Dağılın dedik ama dimi :)
Printable View
Dağılın dedik ama dimi :)
erciyes'e kar yağdığında dağılacağız... :lol: :lol: :lol:
[QUOTE=oliver_han;220564]erciyes'e kar yağdığında dağılacağız... :lol: :lol: :lol:[/QUOTE]
Uludağda 140 cm kardan bahsediliyor ama forumdaki arkadaşların hepsi hem kar yetersiz diye şikayet ediyor hem buzlanma var diye. Dün erciyesteydim toz karda harika kayışlar yaptık. Sizin (oliver için nezaket anlamında forumun genelini asla kapsamıyor) bu erciyes düşmanlığınızı nasıl giderebiliriz bilmiyorum. 1 hafta kayseride misafir etsekte erciyesi denk geldiğin bir kaç rüzgar ve karsız haliyleki önyargından çıkarabilirmiyizki?
tamam...dün ben snowboard denemek zorunda kaldım :biggrin:
sanırım artık her ikisini denemiş olduğum için daha farklı konuşabilirim :)
normalde hiç tercih etmediğim birşey yaptım...ilk başta 'anam bu ne ya, ne biçim şey' gibi tepkilerim oldu.. düştüm kalktım, düştüm kalktım, düştüm kalktım :lol: yandan kayakçılar geçiyo beni, ben de düştüğüm duruma küfür edip ne güzel kayabilirdim burda şimdi düşünmeye başladım, bacaklarım acayıp ağrıyodu, her tarafım ağrıyodu aslında :biggrin: ama 1-2 saat geçti ve olay biraz farklı olmaya başladı, dönüş nasıl yapılır öğrendim, daha az düşmeye başladım...neredeyse keyif aldım diyebilirim :biggrin:
akşama doğru bacakalrım o kadar yorulmasaydı belki daha da çok keyif alırdım ama bırakmak zorunda kaldım..
benim şahsi fikrim bu: board yapan kişilere (ama gerçekten iyi yapanlara) saygım daha çok arttı, çünkü bu iş acayıp sabır ister, sabırsız adam bunu yapamaz, kayağı bırakıp boarda geçen insanlar sanırım kayaktan hiç keyif almamışlar, almış olsalar board'a geçmezlerdi :) boarda başlayan kayakçılar 'abi boardu ayağıma taktığım an anladım 'işte budur!!!' diyolar ya bazen, bence kayakta pek başarılı değiller ya da yalan söylüyorlar :biggrin: çünkü ilk 2-3 saat işkence gibi geçiyo, hiç keyifli bişey yok :) ama biraz sabır gösteren kişi sonunda çok keyif alabilir diye düşünüyorum.
sonuç olarak
ben kayağı bırakmam ve her zaman kendime 'kayakçı' dicem.. ama boardu iyice öğrenmek de isterim, çünkü bir şeye başladıysam yarım bırakmayı sevmem :)
[QUOTE=istanblues;220612]tamam...dün ben snowboard denemek zorunda kaldım :biggrin:
sanırım artık her ikisini denemiş olduğum için daha farklı konuşabilirim :)
normalde hiç tercih etmediğim birşey yaptım...ilk başta 'anam bu ne ya, ne biçim şey' gibi tepkilerim oldu.. düştüm kalktım, düştüm kalktım, düştüm kalktım :lol: yandan kayakçılar geçiyo beni, ben de düştüğüm duruma küfür edip ne güzel kayabilirdim burda şimdi düşünmeye başladım, bacaklarım acayıp ağrıyodu, her tarafım ağrıyodu aslında :biggrin: ama 1-2 saat geçti ve olay biraz farklı olmaya başladı, dönüş nasıl yapılır öğrendim, daha az düşmeye başladım...neredeyse keyif aldım diyebilirim :biggrin:
akşama doğru bacakalrım o kadar yorulmasaydı belki daha da çok keyif alırdım ama bırakmak zorunda kaldım..
benim şahsi fikrim bu: board yapan kişilere (ama gerçekten iyi yapanlara) saygım daha çok arttı, çünkü bu iş acayıp sabır ister, sabırsız adam bunu yapamaz, kayağı bırakıp boarda geçen insanlar sanırım kayaktan hiç keyif almamışlar, almış olsalar board'a geçmezlerdi :) boarda başlayan kayakçılar 'abi boardu ayağıma taktığım an anladım 'işte budur!!!' diyolar ya bazen, bence kayakta pek başarılı değiller ya da yalan söylüyorlar :biggrin: çünkü ilk 2-3 saat işkence gibi geçiyo, hiç keyifli bişey yok :) ama biraz sabır gösteren kişi sonunda çok keyif alabilir diye düşünüyorum.
sonuç olarak
ben kayağı bırakmam ve her zaman kendime 'kayakçı' dicem.. ama boardu iyice öğrenmek de isterim, çünkü bir şeye başladıysam yarım bırakmayı sevmem :)[/QUOTE]
zehri almışsın anladığım kadarıyla artık hiç şansın yok sende bir boardcusun :) öğrendikçe, yaptıkça çok daha keyif alacaksın ve bir tutku haline gelecektir belki kayaktan çok board kayacağın günlerde gelecektir :D
[QUOTE=snowrock;220613]zehri almışsın anladığım kadarıyla artık hiç şansın yok sende bir boardcusun :) öğrendikçe, yaptıkça çok daha keyif alacaksın ve bir tutku haline gelecektir belki kayaktan çok board kayacağın günlerde gelecektir :D[/QUOTE]
hayat bu, herşey olabilir :) açık söyleyim dün kendimi çok ezik hissettim ))) hiçbirşey yapamıyordum çünkü..boardu kontrol edemiyorum, hızlı dönüş yapmak çok zor vs. ve kayakta bunları çok rahat yapabiliyorum, kendime çok güveniyorum, board yaparken o his yok..bu çok rahatsız edici birşey..
[QUOTE=istanblues;220612]tamam...dün ben snowboard denemek zorunda kaldım :biggrin:
sanırım artık her ikisini denemiş olduğum için daha farklı konuşabilirim
sonuç olarak
ben kayağı bırakmam ve her zaman kendime 'kayakçı' dicem.. ama boardu iyice öğrenmek de isterim, çünkü bir şeye başladıysam yarım bırakmayı sevmem :)[/QUOTE]
iş bu kısmı zaten manyaklık olan kısmı. Ben işte budur!!! dediğimde köprücük kemiğimi kırmıştım. İlk kez ayağıma takmıştım. Sonraki seferlerde hep her yanım ağrıdı. Yıllar geçmesine rağmen kimi zaman zorlu şartlarda özellkile bolkarda kaydığımda yine akşam kaslarım ağrıyor işte budur. :) Bazı arkadaşlar yaşlanınca yapılmıyor diyor ama ben dizlerim tuttuğu müddetçe ölene kadar snowboard yapacağım.
Ölene kadar yapmaya bu videoyu izleyince karar verdim :) LAZBOARD FOREVER :) Amcam yetmişinde "Till I Die" diyor. Yapmazsam yemek yiyemem diyor. Var mı daha ötesi
[video=youtube;nX2a0ZO5muc]http://www.youtube.com/watch?v=nX2a0ZO5muc[/video]
[QUOTE=istanblues;220618]hayat bu, herşey olabilir :) açık söyleyim dün kendimi çok ezik hissettim ))) hiçbirşey yapamıyordum çünkü..boardu kontrol edemiyorum, hızlı dönüş yapmak çok zor vs. ve kayakta bunları çok rahat yapabiliyorum, kendime çok güveniyorum, board yaparken o his yok..bu çok rahatsız edici birşey..[/QUOTE]
Biz de aynı yollardan geçtik düştük kalktık sinirlendik yaralandık ama sabrettik iki dizimde ve omuzumda kıkırdak zedelenmesi var. diz kapağımın altından bir şiş kadar uzun iğne bile yapıldı. offpist maceraları yüzünden kartalkayada bile bolkarda taklalar atarak düştüm ağaca çarptım goggles'ım çizildi kask yamuldu mont yırtıldı ama aldığım keyif paha biçilemez. eminim ki sabredersen olacaktır eğer bu eziklikse bizde bir zamanlar eziktik iyi ki de olmuşuz. ayağına 3.kez boardu takabilirsen olay bitmiştir 1.sini yapmışsın tebrikler :)
[QUOTE=snowrock;220622]Biz de aynı yollardan geçtik düştük kalktık sinirlendik yaralandık ama sabrettik iki dizimde ve omuzumda kıkırdak zedelenmesi var. diz kapağımın altından bir şiş kadar uzun iğne bile yapıldı. offpist maceraları yüzünden kartalkayada bile bolkarda taklalar atarak düştüm ağaca çarptım goggles'ım çizildi kask yamuldu mont yırtıldı ama aldığım keyif paha biçilemez. eminim ki sabredersen olacaktır eğer bu eziklikse bizde bir zamanlar eziktik iyi ki de olmuşuz. ayağına 3.kez boardu takabilirsen olay bitmiştir 1.sini yapmışsın tebrikler :)[/QUOTE]
Bu iş ne kadar sürede öğrenilir kişiden kişiye değişir. Ancak ağrı kesiciler ve kas gevşeticilerle birlikte azmederek peşpeşe üç gün sürekli uğraşırsanız 4. gün tüm acılara değdiğini anlarsınız :)