keşke ben de daha önceden merak edip başlamış olsaydım :-[ ama kararlıyım bu sene ;)[font=Verdana][/font]
Printable View
keşke ben de daha önceden merak edip başlamış olsaydım :-[ ama kararlıyım bu sene ;)[font=Verdana][/font]
esiin be 29 yaşında başladım bu spora o yüzden geç degil emin olabilirsin,malzeme almadan önce sitedeki eski konuları okumanı öneririm ilk başta kiralamak lazım,eger istanbuldaysan yardımda ederim, degilsende her yerde bir kartutkusu üyesi var, oyüzden için rahat olsun :)
Hoşgeldiniz. RebeL çok doğru söylemiş yaşınız gayet normal başlamak için.
Pek çok snowboard markasında yeni başlayanlara yönelik modeller var. Üstelik de bu modeller daha ileri modellere göre genelde daha hesaplı oluyor. Bu modellerin ortak özelliği esnek olmaları ve dönüşleri öğrenirken işinizi kolaylaştırmaları.
Ekipman alırken ne alacağınız, ne kadara alacağınızın kararının verirken, bu sezonda kaymaya kaç gün ayırabileceğinizi iyi düşünün. Eğer sadece haftasonları gidebilirim, toplamda 8-10 günü geçmez diyorsanız size tavsiyem pek çok mağazada bulabileceğiniz 600-700 YTL civarı takımlardan birini seçmeniz. Eğer 10 günü geçmeyecekseniz kesinlikle çok fazla yatırım yapmayın. Snowboard takımı evladiyelik bir alışveriş değil. 1 yıl sonra aldığınız ekipman size yetersiz gelebilir.
Eğer "en az bir hafta tura giderim", "haftasonu kaçırmam" en az 20 gün kayarım diyorsanız, biraz marka-model gözeterek bir alışveriş yapmanızı öneririm. Orada bir bütçe vermek pek kolay değil.
Ekipman alırken eğer güvenebileceğiniz ve işi bilen bir arkadaşınız varsa onla gitmeniz daha iyi olur.
Eğer kendiniz almayı düşünürseniz bazı markaların bayan modellerinden isimler vereyim
Burton - Stigma veya Lux, Ride - Solace, K2 - Luna veya Moment, Salomon - Lotus, Nidecker - Angel, Atomic - Tika, Elan - Aurora... Bunlar Türkiye'de bulabileceğiniz markalar ama bu modeller stokta var mı bilmiyorum.
Bot çok önemli, en şık olan veya rengini en beğendiğiniz değil, ayağınıza en rahat oturan botu seçin. Giyince 15 dakika mağazanın içinde gezin. Eğer biraz basınç yapan bir nokta varsa dağda kayarken o bir çiviye dönüşür. Bot, alışverişinizin en önemli kısmıdır. Gerekirse bot için biraz daha harcamaktan kaçınmayın.
İyi alışverişler, zevkli kayışlar... :)
+1 sakinn :)
Valla hocam super bir yazi olmus bir cok yeni baslayan arkadasimizinda bu yazidan baya bir yararlanacagindan kuskum yok
Ellerine saglik..
evett çok teşekkür ederimm,, gercekten cok yardmcı oldu.. özellikle de yasım konusunda =) istanbuldayım ben,ne kdr sık gıderım tam olarak bılmıorum ama kendı takımımı aldıktan sora ayda 2-3 kere gıderım dıye dusunuyorum.. bu da sanırm senede max 15-20 gune denk gelır.. :-\ gecen sene gıttıgımde kıralamştım kayak takımlarını ama onun da zaten günlüğüne 50 ytl vermiştim, bu yuzden satın almak daha mantıklı gibi geldi.. :)
bu arada 'dagbasındayım' çok tesekkurler verdıgın bilgiler içn.. :) ilk işim verdiğin marka ve modellere bakmak olucak :)
burda tanıdıpım bir çok arkadaş ileri yaşlarda boarda başladılar buna site patronumuz Mr Boss da dahil :). Ben 23 yaşında başladım, hiçde geç bir yaş değil.
ben de başlıyorum bu sene :) pekı bı freestyle ve freeride arasndaki fark nedir?
Freestyle akrobatik ve özel hareketler yapılan, bol bol dönmeli atlamalı stil.
Freeride pist dışında bolkarda yapılan, genel olarak doğaya kendinizi bırakmak diyebiliriz.
Başlangıç için farketmez ama zaten freeride board kolay kolay bulamazsınız kiralık olarak. Freestyle çok daha rahat bulunur ve kullanımı daha kolay diyebiliriz.