[quote=Seyirci;106520]3 haftalık tüyoyu nerden aldın :001_smile:[/quote]
hipodrom kuşundan almıştır... :P :lol:
Printable View
hipodrom kuşundan almıştır... :P :lol:
uzun süredir ilk defa tahminler yağışa yöneldi..2 hafta içinde inş. yeterli kar düşer diye tahmin ediyorum..19-20 aralık için çok umutluyum...
Ocak başı itibarıyla umarim ki kar kalınlıgı istenilen düzeye gelir,özellikle de Uludag da:) Keza 8-9-10 Ocakta orada olmayı planlıyorum:001_smile:
suan uludag da kar yok denecek kadar otel olarak sadece Grand Yazıcı acık öbür oteller 15.12.09 acılacakmıs bende 21/26.12.2009 olarak rezv yaptıracam EtsTur'dan havaların soğuması lazım yağması icin
Benim rezervasyonda Grand Yazıcı da,ama kar olmayacak diye korkuyorum o tarihlerde.:(
Gerçi otelde hem kayak hem tango orgazniasyonu bir arada oldugu için gece -gündüz full activity olacak.En kötüsü kar yazgmazsa tango yapıp dag havası alıcaz:001_smile:
Ben hiç bi şekilde ocağı geçicegini sanmıyorum .. bence hem kayıp hem tango yapabılıceksın nilay :001_smile:
Walla geçmiş senelerde ocakta kar yapmadıgı oldun,ama eminsen oleyyy demek istiyorum:001_smile: sezonu açalım artık yaaaa..çok özledim ben..!
ya ocakta kar yagmazsa gerçekten aglayabılırım ben ..
[quote=Mer;106632]ya ocakta kar yagmazsa gerçekten aglayabılırım ben ..[/quote]
Ocak ta kar yaşmasa ağlamak mı ??
Her halde şaka yapıyosun , Ocak ayında hala kar olmazsa topluca intiharı bile düşünebiliriz :lol::lol::lol:
[quote=mustafazey;106576]uzun süredir ilk defa tahminler yağışa yöneldi..2 hafta içinde inş. yeterli kar düşer diye tahmin ediyorum..19-20 aralık için çok umutluyum...[/quote]
Çok güzel konuşuyorsun.
Devam devam......
:)
sezonu açmak için sabırsızlanan arkadaşlar,bu cuma biz skiboarbmania extreme group olarak 2. turumuzu atmaya yine ziganaya gidiyoruz ;) bekleriz..
arkadaşlar kartalkaya için cuma ct ve pazar toplam 7cm kar gösteriyordu dün, ama şu an durum ekteki gibi..
edit: eki yükleyememişim, önemli değil, kar yok malesef :001_unsure:
tek mutlu eden ise donma noktasının 1350m'ye düşüyor olması.. yani herhangi bir yağış dalgası yukarılara kar olarak inecek en azından..
ne zaman açılacak sezon herhangi bir fikri olan var mı? suni kar falan diyorlardı hani 15inde kesin açılacaktı? :sneaky2:
birileri umut verici konuşabilir mi lütfen? :D
Kayak merkezleri için şöyle 1 aylık bir hava durumu tahmini alabilecegimiz bir yer var mıdır?Ben genelde her türlü hava tahmini için accuweather sitesini kullanıyorum ama en fazla net olarak 1 hafta,öngörü olarak da 15 günü görebiliyorum.Genellikle de pek yanılmıyor.Ayrıca yunan sitesi posedion da iyi bir site.Ben aynı zamanda yamaç paraşütü de yaptıgım için bu siteler hava ile ilgili detaylı bilgi veriyor.
Ocak başı için birileri umut vaat edici konussun,yoksa bende toplu eyleme katılacagım:001_unsure:
valla geçen sezon kartalkaya ocak'ın ilk haftası içerisinde anca toparlanmıştı... ancak sağlam bir yağış dalgası geliyor umudundayız... beklemedeyiz... inşallah... maşallah... :D
sıktım bi tarafımdan. 19-20 aralık'ta büyük bir ihtimalle uludağ'dayım. sizlere detaylı rapor ileteceğim. fotoğrafıynan, belgesiynen. ocak ayında kar olur, olmamasını düşünemiyorum. kar olmaması için yağış da olmaması lazım. neden yağış olmasın ki?
son radar görüntüsüne göre tam kartalkayada yağış var.işyerinde webcam yasaklı ama açabilenler baksın muhtemelen güzel bir kar yağışı vardır..
[url=http://www.dmi.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rBlg=06&rOpt=pic]ANKARA, Son Radar Görüntüleri - Meteoroloji Genel Müdürlüğü[/url]
[quote=mustafazey;106717]son radar görüntüsüne göre tam kartalkayada yağış var.işyerinde webcam yasaklı ama açabilenler baksın muhtemelen güzel bir kar yağışı vardır..
[url=http://www.dmi.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rBlg=06&rOpt=pic]ANKARA, Son Radar Görüntüleri - Meteoroloji Genel Müdürlüğü[/url][/quote]
Kartalkaya Cam leri calismiyior sanirsam:(
Grand Kartalın kamerası açık resmide ekte. Siz yorumlayın artık.
[IMG]http://img512.imageshack.us/img512/9485/grandkartal.jpg[/IMG]
[I][B]Nedense artik bilemem ama bu Grand kartal in cam i calismiyor bende.:bored:[/B][/I]
canımız sağolsun kupeli...
Acaba böyle durumlar için çim kayağımı alsak. Ama çimler karın keyfini vermez sanırım.
[IMG]http://www.natives.co.uk/news/2004/05/grass/GSNoveMesto.jpg[/IMG]
abi çok güzel görünüyor yaa..
Dağlarda başladı mı kar, haberi olan var mı??
[I][B][U][SIZE="3"][COLOR="Red"]Sıcaklıklar 6 derece düşecek[/COLOR][/SIZE][/U][/B][/I]
[COLOR="Black"][I][B]Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiğini bildirdi.
Çağlar'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, bu gece Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana çevresinde yağış bekleniyor.
Yağışlar İzmir, Muğla, Aydın, Antalya ve sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz genelinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.
Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu), Göller yöresi (Isparta, Burdur) ile Afyonkarahisar'ın yüksek kesimlerinde karla karışık ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Yarın ise Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimleri yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek.
Yağışların Aydın, Muğla ile Batı Akdeniz'de kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyon ve Isparta'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı yağışla birlikte yarın batı bölgelerde, Cuma günü iç ve doğu bölgelerde 4 ile 6 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek.
Rüzgarın bu akşam Ege kıyıları, Batı Akdeniz Bölgesi ile Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Denizlerde ise rüzgar Ege Denizi'nde bu gece saatlerine kadar, Batı ve Orta Akdeniz'de yarın akşam saatlerine kadar güney ve güneydoğu yönlerden 6 ile 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek.
Çağlar, kuvvetli yağış, denizlerdeki fırtına ve hava sıcaklığında beklenen azalmanın sebep olabileceği olumsuz şartlara (su baskını, ani sel, yıldırım düşmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, kara, hava ve deniz yollarındaki aksamalar, gribal enfeksiyonlar) karşı ilgililerin, denizcilerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerektiğini belirti[/B][/I][/COLOR]
[COLOR="Red"]Kaynak : [/COLOR] [I][B][COLOR="Black"]MILLIYET[/COLOR][/B][/I]
Hele şükür....
arkadaşlar, firefox yerine IE ile deneyin :)
[url=http://www.grandkartal.com/kamera.asp]Grand Kartal - Canlı Yayın[/url]
walla bütün gece yağdı gibi gördüm ben, durmadan kar yağışını izledim.. kamera çok kaliteli değil, ama bariz yağıyo yani, belli :)
bakalım 3 saat sora ne görcez çok merak ediyorum...:thumbup1:
bir haberim daha var, kış geldi arkadaşlar, tamamdır bu iş, ankarada gece yağmurları başladı! sağanak var bildiğin, akşamüstü de yağmıştı, gökyüzü de bembeyaz, 3 alttaki habere göre yakında kar da yağar, kimsenin şüphesi olmasın!
kartalda gördüğüm doğru :)
ne zaman gidiyoruz??
bofor skalasında 8 kuvveti de hey maaşallah yani. Gemiler kıyıya vurdu zaten çıktı haberlerde.
Hatırlıyorum Doruk telesiej'in bitiminde tepede inince rüzgardan geri gidiyor ve tekrar oturuyordum lifte. Lodos fırtınası vardı 60-70km falan esiyordu gene.
[url]http://www.kartutkusu.com/bolu-kartalkaya/3034-kartal-grandkartal-otel-kayak-merkezi-snowpark-haberleri.html[/url]
Yaw aralığın 15 ine geldik hala Kar kalınlığı yeterli değil , bu hafta sonu sezonu ya açmalıyız yada açmalıyız :P
palandöken oldu gibi boss
Kartalkaya sezonu yarın açılıyor
Kartalkaya'da bulunan oteller hazırlıklarını tamamladı. Otel önünde biriken karlar kar makinaları ile temizlendi. Kartalkaya'da son iki gündür etkili olan yağışla kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Kayak merkezinin karla kaplı yolunun ulaşıma kapanmaması için otele ait kar araçları aralıksız olarak yolda karla mücadele çalışmasını sürdürüyor. Kartal Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Demir, hazırlıklarını tamamladıklarını ve sezonu yarın açmayı planladıklarını ifade etti. Demir, pistlerin büyük çoğunluğunda hizmet verecek durumda olduklarını belirterek, ''Bazı bölgelerde kısmen kar kalınlığı 50 santimetrenin üzerinde. Ayrıca güzel bir snow park alanı oluşturduk. Müşterilerimiz buradan da faydalanacak. Grant Kartal ve Kartalkaya Otele ait 20 kilometre uzunluğundaki pistlerden tatilcilerimiz istediği gibi faydalanabilecekler '' diye konuştu.
[url=http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/galeri.aspx?galleryId=2415]Kartalkaya sezonu başlıyor - Gezi - ntvmsnbc Foto Galeri[/url]
ntvmsnbc'nin yalancisiyim :D