sarıkamış yine döktürüo ;D
Printable View
sarıkamış yine döktürüo ;D
uludağ 32 cm olmuş ;D
Ya Tuni benim kayseriden aldığım haberlere göre pistte 10 cmden fazla kar varmış, Hisarcığa kadar inmiş kar ama meteorlojinin sayfasında öyle demiyor ??
-İstanbul-Ankara karayolunun en önemli geçiş güzergahı olan Bolu Dağı'nın TEM Otoyolu ve D-100 karayolu kesiminde kar yağışı başladı.
Bolu Dağı Tüneli ve D-100 Karayolu'nda etkili olan kar yağışının sabaha karşı etkisini arttırması bekleniyor. Gece yarısı başlayan kar yağışı zeminde etkili olmazken, karayolları ekipleri güzergahta tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
Bolu Dağı Tüneli'nin TEM Otoyolu kesiminde kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde devam ederken, Bolu Dağı Polis İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde yoğun kar yağışının beklendiği ifade edildi. Yetkililer ayrıca özellikle Bolu Dağı Tüneli'ni kullanacak sürücülerin tünel girişi ve çıkışında hız yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Öte yandan, Bolu kent merkezinde akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve fırtına yerini kar yağışına bıraktı.
Kimbilir kartalkayaya nası yayodur ;D
Kartalkaya'da kar kalınlığı 28 santimetreye ulaştı
Bolu - Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da kar kalınlığı 28 santimetreye ulaştı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da kar yağışı devam ediyor. Kayak merkezinde kar kalınlığı 28 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar düşmesi nedeniyle kayak merkezi yolunda yer yer buzlanmalar oluştu.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yüksek kesimlerde gün boyu devam edeceğini ifade ettiler.
Uludağ'da kar 32 cm'ye ulaştı
BURSA (AA)
Önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 32 santimetreye ulaştığı bildirildi. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, "oteller bölgesi"nde kar kalınlığı, son yağışlarla birlikte 32 santimetreye ulaştı. Sıcaklığın eksi 6 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da görüş mesafesinin sis nedeniyle zaman zaman 100 metrenin altına düştüğü bildirdi.
11.11.2007
Yağan son karla birlikte yeni sezon öncesi umutlanan otel işletmecileri ise, son hazırlıklarını yapıyor. Pistlerin tam anlamıyla hazır olmaması nedeniyle yağan karda henüz kayak yapılamadığını belirten otel işletmecileri; yeni sezonu 15 Aralık'ta açmayı hedeflediklerini söyledi. Uludağ'a sezonun ilk karı 14 Ekim'de düşmüştü.
Palandöken'de mahsur kalanlar kurtarıldı
Palandöken Dağı'nda hayvanlarıyla birlikte mahsur kalan 2'si kadın 8 kişi kurtarıldı. Vatandaşlar, şiddetli tipi nedeniyle 16 küçükbaş hayvanı dağda bıraktı.
Palandöken Dağı'ndaki Aziziye köyüne bağlı Çakaloluk mezrasında yaşayan Ahmet Cinisli, Necmettin Görmez, Seyfettin Görmez, Sadrettin Görmez, Zerdişah Cinisli, Gül Cinisli, Musa Cinisli ve Murat Görmez, beraberinlerinde 25 büyükbaş ve 16 küçükbaş hayvanla yürüyerek Erzurum'a doğru yola çıktı. Palandöken Dağı'nın Ejder Tepe mevkiinde şiddetli tipiye yakalanan grup, Erzurum'daki yakınları Recep Kurnaz'ı cep telefonuyla arayarak yardım istedi. Kurnaz da telefonla İl Kriz Merkezi'ni arayarak yardım talebini iletti. Ancak il kriz merkezi kurtarma ekiplerini Aziziye Köyü yerine Aziziye Tabyaları'nın bulunduğu yanlış bir alana yönlendirdi. İhbarın yanlış adrese olduğunun daha sonra anlaşılması üzerine Palandöken Dağı'nda 2011 Kış Olimpiyatları için pist çalışması yapmakta olan İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makineleri belirtilen adrese doğru yol açma çalışması başlattı. Dağda mahsur kalan Cinisli ve Görmez aileleriyle büyükbaş havyanları kurtarıldı. Gül ve Zerdişah Cinisli, İl Genel Sekreteri'nin aracıyla Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün dinlenme tesislerine götürülerek burada şömine ateşinde ısınmaları sağlandı.
Ahmet Cinisli, yazın köyde kışın ise il merkezinde yaşadıklarını söyledi. Kış geldiği için büyük ve küçükbaş hayvanlarını alarak Erzurum'a doğru yaya yola çıktıklarını dile getiren Cinisli, ansızın bastıran kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldıklarını söyledi. İl Kriz Merkezi'ne ve jandarmaya olayı bildirmelerine rağmen kendilerine yardım gönderilmediğini iddia eden Görmez, "Köyden çıktık. Tipi nedeniyle dağda mahsur kaldık. 16 hayvanımızı dağda bıraktık tipide telef oldu. İl Kriz Merkezi ve jandarmaya mahsur kaldığımız söyledik, kimse yardım göndermedi" diye konuştu.
İl Genel Sekreteri Mücahit Ercoşkun, İl Kriz Merkezi'nin 'mahsur kalma' olayını kendilerine bildirmesi üzerine önce Aziziye Tabyaları tarafına, ardından da adresin yanlış olduğunun anlaşılması üzerine, iş makineleriyle Aziziye Köyü Çakaloluk mezrasına doğru kurtarma çalışmasını başlattıklarına vurgu yaptı. Ercoşkun, "Palandöken Dağı'nda dolgu çalışmalarını yaparken il kriz merkezi yardım talebini bize bildirdi. Mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardık." diye konuştu.
[url]http://www.uludag.tv/?q=haberler&id=94[/url] haydin gidiyoruz :)
[quote=snowboard06 ]
Uludağ'da kar 32 cm'ye ulaştı
BURSA (AA)
Önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 32 santimetreye ulaştığı bildirildi. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, "oteller bölgesi"nde kar kalınlığı, son yağışlarla birlikte 32 santimetreye ulaştı. Sıcaklığın eksi 6 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da görüş mesafesinin sis nedeniyle zaman zaman 100 metrenin altına düştüğü bildirdi.
11.11.2007
[/quote]
way be hpmise hyrlı olsun sezonu açtılar walla helal olsun ya bursa da otursam ksn gdrdm :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
[quote=snowstuff ]
Ya Tuni benim kayseriden aldığım haberlere göre pistte 10 cmden fazla kar varmış, Hisarcığa kadar inmiş kar ama meteorlojinin sayfasında öyle demiyor ??
[/quote]
benim daha dağ çıkma fırsatım olmadı.
yarın 4 tane sınavım var. 5 günde 10 sınav olacam. derslerde başımı kaldıramıyorum.
kayseriden görüğüm kadarıyla erciyes te kar var ama öyle ağam şam bişey değil. senin dediğin gibi 10 cm var. zaten bizim metaroloji bi işe yaramıyor ki. onalr hiç bir zaman doğuru ve güncel bilgi verdiklerini görmedim..
[url]www.snow-forecast.com[/url] dan öğrenömiyoz mu elin yabancızı bizim kayak merkezlerini bizim metaroloklardan daha iyi takip ediyor...
2 gün önce hisarcıkta oturan arkadaşımla konuşltum. doğuru oraya kadar kar gelmiş. ama 2 gündür hava sıcak. ve kar erimiş maalesef. ama kayak merkezinde 10 cm civarındaymış...
[quote=mert_fiskin35 ]
şu türkiyeden parise 70 euroyla gidip 70 euroyla gelen arkadaşa bişeyler sormak istiyorum benim için önemli cevaplamaktan rahatsız olmazsan eğer adresimi eklersen sevinirim her zaman nette olamıyorum ondan adresimi veriyorum
[email]mert_fiskin35@hotmail.com[/email]
şimdiden sağol
[/quote]
ekledim ;)
Sağol Tuni 10 cm 10 cmdir , salı günü yağacak karla pist kayılabilir hale gelebilir. Hadi inşallah. Salı'dan cumaya kadar ordayım, takımları alıcam yanıma. Bakarsın açarım sezonu ;)
Sınavlarında başarılar
eyvallah saol.
ne için gelecen ki kayserie? iş için mi?
umarımkayılacak düzeye gelir. ama benim pek umudum yok. şu anda 17:55 saat ama yağış falanyok..
bi başlıkta da kızına kask bakıyormuşun. kayserie geldiğinz aman bolkar la albergspor a bi göz at.
1 hafta önce kayseripark ta ki interspor a gittim de daha kış sezonunun malzemeleri gelmemişti. belkim gelmiştir.
[url]http://www.bolkarsport.com/[/url]
[url]http://www.arlbergsport.com/[/url]
İntersports
352-2331290
Uludağ'da kayak mevsimi, erken açıldı
BURSA - 11.11.2007 16:45:00
Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da dün akşam başlayan yağış sebebiyle kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı. Sezon açılmamasına ve kayak pistinde karlar ezilmemesine rağmen tutkunları kayak ve snowboard keyfini kara yolunda çıkarttı. Pistte kayak sporu imkânı bulamayan bir kayak hocası, tek başına yollarda kayak yaparken, snowboardlarını yanında getiren ancak profesyonel olmayan gençler de düşe kalka heyecana ortak oldu.
Kayak sezonunu açmak için hazırlıkların sürdüğü Uludağ'da beyaz güzellik yaşanıyor. Sezonun ilk karının 13 Ekim'de düştüğü zirvede hafta içi yeniden başlayan kar yağışı dün akşam saatlerinde şiddetini arttırdı. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden kar yağışı, geri dönmek isteyen tatilcilere zor anlar yaşattı. Hava sıcaklığının -5 dereceye düştüğü zirvede, bir çok arabanın motoru soğuktan donarak çalışmama noktasına geldi.
Zirvenin en ilginç görüntüsü ise tek başına keyif yapan kayak öğretmeni oldu. Kayak hocası pistte biriken karların ezilmemesi nedeniyle en büyük tutkusu olan kayağı Uludağ'ın yollarında yaptı.
Bütün herkesi kayak yapmaya beklediğini ifade eden kayak hocası, "Ben 30 senedir Uludağ'da kayak yapıyorum. Bugün zirvede tek başıma kayak yapıyorum. Bu müthiş bir duygu" dedi.
Bazı çocukların ise karların ezilmediği pistte tüm zorluklara rağmen kayak ve snowboard yapmaya çalışması dikkat çekti. İlköğretim öğrencisi bir kayakçı, biriken karların arasında usta kayakçılara taş çıkartarak şov yaptı. İlk defa snowboard yapanlar ise düşe kalka etrafındakileri güldürdüler. Günübirlik gelen öğrenciler kar topu oynayıp, birbirlerini karların içine atıp güreş de yaptı.
Tatilcileri getirdikleri otobüslerini, yol kenarına bırakan araç sürücüleri ise sabah sürprizle karşılaştı. Otobüs sürücüleri büyük çaba sarfederken, onların imdadına iş makineleri yetişti. Otobüslerin etrafında biriken kar yığınını kepçe ile alan iş makinesi otobüslerin çıkmasını sağladı. Jandarma ekipleri ise araçların zirveye zincirsiz çıkmasına izin vermedi. Dükkanlarının önleri kapanan esnaf ise sabahın ilk ışıklarıyla birlikte küreklerle kar temizledi.
Uludağ'a karın erken yağmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirten tatilciler ise, "Yoğun kar yağışı hoşumuza gitti. Keyfini çıkartmak istedik. İnşallah bol müşterili bol karlı bir yıl olur" diye konuştu.
ankaraya yılın ilk karı yağıyor ;D ;D ;D ;D
alal bisim buraya nie yamıo ya ;D
bizim burdada karla karısık yagmur yagıyo
osmn kartepeye kesin kar yaıoyodur dimi ;D ;D ;D
Evet evet yağdı bayağı ama sonra sulanıp yağmura döndü :)
Gerçi geçen senede hatırlarsanız kasım ortasında sağlam bir kar yağmıştı Ankaraya, nedir anlayamamıştık ama ardından hiç yağmadı neredeyse o yüzden geç yağsın tam yağsın. Board bir yana su yok Ankarada yaw, kesik yine ??
Evet Tuni iş için ayda iki kez geliyorum, o yüzden çok sverim Erciyesi, bence hakkı yenen, yatırım yapılsa müthiş olabilecek bir dağ. Bi projeler vardı yapılırsa inşallah bakalım.
Mutlaka bakıcam o adreslere, tekrar teşekkür ederim. Kısmet olursa belki birlikte kayarız, bişeyler öğretirsin :)
Sevgiler
haberlere göre 16:00 dan beri kartepeye kar yagıyımus
[quote=snowstuff ]
Evet Tuni iş için ayda iki kez geliyorum, o yüzden çok sverim Erciyesi, bence hakkı yenen, yatırım yapılsa müthiş olabilecek bir dağ. Bi projeler vardı yapılırsa inşallah bakalım.
Mutlaka bakıcam o adreslere, tekrar teşekkür ederim. Kısmet olursa belki birlikte kayarız, bişeyler öğretirsin :)
Sevgiler
[/quote]
estafurllah ben o kadar usta değilim sen bana öğretirsin :)
ben geçen sezon 40 gün çıktım erciyese. bütün hafrta sonları tatllerde hep dağ dayım. bazen de hafta içi çıkıyorum okulu ektikçez :)
gelirsen tabiki birlikte gideriz erciyese kaymaya :)
beklerim her zaman...
erciyes e master planı yapıldı projeler hazır ama işte bizim türkler hiç bir zaman bi işi tam zamanınd ayapmaz ki. koskoca stadyumu bi yılda diktiler. ama erciyes e gelince bi yatırım yapan yok maalesef :(
kar makinası olsa süper olacak. hava genelde soğuk suni kar yapıla bilecek soğuklukta oluyor... ama işte gayseriler cimdi allah yadırsın biz bedavaya para kazanalım derdindeler :(
arkadaşlar bi arkadaş boludan istabula yola çıkmış cepten yasıo kartalkayada 50 cm gecti dio ama nkdr doru blmm ;D
;D ;D öyledir umarım...
bız belkı haftaya pazar sabahtan gıderız kartalkaya ya...ınsallah acılırda sezon hasrette bıtmıs olur
şu yağış iç anadoluya gelse tam süper olacak...
walla bende babamı ikna edersem mericos la beraber pazar gdblrs sezon açılmasada bikaçker de olsa boardu elimise alıp ince ;D
cumartesi gunu de vizeler bitiyor, bi sekilde ikna edelim babani umut :)
18 yaşımda olsam 1 dakka durmmys da uf ya nese bakcs artık kar durumu ii olsunda bi şekilde gidcs inş
ANKARADAN YOQMU YA BİSİ GÖTRBLCK KAYARIS NE GÜSEL İŞTE YA :'( :'( :'(
walla ne guzel olur soyle biri ciksa gelin gidelim bu pazar acik degilse tirmaniriz dese :D
yarım saat önce babam ılgaz dagındaki tarım bakanlıgının kayak evindeki görewliyle konustu kar yagısı dewam ediyomus.. ;) ;).su anda ılgazdaki kar kalınlıgı 10-15 cm civarındaymıs
:o ANGARALILAR :o
[img]http://img69.imageshack.us/img69/5142/getattachmentbc6.jpg[/img]
[img]http://img69.imageshack.us/img69/5369/getattachment2vr5.jpg[/img]
bu gün uludağ da çekilmiş fotolar.....
taze taze yeni çıkmış... sizin maille re de gelmiştir belkim :)
eft gldlr
Ohhh Ohhh, içime su serpildi , bu arada biraz boğazım ağrıyor acilen iyileştirsem iyi olacak , böyle bir zamanda hastalık engeline takılmayı göze alamam , hatta evde kudururum valla :)
Bi pazar günü bilgisayar ve televizyondan uzak kaldım neler olmuş ;D süper haberler bunlar..
[quote=Tuni ]
benim daha dağ çıkma fırsatım olmadı.
yarın 4 tane sınavım var. 5 günde 10 sınav olacam. derslerde başımı kaldıramıyorum.
kayseriden görüğüm kadarıyla erciyes te kar var ama öyle ağam şam bişey değil. senin dediğin gibi 10 cm var. zaten bizim metaroloji bi işe yaramıyor ki. onalr hiç bir zaman doğuru ve güncel bilgi verdiklerini görmedim..
[url]www.snow-forecast.com[/url] dan öğrenömiyoz mu elin yabancızı bizim kayak merkezlerini bizim metaroloklardan daha iyi takip ediyor...
2 gün önce hisarcıkta oturan arkadaşımla konuşltum. doğuru oraya kadar kar gelmiş. ama 2 gündür hava sıcak. ve kar erimiş maalesef. ama kayak merkezinde 10 cm civarındaymış...
[/quote]
Merak ettim..Hisarcık'ın rakımı kaç?????
HİSARCIK,,
Kayseri ve Erciyes kayak merkezi arasında kalan ve geçiş güzergahında bulunan 8.000 nufüslu kasabamız,, rakımı 1450.
geçen hafta 10 cm ye yakın kar yagmıştı ,,
[url]www.erciyeskayak.com[/url]