Snowboard'cular durumlarını abartmışlar. Türkiye için yazıyorum, snowboard kayanlar kayak kaymayı öğrenememiş kitledir. :)
Printable View
Snowboard'cular durumlarını abartmışlar. Türkiye için yazıyorum, snowboard kayanlar kayak kaymayı öğrenememiş kitledir. :)
@AtaHazar Benimki sadece gözlem kuşak farklarını takan biri değilim Annem aradı instagrama fotograf koymuşsun diye bir iki tanede ingilizce cümle sordu böyle grameri dogrumu diye:biggrin: (60 yaşında ingilizce ogrenmeye başladı biraz daha az kilosu ve tansiyon problemi olmasa benimle daga gelecek eminim..) Senin başlangıç hikayen gayet iyiymiş :thumbup: Ben de elimden geldigi kadar Board yapıyorum. İlk kayış tecrubem 86 Yılında deli kar yağmıştı okullar tatil Fatih te Millet caddesinden vatan caddesine kızakla poşetlerle ne varsa elimizde onunla yokuş aşağı .. Kayak- Snowboard-Kızak- Poşet eğlenmeyi seven bir millettiz tercihimiz ne olusa olsun
dönemsel uzaklaşmalar olsa da uzun yıllardır kayakların üstündeyim diyebilirim(1978- )...hafızamda kalmış erken yaşlardaki kaykay(skateboard) keyfimin de etkisiyle ilk olarak 10 yıl önce de snowboard üzerine atladım :)...
duygusal bakış açısı tartışılmaz elbette...(zevkler ve renkler)
ama rasyonel bakıldığında...;
tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki; snowboard kayağa göre insan vücudunu çok daha zorlayan ve riske atan bir kış sporudur...çünkü çok basitçe; iki diziniz birden tek bir tahtaya bağlıdır ve zorlanma yada tehlike anında yeterli vücut(kas ve eklem) bütünlüğünü kullanma ve kurtuluş özgürlüğüne sahip değilsinizdir...dolayısıyla boyun omurlarınızdan başlayarak diz kapaklarınıza kadar ciddi eklem, iskelet ve kas sakatlanmalarına çok açıksınız...
snowboard yapanlar kar üstündeki özellikle ilk günlerini hatırladıklarında bana hak vereceklerdir diye düşünüyorum...
dolayısıyla sağlık açısından genel olarak bakıldığında zaten kas ve iskelet yapısı çok daha esnek olan alt yaş grubu insanların tercihle devam ettiği bir kış sporudur...(istisnai iddialar ve seçimler kaideyi bozmaz)...
ama öte yandan öğrenme kolaylığı açısından da snowboard tercih sebebi olabilir..
ayrıca şunu da unutmamak gerekir ki;
aklınıza gelebilecek aksiyonel tüm spor dalları için ''düşmeyi öğrenme'' kavramı ciddi sakatlanmaların önüne geçmek adına hayati önem taşır...yani kısaca; yaptığınız spor'da aşinalık yada ilerleme sürecinde, vücudunuzun ilgili spor'a uygun düşme refleks'i kazanması...
snowboard'da bu refleks'i kazanana dek çok ciddi sakatlıklara açık bir duruş ve aktivite vardır....
dolayısıyla kolay öğrenilmesi gerçeği aslında bir yönden de gizli tehlikeyi barındırır ve bu açığı kapatmak için de hele belli yaşların üzerinde başlanılıyorsa ekstra dikkatle kısa sürede seviye atlama telaşından uzak kalıp; olabildiğince bütün vücut için ekstra güçlenme ve esneklik çalışmaları yapmanın yanısıra korunmak için hangi aparatlar gerekiyorsa rahatsızlık hissini dikkate almadan hepsini eksiksiz kullanmak çok önemlidir...
dediğim gibi fark'ın duygusal boyutu tartışılmaz...kim hangisinden hoşlanıyorsa kar üzerinde kaymanın dayanılmaz hafifliğini de sonuna dek yaşayacaktır...
mevzuyu bu şekilde iki başlık altında (duygusal-rasyonel) değerlendirmek ve karar vermek yerinde olacaktır
diye düşünüyorum....:thumbup:
bu tartışmanın içerisine daha fazla girmemek için bu konuya artık yazmak istemiyorum açıkçası. okudukça gülüyorum. çünkü gerçekten çok komik yorumlar tespitler bilgiden uzak söylemler hatta daha da ötesi saçma sapan iddialar var. arkadaşın forumdan uzaklaşması da yazık olmuş bu şekilde forumun çok gelişeceğine pek inancım yok açıkçası. bu noktaya gelmesinde o arkadaş bazı kelimeler kullanmış olabilir ama ona karşı bir çok kişinin bir kitle halinde gibi aynı anda daha da sivri söylemler de bulunması ve herkesin aynı anda yüklenmesi de açıkçası hiç hoş olmamış. savunma pozisyonunda kalmış. bu tartışma şimdilik bitmez ama gelecekte atanında dediği gibi gerek kalmayacak zaten
kayagi yerden yere vurdunuz yetmedi... foto ve videolari gorunce bile inanmadiniz... yemin ediyorum gugil amca hungur hungur agladi surada... :lol: :lol: :lol: ustune gelecekte goreceksiniz bilmisligi... yahu gelecek bugunden baslar... oturup bortun gelismesi icin hicbir sey yapma ve gelecekte soyle soyle olacak diye sayfalarca mesaj yaz... tam turkish styla... bu kafayla cihana hukmederiz degil mi... ancak ruyada... sonra sorarlar adama: kahin misin birader... :lol: :lol: :lol:
Çok gereksiz bir konu, takip etmiyorum bile bu konuyu, oliverin yazdığını görünce bir okuyayım yine neye muhalefet etmiş diye geldim, gelmişkende yazayım dedim. Mühendislik mi doktorluk mu hangisinde daha iyi geliştiririm hangisinde kariyer yaparım gibi bir boyuta taşımızsınız tartışmayı. Kişi hangisinden zevk alıyorsa odur olay. Konu kapanmıştır dağılın beyler...
hosgeldin majucan...
[QUOTE=oliver_han;220529]hosgeldin majucan...[/QUOTE]
kahin olmaya gerek yok oliver. Pistlere ve ivmeye bakman yeterli
eee ben her ikisinide seviyorum hatta migros poşeti ile kaymayıda seviyorum ne olacak bizim halimiz :)
kartalkaya'nın pistleri aksa yukarı yukarı,
hayatta geçemez bortçu kayakçıyı bayır aşağı... :lol: :lol: :lol: