Evet o yazıyı gördüm ama açıkçası nasıl ölçülüyor diye merak ettim. belli cihazlarlamı istatistiksel yöntemlerler mi diye. ama cetvel meselesini öyle espri olsun diye yazmıştım. gerçekten o şekildemi ölçülüyor? ;D
Printable View
Evet o yazıyı gördüm ama açıkçası nasıl ölçülüyor diye merak ettim. belli cihazlarlamı istatistiksel yöntemlerler mi diye. ama cetvel meselesini öyle espri olsun diye yazmıştım. gerçekten o şekildemi ölçülüyor? ;D
Bende uzman değilim ama düz bi yerde kara cetveli saplayıp ölçüyorlardır günlük kar kalınlığının istatiğimi olur :)
;D ;D istatistikten kastım yağış miktarına bağlı olarak bir herhangi bir formülle hesaplanması  ;D ;D
[quote=zio gigi ]
;D ;D istatistikten kastım yağış miktarına bağlı olarak bir herhangi bir formülle hesaplanması ;D ;D
[/quote]
bence bu şöyledir...
gözlemci kenarda oturup düşenlere bakıyordur... düştüğünde çaylak ciyak ciyak bağırıyorsa... henüz kar kalınlığı 20-30 geçmemiş... çaylaklar bağırınmıyorsa ... o zaman kar kalınlığı 70-80 i aşmış dır diye rapor veriyorlardır...
[quote=cem uçar ]
bence bu şöyledir...
gözlemci kenarda oturup düşenlere bakıyordur... düştüğünde çaylak ciyak ciyak bağırıyorsa... henüz kar kalınlığı 20-30 geçmemiş... çaylaklar bağırınmıyorsa ... o zaman kar kalınlığı 70-80 i aşmış dır diye rapor veriyorlardır...
[/quote] ;D ;D ;D
bence cetvel en mantıklısı
Yada şöyle bir dialog sözkonusu.
- lan osman bak bakalım ne olmuş kar
- taş çatlasa 10 cm kar var
- ne diyon olum taşmı yicez bu sezon??
...
- Alo meteroloji, abi burda ortam super haftasonu açıyoyoz inş.
-.....
- Abi walla 80 cm kar inanmazsan gel bak
[quote=Canon in D ]
...
-.....
[/quote]
bu kesın dogru olandır ama soylede olabılır pıstın en alt kısmında duz bı yerde olculuyodur kar yanı umaraım boyle adıllerdır
[quote=Canon in D ]
...
-.....
[/quote]
Diyalog süper valla :P Gecen sene otellerin resepsiyonlarını aradığımda şaşırtıcı bir şekilde, şu anda yeterli görünmüyor , sabah yola çıkmadan tekrar arayın falan demişlerdi. Böyle dürüst adamlardan Allaha razı olsun valla ;)
Tabi o arkadaşlar hala çalışıyorlarmıdır , yani çalıştırılıyorlar mıdır bilemiyorum ?
:o :o
yani sağlıklı ölçüm yapılıp yapılmadığı muallak ;D
ölçümler sağlıklı
çünki metre ler var dağda oradan bakılıyor