slmm ben bu sıteye yenı uye oldumda slalomda zorlanıyorumm slalomun puf noktalarıyla ılgılı bılgı alabılecegım bıryer varmıı buradaaa
Printable View
slmm ben bu sıteye yenı uye oldumda slalomda zorlanıyorumm slalomun puf noktalarıyla ılgılı bılgı alabılecegım bıryer varmıı buradaaa
[quote=aysegul29;144544]slmm ben bu sıteye yenı uye oldumda slalomda zorlanıyorumm slalomun puf noktalarıyla ılgılı bılgı alabılecegım bıryer varmıı buradaaa[/quote]
[B][URL="http://www.kartutkusu.com/snowboard-ve-kayak-egitim-bolumu/"][B]Snowboard ve Kayak Eğitim Bölümü[/B][/URL] [/B]nden çeşitli videoları izleyebilir veya tavsiyelere göz atabilirsiniz.
Bu başlıktaki videoyu tavsiye ederim.
[url]http://www.kartutkusu.com/snowboard-ve-kayak-egitim-bolumu/3201-12-steps-ski-like-pro.html[/url]
1-) Kollar hafifçe açık dirsekten kırık ve önde olacak (buraların hakimi benim ülen duygusu olacak:)...Kollar kesssinlikle kalça hizasına gitmeyecek mutlaka önde..
2-) Bacaklar kırık olacak...hız arttıkça yere yaklaşarak ağırlık merkezini alçaltılacak...
3-) Dönüşe girerken senin kayağı değil kayağın seni döndürmesi beklenecek...
4-) Vücud ağırlığın önde olacak...kaval kemiklerin botlarına baskı uygulayacak...
5-) Dönüşe girerken aşağı pivot noktasında (ilk dönüşün bittiği ikinci dönüşün başladığı noktada) yukarıya doğru yaylanacaksın...Aşağı doğru yaylanınca kayaklara baskı oluşacak ve eğilen kayak seni döndürecek...Pivotta yukarı hareket ise kayak üzerindeki basıncı azaltıp diğer dönüşe girmene imkan verecek...
6-İlk etapta normal carvingede dış (vadi kayağına) yükleneceğinden vücudunun üst kısmı dönüşün dışına doğru yatacak, dizler ise içeri...Yani Yarım X harfi gibi olucaksın....Extreme carvingde biraz işler değişiyor ama temelde aynı..
Burak 77 nin verdiği link 12 Steps to ski like pro...Çok güzel bir link...İşte o linki de her yemekten sonra 5er den günde 15 kere seyredilecek..:)
Umarım arkadaşlarımın işine yarar....
yarar abicim yarar....teşekkürler...
Birşey değil bkaan..Sevgiler..
Sevgili arkadaşlar bu carving kayak yada kaymak ile ilgi biraz kronolojik bilgi vermek isterim.Carving kayaklar kayak teknolojisinin gelişiminin slalom kayakçılarının tecrübesinin birleştirilmiş halidir. Eski tip düz kayaklarla da ayaklar açılarak kayılır. Zira eğime, hıza ve kişinin gözünün karalığına bağlı olarak hız artıkça kayakları yakın tutmak zorlaştığı gibi kenarları daha fazla kullanmak zorunluluğu olduğunu ifade eden slalom yarışçılarının bu tecrübesinden yola çıkan kayak üreticileri kayakların kenarlarına çelik koymaya başladılar.
Kenarların çelik olmasıyla birlikte kısa slolom yapan bir o kadar da hızlı kayan kayakçılar ağırlık aktarmak suretiyle çok daha az enerjiyle daha hızlı ve kolay döndüklerini,ama dönmeyi çabuklaştırmak için kayakların arkalarından faydalandıklarını ifadesi üzerine kayakların orta kısmı inceltilerek kuyruk kısımlarını büyütmelerinden sonra kayaklar bugünkü kayak şeklini aldı.Kaymayı öğrenmek daha da kolaylaştı (mantığı daha basit ağırlık aktarımına kayakların tepkisi daha hızlı olmaktadır).Orta kısım inceliği, radius uzunluğu kuyruk genişlikleri kayakların dönme çapını önemli ölçüde etkilemektedir. Sonuç olarak carving racing tipi bir kayağın var slalom yapmak istiyorsan bunun içinde minimum enerji sarf etmek istiyorsan en çok rahat ettiğin bacak açıklığı mesafesinde ağırlık aktararak kayacaksın gerisini kayaklar halledecek..Bu arada carving racing tipi kayaklarda orta kısım ince carving almountain olanlarda kalındır.
Bacaklarını kalça yapına uygun (x bain, o bain ) tutmaz, uygun zamanlama yapmadan ağırlık aktarmazsan çok yorulur ve sıkça düşer,dik yerlerde paniklersin.
Sonuç olarak benim kanaatim nasıl mutlu oluyorsan, nasıl kaymak istiyorsan öyle kay sevgilerimle.
Kaynak:Kardelen dergisi 1998 tarih 36 sayı( bu derği çıkmaz oldu Bursa da İlmoteks Mağzası spor malzemesi alanlara ücretsiz veriyordu. )
[quote=Yok82;118871]freeride olayına gir (kayakla bolkara gir) derim, pist dışı boardculara bırakılmamalı :D[/quote]
[quote=coskun;119304]Pistten bolkar a geçerken en zorlayıcı kısım, pist kayarken edindiğimiz refleksleri yenmek (ağırlık merkezini öne değil arkaya almak gerekiyor .. vs) aynı zamanda ekipmanın da bolkar a uygun olması gerekiyor, fakat bizde freeski yaygın olmadığı için bu urunleri de bulmak gercekten zor. Bu yuzden kayaktan sıkılan board a geciyor, halbuki bolkar kayagın tadını alsalar board a gececeklerini hiç zannetmiyorum :) Zaten dunyada da freeski gelişmiş durumda ve giderek te gekişiyor, ben inanıyorum ki bir 5 sene sonra bizim snowparklarda da boardcularla beraber kayakçılar da olacaktır.[/quote]
Kesinlikle katılıyorum. Belli bir seviyeden sonra insan arayışa girebiliyor.. Pist dışı, hele ki doğal güzellikleri de içinde barındırıyorsa tarifsiz hazlar veriyor.. Bu sporun aynı zamanda doğayla bütünleşmek için fırsatlar yarattığını da göz önünde bulundurursak; pist dışı bu anlamda da benzersiz deneyimler yaşatıyor.
[quote=Kingfisher;145757]Kesinlikle katılıyorum. Belli bir seviyeden sonra insan arayışa girebiliyor.. Pist dışı, hele ki doğal güzellikleri de içinde barındırıyorsa tarifsiz hazlar veriyor.. Bu sporun aynı zamanda doğayla bütünleşmek için fırsatlar yarattığını da göz önünde bulundurursak; pist dışı bu anlamda da benzersiz deneyimler yaşatıyor.[/quote]
artık bizi bolkar eğitimine alırsın değil mi babaa :lol: :lol: :lol:
[quote=oliver_han;145765]artık bizi bolkar eğitimine alırsın değil mi babaa :lol: :lol: :lol:[/quote]
Haddimize mi düşer Oliver..
Bolkarı bulsak keşke...Sarıkamış'da normalde +40~+70 cm. olan pist dışı bolkar, nerdeyse pist kıvamındaydı. Ama, az önce kar üzerinde zıplamış tavşanların pati izlerinin arasından slalom yapmanın, bir dere yatağından kıvrıla kıvrıla akarak kaymanın keyfi neyde olabilir?
Fraksiyonlarımız farklıydı ama, kabul edersin ki en çok pistdışı deneyimlerimiz bizi heyecanlandırdı:)))
Bu konuda ben Coşkun'a çok güveniyorum. Hem malzeme donanımı bu yönde, hem de sürekli takip ettiği bir konu.
[quote=Kingfisher;145774]Haddimize mi düşer Oliver..
Bolkarı bulsak keşke...Sarıkamış'da normalde +40~+70 cm. olan pist dışı bolkar, nerdeyse pist kıvamındaydı. Ama, az önce kar üzerinde zıplamış tavşanların pati izlerinin arasından slalom yapmanın, bir dere yatağından kıvrıla kıvrıla akarak kaymanın keyfi neyde olabilir?
Fraksiyonlarımız farklıydı ama, kabul edersin ki en çok pistdışı deneyimlerimiz bizi heyecanlandırdı:)))
Bu konuda ben Coşkun'a çok güveniyorum. Hem malzeme donanımı bu yönde, hem de sürekli takip ettiği bir konu.[/quote]
est. abicim...
derinliklerde neredeyse her hayvana ait izler mevcut... tavşan, kurt, tilki, sincap ve ayı...
yeni yerler keşfetmenin heyecanı herkesi sardı... tabi bununla kalsa iyi... eminim gruptan arkadaşlar işi daha da ileri götürecek... dağın el değmemiş noktalarına bile gideceğiz bir gün... :lol: :lol: :lol:
sarıkamış'ta kimi noktalardan orman geçişini yapmak sezon boyunca mümkün aslında... misal 3 ile 5 arasındaki tatlı eğim ağırlık arkaya verilerek çok zorlanmadan geçilebiliyor... ancak 5 ile 6 arası, 6'nın solu ve karanlıkdere inişleri eğim sebebiyle ciddi bolkar tutma potansiyeline sahip... işte oralarda teknik ve ekipman ön plana çıkıyor...
[quote=alisirin;145572]
Bacaklarını kalça yapına uygun (x bain, o bain ) tutmaz, uygun zamanlama yapmadan ağırlık aktarmazsan çok yorulur ve sıkça düşer,dik yerlerde paniklersin. [/quote]
X bain o bain ne demek biri acıklayabilir mi?
[quote=burak77;145853]X bain o bain ne demek biri acıklayabilir mi?[/quote]
o bain (o bacak): dizlerin birbirinden ayrık durduğu ve ayak bileklerinin birbirine çok yakın olduğu ortopedik bir bozukluktur...
x bain (x bacak): dizlerin birbirine yapışık ve ayak bileklerinin birbirinden ayrı durduğu ortopedik bozukluktur...
[quote=oliver_han;145789]est. abicim...
derinliklerde neredeyse her hayvana ait izler mevcut... tavşan, kurt, tilki, sincap ve ayı...
[/quote]
:))) Ben daha çok romatik unsurlardan söz etmeyi tercih etmiştim..
Kurt, tilki ve ayı izlerine bizler de rastladık. Hatta Karanlıkdere liftlerini yapan mütehhitlerden olan Ali Bey ( Kayserili, sucuk ekmek organizasyonunu yapan arkadaşımız) yalnız başımıza ormaniçi kayış yapmamamız konusunda bizi uyarmıştı..Biz de bu bölgeyi iyi biliyor olamasına güvenerek onun klavuzluğunda tarifi güç keşifler, maceralar yaşadık..
Sonuç olarak , bu sporun bence en güzel yanlarından biri, her nerede olursak olalım doğayla ve coğrafyayla bütünleşme fırsatları sunmasıdır. Bu da alınan keyfi kat kat arttırıyor diye düşünüyorum..
[quote=Kingfisher;145908]:))) Ben daha çok romatik unsurlardan söz etmeyi tercih etmiştim..
Kurt, tilki ve ayı izlerine bizler de rastladık. Hatta Karanlıkdere liftlerinin yapan mütehhitlerden olan Ali Bey ( Kayserili, sucuk ekmek organizasyonunu yapan arkadaşımız) yalnız başımıza ormaniçi kayış yapmamamız konusunda bizi uyarmıştı..Biz de bu bölgeyi iyi biliyor olamasına güvenerek onun klavuzluğunda tarifi güç keşifler, maceralar yaşadık..
Sonuç olarak , bu sporun bence en güzel yanlarından biri, her nerede olursak olalım doğayla ve coğrafyayla bütünleşme fırsatları sunmasıdır. Bu da alınan keyfi kat kat arttırıyor diye düşünüyorum..[/quote]
valla babacım izleri az buçuk tanıyabiliyorsan romantizm bir süre sonra yusufizme bırakıyor kendini... :lol: :lol: :lol: üç ayı kardeşin hikayesini bir başka mesajımda anlatacağım... :001_tt2: :lol: :lol: :lol:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ssNHAXGVlKs[/url]
arkadaşlar yeni kayak yapmak yada tekniğini geliştirmek isteyenlere bir link... burada 12 video var izlerseniz faydalı olacaktır.
[video=youtube;1d9oSCoCxIc]http://www.youtube.com/watch?v=1d9oSCoCxIc&feature=player_embedded#![/video]
:lol: :lol: :thumbup:
[QUOTE=serban;208450][video=youtube;1d9oSCoCxIc]http://www.youtube.com/watch?v=1d9oSCoCxIc&feature=player_embedded#![/video]
:lol: :lol: :thumbup:[/QUOTE]
Serban nerden buldun videoyu öldüm gülmekten çok komik. :) :)
[QUOTE=serban;208450][video=youtube;1d9oSCoCxIc]http://www.youtube.com/watch?v=1d9oSCoCxIc&feature=player_embedded#![/video]
:lol: :lol: :thumbup:[/QUOTE]
hahahahhahah koptumm hahahhahaha :00020468:
[url=http://www.youtube.com/watch?src_vid=IcGaXRQ7l4Q&annotation_id=annotation_1071&feature=iv&v=UGn62uxnhjg]Carving - How to Carve on Skis - Advanced Ski Lesson #6.2 - YouTube[/url]
Bu video ve ve yine aynı yapımcıya ait pek çok video bana epey bilgilendirici geldi. Carving'i anlatırken, kayağı eline alarak mekanizmasını göstermesi kafamda canlanması, mantıken oturması açısından çok hoşuma gitti. Paylaşmak istedim ki kalıcı olsun.
Sevgilerimle :)