[quote=oliver_han;129879]
hadi kolay gele... tez zamanda rocker oluver garii... :P :lol:[/quote]
Al işte pis bir kayakçı olduğun nasıl da belli. Sarıkamış'ta üzerinden ollie yapıcam ezicem geçicem vs... :D :P
Printable View
[quote=oliver_han;129879]
hadi kolay gele... tez zamanda rocker oluver garii... :P :lol:[/quote]
Al işte pis bir kayakçı olduğun nasıl da belli. Sarıkamış'ta üzerinden ollie yapıcam ezicem geçicem vs... :D :P
[quote=nuestra;129883]Al işte pis bir kayakçı olduğun nasıl da belli. Sarıkamış'ta üzerinden ollie yapıcam ezicem geçicem vs... :D :P[/quote]
anca rüyanda yaparsın bebeğim... ;) tabi onda bile yetişmen zor da neyse... :lol: :lol: :lol:
[quote=nuestra;127971]Bazı yerlerde butter cup, bazı yerlerde buttering olarak geçiyor. Kısaca açıklamak gerekirse boardun arkasına ağırlık vererek ön trafı kaldırmak ve bu şekilde ilerleyerek 180 yada 360 yapmak tabiki zıplamadan. Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.
Fakat benim sorunum şurada başlıyor. Boardum Rossignol RS serisi. Çok yumuşak bir board değil. Sadece ağırlık kontrolü ile boardu esnetmek imkansız kadar zor. Biraz güç uygulayıncada sanki bütün gün kaymışsınız gibi güçten düşüyorsunuz.Dolayısıyla boardu esnetmek için Gökbey'in eski vücut hatlarına benzer kas yapısına sahip olmak gerekiyor.
Bu durumda aklıma şu seçenekler geliyor :
1- Tekniğim yanlış. Her board'la buttering yapılır.
2- Board esnek olmadığı için yeni board şart (Skate Banana yolu gözüküyor)
3- Benden birşey olmaz boşuna zamanımı öldürmeyeyim :)
Aşağıda butterin buttercup videosu ekliyorum. Bu işi layıkıyla yapanlardan teknik ve ipuçları rica ediyorum. Teşekkürler..
[/quote]
bir arkadaşım hard bir board ile bu hareketin yapılamayacağını söyledi.
[quote=gokbey;130195]bir arkadaşım hard bir board ile bu hareketin yapılamayacağını söyledi.[/quote]
ben de iki gündür evdeki denemelerimde resmen arkadasına bilimsel materyal oluşturuyorum :D
Konuyla ilgili olarak ileride bu konuyu araştırabilecek kişilere yardımcı olması açısından :
Skate Banana'nın gelmesiyle birlikte hemen RS üzerindeki bağlamaları söküp SB'ya monte ettim. Monte etmeden önce SB'yı elimle esnetmeye çalıştığımda bana sert geldi ve hayal kırıklığına uğradım fakat bağlamaları monte edip halı üzerinde deneme yaptığımda ne kadar çok yanıldığımı anladım. Hiç bir güç sarfetmeden sadece ağırlığınızı arkaya vererek çok çok rahat tail press yapabiliyorsunuz.
Dolayısıyla bazı hareketleri yapmak için kesinlikle esnek board olması şart kuralını belirtmek isterim.
[quote=nuestra;138782]Konuyla ilgili olarak ileride bu konuyu araştırabilecek kişilere yardımcı olması açısından :
Skate Banana'nın gelmesiyle birlikte hemen RS üzerindeki bağlamaları söküp SB'ya monte ettim. Monte etmeden önce SB'yı elimle esnetmeye çalıştığımda bana sert geldi ve hayal kırıklığına uğradım fakat bağlamaları monte edip halı üzerinde deneme yaptığımda ne kadar çok yanıldığımı anladım. Hiç bir güç sarfetmeden sadece ağırlığınızı arkaya vererek çok çok rahat tail press yapabiliyorsunuz.
Dolayısıyla bazı hareketleri yapmak için kesinlikle esnek board olması şart kuralını belirtmek isterim.[/quote]
SB geldi demek, bayağı hızlı ulaşmış. Hayırlı olsun :001_smile:
Bu konuyu geçen hafta kartalkaya öncesi görmüştüm. Videolarınıda izlemiştim ama kartalkayada yapmaya çalıştım ama tık yok. Kaldırma ne kelime, ucu milim kalkmıyor. kas kütlesiylede alakası yok bence çünkü 4 yıldır pilates yapıyorum. bende değiştirme kararı aldım bordumu o günden sonra=) ama yardımcı olun lütfen 3 board arasında hangisini almalıyım acaba(skate banana,custom v,burton joystick--bu board hakkında inanılmaz yorumlar var yabancı forumlarda) sizce hangisini tercih etmeliyim?
Skate Banana işte böyle birşey :
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=EDyzPGD1R90"]YouTube- Stuffing around on the Skate Banana[/ame]
Amca'da bizden, saç kalmamış kafada ama halı üzerinde deneme yapıyor :D
e kendi videonu çeksene görelim... :D
Çocuk uyusun yapıcaz :D
[quote=nuestra;138875]Çocuk uyusun yapıcaz :D[/quote]
uyandırma ufaklığı... ;)
related videolarin en sonunda su vardi cok hosuma gitti ehehe
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=RX-v7MSXkPc"]YouTube- Fun Run at Bear Mountain, 2010[/ame]
Birtakım sorularım olacak :closedeyes:
1- Bu ara spx'de indirim oldu benmi kaçırdım ?
2- İkincisi burdaki satılık "skate banana" ilanına kadar lib tech denen şeyden haberim yoktu :huh: , ama şimdi fena halde takılmış durumdayım,
a- nedir bu banana teknolojisi ?
b- bu Skate Banana freeride mıdır ? (internette çok farklı yorumlar var)
[quote=snowstuff;138899]Birtakım sorularım olacak :closedeyes:
1- Bu ara spx'de indirim oldu benmi kaçırdım ?
2- İkincisi burdaki satılık "skate banana" ilanına kadar lib tech denen şeyden haberim yoktu :huh: , ama şimdi fena halde takılmış durumdayım,
a- nedir bu banana teknolojisi ?
b- bu Skate Banana freeride mıdır ? (internette çok farklı yorumlar var)[/quote]
1- SPX'de indirim henüz olmadı.
2- Takılmanız normal. Gören, okuyan bırakamıyor :001_smile:
3- Banana teknolojisi ters kamber teknolojisidir. Burton daha sonra bu teknolojiyi V-Rocker adı altında kendi ürünlerinde kullanmaya başlamıştır.
4- Skate Banana freestyle'dir. Ama bolkarda da oldukça başarılıymış.
[quote=iceman;138904]Koptum videoya.. :lol::lol::lol: eline sağlık.. :thumbup1:[/quote]
O zaman asıl buna kop paçoz çıktım hayranlarım kusura bakmasın :P
[U]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=uJZu-OSRtLU"]YouTube- IMG_0168[1].MOV[/ame]
[/U][nomedia="http://www.youtube.com/watch?v=uJZu-OSRtLU]YouTube%20-%20IMG_0168[1"]YouTube - Broadcast Yourself.[/nomedia]
çok çalışman lazım nuess çook... ;)
[quote=oliver_han;138931]çok çalışman lazım nuess çook... ;)[/quote]
Babuş hiçbir zaman Shaun White olduğumu iddaa etmedim ki.
[quote=nuestra;138936]Babuş hiçbir zaman Shaun White olduğumu iddaa etmedim ki.[/quote]
skate banana ile çakması da olsan tomato olacaksın babuşş... :P :lol:
[quote=nuestra;138927]O zaman asıl buna kop paçoz çıktım hayranlarım kusura bakmasın :P
[U]
[url="http://www.youtube.com/watch?v=uJZu-OSRtLU"]YouTube- IMG_0168[1].MOV[/url]
[/U][url="http://www.youtube.com/watch?v=uJZu-OSRtLU]YouTube%20-%20IMG_0168[1"]YouTube - Broadcast Yourself.[/url][/quote]
super cikmissin abi :D
sarikamis da izlemesi ayri bi zevkli olcek :D
[quote=nuestra;138924]1- SPX'de indirim henüz olmadı.
2- Takılmanız normal. Gören, okuyan bırakamıyor :001_smile:
3- Banana teknolojisi ters kamber teknolojisidir. Burton daha sonra bu teknolojiyi V-Rocker adı altında kendi ürünlerinde kullanmaya başlamıştır.
4- Skate Banana freestyle'dir. Ama bolkarda da oldukça başarılıymış.[/quote]
Bilgiler için teşekkürler ;)
Bir soru daha; ben park boardcusu sayılmam, dik yamaçlardan bolkarda inmek en büyük zevkim , bu durumda Custom mı Custom X'mi birde şimdi Skate Banana arasına girdim (gerçi power banana diye şahaser bişey de gördüm ama ;) ) Tabi çoğunlukla Türkiye şartlarında kayacak olmam da göz önünde tutulmalı, her zaman öyle kar öyle yamaç bulunmuyor :bored:
[quote=snowstuff;138959]Bilgiler için teşekkürler ;)
Bir soru daha; ben park boardcusu sayılmam, dik yamaçlardan bolkarda inmek en büyük zevkim , bu durumda Custom mı Custom X'mi birde şimdi Skate Banana arasına girdim (gerçi power banana diye şahaser bişey de gördüm ama ;) ) Tabi çoğunlukla Türkiye şartlarında kayacak olmam da göz önünde tutulmalı, her zaman öyle kar öyle yamaç bulunmuyor :bored:[/quote]
powder banana muthis bisey..
abi bence banana yi begendiysen custom v den yuru..
normal custom ve custom x e hic bakma..
Bir soru daha; ben park boardcusu sayılmam, dik yamaçlardan bolkarda inmek en büyük zevkim , bu durumda Custom mı Custom X'mi birde şimdi Skate Banana arasına girdim (gerçi power banana diye şahaser bişey de gördüm ama ;) ) Tabi çoğunlukla Türkiye şartlarında kayacak olmam da göz önünde tutulmalı, her zaman öyle kar öyle yamaç bulunmuyor :bored:[/quote]
olayın extreme boyutunu yaşamak için kaçkar'a gidebilirsin abicim... ;)
[quote=oliver_han;138971]olayın extreme boyutunu yaşamak için kaçkar'a gidebilirsin abicim... ;)[/quote]
Tam üstüne bastın Oliver ;) daha bugün konuştum Kaçkarlar için ama müthiş pahalı :bored: yinede bir mail trafiği yapıcam onun için , Türk istekliler için ayrı bir fiyatda verdikleri oluyormuş
[quote=LuNiZ;138964]powder banana muthis bisey..
abi bence banana yi begendiysen custom v den yuru..
normal custom ve custom x e hic bakma..[/quote]
Teşekkürler Luniz ;)
O zaman skate banana almayın derim çünkü gördüğünüz üzere oldukça esnek. GNU ve Libtech'in yine banana teknolojisi kullanan (C2 Power Banana olarak geçiyor) başka serilerine bakın derim. Okuduklarım kadarıyla CustomX hata affetmeyen en ufak hatada yere vuran bbir boardmuş. Kullanan bir üyemiz daha net cevap verebilir.
Evet evet Power Banana müthiş, Travis kullanıyor daha ne olsun :thumbup1:
Orda sorun öyle bir board alıp ona uygun kayacak yer bulamamak :huh:
O yüzden all terrain yönüde olan bir board alayım diyorum yada mevcut boarduma ek bir board daha almak daha doğru ama senede max 20 gün kayabilen biri için çok gereksiz bir yatırım gibi geliyor :mellow: Skate o anlamda kafama yatıyor, Luniz'in Custom V'de güzel öneri ???
SB'yı almadan önce google amcada magnatractionını detaylı gösteren bir fotoğraf aradım ama bulamadım. En azından benim gibi merak edebilecekler bilgi sahibi olması için kendi işini kendin yap mantığıyla :
circuit'i sat yeni bir tane board al abi... muz olmayacaksa vrocker, o da yoksa angus olsun... ters kamberlilerden olamıyorsa illa ki all mountain fs olsun... ;)
Muhahah pireyle deve karşılaştırmış adam. Emre Alkan vs. Chris Sorman :lol:
adaşım sevgili nuestra :001_smile:
abicim, haftasonu bananayı deneyebildin mi? görüşlerin nelerdir?
[quote=nuestra;139089]Muhahah pireyle deve karşılaştırmış adam. Emre Alkan vs. Chris Sorman :lol:[/quote]
sen bunları yap... söz öpücem... :P :lol:
[quote=nuestra;138984]O zaman skate banana almayın derim çünkü gördüğünüz üzere oldukça esnek. GNU ve Libtech'in yine banana teknolojisi kullanan (C2 Power Banana olarak geçiyor) başka serilerine bakın derim. Okuduklarım kadarıyla CustomX hata affetmeyen en ufak hatada yere vuran bir boardmuş. Kullanan bir üyemiz daha net cevap verebilir.[/quote]
+1. trs var lib-techin. vet bence de custom custom x den daha iyi bir board
[quote=ryansheckler;140661]+1. trs var lib-techin. vet bence de custom custom x den daha iyi bir board[/quote]
yapmayın... custom x orta seviyenin üzerinde kayan boarderlar için custom'dan çok çok iyi bir boarddur... iyi bir bağlama ve bot ile sahibiyle adeta bütünleşir, emirlerini anında yerine getirir... tabi muscle car gibi en ufak hatanızı affetmeyeceği doğrudur... ;) biraz daha toleranslı bir board için jussi'de tercih edilebilir...
[quote=oliver_han;139000]circuit'i sat yeni bir tane board al abi... muz olmayacaksa vrocker, o da yoksa angus olsun... ters kamberlilerden olamıyorsa illa ki all mountain fs olsun... ;)[/quote]
All mountain +1
[quote=drunk bat;140656]adaşım sevgili nuestra :001_smile:
abicim, haftasonu bananayı deneyebildin mi? görüşlerin nelerdir?[/quote]
Pazar günü Dorukkaya'da SB'yı deneme imkanım oldu. Gerçekten Rossignol RS'ten sonra ciddi bir şekilde fark olduğu ortada. Öncelikle ciddi bir şekilde hata affeden bir board. Bolca bol kar denemelerim oldu performası harika. Burundan takılma problemi yaşamadım dersem yeridir. Sanırım bunun sebebi 3 şeye bağlı.
1- Burun ve kuyruk kısmının kalkık olması
2- Burun ve kuyruk kısmanda bıçak bulunmaması
3- Ters kamber teknolojisi
Öğleden sonra pistte ve offpistte buzlanmalar meydana geldi. Magnatraction gerçektende işe yarıyor ve buzlanma olan yerde iyi bir tutuş sağlıyor.
Gerek offpist gerekse pist içinde yüksek süratlerde oldukça stabil. Süratle giderken boardun yerdeki girinti çıkıntılara göre şekil aldığı hissedilebiliyor. Bence bu özellik pozitif bir denge sağlamanıza yardımcı oluyor. Diğer boardumun bu gibi durumlarda bana his sağlıyamaması denge problemini ortaya çıkarıyordu.
Tail press ise aşırı derecede kolay. Kısacası benim bütün beklentilerimi fazlasıyla yerine getiren bir board olduğunu anladım. Tavsiye ederim.
Dipnot : Hangi boardu alırsanız alın iyi bir bağlama ve iyi bir bot şart. Yoksa Dorukkaya'da yaşadığım gibi 2 tur kayıp 2 tur dinlenme moduna geçebilirsiniz.
[quote=nuestra;141097]Pazar günü Dorukkaya'da SB'yı deneme imkanım oldu. Gerçekten Rossignol RS'ten sonra ciddi bir şekilde fark olduğu ortada. Öncelikle ciddi bir şekilde hata affeden bir board. Bolca bol kar denemelerim oldu performası harika. Burundan takılma problemi yaşamadım dersem yeridir. Sanırım bunun sebebi 3 şeye bağlı.
1- Burun ve kuyruk kısmının kalkık olması
2- Burun ve kuyruk kısmanda bıçak bulunmaması
3- Ters kamber teknolojisi
Öğleden sonra pistte ve offpistte buzlanmalar meydana geldi. Magnatraction gerçektende işe yarıyor ve buzlanma olan yerde iyi bir tutuş sağlıyor.
Gerek offpist gerekse pist içinde yüksek süratlerde oldukça stabil. Süratle giderken boardun yerdeki girinti çıkıntılara göre şekil aldığı hissedilebiliyor. Bence bu özellik pozitif bir denge sağlamanıza yardımcı oluyor. Diğer boardumun bu gibi durumlarda bana his sağlıyamaması denge problemini ortaya çıkarıyordu.
Tail press ise aşırı derecede kolay. Kısacası benim bütün beklentilerimi fazlasıyla yerine getiren bir board olduğunu anladım. Tavsiye ederim.
Dipnot : Hangi boardu alırsanız alın iyi bir bağlama ve iyi bir bot şart. Yoksa Dorukkaya'da yaşadığım gibi 2 tur kayıp 2 tur dinlenme moduna geçebilirsiniz.[/quote]
süper abicim, paylaştığın için teşekkürler. güle güle kullan.
bize de boardu değiştirirken reverse camber birşey bakmak farz olacak.
[quote=drunk bat;141100]süper abicim, paylaştığın için teşekkürler. güle güle kullan.
bize de boardu değiştirirken reverse camber birşey bakmak farz olacak.[/quote]
Millet dun freedomdaydım, ellerinde bir kac tane banna teknolojili li,b-tech ve gnu var. fiyatlarıda sezon sonu oldugu için bayaga hesapli, ben bi bakın derim. ama bu arada spx de her an indirime gidebilir, ordada customlara bakmak lazım!