Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?
Millet olarak herşeyde bir 10 sene geriden geldiğimiz gibi kış sporlarında da öyle olduğumuzu düşünüyorum. Boardla yapılabilen ve kayak ile yapılamayacak hiçbir şey yok. Aksine kayağın freestyle tarafının board a göre çok daha çeşitlilikte hareketlere imkan tanıdığını düşünüyorum. Şu board yapıyorum çok özgürüm şeysi de ne olmakta anlayamıyorum :) Neyse sonuç olarak zevktir. Kızağa dahi saygımız var :)
[QUOTE=serden;220221]Millet olarak herşeyde bir 10 sene geriden geldiğimiz gibi kış sporlarında da öyle olduğumuzu düşünüyorum. Boardla yapılabilen ve kayak ile yapılamayacak hiçbir şey yok. Aksine kayağın freestyle tarafının board a göre çok daha çeşitlilikte hareketlere imkan tanıdığını düşünüyorum. Şu board yapıyorum çok özgürüm şeysi de ne olmakta anlayamıyorum :) Neyse sonuç olarak zevktir. Kızağa dahi saygımız var :)[/QUOTE]
Kızak, board, aynı şeyler gözümde Serdenim :)
[QUOTE=serden;220221]Millet olarak herşeyde bir 10 sene geriden geldiğimiz gibi kış sporlarında da öyle olduğumuzu düşünüyorum. Boardla yapılabilen ve kayak ile yapılamayacak hiçbir şey yok. Aksine kayağın freestyle tarafının board a göre çok daha çeşitlilikte hareketlere imkan tanıdığını düşünüyorum. Şu board yapıyorum çok özgürüm şeysi de ne olmakta anlayamıyorum :) Neyse sonuç olarak zevktir. Kızağa dahi saygımız var :)[/QUOTE]
amacım olayı tartışma boyutuna taşımak değil yanlış anlaşılmasın :) ama sormadan edemeyeceğim. kayak ile yapılamayacak hiç birşey yok dediğiniz için soruyorum kayakla dik bolkara girip kayakların ucunu gökyüzüne dikerek inilebiliyor mu veya giderken tek ayağı kaldırıp 360 atılabiliyor mu. boarddan sol ön ve sağ çift taraf açıları duck yapıp freestyle kayarken kayakta karşılığı geri geri mi kaymak? tabi ki ortak yapılabilen şeyler var back flip'e kadar ama boardda yapılıp kayakta yapılamayan bir çok şey var mesele daha fazla hareket değil zaten olan hareketlerin hepsini yapamıyoruz ama en azından objektif olarak bazı şeyleri kabul edebilelim. ayrıca benim genelde pistlerde gördüğüm kayakçılar pist dışına pek çıkmıyorlar ve genelde slalom yapıyorlar. boardcuları izleyin (ayağına 2 gün board takmış olanlar değil) ve kıyaslayın arada ciddi anlamda fark var. dediğim gibi tartışmak değil mesele. kimi kayaktan zevk alır kimi boarddan herkesin kendi tercihi
[QUOTE=Maverick;220223]Kızak, board, aynı şeyler gözümde Serdenim :)[/QUOTE]
kayakçı boardcu tatlı atışmasını yapıyoruz hep dostum ama hepimiz kartutkunuyuz :)
Ya niye mutlu mesut geçinemiyoruz hiç anlamıyorum. Herkes kendi yaptığıyla mutlu değil mi Allah aşkına?! Yani anket bireysel olarak düşünürsek mesela kendim için snowboard %0 iken Kayak %100. Bu kadar basit.. Başka birileri için de tam tersi geçerlidir eminim.
Ben Snowboardu 1 gün boyunca denedim, eminim kısa bir süreç ama göğsümün üstüne düşmekten, bol karda düşüp iki saat kalkamamaktan kayağın değerini bir kez daha anladım kendi açımdan. Ama Snowboard'ın süper avantajları olduğunu düşünüyorum iyi yapabilenler için. Birbirimize sataşmayalım lütfen :001_wub:
[QUOTE=snowrock;220226]amacım olayı tartışma boyutuna taşımak değil yanlış anlaşılmasın :) ama sormadan edemeyeceğim. kayak ile yapılamayacak hiç birşey yok dediğiniz için soruyorum kayakla dik bolkara girip kayakların ucunu gökyüzüne dikerek inilebiliyor mu veya giderken tek ayağı kaldırıp 360 atılabiliyor mu. boarddan sol ön ve sağ çift taraf açıları duck yapıp freestyle kayarken kayakta karşılığı geri geri mi kaymak? tabi ki ortak yapılabilen şeyler var back flip'e kadar ama boardda yapılıp kayakta yapılamayan bir çok şey var mesele daha fazla hareket değil zaten olan hareketlerin hepsini yapamıyoruz ama en azından objektif olarak bazı şeyleri kabul edebilelim. ayrıca benim genelde pistlerde gördüğüm kayakçılar pist dışına pek çıkmıyorlar ve genelde slalom yapıyorlar. boardcuları izleyin (ayağına 2 gün board takmış olanlar değil) ve kıyaslayın arada ciddi anlamda fark var. dediğim gibi tartışmak değil mesele. kimi kayaktan zevk alır kimi boarddan herkesin kendi tercihi[/QUOTE]
Tartışma boyutuna taşımak demektense bilgi paylaşımı desek daha doğru olur. O yüzden sorduğuna sevindim :) Çok daha fazla çeşitlilikte hareket yapılabildiğini düşünüyorum çünkü hem kayak hem de snowboard videolarını izliyorum sık sık. Kayakçıların pistten pek dışarı çıkmadığını söylemen de 10 sene kadar geriden gelmemizle ilgili ülke olarak ve bunun değişeceğine inanıyorum. Senin kayakçılara baktığın gibi ben de board yapan kişilere baktığımda senin gördüğün sahnenin tam tersini görüyorum.. :) Nadiren de olsa özenerek baktığım boardçular olmuyor değil. Sarikamis a gittiğimiz zaman tanışır ve sohbet etme şansımız olur umarım uzun uzun :)
[url=http://www.newschoolers.com/watch/593857.0/One-run-on-Freeway-with-Jackson-Wells?c=1&o=8&t=2]One run on Freeway with Jackson Wells[/url] (Jums için..)
[url=http://www.youtube.com/watch?v=TpuHCGl0O6Q]Salomon Freeski TV S5 E01 La Niña - YouTube[/url] (bolkar için..)
[url=http://www.youtube.com/watch?v=Yzn8TjywQ3Q]Salomon Freeski TV S6 E6 - The Last Frontier - YouTube[/url] (bolkar için.. 01:15ten sonrasını da izleyebilirsin sadece istersen.)
[url=http://www.newschoolers.com/watch/469670.0/West-Coast-Sessions:-The-UnInvited-I?c=11&t=2]West Coast Sessions: The UnInvited I[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=uBCtebPMiio]The Notorious Butter - YouTube[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=1-VCWUtNm-4]JP Auclair Street Segment (from Sherpas Cinemas' All.I.Can) - YouTube[/url] (All I Can filminin son episode u)
Aslında bu birazda kar üstünde ne istediğine bağlı... ben 12 yıldır kayak yapıyordum bu sezon boarda geçiş yaptım kendimi kesinlikle boardta buldum..fakat sabır işiymiş, bir bayan olarak bu kadar sakatlanmaya rağmen board diyorsam kendi adıma bu gerçekten tutku! pazar günü düşmem sonucu sol elimde iç kanama meydana geldi 2 parmağım hareketsiz :D ama yinede board!!!! adrenalin daha fazla, 2 ayağın sabit olmasına rağmen daha özgür,sıradışı! Düşmesi bile farklı bir haz...hatta kayağın hammallık olduğunu düşünmeye bile başladım desem umarım çok tepki almam :)
[QUOTE=blg;220237]Düşmesi bile farklı bir haz...[/QUOTE]
nokta ...
115 sayfa boyunca bu tartışma bitmedi...Bitmez...
Hepsi güzel, hepsi...
Serden ve Coşkun bolkarda nasıl kayakla keyif yapılır Sarıkamış da izledim..
Snowrock, Atahazar, İlhan, CemKa, Emrah ve pek çok bordcunun pistte, bolkarda ne kadar keyifli olduğunu izledim,
seyirci nin, Oliver in kayakda usül nedir, maverick in pistte sersest iniş nedir, nasıl yapılırını izledim...
Şanslıyım ki bordcuya bordla, kayakçıya kayakla eşlik ettim..
Onun için diyorum ki, bordcuya bord, kayakcıya kayak, bana hepsi güzel :) :)
Re: Snowboard mu ? Kayak mı ?
est. hocam ne haddimize...
bortculari okuyunca bazen ucan domatesler diyarinda yasadigimi dusunuyorum ama geneline bakiyorum yalandan iki pist civari bolkar, aletin boyu kisa oldugu icin iki de kayaga nazaran cok rahat yapilabilen yer hareketi tamam... biraz cesaretliyse rampadan atlayan da cikiyor... once balona tabi... al iste sana freestyle uzmani suat vaytoglu... :lol: :lol: :lol: freeride diyenler de yazmiyor madem biz yazalim... bildigin slalom yapiyor, yarislarda kapidan geciyor... alp disiplini misin mubarek... :lol: :lol: :lol: ondan sonra vay bort soyle kayak boyle... benim icin de bort aynen sizlerin kayak icin dusundugu gibi bir sey... iki ayagimi ayni tahtaya baglayarak hareket kabiliyetimi kisitliyor... yandan yandan yengec modunda takilmak hosuma gitmiyor... haydi tartismaya devam... :lol: :lol: :lol: