-
Cevap: Led , lcd , plazma , tüplü televizyonlar ve farkları
Bence de bu yayınlar daha HD yi desteklemiyor Full HD kalitesini aramamak gerekir.
Tabi oyun konsolu ve bilgisayar işin içine girerse iş değişir.
Buradan bir arkadaş İstanbul bilişmden Samsung aldı (Erzurum'un ilçesinde) kargoyla sorunsuz geldi, aynı gün servis geldi Erzurum merkezinden cihazı kurdu ve bir yıldır sorunsuz kullanıyor. Benim şahit olduğum tek tecrübe bu. Bende adı geen siteden takip ediyorum ürünleri bakalım kafamda yaz dönüşü almak var hayırlısı...
Samsung Sony ve Philips araştırıyordum: Geçen gün TV de LG'nin 200 Hz reklemını gördüm, Malum 200 Hz in babası Sony. Sizce bu ürün nasıldır? Samsung un LED tv sine göre??
-
Dün akşam üzeride Arena ya gittim , 50 inc istedigimi soyledim ve tavsiye ettikleri yine LG nin begendigim modeli oldu :)
Oradaki görevli , FULL HD yayın izlemediğim surece mantıklı olanın Plazma oldugunu söyledi. Orada yan yana duran 2 tv den biri LCD diğeride Plazma ydı.
LCD olan daha parlak ve güzel gorunuyordu. Peki neden LCD yi önermediniz dediğimde , burada HD yayın oldugundan LCD daha iyi görünüyor ama eve gittiğiniz de bunun tam tersi Plazma da daha güzel bir görüntü alacaksınız dedi ;)
Sanırım doğru iz üzerindeyim ;)
-
[quote=Emrah;98321]Dün akşam üzeride Arena ya gittim , 50 inc istedigimi soyledim ve tavsiye ettikleri yine LG nin begendigim modeli oldu :)
Oradaki görevli , FULL HD yayın izlemediğim surece mantıklı olanın Plazma oldugunu söyledi. Orada yan yana duran 2 tv den biri LCD diğeride Plazma ydı.
LCD olan daha parlak ve güzel gorunuyordu. Peki neden LCD yi önermediniz dediğimde , burada HD yayın oldugundan LCD daha iyi görünüyor ama eve gittiğiniz de bunun tam tersi Plazma da daha güzel bir görüntü alacaksınız dedi ;)
Sanırım doğru iz üzerindeyim ;)[/quote]
yalaaannnnn... :P :P :P :D :D :D amma velakin dsmartın görüntü boyutu/kalitesi sabit olduğundan belki 100hz refresh rate işe yarar... ;)
ps: hd ready ama 1080i tarama yapabiliyor alet...
-
Ulusal yayın(Belediye anteni), digitürk, Dsmart izliyorsan ve de 46 ve üzeri bir ekran boyutu düşünüyorsan plazma görüntüsü daha iyidir. Full HD, PSP, Blue ray gibi yüksek çözünürlükte ve 46 ve daha küçüklerde ise LCD daha iyidir.....
Plazmada Pioneer Kuro serisi çok iyi görüntü veriyor...
TV seyir mesafen 5 m ve üzerinde ise 50 inç çok keyifli... 4 m civarında bir mesafe varsa 42 veya (Görüntü kalitesi iyi ise) 46 inç uygun olur...
50 inç ve üzeri pioneer lerde hoparlörün olmadığınıda hatırlatayım..Ya extra alıyorsun veya home cinema sistemine bağlayarak izliyorsun...
-
İstanbul bilişimden LED TV yi sipariş ettim hadi hayırlı olsun Allah arkadaşlara daha iyisini nasip etsin. BAkalım nasıl gelecek nasıl çıkacak çok merak ediyorum. Millet, mağzalar, herkes övdü durdu LED i aldık bakalım. Gelişmeleri paylaşırım, almayı ve bu siteyi düşünen arkadaşlarla. Halkla ilişkileri çok sıcak ilişki çıktı. Yardımcı oluyorlar çok. Hele gelsin ondan sonra değerlendiririz siteyi ve ürünü.
-
Arkadaşlar günümüz teknolojisi LCD diyor, plazma ise daha eski bir teknoloji.
Tabi unutmamak gerekir ki LCD ler HD yayında tam performans veriyorlar....
-
led iyidir, güzeldir... :D
-
LCD nin performansı tartışılamaz gerçekten fakat şöyle bi ayrıntı var ki ekran boyutu byüdükçe plazma hala yerini koruyor bence LCD karşısında(106 üzerindeki boyutlar için)
-
SD yayınlarda plazmalar daha iyi sonuçlar veriyor.Gamestation ve hd filmler izlerken ise Lcd Tvler daha iyi sonuçlar veriyor.
Ancak karşılaştırma yaparken plazmaların daha yüksek enerji tüketimini de unutmamak lazım...
-
İstanbul Bilişim'den geldi Samsung 32" 7090 series LED. Site hizmeti güzel. sorun olmadı. İki haftadır kullandım:
AVANTAJLARI:
-Çok şık bir tasarım. Şahane bir dizaynı var.
-İki kumandası var. Biri sadece açma kapama, program ve ses (Deniz Taşı), İkincisi çok fonksiyonlu
-Renkler ve görüntü süper uydu yayınında. HD veya FullHD halini tahmin bile edemiyorum. Kendi hafızasında HD fotolar var apışıp kaldım.
-Alt yazı geçişlerinde hiçbir titreme yok tepkime hızı süper. (Showroom larda sadece Samsung LED tv alt yazılı demo videolar koymuştu. Diğer TV ler yavaş sakin görüntüler koyuyor tepkime ve Hz düşük olunca. Aklınızda bulunsun.)
-USBx2 bağlantılarından HDD veya hafıza takınca otomatik görüyor ve içinde kumanda ile dolaşılıyor. müzik, film ve foto uygulamaları yapılıyor.
-Dolu giriş çıkış ve görüntü-ses ortamları sunuyor anlatmakla bitmez. Bi dolu ayar ve menü var.
-Bilgisayara bağlayıp Underground ve FarCRY oynadım mükemmel bir görüntü veriyor. Titreme takılma yok süper. Bilgisayarın HD çıkışına bağlayınca ağzınız açık kalıyor.
-Aydınlatma ve renk ayarlarını yarısından fazla çıkaramıyorsunuz süper parlaklık ve canlılık var. Gündüz gece hiç fark etmiyor performansı süper her ortamda.
-Uyduda kaliteli yayınlar ile yerel kanalların düşük kaliteli yayınlarında çok fark görülüyor. Yani kanal ve sinyal kalitesine göre değerlendirmek gerekiyor.
DEZAVANTAJLARI:
-Dahili hoparlörleri iphone gibi ses çıkarıyor. ayarları manuel yapmaz iseniz radyo gibi ses çıkıyor. Manuelde ayarda ses güzel oluyor standart. Ama 5+1 sadece Dolby digital ve normal 5+1 çıkışı var yorumlara göre mükemmel ses oluyormuş. Ben denemedim.
-Ekranda tek kanalın logosu kalınca veya karanlık fonda sadece ekranın ortasında küçük bir görüntü var ise %50 soluklaşıyor ekrandaki küçük görüntü. (VW reklamının sonunda sadece amblem gösterirken mesela.)
- İnternet özelliği bir halta yaramıyor çünkü Türkiye desteklemiyormuş.
- Ev Ağı bağlantısı kurulabiliyor modemle. Ama ben başaramadım. Servilerin İSt- Ank hep aradım onlarda bilmiyor bazılarının bu üründen haberi bile yok. Birkaçı da ,modem bunu desteklemeli dedi. Kablosuz bağlantı için Samsung adaptör satın almanız gerekiyor.
-Benim yorumum belki katılınmaz; bendeki 32", 40" de HD yayın olmaz ise verilen parayı karşılamayan bir performans olabilir mevcut uydu yayın kalitesinden bahsediyorum. Mesela uç örnek verirsek; Akıllı TV 32" de bile bozuluyor 40" de bilmem ne olur hiçbirşey anlaşılmaz. Ama dediğim gibi HD hele bi de FullHD tadından yenmez.
-
hayırlı olsun... güle güle kullanın... uydu receiver olarak hd bir receiver kullanırsanız görüntü bir miktar daha düzelebilir...
-
[quote=oliver_han;100844]hayırlı olsun... güle güle kullanın... uydu receiver olarak hd bir receiver kullanırsanız görüntü bir miktar daha düzelebilir...[/quote]
Teşekkür ederim daha iyisi sizin olsun.
Bende HD recevier etkili olur gibi geliyor az da olsa. Ama yayınlar Hd olmadan almayı düşünmüyorum.Biraz daha beklemek gerekir kanısındayım
-
[quote=bunk;97947]Bende LED TV leri takip ediyorum. Denildiği gibi iyi bir LCD ile görüntü kalitesi aynı ama inceliği ve kontrastı çok fark gösteriyor. Tepkime sürelerinde daha başarılı.
LED ler bence piyasaya çok uçuk fiyatlarla da girmedi. Hala 200 Hz ler daha pahalı LED lerden.
Ha dersiniz bu görüntü farklarını nerede anlarız; ancak PS3 gibi PC gibi bağlantılarda. Zaten uydu yayınlarının durumu belli. HD olsa bile yeterli uydu yayınlarımız -fazla bile-.
Bana göre LEDlerin avantajları daha yüksek. Diğer markalarda çıkardı mı iyice ucuzlar.
Ben LED diyorum tecrübeli arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşsın. Tatil dönüşü almayı planlıyorum Samsung un 7000 serisinden bir tane.[/quote]
gerçekten güzel anlatılmış:) Bİ MEVZU ATLANMIŞ ESKİ BİR ....... YETKİLİ SERVİSİ OLARAK TV LERDEKİ TÜP ÜRETİMİ DURDURULDUĞUNU HATIRLATIYIM.KULLANILAN TÜPLER ELDEKİ STOKLARI ERİTMEK AMAÇLI.
-
[quote=bunk;100893]Teşekkür ederim daha iyisi sizin olsun.
Bende HD recevier etkili olur gibi geliyor az da olsa. Ama yayınlar Hd olmadan almayı düşünmüyorum.Biraz daha beklemek gerekir kanısındayım[/quote]
EVET AZDA OLSA ETKİSİ OLUR.yarış pistindeki hacı murro veya köy yolundaki farrari gibi oluyor.:)))))
-
[quote=karagozlum9999;103397]EVET AZDA OLSA ETKİSİ OLUR.yarış pistindeki hacı murro veya köy yolundaki farrari gibi oluyor.:)))))[/quote]
Doğru bir tespit veya at'a eşşek semeri vurmak gibi birşey.
-
[quote=bunk;103416]Doğru bir tespit veya at'a eşşek semeri vurmak gibi birşey.[/quote]
ahahahaha :)))))))))))))))))))))
-
isabetli tercih iyi günlerde kullanın... konu biraz eskiymiş ama sitede bende oldukça yeniyim. samsung 40'' 786E led kullanıyorum yurtdışından aldım türkiyeye hiç girmedi dirkt b serisinden başladılar 1 yıl oldu alalı, led alma kararım elektronik konusunda verdigim en isabetli kararlardan biri oldugunu düşünüyorum. Öncelikle hd recevier düşündügünüz gibi hd yayınlar başlamadan da çok fark ediyor 1. neden hd baglantı kablosu; dijital baglantı olması sebebiyle analog baglantı olan scart kablodan aynı yayında sadece baglantıdan kaynaklı %30 -40 kalite farkı var.scart ın o kısa mesafede bile yayılım kaybı çok fazla. diger konu 1080i konusu buda normal yayınları hd yayın kalitesine yükseltme seçenegi buda hd recevier ların en önemli özelligi görüntü kalitesini fark edilecek kadar çok degiştiriyor. sen kullanıyormusun hd recevier derseniz. oturdugum sitede extra çanak koymama izin vermiyorlar (küçük bir not bilmiyenler için:hd recevier için hd çanakda gerekli). Asıl konuya gelirsek lcd mi, led mi derseniz düşünmeden led derim.Arkadaşlarımda normal full hd ler var arasında dağlar kadar fark var manuel ayarları hassas ypılmalı, konuyu çok uzatmayayım toparlamak gerekirse kontrastı inanılmaz yüksek taramı hızı çok iyi. zaten en az olanı 100Hz. ve bunlar kadar önemli olanı az enerji sarfiyatı, az ısınma ve uzun ömürlü olması marka sorarsanız şu an özel seriler hariç (onlarda çok pahalı) standart ürünlerde en iyisi samsung derim
-
Evdeki televizyonun bozulması ve tamircinin 50 lira istemesiyle başlayan hafta sonu maceram Istanbul Bileşimden LG PQ6000 almamla sonuçlandı :)
Vatana millete hayırlı olsun.
-
-
[quote=Emrah;115922]Evdeki televizyonun bozulması ve tamircinin 50 lira istemesiyle başlayan hafta sonu maceram Istanbul Bileşimden LG PQ6000 almamla sonuçlandı :)
Vatana millete hayırlı olsun.[/quote]
bu kaçıncı LG abi... :P :lol:
-
[quote=pnryldz;115969]Hayırlı olsun tv değişikliği kararımız sonucu bizimde bu hafta bir LG'imiz oldu =)[/quote]
hayırlı olsun , siz hangi modelini aldınız ;)
-
[quote=pnryldz;115979]teşekkürler, bizim ki 50PQ2000 ama içerik olarak farkları nedir pek bilgim yok =)[/quote]
Aralarında gördüğüm tek fark aşağıdaki gibi ;)
50PQ2000 : 600 Hz Panel (Alt Alan Taraması), New XD Engine,
[COLOR=#ff0000][B]769[/B] €+KDV[/COLOR]
50PQ6000 : 600 Hz Panel (Alt Alan Taraması), New XD Engine, USB Giriş (Divx oynatma özelliği)
[COLOR=#ff0000][B]839[/B] €+KDV[/COLOR]
-
[quote=pnryldz;115986]haha iyiymiş =) ama bizimkinde de usb giriş ve dvx oynatma özelliği var :)[/quote]
o zaman değme keyfine :) Sizde güle güle kullanın inşallah.
-
Eskiden ilk çıktığında hatırlıyorum, uzaktan kumandalı siyah beyaz televizyonumuz vardı :D :D :D
Evet Uzaktan kumandalı.
Evin küçüğü olunca kumanda niyetine kullanılıyorsunuz :D :D :D paso kanal değiştiren ben oluyordum :D :D :D
-
[quote=metulife;116079]Eskiden ilk çıktığında hatırlıyorum, uzaktan kumandalı siyah beyaz televizyonumuz vardı :D :D :D
Evet Uzaktan kumandalı.
Evin küçüğü olunca kumanda niyetine kullanılıyorsunuz :D :D :D paso kanal değiştiren ben oluyordum :D :D :D[/quote]
elektronik cihazlara ilgin nereden geliyor anlaşıldı... :001_tongue:
-
çerçevesiz olanından mı sizinkiler aceba. Hani sınırları aşalım, atlayalım-hoplayalım cinsinden olanı çıkmış. Farklı birşeye benziyor da
-
led tv'ler hakkında bilgisi olan var mı? nedir, ne değildir? lcd mi, led tv mi?
-
[quote=bunk;100821]İstanbul Bilişim'den geldi Samsung 32" 7090 series LED. Site hizmeti güzel. sorun olmadı. İki haftadır kullandım:
AVANTAJLARI:
-Çok şık bir tasarım. Şahane bir dizaynı var.
-İki kumandası var. Biri sadece açma kapama, program ve ses (Deniz Taşı), İkincisi çok fonksiyonlu
-Renkler ve görüntü süper uydu yayınında. HD veya FullHD halini tahmin bile edemiyorum. Kendi hafızasında HD fotolar var apışıp kaldım.
-Alt yazı geçişlerinde hiçbir titreme yok tepkime hızı süper. (Showroom larda sadece Samsung LED tv alt yazılı demo videolar koymuştu. Diğer TV ler yavaş sakin görüntüler koyuyor tepkime ve Hz düşük olunca. Aklınızda bulunsun.)
-USBx2 bağlantılarından HDD veya hafıza takınca otomatik görüyor ve içinde kumanda ile dolaşılıyor. müzik, film ve foto uygulamaları yapılıyor.
-Dolu giriş çıkış ve görüntü-ses ortamları sunuyor anlatmakla bitmez. Bi dolu ayar ve menü var.
-Bilgisayara bağlayıp Underground ve FarCRY oynadım mükemmel bir görüntü veriyor. Titreme takılma yok süper. Bilgisayarın HD çıkışına bağlayınca ağzınız açık kalıyor.
-Aydınlatma ve renk ayarlarını yarısından fazla çıkaramıyorsunuz süper parlaklık ve canlılık var. Gündüz gece hiç fark etmiyor performansı süper her ortamda.
-Uyduda kaliteli yayınlar ile yerel kanalların düşük kaliteli yayınlarında çok fark görülüyor. Yani kanal ve sinyal kalitesine göre değerlendirmek gerekiyor.
DEZAVANTAJLARI:
-Dahili hoparlörleri iphone gibi ses çıkarıyor. ayarları manuel yapmaz iseniz radyo gibi ses çıkıyor. Manuelde ayarda ses güzel oluyor standart. Ama 5+1 sadece Dolby digital ve normal 5+1 çıkışı var yorumlara göre mükemmel ses oluyormuş. Ben denemedim.
-Ekranda tek kanalın logosu kalınca veya karanlık fonda sadece ekranın ortasında küçük bir görüntü var ise %50 soluklaşıyor ekrandaki küçük görüntü. (VW reklamının sonunda sadece amblem gösterirken mesela.)
- İnternet özelliği bir halta yaramıyor çünkü Türkiye desteklemiyormuş.
- Ev Ağı bağlantısı kurulabiliyor modemle. Ama ben başaramadım. Servilerin İSt- Ank hep aradım onlarda bilmiyor bazılarının bu üründen haberi bile yok. Birkaçı da ,modem bunu desteklemeli dedi. Kablosuz bağlantı için Samsung adaptör satın almanız gerekiyor.
-Benim yorumum belki katılınmaz; bendeki 32", 40" de HD yayın olmaz ise verilen parayı karşılamayan bir performans olabilir mevcut uydu yayın kalitesinden bahsediyorum. Mesela uç örnek verirsek; Akıllı TV 32" de bile bozuluyor 40" de bilmem ne olur hiçbirşey anlaşılmaz. Ama dediğim gibi HD hele bi de FullHD tadından yenmez.[/quote]
Ben derim LED tv.
Son zamanlarda BlueRay filmler izliyorum. Renkler kontrast ve tepkime kalitesi kendini gösteriyor. Ağzım açık izliyorum. Gerçekten mükemmel görüntü. Bi de HD anakartlı PC veya PS3 ile NFS Shift veya FİFA 10 oynadın mı abooooowww. Sabahlar olmasın!!!
-
o vakit led tv'ye basıyorum oyumu...
-
[quote=gokbey;116208]o vakit led tv'ye basıyorum oyumu...[/quote]
Bi de dez avantajı fiyatı. Onu deyim.
Hani millet LED alacağıma iki LCD alırım diyor ama kaliteye bakınca öyle değil derim ben.
Gerçi her geçen gün düşüyor melet. Bi de şimdi Arkasından OLED ve daha sonra 3D platformları gelecekmiş.
Ama yine deyim Bizde HD yayın tam yokken onlar için 20 yıl gerek.
Tercih senin. diğerlerine göre pahalı ama paraya değiyor diyorsun
TEK pişmanlığım: 7000 serisi yerine 6000 serisini alsam mı idi diyorum. Çünkü 7000 in internet ve bir iki özelliği daha var. İnternet için almıştım fakat Türkiye internet formatı desteklemiyormuş TIRT çıktı. Modemler de bu formatta olmadığı için Ev ağı kurarak diğer bilgisayara bağlanamıyorsun. Ama USB bağlantısını kullanarak hallediyorsun.
bi de 8000 serisi gelmiş onun extrası nedir bilmiyom.
-
oy bastım sadece. evde plazma var. daha digiturk plus'a bile terfi etmedik. 4 kanal seyretmek için alınmaz. tüm kanallar hd yayın yapsın düşünelim. o zaman kadar led teknolojisi de gelişir, fiyatlar düşer. hakkaten bundan sonra 3d tv'ler gelecek... biz görebilecek miyiz bakalım...
-
Daha önce normal DSMART uydu alıcım vardı ve standart scart bağlantısı ile LCD'ye bağlıydı. Görüntüler çok pikselli ve net değildi.
Daha sonra aynı marka uydu alıcısının HD versiyonunu aldım DSMART için. Scart kablo ile bağladığımızda aynı görüntü kalitesizliği mevcuttu fakat HDMI kablo ile bağlantı yaptığımızda sanki LCD değişmiş gibi görüntü kalitesi ciddi bir şekilde arttı.
Bu bahsettiğim durum HD değil normal yayınlar ile ilgili bir tecrübemdir. HDMI ile bağlantı yapmak ciddi bir artış sağlıyor görüntü kalitesi bazında.
-
[quote=nuestra;116239]Daha önce normal DSMART uydu alıcım vardı ve standart scart bağlantısı ile LCD'ye bağlıydı. Görüntüler çok pikselli ve net değildi.
Daha sonra aynı marka uydu alıcısının HD versiyonunu aldım DSMART için. Scart kablo ile bağladığımızda aynı görüntü kalitesizliği mevcuttu fakat HDMI kablo ile bağlantı yaptığımızda sanki LCD değişmiş gibi görüntü kalitesi ciddi bir şekilde arttı.
Bu bahsettiğim durum HD değil normal yayınlar ile ilgili bir tecrübemdir. HDMI ile bağlantı yapmak ciddi bir artış sağlıyor görüntü kalitesi bazında.[/quote]
Ewet çok doğru. Doğru bir tespit
-
[quote=gokbey;116184]led tv'ler hakkında bilgisi olan var mı? nedir, ne değildir? lcd mi, led tv mi?[/quote]
Ampul TV :D
O değil şu çerçevesizlerden 19'' ve 23'' felan olsa 2. Metuvizyon'da kullanırım :D