Snowrock, Serden tam bir kayakçı bolkar uzmanı söyleyim :)
Seferoğulları, Tellioğulları. Yeşil Vadi kimin? :)
Printable View
Snowrock, Serden tam bir kayakçı bolkar uzmanı söyleyim :)
Seferoğulları, Tellioğulları. Yeşil Vadi kimin? :)
[QUOTE=serden;220233]Tartışma boyutuna taşımak demektense bilgi paylaşımı desek daha doğru olur. O yüzden sorduğuna sevindim :) Çok daha fazla çeşitlilikte hareket yapılabildiğini düşünüyorum çünkü hem kayak hem de snowboard videolarını izliyorum sık sık. Kayakçıların pistten pek dışarı çıkmadığını söylemen de 10 sene kadar geriden gelmemizle ilgili ülke olarak ve bunun değişeceğine inanıyorum. Senin kayakçılara baktığın gibi ben de board yapan kişilere baktığımda senin gördüğün sahnenin tam tersini görüyorum.. :) Nadiren de olsa özenerek baktığım boardçular olmuyor değil. Sarikamis a gittiğimiz zaman tanışır ve sohbet etme şansımız olur umarım uzun uzun
[url=http://www.newschoolers.com/watch/593857.0/One-run-on-Freeway-with-Jackson-Wells?c=1&o=8&t=2]One run on Freeway with Jackson Wells[/url] (Jums için..)
[url=http://www.youtube.com/watch?v=TpuHCGl0O6Q]Salomon Freeski TV S5 E01 La Niña - YouTube[/url] (bolkar için..)
[url=http://www.youtube.com/watch?v=Yzn8TjywQ3Q]Salomon Freeski TV S6 E6 - The Last Frontier - YouTube[/url] (bolkar için.. 01:15ten sonrasını da izleyebilirsin sadece istersen.)
[url=http://www.newschoolers.com/watch/469670.0/West-Coast-Sessions:-The-UnInvited-I?c=11&t=2]West Coast Sessions: The UnInvited I[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=uBCtebPMiio]The Notorious Butter - YouTube[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=1-VCWUtNm-4]JP Auclair Street Segment (from Sherpas Cinemas' All.I.Can) - YouTube[/url] (All I Can filminin son episode u)[/QUOTE]
evt bende baya bir video izledim hatta hayran kaldığım kayakçılar bile oldu videolarda öyle benim demek istediğim [B][U]genelde[/U][/B] pistte gördüğüm kayakla freestyle hareket yapan pek yok yada bana denk gelmiyor herhalde ama boardculara baktığın zaman çok güzel kareler görebiliyoruz. ben sadece boardda yapılan her hareket kayakta yapılabiliyor dediğin için sorayım dedim. bu 10 sene muhabbetine de takılmayalım bunu düşünmek ve üzerinde konuşmakta 10 sene geriye götürür Sarıkamışta varım görüşürüz mutlaka uzun uzun sohbet ederiz
[QUOTE=narcicegi89;220228]Ya niye mutlu mesut geçinemiyoruz hiç anlamıyorum. Herkes kendi yaptığıyla mutlu değil mi Allah aşkına?! Yani anket bireysel olarak düşünürsek mesela kendim için snowboard %0 iken Kayak %100. Bu kadar basit.. Başka birileri için de tam tersi geçerlidir eminim.
Ben Snowboardu 1 gün boyunca denedim, eminim kısa bir süreç ama göğsümün üstüne düşmekten, bol karda düşüp iki saat kalkamamaktan kayağın değerini bir kez daha anladım kendi açımdan. Ama Snowboard'ın süper avantajları olduğunu düşünüyorum iyi yapabilenler için. Birbirimize sataşmayalım lütfen :001_wub:[/QUOTE]
yok sataşma değil konuyu enine boyuna tartışıyoruz tatlı bi atışma diyelim ama bazı gerçekleri de kabul etmek lazım o yüzden konuya açıklık getirme ihtiyacı duydum
[QUOTE=blg;220237]Aslında bu birazda kar üstünde ne istediğine bağlı... ben 12 yıldır kayak yapıyordum bu sezon boarda geçiş yaptım kendimi kesinlikle boardta buldum..fakat sabır işiymiş, bir bayan olarak bu kadar sakatlanmaya rağmen board diyorsam kendi adıma bu gerçekten tutku! pazar günü düşmem sonucu sol elimde iç kanama meydana geldi 2 parmağım hareketsiz :D ama yinede board!!!! adrenalin daha fazla, 2 ayağın sabit olmasına rağmen daha özgür,sıradışı! Düşmesi bile farklı bir haz...hatta kayağın hammallık olduğunu düşünmeye bile başladım desem umarım çok tepki almam [/QUOTE]
+1111111111111 çok güzel söylemler bunlar
[QUOTE=iynem;220244]115 sayfa boyunca bu tartışma bitmedi...Bitmez...
Hepsi güzel, hepsi...
Serden ve Coşkun bolkarda nasıl kayakla keyif yapılır Sarıkamış da izledim..
Snowrock, Atahazar, İlhan, CemKa, Emrah ve pek çok bordcunun pistte, bolkarda ne kadar keyifli olduğunu izledim,
seyirci nin, Oliver in kayakda usül nedir, maverick in pistte sersest iniş nedir, nasıl yapılırını izledim...
Şanslıyım ki bordcuya bordla, kayakçıya kayakla eşlik ettim..
Onun için diyorum ki, bordcuya bord, kayakcıya kayak, bana hepsi güzel [/QUOTE]
aynen katılıyorum senin ki çok ayrı bir şey hocam yani ikisini de yapmak onları taşımak vs tebrik ediyorum gerçekten
[QUOTE=oliver_han;220245]est. hocam ne haddimize...
bortculari okuyunca bazen ucan domatesler diyarinda yasadigimi dusunuyorum ama geneline bakiyorum yalandan iki pist civari bolkar, aletin boyu kisa oldugu icin iki de kayaga nazaran cok rahat yapilabilen yer hareketi tamam... biraz cesaretliyse rampadan atlayan da cikiyor... once balona tabi... al iste sana freestyle uzmani suat vaytoglu... :lol: :lol: :lol: freeride diyenler de yazmiyor madem biz yazalim... bildigin slalom yapiyor, yarislarda kapidan geciyor... alp disiplini misin mubarek... :lol: ondan sonra vay bort soyle kayak boyle... benim icin de bort aynen sizlerin kayak icin dusundugu gibi bir sey... iki ayagimi ayni tahtaya baglayarak hareket kabiliyetimi kisitliyor... yandan yandan yengec modunda takilmak hosuma gitmiyor... haydi tartismaya devam...[/QUOTE]
oliver şu forumda bu konuda en katı kayakçı sensin sanırım ahahah :) bu tartışmayı daha önce de yapmıştık seninle sen denememişsin denediysen bile olmamış o yüzden board sana kötü :D
[QUOTE=Maverick;220248]Snowrock, Serden tam bir kayakçı bolkar uzmanı söyleyim
Seferoğulları, Tellioğulları. Yeşil Vadi kimin? :)[/QUOTE]
dur bi önce senle kapışacağız Serdenle de bolkarda kapışırız yeşil vadiye kayakçıya göre fazla tehlikeli girilmez diye tabela asıcam :D
Okuyan da bolkar uzmanı mübarek diyecek. :) Elbette yok öyle birşey topu topu 4 senedir kayıyorum sadece ama bolkarda da kayakla kaymanın pistte kaymakla çok da farklı olmadığını gösterdi sağolsun coskun.. Umarım sarikamista bolun da bolu bolkar olur da tadını çıkarırız. :)
[QUOTE=snowrock;220257]oliver şu forumda bu konuda en katı kayakçı sensin sanırım ahahah :) bu tartışmayı daha önce de yapmıştık seninle sen denememişsin denediysen bile olmamış o yüzden board sana kötü :D[/QUOTE]
kaynak: snowrock... yok böyle bir dünya arkadaşım... aç gözlerini ve uyan... :blink: :blink: :blink: senin yapmaktan zevk duyduğun şeylerden herkes hazzetmek zorunda değil falan filan... uzatmadan sadede gelelim... çatır çatır bort yaptım ve sevmedim... sandığının aksine baya baya olmuştu hani... ayıptır söylemesi dengem yengeç modunda da gayet iyidir... böyle yandan yandan... gelgelelim bana vereceği bir heyecan yok... neden? kayakla aklıma gelen herşeyi yapabilirim de ondan... ve evet çok zevkli... borttan kat be kat zevkli üstelik... :lol: :lol: :lol:
ek: 10 sene muhabbeti geçmiş bir yerde... sanırsın dünyada herkes bort yapıyor bir biz kayaktayız... altı üstü 150x30 tahtanın üstündesin, kenarı çelik... ha 10cm kısa ha 10cm uzun... insanlığın ilerlemesinde ne teknik bir önem arz eder ne de evrimde bir aşama... haydi gülümse bir fotoğrafını çekeyim... kafan güzel güle güle kullan... hayallerde yaşamak iyidir... insanı mutlu kılar... :lol: :lol: :lol:
[QUOTE=blg;220237]Aslında bu birazda kar üstünde ne istediğine bağlı... ben 12 yıldır kayak yapıyordum bu sezon boarda geçiş yaptım kendimi kesinlikle boardta buldum..fakat sabır işiymiş, bir bayan olarak bu kadar sakatlanmaya rağmen board diyorsam kendi adıma bu gerçekten tutku! pazar günü düşmem sonucu sol elimde iç kanama meydana geldi 2 parmağım hareketsiz :D ama yinede board!!!! adrenalin daha fazla, 2 ayağın sabit olmasına rağmen daha özgür,sıradışı! Düşmesi bile farklı bir haz...hatta kayağın hammallık olduğunu düşünmeye bile başladım desem umarım çok tepki almam :)[/QUOTE]
12 yıldır kayak yaptığınızı söylemişsiniz... belki daha önce board a geçmeliydiniz çünkü bence kayakta kısıtlı kalmışsınız.. kayağın verdiği özgürlüğü yeterince tatmamış olabilirsiniz... kayakta gerçekten 12 yılın hakkını verdikten sonra yine de "kayağın hamallık olduğunu" ifade ediyorsanız da bu sizin zevkinizle veya zevksizliğinizle alakalıdır. Tepki almanızı gerektirecek bir durum yok ama üzüldüm 12 yıl hamallık yapmışsınız...
Herkesin hayatına kimse karışamaz.. Nasıl karışamaz ? Ben şo şekil gayarım, o şo şekil gayar... araların bir fark kaldı o farklan şok gözel oldu.. :lol:
[video=youtube;kuAURNwt7jc]http://www.youtube.com/watch?v=kuAURNwt7jc[/video]
bu ne oluyor? bort... bu çok iyi de oldu çok güzel iyi oldu tamam mı... şimdi meselan kayak olayını çok karıştırdılar... ha aralarında bir fark kaldı, o farklan çok güzel oldu... meselan herkesin hayatına kimse karışmaz... ha nasıl karışamaz, ben şu şekil kayarım, o bağyan şu şekil kayar, şu şekil kayar... ha hiç kimse kimseye karışmaya hakkı yok, özgürlüğü birdir... ha bort kurban olduğum kar tanrısından gelen bir alet amma lakin ki öyle değildir... eyyorlamam bu kadar... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bu konu bitmez!bir kayakçı olarak pistlerde bazen boardçu arkadaşlara çok kızıyorum.bunlardan biri pistin tam ortasında 3-5boardçunun yayılması birgün birinin üstünden fena geçicem diye korkuyorum.:) durucaksanız durun geçin pistin kenarına lafım yok!siz hiç pistin tam ortasında duran kayakçı gördünüzmü?görmezsiniz göremezsiniz!!
[QUOTE=Sibel;220276]Bu konu bitmez!bir kayakçı olarak pistlerde bazen boardçu arkadaşlara çok kızıyorum.bunlardan biri pistin tam ortasında 3-5boardçunun yayılması birgün birinin üstünden fena geçicem diye korkuyorum.:) durucaksanız durun geçin pistin kenarına lafım yok!siz hiç pistin tam ortasında duran kayakçı gördünüzmü?görmezsiniz göremezsiniz!![/QUOTE]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sibel Hanım boarda başladığımdan beri bende ACEMİ kayakçılara çok kızıyorum [/FONT][/COLOR]:)[COLOR=#333333][FONT=Verdana] hem kar sapanı gidip pisti mahvediyorlar hemde duramayıp arkadan, önden, yandan çarpıyorlar :D[/FONT][/COLOR]
[QUOTE=blueblacksea;220269]12 yıldır kayak yaptığınızı söylemişsiniz... belki daha önce board a geçmeliydiniz çünkü bence kayakta kısıtlı kalmışsınız.. kayağın verdiği özgürlüğü yeterince tatmamış olabilirsiniz... kayakta gerçekten 12 yılın hakkını verdikten sonra yine de "kayağın hamallık olduğunu" ifade ediyorsanız da bu sizin zevkinizle veya zevksizliğinizle alakalıdır. Tepki almanızı gerektirecek bir durum yok ama üzüldüm 12 yıl hamallık yapmışsınız...[/QUOTE]
Kayağın verdiği özgürlüğü yeterince tattığımı hatta doyum noktasına ulaşıp sıkılmaya başlamamdan ötürü kendimce en doğru kararı aldığımı düşünüyorum! Profesyonel kayakçıyım diyemem ama iyi olduğumu çok rahat söyleyebilirim, kayaktada atlayıp zıplamak var evet ama boardtaki haz malesef yok! Birde bazı arkadaşlar slalomların daha kolay olduğunu söylemiş boardta ! yanılıyorsunuz, slalomdan slaloma fark vardır! Kayakta kar sapanı slalom yapanlarda var :D neyse ben tartışma içinde kalmak istemiyorum fakat yinede board diyorum!
[QUOTE=blg;220281][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sibel Hanım boarda başladığımdan beri bende ACEMİ kayakçılara çok kızıyorum [/FONT][/COLOR]:)[COLOR=#333333][FONT=Verdana] hem kar sapanı gidip pisti mahvediyorlar hemde duramayıp arkadan, önden, yandan çarpıyorlar :D[/FONT][/COLOR]
Kayağın verdiği özgürlüğü yeterince tattığımı hatta doyum noktasına ulaşıp sıkılmaya başlamamdan ötürü kendimce en doğru kararı aldığımı düşünüyorum! Profesyonel kayakçıyım diyemem ama iyi olduğumu çok rahat söyleyebilirim, kayaktada atlayıp zıplamak var evet ama boardtaki haz malesef yok! Birde bazı arkadaşlar slalomların daha kolay olduğunu söylemiş boardta ! yanılıyorsunuz, slalomdan slaloma fark vardır! Kayakta kar sapanı slalom yapanlarda var :D neyse ben tartışma içinde kalmak istemiyorum fakat yinede board diyorum![/QUOTE]
işte bende bunu diyorum boarddaki hareketlerin hepsi kayakta yok ortak olanlarda da boarddaki hazın çok daha yüksek olduğuna inanıyorum. pistlerde niyeyse freestyle kayak yapana pek rastlamıyorum (iyileri de vardır elbet) ama boardcular kayakçıları bile imrendiriyor :)