Cevap: Üniversite ve Snowboard
[quote=ozkansa;175149]Sırf spor yapabilmek için üniversiteni belirlemen çok saçma. Bu düşünceyi değiştir bence :)
Ben İstanbul'da okuyorum,sporumu da yapıyorum. İstediğin üniversite için bu düşünce amaç değil araç olmalı ;)[/quote]
Neden saçma olsun ki :sneaky2:
Ve benim için üniversite bi AMAÇ değil araçtır. :)
Ve kusura bakmayın ama ben sizden farklı bi yorum istemedim. Sorduğum soruya odaklanırsanız sevinirim :001_rolleyes:
narcicegi +1...
gelecek kaygısı varsa iyi bir üniversite ve iyi bir bölüm kazanmaya bakmalısın... gerisi bir şekilde hallolur...
[quote=SnowSlip;175163]Neden saçma olsun ki :sneaky2:
Ve benim için üniversite bi AMAÇ değil araçtır. :)
Ve kusura bakmayın ama ben sizden farklı bi yorum istemedim. Sorduğum soruya odaklanırsanız sevinirim :001_rolleyes:[/quote]
farkli bir yorum her zaman iyidir genc. Aklini tek bir yere konsantre etmis olman bu dusuncenin dogru oldugu anlamina gelmiyor. Senden daha yasli ve tecrubeli kisileir dinlemek hayatin bozunca kazandirir sana
Basligi yeni goruyorum ve Ozkansa nin dedigi gibi "ne sacma bir dusunce" idi ilk aklima gelen. Niye yilda 3 ay snowboard yapmak icin bir universite secenegi yapasin ki. Universite dedigin 4 yil, onundeki is hayatin 40 yil
Soyle sorayim:
4 yil boyunca 3 ay snowboard yapmak icin universite secmek mi iyidir (ki sonra is durumlari ne olacak ilerde kayabilecekmisin belli degil) , yoksa adam gibi calisip iyi bir okul bitirip geri kalan 40 yil boyunca yaz kis istedigin zaman ucaga atlayip dunyanin degisik yerlerine snowboard yapmaya gidecek kadar iyi bir ise sahip olmak mi iyidir ?
He siz işkoliklerdensiniz :D
Yok dostum benim düşünce sistemimde inek gibi oku köpek gibi çalış sistemi yok. Zaten benim iş kaygım da yok. Aile şirketimiz var işletme okuyum şirkette çalışıcam.
Şehi dışında okumam benim için en iyisi olacak emin olun. Ve madem şehir dısında okıycam gideceğim yeride bu tutkumu gerceklestırebılecegım bı yer secmek ıstedım bukadar sadece :)
[quote=SnowSlip;175179]He siz işkoliklerdensiniz :D
Yok dostum benim düşünce sistemimde inek gibi oku köpek gibi çalış sistemi yok. Zaten benim iş kaygım da yok. Aile şirketimiz var işletme okuyum şirkette çalışıcam.
Şehi dışında okumam benim için en iyisi olacak emin olun. Ve madem şehir dısında okıycam gideceğim yeride bu tutkumu gerceklestırebılecegım bı yer secmek ıstedım bukadar sadece :)[/quote]
madem iş kayagın yok; üniversite yurtlardan benim gondolların önünde olmam ışıklara düşmezsem 7 dk arabadan inip skipass alıp gondola binmem +10 çıkış +15 dk kendini zirveden aşağı bırakmak= 32 dk (mastercard reklamı gibi oldu) işletmede okuyorum girişi çok basit ama çıkışı zor hocalar zorluyor. üniversitenin yurt vs imkanı çok iyi atatürk üniversitesinin kampüsü büyüklük ve imkanda türkiyede ilk 5 de diye biliyorum. canlı müzik vs bolca var. bunlar + ları. - leri ise kış şartları zor. ne kadar kabullenmek istemesemde her üniversite şehrinin kaderi olan esnaf elinden geldiğince öğrenciyi kullanır. eve çıkiyim dersen kiralar 300 den başlar. genel olarak böyle bilmek istediğin başka birşey varsa memnuniyetle... ama bana sorarsan sen olsan die: burada kalmak zorunda olmasaydım burada kalmazdım...
[quote=SnowSlip;175179]He siz işkoliklerdensiniz :D
Şehi dışında okumam benim için en iyisi olacak emin olun. Ve madem şehir dısında okıycam gideceğim yeride bu tutkumu gerceklestırebılecegım bı yer secmek ıstedım bukadar sadece :)[/quote]
yo degiliz. benim veya diger arkadaslarin calisma kosullarimi bilmiyorsun mesela su anda. belki senin babandan abinden ablandan...az calisiyoruz biz. neyse; kopek gibi calismak terimini tanimadigin bir ortamda kullanmak kaba olmus, yakismamis
is kaygin yoksa, aile sirketine guveniyorsan, Isvicre ye git orda oku. Benim ikinci dereceden bir akrabamin oglu orda okudu 4 sene, kayagini da yapti.
Yok o kadar para yok benim aile sirketinde diyorsan, o zaman iyi bir okula gir, sirketini gelistir. Iyi bir egitim almak dandik bir universitede de egitim almakdan cok ama cok daha iyidir. Bunu ancak ilerde kendini gelistirmeye basladiginda farkedersin.
Ayrica "icetea" nin dedigi gibi Istanbul da ogrenci olmak baska hic bir sehirde ogrenci olmaya degisilmez. hele maddi durum olarak limitleyecek bir sey yoksa
İnsanların arkamdan, "Baba parası işte, okumuş birşey takılıyor, hazır şirkette var." demesi yerine, "Okumuş, kendini geliştirmiş, şirketini kurumsallaştırmış, çok başarılı, ekmek elden su gölden dememiş yan gelip yatmamış, çalışmış didinmiş, şirketi nerelere getirmiş" demesini tercih ederdim.
Bilmiyorum ama toplum içinde saygınlık benim için çok önemli...
Sevgili narçiçeği münakaşaya girmek için yazmıyorum ama benim evim kükürtlüde ve 45 dk'da rahatlıkla çıkabiliyorum buradan Görükle yerleşim'de 45 dk...
O terim için özür dilerim. Kötü bi niyetle söylemedim.
İş kaygım olmadığı için herhangi bi üniversite benim için idealdir. Ama 20 - 30 bin kişinin okudugu bi üniversiteye dandik demek pek hosuma gitmedi benim.
Sonuçta işletmeyi okuyup şirkette çalışmaya baslycam yan gelıp yatmıycam.
Cevaplar için teşekkürler herkese..
Sevgili Gambit o kullanımı bende pek beğenmedim ne kadar kötü olursa olsun ben o okulda okuyorum ve böyle bir ithamla karşılaşmayı istemezdim. Ki dandik dediğiniz üniversite şu anda İİBF olarak ilk 3te yerini alıyor ve öğretim görevlilerinin %55i prof. olarak yine bu oranla ilk sıralardaki benim bildiğim kadarıylada ilk sıradaki yerini koruyor. Ayrıca KPSSye hazırlanırken kullanılan kitaplar bu okulun hocalarına ait. ( Zeynel Dinler olsun Kemal Gözler olsun Ali Yaşar Sarıbay olsun bu ülkeye mal olmuş insanlar ve bir çok yazmadığım kişi) Daha hiç bir üniversitenin bünyesinde görmediğim öğrenci topluluklar mevcut Atlı sporundan su altına dağcılıktan okçuluğa ve daha niceleri. Türkiye'de hiç bir yerde bulunmayan bir hayvan hastahanesine sahip. Ve daha sıralayabileceğim bir çok güzel yön var bu 50 bin kişilik dandik(!) üniversite de.