Cevap: 4 aylık bebekle dağa çıkılır mı?
[quote=betula77;182116]4 aylık bebeğim var dağda kalmak için bebeğide götürmem gerekiyor sizce sorun olurmu dağ havası bebekte sıkıntı yaratırmı bebeği hiç otelden çıkarmasam ve sorun olursa aniden dönmeyi göze alırsam sizce bu riske değer mi?[/quote]
Otelden çıkmama konusunda Aslı nın söylediklerine katılıyorum, hele bir de güneşli bir hava varsa değmeyin keyfine :thumbup1:
Nereye ve hangi otele gideceksiniz ve kaç gün kalmayı düşünüyorsunuz ?
Aniden dönebilmeyi göze aldıgınıza göre gerekli donanımları bulunan bir aracınız olduğunu varsayıyorum :001_cool:
Dağ havası her zaman yararlıdır ya bakınız karadenizli nine ve dedelerimize hepsi dağ çocuğudur ve 90ından önce giden çok azdır :)
benimde 4 aylık bir kızım var . Kendi adıma konuşarak en erken 1 yaşına girmeden çıkarmam. Hasta olması riskini alamam. dağdayken kar yağdı yol kapandı her ne kadar zinciriniz olursa olsun başka bir araç yolda yan döner yol kapanır ( 4 yıl önce kartepede oldu ne araçlar aşağı inebildi nede yukarı 4-5 saat kapandı yol ) allah göstermesin ateş filan gibi acil bir durum olursa ne hale geleceğinizi düşünün. bence bu risk alınmaz.
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Olaya bakmadığım açılardan bakmamı sağladınız.Sanırım bu sene bize kalmalı kayak yok.Kızımızı bırakarak bir kaç kere günübirlik çıkabilirsek ne mutlu bize.
mnece arkadaşımızı dediği gibi, 18-19 Aralık haftasında Kartalkayadaydık 8 aylık kızımla beraber.
Hatta bir de otobüsle gittik tura, otobüsten direkt otele girdik 2 gün boyunca otelin içindeydi zaten. Üşütmediği sürece sorun olacağını düşünmüyorum.
Ama bir anne olarak en doğru kararı yine siz vereceksiniz ;)
13 aylık kızım var cıkartmayı düşünmüyorum tabii ki bunlar benim şahsi düşüncelerim sebelere gelince her ne kadar gerekli doktor ve araç donamınız olsa bile gerekli tıbbi ekipman olmayabilir.
Otelden dışarı çıkartmasanız bile her bebek sağlıklı olarak dağ havasına alışacak diye bir kural yok yüksek kesimden dolayı olusan hava değişikliği basınc vb. etkenler mutlaka zaten gelişimini tamamlama aşaması içerisinde olan bir bebeği etkiler diye düşünüyorum ki buna sebeb olan şey bizim yaşam alanımızın ovada olması bir anda bebeğin daha yüksek bir kesime çıkması
yinede bir bebek için en sağlıklı kararı verebilecek olan annedir diye de son noktayı koyamaya hazırlanıyorum.
yeni kartutkusu miniğimize de geleceğinde bol sağlıklı enerjili ve her istediğini gönlüne göre oluşturabileceği uzun bir yaşam diliyorum