tek gençlik spor un orda birkaç tane çam ağcı var onun da zemininde dışardan getirtilmiş toprak olduğundan.
[quote=Tuni;175130]erciyes volkanik bir dağ olduğu için belli bir yükseklikten sonra volkanik dağlarda ağaç yetişmiyormuş. o yüzden erciyes maalesef kabak gibi. ne kadar ağaç dikilirse dikilsin büyümez orda. bir tek gençlik spor un orda birkaç tane çam ağcı var onun da zemininde dışardan getirtilmiş toprak olduğundan.[/quote]
gençlik sporun orada yetişmiş ise başka yerdede ağaçlandırma yapılabilir kesinlikle,taşıma toprak olsun olsunda :biggrin::biggrin:
koskoca dağı kaplayacak kadar toprağı nerden bulup ve ne şekilde getirmeyi düşünüyorsun?
abdullah gül sayın başbakanımız kayseriye kesenin ağzını açmış gözüküyor. :D
[quote=kHaiN;175141]abdullah gül sayın başbakanımız kayseriye kesenin ağzını açmış gözüküyor. :D[/quote]
Cumhurbaşkanımız demek istedin herhalde;)
[quote=Gambit;175085]eyvAllah da iste en hizli buyuyen agacdan diksen 10 seneye ancak boy seviyesine gelir. Kar kalitesi ne kadar iyi olursa olsun, agac olmayan yer sevmiyorum ben. Sanatci bir kisiligim var :001_tt2:[/quote]
genetiğiyle oynar 3 yıla yetiştiririz... ;)
[quote=SAREmre;175151]Cumhurbaşkanımız demek istedin herhalde;)[/quote]
elimden yanlış çıkmış dostum :thumbup: saol uyardığın için
[quote=oliver_han;175156]genetiğiyle oynar 3 yıla yetiştiririz... ;)[/quote]
kayserili yapar valla :lol:
[B]Erciyes Kayak Merkezi dağ yönetimine emanet edilecek [/B]
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 300 milyon euroluk projenin uygulamaya konulduğu Erciyes Kayak Merkezi, dağ yönetimine emanet edilecek. Belediye, projelerin hizmete girmesiyle birlikte kayak merkezine yerli ve yabancı turistlerin akın etmesi sonrasında burada profesyonel bir yönetimin işbaşında olmasını amaçlıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Master Projesi kapsamında hayata geçirecekleri birinci etap projelerinde önemli bir mesafe kat ettiklerini açıkladı. Bu yılın 6 ayı itibarıyla 100 milyon liralık yatırımın tamamlanmış olacağını anlatan Özhaseki, kayak merkezinin de konusunda ve işinde uzman kişilerden oluşacak bir dağ yönetimine bırakılacağını anlattı. Kayak merkezinin bir belediye birimince yönetilmesinin yanlış olacağını ifade eden Başkan Özhaseki, şu bilgileri verdi:
"Benim ve belediyemizin de Erciyes Master Projesi'nin konuşulmadığı gün yok gibi. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan yeni çalışmalarla ilgili kararlar alıyoruz. Bunlardan birisi de Erciyes'te bir dağ yönetimi oluşturacağız. Bu dağ yönetimi içerisinde, dağı temsil eden herkes içinde bulunacak. Otelciler olacak, restoren ve kafe sahipleri olacak. Alt yapıdan da sorumlu biz olacağız. En önemlisi de pazarlama safhası ile ilgili çalışmalar olacak. Bunun için profesyonel arkadaşlar yönetimde bulunacak. Geniş bir kadro düşünülüyor. Kayak merkezinde, yere düşen olursa, sağlık ekibi gelecekse bundan dağ yönetimi sorunlu olacak. Yolda arıza olursa dağ yönetimi sorumlu olacak. Alt yapıda sorun varsa dağ yönetimi sorumlu olacak. Yoksa burasını belediyenin bir birimi gibi görmek doğru olmaz. İdare etmek yanlış olur. Profesyonel gibi yaklaşmak gerekir. Çünkü Erciyes Kayseri için önemli bir değerdir."
Proje kapsamında yıkılacak olan tesislerle ilgili sorunlarında çözüldüğünü ifade eden Başkan Özhaseki, bu yıl içerisinde Tekir Yaylası'ndan Develi ilçesine doğru proje kapsamında yer alan çalışmalara başlanacağını anlattı. Başkan, projenin birinci aşamasında teleferik ve telesiyejler ile sosyal tesislerin yapılması aşamasında sona doğru gelindiğini belirtti. Özhaseki, inşaat sezonun kısa olması nedeniyle bazı işlerin bahar ayına kaldığını sözlerine ekledi.
[IMG]http://212.175.131.6/web2/uploads/images/erciyesturizmmerkezi/master10.jpg[/IMG]
Geçen yıl Erciyes Kayak Merkezi'nde sosyal tesis, teleferik, telesiyej ve karlama ünitelerinin hayata geçirilmesi amacıyla 16 ayrı noktada temel atıldı. Bu projelerin yapımında önemli bir mesafe alındı. 2011 yılının Haziran ayına kadar bu çalışmalar tamamlanacak. Belediye, bu çalışmalar bittiğinde 100 milyon lira harcamış olacak. Hükümetin Erciyes Master Projesi için ayırdığı 50 milyon liralık ödenek ve belediyenin sağlayacağı yeni kaynaklarla en az 100 milyon liralık yatırımın 2011 yılında da gerçekleşmesi bekleniyor. [URL="http://www.timeturk.com/tr/2011/01/01/erciyes-kayak-merkezi-dag-yonetimine-emanet-edilecek.html"][COLOR=#0189dd]Kaynak[/COLOR][/URL]
[IMG]http://212.175.131.6/web2/uploads/images/erciyesturizmmerkezi/master7.jpg[/IMG]
[IMG]http://212.175.131.6/web2/uploads/images/erciyesturizmmerkezi/master8.jpg[/IMG]
[IMG]http://212.175.131.6/web2/uploads/images/erciyesturizmmerkezi/master9.jpg[/IMG]
[IMG]http://212.175.131.6/web2/uploads/images/erciyesturizmmerkezi/master10.jpg[/IMG]
[IMG]http://212.175.131.6/web2/uploads/images/erciyesturizmmerkezi/master11.jpg[/IMG]
İstatistikler harika.
istatistikler harika tamamda ne zaman olacak bunlar bilemiyoruzki dilerim gelecek sezona yetiştirirler
[quote=Seyirci;183344]istatistikler harika tamamda ne zaman olacak bunlar bilemiyoruzki dilerim gelecek sezona yetiştirirler[/quote]
nasip babacım... erciyes gelişirse tekrar gitmeyi düşünebiliriz... yoksa bizim için finito... :thumbdown:
valla tamam hareketlenme var ama gelecek sezona cok zorrrr
bi kac yıl sürer bence :))
çok güzel haberler bunlar ama alışveriş merkezi nedir abi yaaa? hemde 5 tane!!! oldu olcak palmiyeler ekip asfaltta döküp cadde yaratsınlar ..dağları dağ olmaktan çıkardık , aynı sahilleri katlettiğimiz gibi dağlarıda katlediyoruz..pistler mekanikler tamam da konaklama yapılan yerler 5 yıldızlı saray olmak zorunda mı ? yap işte bungolow tarzı yerler ??? oolmamı yaaaa? hiç mi doğa dostu mimar mühendis yok şu ülkede bi Allahın kulu da çıkıp , doğayı neden olduğu gibi kullanmıyoruz ne gerek var bunlara demiyoru :angry:
[quote=mnece;183418]çok güzel haberler bunlar ama alışveriş merkezi nedir abi yaaa? hemde 5 tane!!! oldu olcak palmiyeler ekip asfaltta döküp cadde yaratsınlar ..dağları dağ olmaktan çıkardık , aynı sahilleri katlettiğimiz gibi dağlarıda katlediyoruz..pistler mekanikler tamam da konaklama yapılan yerler 5 yıldızlı saray olmak zorunda mı ? yap işte bungolow tarzı yerler ??? oolmamı yaaaa? hiç mi doğa dostu mimar mühendis yok şu ülkede bi Allahın kulu da çıkıp , doğayı neden olduğu gibi kullanmıyoruz ne gerek var bunlara demiyoru :angry:[/quote]
alışveriş merkezini zirveye yapmayacaklar anladığım kadarıyla... mümkün olduğu kadar alt bölgelerden başlayarak uygulanacak proje...
Türkiye'nin sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes, kış sezonuyla birlikte hareketli günler yaşamaya başladı. Toz karla kaplı 9 kilometrelik pisti, telesiyej ve teleski tesisleri ile kayaksevrelerin yoğun ilgi gösterdiği Erciyes, Kayak Federasyonu'nun 2011 yılı faaliyet programında yer alan bazı yarışlara da ev sahipliği yapıyor.
Geçen hafta sonu, Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın milli takım seçmelerine ev sahipliği yapan Erciyes'te, Alp Disiplini büyük ve gençler 1. etap yarışları da gerçekleştirildi.
Önümüzdeki haftalarda Alp Disiplini büyük ve gençler 2. etabı, çocuklar ve minikler 1. ve 2. etabı ile tüm kategorilerde snowboard 1. ve 2. etap yarışlarına ev sahipliği yapacak olan Erciyes, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan Kış Turizm Merkezi Projesi ile daha da önem kazanacak.
Kayak Federasyonu Başkan Vekili Mükremin Çepni, Erciyes'in kayak sporunda hak ettiği yeri alması için federasyon olarak çaba gösterdiklerini söyledi.
Kayseri'de kayak sporuyla ilgili faaliyet gösteren kulüplere malzeme desteği sağladıklarını anımsatan Çepni, Kayseri'nin son dönemde, Erciyes Dağı sayesinde kayak sporuyla da adından daha çok söz ettirmeye başladığını vurguladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'nin, kayak sporuna önemli katkı sağlayacağını belirten Çepni, şunları kaydetti:
"Erciyes, Kış Turizm Merkezi Projesi tamamlandığında ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapacak. Proje bittiğinde 7.2 kilometrelik mekanik tesis uzunluğu 35 kilometreye, 9 kilometrelik kayak pisti uzunluğu ise farklı noktalardaki pistlerin toplamıyla 160 kilometreye ulaşacak. Erciyes, bu imkanlar sayesinde yarışlar ve organizasyonlar başta olmak üzere çeşitli turizm faaliyetleriyle birçok kayakseveri konuk edecek."
hadi bakalım inşallah... neler yapacaklar göreceğiz... ancak şu rüzgar problemini de çözmeliler...
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem, Anadolu Harikalar Diyarı ve Erciyes Kış Turizmi projeleri için Nisan ayında 4 ayrı ihale düzenleyecek.
KayseriBüyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Nisan ayındaki ilk ihale raylı sistem projesinin (KAYSERAY) 2. ve 3. etapları için perşembe günü yapılacak. Raylı sistem güzergahının 2. ve 3. etap hatlarla uzatılması için gerçekleştirilecek ihale, yeni güzergahlardaki her türlü altyapı ve üst yapı, imalat, tesisat ve montaj işlerini kapsayacak. Kayseri'de sosyal hayatın canlandırılması için hayata geçirilecek olan Anadolu Harikalar Diyarı için düzenlenen ihale de 20 Nisan'da gerçekleştirilecek. İhaleyi kazanan firma, Anadolu Harikalar Diyarı eğlence merkezi içerisindeki yol, otopark vesportesis alanlarına zemin iyileştirmesi işini yapacak. Erciyes Kış sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ni de sürdüren belediye, Erciyes Kayak Merkezi'ndeki kullanılmayan eskiotelbinasının yıkımı için de 20 Nisan'da ihale düzenleyecek. Proje kapsamında, Erciyes Dağı'na kayak pistleri, yapay gölet ile pistlerde koruma ve yönlendirme işleri yapılması için de 25 Nisan'da ihale yapılacak.
Kaynak: CİHAN Haber Ajansı
Bu sezon herhangi bir iyileştirme oldu mu acep Erciyeste ??
baya mesafe aldilar diye biliyorum... toplam pist uzunluğu coşmuş...
Erciyes'i ben bu sene çok istiyordum aslında. Bi orası kaldı göremediğim.
[QUOTE=Maverick;200759]Erciyes'i ben bu sene çok istiyordum aslında. Bi orası kaldı göremediğim.[/QUOTE]
Ben her an niyeti bozup, haftasonu için Kayseri otobüsüne atlayabilirim ;)
Snowkite için hazır ortalık boşken süper bir zaman aslında.
[QUOTE=Emrah;200783]Ben her an niyeti bozup, haftasonu için Kayseri otobüsüne atlayabilirim ;)
Snowkite için hazır ortalık boşken süper bir zaman aslında.[/QUOTE]
patron gidersen bana da haber ver...
Bu konuyu değerlendirelim. SnowKite Turu iyi gider. Harikam dünden razı zaten. Şimdiden 3 olduk :)
Slm arkadaŞlar kite İÇİn sİzlerİ beklİyoruz. Tesİsler henÜz aÇilmadi ama kİte İÇİn yeterlİ kar var 19-20/11/2011 tarİhlerİnde daĞdayiz 2012 model kite larla yenİ vİdeolar ÇekeÇeĞİz. Gelmek İsteyen arkadaŞlar bana ulaŞabİlİr.
öncelikle merhaba ben umut 3 yıldır ercıyesde kıte yapıyorum. izmir-istanbul antalyadan direk uçuş ankaradanda bora jet uçuşları vardır. kayseride konaklama seçenekleri bütçeye göre değişir örnek olarak öğretmen evi 3* otel konforu konaklama 25tl den başlar hilton 200tl arasında değişir. uçakla gelirseniz ulaşım ya bize alo dersiniz sabah sizide alır çıkarız yada kayserinin en büyük ilçesi olan develi dolmuşlarına binip(15 dk bir) olup 5-7tl arasına çıkarır.
tesisler henüz açılmadı açıldığında 60km(evet doğru) kayma garantili günlük bilet 25tl olacak ben türkiyedeki tüm kayak pistlerinde kaymış biri olarak avrupanın avusturyadan sonra en iyi pistleri burda olacak ama bu sene ilk yılı olduğundan bazı aksaklıklar olabilir.
snowkıte işine gelirsek erciyesde arlberg cafede 30 adet kıte var kiralama ve ders veriliyor(yanlız ders verilen güvenli alanda şu an için yeterli kar yok) ama daha önce deneyim varsa mevcut pistlerin orada yahut yeni pistler hacılar bölgesinde kar var rüzgarda ama profesyonel değilseniz kite sizi alır yerden yere çarpar(taşlar daha karın altında kalmadı)
araçla gelecekseniz sürekli yol açık tutuluyo düşük bi ihtimal sabah erken saatlerde açılmasa bile en geç 09,00gibi açılıyo 0352 3422087 karayolları- 0352 3422080 erciyes jandarma ilgili kurumlarlada irtibata geçe bilirsiniz.
c.tesi günü dağda olacağım güncel kar bilgisi ve yeni videoları sizinle paylaşırım.
sevgilerle umut
Bilgiler icin tesekkur edrriz. Peki alberg te kite kiralari ne kadar? Bilgi verrirmisin?
[QUOTE=burtonogullari;200894]öncelikle merhaba ben umut 3 yıldır ercıyesde kıte yapıyorum. izmir-istanbul antalyadan direk uçuş ankaradanda bora jet uçuşları vardır. kayseride konaklama seçenekleri bütçeye göre değişir örnek olarak öğretmen evi 3* otel konforu konaklama 25tl den başlar hilton 200tl arasında değişir. uçakla gelirseniz ulaşım ya bize alo dersiniz sabah sizide alır çıkarız yada kayserinin en büyük ilçesi olan develi dolmuşlarına binip(15 dk bir) olup 5-7tl arasına çıkarır.
tesisler henüz açılmadı açıldığında 60km(evet doğru) kayma garantili günlük bilet 25tl olacak ben türkiyedeki tüm kayak pistlerinde kaymış biri olarak avrupanın avusturyadan sonra en iyi pistleri burda olacak ama bu sene ilk yılı olduğundan bazı aksaklıklar olabilir.
snowkıte işine gelirsek erciyesde arlberg cafede 30 adet kıte var kiralama ve ders veriliyor(yanlız ders verilen güvenli alanda şu an için yeterli kar yok) ama daha önce deneyim varsa mevcut pistlerin orada yahut yeni pistler hacılar bölgesinde kar var rüzgarda ama profesyonel değilseniz kite sizi alır yerden yere çarpar(taşlar daha karın altında kalmadı)
araçla gelecekseniz sürekli yol açık tutuluyo düşük bi ihtimal sabah erken saatlerde açılmasa bile en geç 09,00gibi açılıyo 0352 3422087 karayolları- 0352 3422080 erciyes jandarma ilgili kurumlarlada irtibata geçe bilirsiniz.
c.tesi günü dağda olacağım güncel kar bilgisi ve yeni videoları sizinle paylaşırım.
sevgilerle umut[/QUOTE]
Merhaba Bora,
Önümüzdeki hafta sonu için kar durumunu nasıl ön görüyorsun.
Eğer fırsatını ayarlayabilirsem hafta sonu için gelmeyi düşünüyorum. Bu arada uçak saatleri süpermiş, sabah erkenden oraya iniyor ;)
[QUOTE=Emrah;200913]Merhaba Bora,
Önümüzdeki hafta sonu için kar durumunu nasıl ön görüyorsun.
Eğer fırsatını ayarlayabilirsem hafta sonu için gelmeyi düşünüyorum. Bu arada uçak saatleri süpermiş, sabah erkenden oraya iniyor ;)[/QUOTE]
merhaba ben umut yarın sabah dağda olacağım size güncel foto ve videolarla aydınlatırım :)
burtonogullari Alberk teki kaytlar hakkında bilgi verirmisin?
Kiralama ücretleri ne kadar? Ders ücretleri ne kadar?
Birde kaytlerın markası ve boyutları nasıl?
[QUOTE=burtonogullari;200894]öncelikle merhaba ben umut 3 yıldır ercıyesde kıte yapıyorum. izmir-istanbul antalyadan direk uçuş ankaradanda bora jet uçuşları vardır. kayseride konaklama seçenekleri bütçeye göre değişir örnek olarak öğretmen evi 3* otel konforu konaklama 25tl den başlar hilton 200tl arasında değişir. uçakla gelirseniz ulaşım ya bize alo dersiniz sabah sizide alır çıkarız yada kayserinin en büyük ilçesi olan develi dolmuşlarına binip(15 dk bir) olup 5-7tl arasına çıkarır.
sevgilerle umut[/QUOTE]
İşte bu süper haber!! Bundan sonra Ankara'lılar olarak haftasonları Erciyes'teyiz o zaman, kartalkayanın izdihamından gına gelmişti, hem de kartalkayaya binek otomobille çıkmak sıkıntı oluyor, buraya cuma akşamından arabayla gelip, pazar akşamı dönüşlü bireysel turlar yapılabilir :) Kayseri içinde kalma seçeneği çok olduğundan, maddi açıdan da çok üzeceğini zannetmiyroum..
Bol karlı 11-12 sezonunda görüşmek dileğiyle :)
arkadaşlar bugün sis yüzünden videoları klip haline getiremedik pistte kar ezilmemiş ama kaymak istiyene neden kayıyosun demiyorlar. 20 snowbordcu hep beraber gün içerisinde kaydık kar 23 nisan karı gibiydi :) yarın hava açık olacak p.tesi videoları paylaşacağım
Burtonogullari, Neden soruma cevap vermiyorsun acaba?