Cevap: Snowboard Tavsiye Topiği - Hangi Snowboard u Almalıyım, Snowboard Seçimi ?
[QUOTE=metetan;212147]Sanırım sezon sonunu beklemek hem dizilecek sete karar vermek için hem de harcanacak para için daha karlı olacak gibi görünüyor. Fikirleriniz için teşekkür ederim.[/QUOTE]
yani hem kiralamanın hemde satın almanın kendine göre mantıklı tarafları var. kiralamak mı satın almak mı konusunu bir incele oradada tartışıldı bu konu. sezonun sonuna az kaldığı için en fazla 4-5 defa kayılır sanki kiralamak daha mantıklı gibi geliyor.
Cevap: Snowboard Tavsiye Topiği - Hangi Snowboard u Almalıyım, Snowboard Seçimi ?
[QUOTE=snowrock;212149]yani hem kiralamanın hemde satın almanın kendine göre mantıklı tarafları var. kiralamak mı satın almak mı konusunu bir incele oradada tartışıldı bu konu. sezonun sonuna az kaldığı için en fazla 4-5 defa kayılır sanki kiralamak daha mantıklı gibi geliyor.[/QUOTE]
O da mantıklı. Ben her sezon en az 12-13 gün kayacağımı tahmin ettim, kiraladığım Burton'dan hiç memnun kalmamıştım ( Ağır ve esnemeyen bi boarddu), başkasının kullandığı board ayakkabısını kullanmak istemedim. Üstüne bi de SPX yazın çok güzel bi kampanya yapınca gittim aldım seti :) Bi de insanın kendi boardu olunca daha bi hevesle hırsla başlıyorsun öğrenmeye. Her seferinde farklı board kullanmadığın için de sanki daha çabuk adapte oluyorsun boarda.
[QUOTE=baileys;212154]O da mantıklı. Ben her sezon en az 12-13 gün kayacağımı tahmin ettim, kiraladığım Burton'dan hiç memnun kalmamıştım ( Ağır ve esnemeyen bi boarddu), başkasının kullandığı board ayakkabısını kullanmak istemedim. Üstüne bi de SPX yazın çok güzel bi kampanya yapınca gittim aldım seti :) Bi de insanın kendi boardu olunca daha bi hevesle hırsla başlıyorsun öğrenmeye. Her seferinde farklı board kullanmadığın için de sanki daha çabuk adapte oluyorsun boarda.[/QUOTE]
baileys sen mantıklı olanı yapmışsın güle güle kullan :) bir sezon için 12-13 kez kaymak iyi bir rakam (hafta sonları gittiğimizi farzedersek). bu şekilde bir rakam için almak daha mantıklı. kiralamaya harcamak yerine alacağın setin fiyatını 2-3 senede amorte eder. ama sezonda maksimum 4-5 defa kayacaksa kiralamayı öneririm. ama tabiki kiralanan board ile aldığın board arasında dağlar kadar fark olur :)
[QUOTE=snowrock;212157]baileys sen mantıklı olanı yapmışsın güle güle kullan :) bir sezon için 12-13 kez kaymak iyi bir rakam (hafta sonları gittiğimizi farzedersek). bu şekilde bir rakam için almak daha mantıklı. kiralamaya harcamak yerine alacağın setin fiyatını 2-3 senede amorte eder. ama sezonda maksimum 4-5 defa kayacaksa kiralamayı öneririm. ama tabiki kiralanan board ile aldığın board arasında dağlar kadar fark olur :)[/QUOTE]
Hem de çok fark var. Canım boardum karşımda duruyor ona bakmak bile yetiyor heveslenmeme :) Haftasonları giderek bu rakama ulaşmak biraz zor olur benim için. Ama ben en az 5-6 günlük bi( yurtdışı tercihimdir)kayak tatili, 2 kere de bi gece konaklamalı yada günübirlik gezilerle bu rakama her yıl ulaşacağımı düşünüyorum. Ayy yine kaptırdım kendimi dayanamıyorum board lafı geçince çenem düşüyor :) Neyse sonuç alarak yeni başlayacak kişi çok sık kaymayacaksa kiralasın, Yok illa kendi boardum olsun istiyorsa da Temmuz-Ağustosu beklesin.
[QUOTE=baileys;212159]Hem de çok fark var. Canım boardum karşımda duruyor ona bakmak bile yetiyor heveslenmeme :) Haftasonları giderek bu rakama ulaşmak biraz zor olur benim için. Ama ben en az 5-6 günlük bi( yurtdışı tercihimdir)kayak tatili, 2 kere de bi gece konaklamalı yada günübirlik gezilerle bu rakama her yıl ulaşacağımı düşünüyorum. Ayy yine kaptırdım kendimi dayanamıyorum board lafı geçince çenem düşüyor :) Neyse sonuç alarak yeni başlayacak kişi çok sık kaymayacaksa kiralasın, Yok illa kendi boardum olsun istiyorsa da Temmuz-Ağustosu beklesin.[/QUOTE]
bir de şu yönden bak olaya. Benim boardum da odamda karşımda duruyor ve her baktığımda ayağındaki kayaklarla boardumun arka uç kısmında ufak bi hasara yol açan o kayakçıyı kötü bir şekilde anıyorum. Artık telesiyej kuyruğunda boardımı her seferinde ayağımdan çıkartıyorum. GNU bağlamalarım sağosun. :):) Kıyamıyorum boarduma :) Kendinin olunca daha bir dikkat etmek zorunda kalıyorsun. Kiralarken öylemiydi. Yollarda bile kayıyordum boardla çatır çatır. :):):)
[QUOTE=atahazar;212187]bir de şu yönden bak olaya. Benim boardum da odamda karşımda duruyor ve her baktığımda ayağındaki kayaklarla boardumun arka uç kısmında ufak bi hasara yol açan o kayakçıyı kötü bir şekilde anıyorum. Artık telesiyej kuyruğunda boardımı her seferinde ayağımdan çıkartıyorum. GNU bağlamalarım sağosun. :):) Kıyamıyorum boarduma :) Kendinin olunca daha bir dikkat etmek zorunda kalıyorsun. Kiralarken öylemiydi. Yollarda bile kayıyordum boardla çatır çatır. :):):)[/QUOTE]
Bu acemilik dönemi boardum olduğu için her türlü çizilme aşınma olayına karşı nötrüm. Gözden çıkarmıştım bu boardu zaten :) Ne zamanki boardu ayağımdan çıkarmadan 4 tur kaydım o zaman anladım artık bişeyler öğrendiğimi. O yüzden telesiyej sırasında ayağımda boardla beklerken dünya umrumda olmuyor :D
[QUOTE=baileys;212192]Bu acemilik dönemi boardum olduğu için her türlü çizilme aşınma olayına karşı nötrüm. Gözden çıkarmıştım bu boardu zaten :) Ne zamanki boardu ayağımdan çıkarmadan 4 tur kaydım o zaman anladım artık bişeyler öğrendiğimi. O yüzden telesiyej sırasında ayağımda boardla beklerken dünya umrumda olmuyor :D[/QUOTE]
Benim Park Pickle' ımla aramda duygusal bir bağ var. İsim koymayı düşünüyorum kendisine :)
[QUOTE=baileys;212154]O da mantıklı. Ben her sezon en az 12-13 gün kayacağımı tahmin ettim, kiraladığım Burton'dan hiç memnun kalmamıştım ( Ağır ve esnemeyen bi boarddu), başkasının kullandığı board ayakkabısını kullanmak istemedim. Üstüne bi de SPX yazın çok güzel bi kampanya yapınca gittim aldım seti :) Bi de insanın kendi boardu olunca daha bi hevesle hırsla başlıyorsun öğrenmeye. Her seferinde farklı board kullanmadığın için de sanki daha çabuk adapte oluyorsun boarda.[/QUOTE]
[QUOTE=snowrock;212149]yani hem kiralamanın hemde satın almanın kendine göre mantıklı tarafları var. kiralamak mı satın almak mı konusunu bir incele oradada tartışıldı bu konu. sezonun sonuna az kaldığı için en fazla 4-5 defa kayılır sanki kiralamak daha mantıklı gibi geliyor.[/QUOTE]
Beni caydıran da bu sezon için kayılabilecek günlerin azalması oldu. Ve eşimin de konumu itibariyle Sarıkamış'tan sonra bir daha kayabilmesi zor görünüyor. Hatta meteorolojik olumsuz gelişmeler sebebiyle o bile tehlikeye girdi. Yoksa kendi bordun gibisi olmaz, ne de olsa bord candır ;)
Re: Snowboard Tavsiye Topiği - Hangi Snowboard u Almalıyım, Snowboard Seçimi ?
iyi günler arkadaslar...son Sarıkamış turunda tecrübe ettim ki artık boardumu yenilemenin vakti gelmiş:) teknik yönünü fazla bilmiyorum ama bu sene Lib-Tech Skate Banana ile GNU Riders Choice ön plana çıkmış gözüküyor...Tecrübe etmiş arkadaslardan secim yapma konusunda yardımcı olabilecek var mı acaba? Board-Bağlama-Bot birlikteliğini de göz ardı etmeyelim...