-
Cevap: Kayak yapmaya yeni başlamak..
valla ben hıc ders almadım kımsede gostermedı dagın tepesıne cıkardı arkadaslar hepsı kaydı orada kaldım :(( yaklasık 1 saatte assagı kadar kayarak ındım sonra gerısı geldı ..
kayagıda 2 hafta once ılk defa yaptım board dan cok daha kolay kımse yıne gostermedı 5-6 dususten sonra dusmeden assagı ınmeyıı basardımm :) yeteneklıyım sanırım woww
-
Kayağa grupla gidin...Grupda işi bilen birisi varsa ensesinde boza pişirin..rüşvet verin...kayaklarını taşıyın..vs...Ama peşini bırakmayın...Hoca bir saat, arkadaş günlerce öğretmeye devam eder...Tabii bu arkadaş kayağı iyi biliyorsa...
Böyle bir arkadaş yoksa Kartal pistine gidin..Tepe Cafeye ( Resul Dede) çıkın Üzerinde Kartutkusu işareti olan birini bulun ve ona sorun...Akşama kadar o pistte pratik yapın.
-
[quote=Kutay;126045]gerçekten kayak yapabilmeye başladığın gün, boardan daha kolay olmadığını anlıyacaksın, ki bu yaklaşık 1 seneni filan alacak.[/quote]
almayayım ınankı boardla dusmekdahı zevk verıyor :D
-
Ya bn de yeni başladım hoca dan ders de almadım bılen bı arkadasımla gıttım o bıldıgı kadarını bana anlattı duse kalka ogrendım sayılır 2 kez gıttgımde cok daha ıyı kayıyordum artık zevk alıyordum board benıdegıl bn boardu yonlendırıyordum. ders alarak gereksız para harcamak ıstemedım spora yatkın olan ınsanlar kolay cozup cabuk ogrenırler bnce bu kayma olayını ama dıkkat etılmelı cok cıddı sakatlıklarda yasanabılır. Sonuc olarak secım meselesı kendınıze guvenıyorsanız yaparsınız ders almadanda bu benım fıkrım..
-
[quote=iynem;126049]Kayağa grupla gidin...Grupda işi bilen birisi varsa ensesinde boza pişirin..rüşvet verin...kayaklarını taşıyın..vs...Ama peşini bırakmayın...Hoca bir saat, arkadaş günlerce öğretmeye devam eder...Tabii bu arkadaş kayağı iyi biliyorsa...
Böyle bir arkadaş yoksa Kartal pistine gidin..Tepe Cafeye ( Resul Dede) çıkın Üzerinde Kartutkusu işareti olan birini bulun ve ona sorun...Akşama kadar o pistte pratik yapın.[/quote]
en kısa zamanda sana da jersey giydirmeliyiz sevgili iynem... :P :lol:
[quote=iceman;126061]Üzerinde KarTutkusu logolu turuncu jersey olan, uzun boylu arkadaşlar size kayak, kırmızı jersey olup çantasından KarTutkusu logosunu göremediğiniz arkadaş da snowboard konusunda yardımcı olacaktır.. :lol::lol::lol:
Bu arkadaşlara her an, herhangi bir dağda rastlayabilirsiniz. :P:lol:[/quote]
üstüme alınmasam daha iyi galiba... :lol: :lol: :lol:
-
[quote=iynem;126049]Kayağa grupla gidin...Grupda işi bilen birisi varsa ensesinde boza pişirin..rüşvet verin...kayaklarını taşıyın..vs...Ama peşini bırakmayın...Hoca bir saat, arkadaş günlerce öğretmeye devam eder...Tabii bu arkadaş kayağı iyi biliyorsa...
Böyle bir arkadaş yoksa Kartal pistine gidin..Tepe Cafeye ( Resul Dede) çıkın Üzerinde Kartutkusu işareti olan birini bulun ve ona sorun...Akşama kadar o pistte pratik yapın.[/quote]
benimle beraber gelecek olan bütün arkadaşlarım benim gibi a-ce-mi :blush:
ancak ikinci önerinize bayıldım :biggrin::biggrin::biggrin:
benden sonra kimse üzerinde kartutukusu logosu taşımamaya başlıyacak gibi birşey hissetmeye başlıyorum :biggrin:
öyle yada böyle öncelikle ciddi bir eğitmenden bir ders almak şart anladığım kadarıyla.. herkese fikirleri ve destekleri için tenk yu..:001_rolleyes:
-
[quote=oliver_han;126069]en kısa zamanda sana da jersey giydirmeliyiz sevgili iynem... :P :lol:[/quote]
Bordumda kartutkusu sticker i var...Ama kıyafet olayına girmedim..
Ayrıca bir işe yararsa aracımda da Kartutkusu stickeri var..Para ödeyip aldım ya..Her yere yapıştırdım stickerleri....
Ha birde ski pass boyun askısı vardı...Ama bu sene turnikelerin manyetik okuyucuları değiştiği için kol cebinde kartı taşıdığım için boyun askısını takmıyorum..O askıda işe yarar..
-
[quote=iynem;126294]Bordumda kartutkusu sticker i var...Ama kıyafet olayına girmedim..
Ayrıca bir işe yararsa aracımda da Kartutkusu stickeri var..Para ödeyip aldım ya..Her yere yapıştırdım stickerleri....
Ha birde ski pass boyun askısı vardı...Ama bu sene turnikelerin manyetik okuyucuları değiştiği için kol cebinde kartı taşıdığım için boyun askısını takmıyorum..O askıda işe yarar..[/quote]
yetmezzzz... :lol: :lol: :lol:
-
Herkese slm ben daha yeni bu siteye üye oldum ve gerçekten çık geç kaldığımı fark ettim..
Ben yarın bir grup arkadaşla kartalkayaya gidicem ama cidden yanıma ne alıcam ne giymem lazım bilmiyorum. yaklaşık 10 sene önce 2 gün kaymıştım ondan beri kaymadım yani sıfırdan başlamış olucam acaba biri bana yanımda ne almam gerektiğini kayak yaparken ne giymem gerektiğini falan söyleyebilir mi???:001_smile:
-
kayak veya snowboard kıyafeti giymeniz tavsiye olunur... sonuçta düşersiniz vs iliklerinize kadar ıslanmayın... sonra donarsınız... ;)
-
kayak pantalonum ve montum var ama onun içine ne giymeliyim?
-
[quote=rüzgar gülü;126400]kayak pantalonum ve montum var ama onun içine ne giymeliyim?[/quote]
Pantolon içine bişey giymenize gerek yok. Ben üstüme termal bir içlik giyip onun üzerine polar onun üzerinede montu giyiyorum.Yedek atlet bulundurmakta fayda var. Terleyince değiştirmek gerekebilir.
-
termal içlik tavsiye ederim... spor mağazalarının çoğunda bulabilirsiniz... ;) mont içine polar veya kazak giyenler de mevcut...
-
peki teşşekkür ederim:001_smile:
-
[quote=kupeli;126407]Pantolon içine bişey giymenize gerek yok. Ben üstüme termal bir içlik giyip onun üzerine polar onun üzerinede montu giyiyorum.Yedek atlet bulundurmakta fayda var. Terleyince değiştirmek gerekebilir.[/quote]
abi alta da termal içlik iyi oluyor be... hem üşütmüyor, hem teri atıyor falan... ;)
hava idare ettiği sürece içlik üzerine bir şey giymemeye çalışıyorum... malum teri atma hadisesi...
-
[quote=oliver_han;126410]abi alta da termal içlik iyi oluyor be... hem üşütmüyor, hem teri atıyor falan... ;)
hava idare ettiği sürece içlik üzerine bir şey giymemeye çalışıyorum... malum teri atma hadisesi...[/quote]
Alta hanım giydirmiyor. "Ne o şaban donu gibi" diye...:lol::lol::lol:
-
[quote=kupeli;126414]Alta hanım giydirmiyor. "Ne o şaban donu gibi" diye...:lol::lol::lol:[/quote]
abi bir kez kullansan vazgeçmezsin öyle diim... :P
-
-
ya bu bazen sadece polar veya formaylan kayan arkadaslarn ıcınde sımdı termal ıclıkmı vardır ? bn hayretle onlara bakıyodum cunku ??? bu bukadar faydalı bısıse bnde alacam ya motla pek rahat olunmuo gorus acımı kapıyo felan bazen :D
-
termal içliksiz olmaz. hem sıcak tutar, hem teri uzaklaştırır...
-
dünyada (resiztanlı olmadığı sürece ) ısıtma özelliğine sahip bir kayak veya snowboard montu yoktur!! kişinin ısınması tamamen kişinin hareketleri ile doğru orantılıdır. hava -30 dereceye kadar soğur ama insan vucudu +40 dereceye kadar ısınır..yani siz ne kadar hareket ederseniz okadar çok ısınırsınız..et katına giyeceğiniz bir termal içlik vucudunuzda teri barındırmayarak dışarı atmanızı sağlayacak. termal içliğin kullanıcı üzerindeki olumlu etkileri ;
1.et katına giyilen termal içlik vucudun ürettiği teri emerek vucudun kuru kalmasını sağlar ve sıcaklığı stabil tutar.sporcunun aktif alanda kazandığı ısıyı pasif alana geçtiği zaman (telesiyejden veya teleskıden çıkarken)da kullanmasını sağlar.
2.termal içlik vucutta ter tutmadığı için deri üzerinde bulunan gözeneklerinde açık kalmasına yardımcı olur.malum gözenekler kapanınca insan yorgun düşer..açık olan gözenekler sporcunun performansını arttırır ve da uzun süre spor yapmasını sağlar.
3.termal içlik teri barındırmadığı için kuru kalarak sporcunun kendi teri ile üşümesini engeller.
4.en önemlisi olmazsa olmaz kural TERMAL İÇLİK ET KATINA GİYİLİR.altına atlet penye yün hiçbirşey giyilmez.
12 ayını 10 ayını kış olarak geçiren norveçlilerden bir söylem
KÖTÜ HAVA YOKTUR,KÖTÜ GİYİNMEK VARDIR!!!!!
-
[quote=best_regards;126815]dünyada (resiztanlı olmadığı sürece ) ısıtma özelliğine sahip bir kayak veya snowboard montu yoktur!! kişinin ısınması tamamen kişinin hareketleri ile doğru orantılıdır. hava -30 dereceye kadar soğur ama insan vucudu +40 dereceye kadar ısınır..yani siz ne kadar hareket ederseniz okadar çok ısınırsınız..et katına giyeceğiniz bir termal içlik vucudunuzda teri barındırmayarak dışarı atmanızı sağlayacak. termal içliğin kullanıcı üzerindeki olumlu etkileri ;
1.et katına giyilen termal içlik vucudun ürettiği teri emerek vucudun kuru kalmasını sağlar ve sıcaklığı stabil tutar.sporcunun aktif alanda kazandığı ısıyı pasif alana geçtiği zaman (telesiyejden veya teleskıden çıkarken)da kullanmasını sağlar.
2.termal içlik vucutta ter tutmadığı için deri üzerinde bulunan gözeneklerinde açık kalmasına yardımcı olur.malum gözenekler kapanınca insan yorgun düşer..açık olan gözenekler sporcunun performansını arttırır ve da uzun süre spor yapmasını sağlar.
3.termal içlik teri barındırmadığı için kuru kalarak sporcunun kendi teri ile üşümesini engeller.
4.en önemlisi olmazsa olmaz kural TERMAL İÇLİK ET KATINA GİYİLİR.altına atlet penye yün hiçbirşey giyilmez.
KÖTÜ HAVA YOKTUR,KÖTÜ GİYİNMEK VARDIR!!!!![/quote]
teşekkurler ortalama bır termal içlik kac paradır ?
-
[quote=kupeli;126414]Alta hanım giydirmiyor. "Ne o şaban donu gibi" diye...:lol::lol::lol:[/quote]
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: bombasiniz ailece :thumbup:
-
ortalama bir temal içliğin fiyatı alt üst set olarak fıve marka 89,99 tl rossignol içlik 99,99 tl
dıel termal içlik üst 99,9,alt 69,99 tl tüm SPXl erde bulabilirsiniz..
-
arkadaşlar kayak ve snowboard hakkındaki kafanıza takılan ve öğrenmek istediğiniz tüm sorularınızı bekliyorum
-
[quote=best_regards;126815]dünyada (resiztanlı olmadığı sürece ) ısıtma özelliğine sahip bir kayak veya snowboard montu yoktur!! kişinin ısınması tamamen kişinin hareketleri ile doğru orantılıdır. hava -30 dereceye kadar soğur ama insan vucudu +40 dereceye kadar ısınır..yani siz ne kadar hareket ederseniz okadar çok ısınırsınız..et katına giyeceğiniz bir termal içlik vucudunuzda teri barındırmayarak dışarı atmanızı sağlayacak. termal içliğin kullanıcı üzerindeki olumlu etkileri ;
KÖTÜ HAVA YOKTUR,KÖTÜ GİYİNMEK VARDIR!!!!![/quote]
bu thermal olayı süper bir şey bide üstüne bende alt korumalık short var onu giyorum hiç üşümüyorum.
-
2010 [B]DIEL[/B] Termal içlikler muhteşem üretilmiş kesinlikle tavsiye ediyorum gereksiz gibi görülsede çok etkili ter cildinizde dolaşmıyor içlik o teri emip dışarı atıyor bu söz inandırıcı gelmiyor ama öyle çünkü bu içlikler farklı bir kumaş teknolojisi KULLANIN ;)
-
Bir de Thermoform'un alt üst termal içlikleri var, takım halinde 49.-TL :D
-
[quote=ayla;127936]Bir de Thermoform'un alt üst termal içlikleri var, takım halinde 49.-TL :D[/quote]
fiyat iyimiş =) nese canım bunun ıcın bı 100 tl hazırlamak lazım =)
-
[quote=SuRge;127935]2010 [B]DIEL[/B] Termal içlikler muhteşem üretilmiş kesinlikle tavsiye ediyorum gereksiz gibi görülsede çok etkili ter cildinizde dolaşmıyor içlik o teri emip dışarı atıyor bu söz inandırıcı gelmiyor ama öyle çünkü bu içlikler farklı bir kumaş teknolojisi KULLANIN ;)[/quote]
evet o ürünü inceledim oldukça kaliteli gözüküyordu.
-
Fıve marka çok başarılı takımlarda var. Kullandım test ettim..
-
merhaba, ben ilk defa kayak yapacağım. malzeme kaliteli ama ucuz olsun istiyorum çoğunluk gibi:)satın almak istiyorum bu yüzde de internetten araştırdım ama hakikaten pahalıymış.Taksitli ve uygun satış yapan bir yerler biliyorsunuzdur ltfen beni yönlendirebilir misiniz? Bir de ben 1,62 boy, 53 kilodayım ve ayak numaram 36,5-37.Galiba ürün için gerekliymiş bu.Teşekkür ederim herkese.
-
denemeden malzeme almamanız tavsiye olunur... spx, intersport gibi büyük spor mağazalarına bakabilirsiniz... spx'in bahçelievler'de, intersport'un merter'de outleti olacaktı... oralarda eski sezon ürünlerinden indirimli bir şeyler bulabilirsiniz... ;)
-
spx'in on line shopundan da kayak setlirini ve fiyatlarına bakabilirsiniz
-
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
İçimde sadece deli gibi kayak yapma isteği var
-
[quote=roxy;131635]İçimde sadece deli gibi kayak yapma isteği var[/quote]
umarım dağdasındır:P
-
[quote=roxy;131635]İçimde sadece deli gibi kayak yapma isteği var[/quote]
nerersı burası acaba? :D
-
türkiyedeki telesiyej'lerde kapalı gondol bildiğim kadarıyla yok. sanki yurt dışı:lol:
-
[quote=daos009;131650]türkiyedeki telesiyej'lerde kapalı gondol bildiğim kadarıyla yok. sanki yurt dışı:lol:[/quote]
plakalar tr gibi geldı =)
-
[quote=ouz;131668]plakalar tr gibi geldı =)[/quote]
O zaman ben böyle bir pist bilmiyorum bana da plaka yabancı geldi benim arabam değil:P