Cevap: Ynt: Snowboard mu ? Kayak mı ?
[QUOTE=Emrah;219703]Emre skydiving uzerine bir calisma yaptin mi abi. Siteden yakin arkadasim Mesut Turan rusya ya gidip serbest atlayis egitimine basladi bu sene. Kafaya koydu skydiving yapicam diyo. (Yaparda ;) )[/QUOTE]
Emrah kardeşim bu benim mesleğim ile bağlantılı olmasından mütevellit 1000'e yakın serbest anlayışım var. Fakat hobi ve extreme sporlar kapsamında Türkiye biraz zayıf. Henüz spor anlamında kullanılabilecek bir hava tünelimiz yok. Fakat İzmir Selçuk'ta Türk Hava Kurumu tesislerinde 200-250 $ (emin değilim) civarı gibi bir para ile bir öğretmene, harnes ile bağlı olarak tandem anlayışı yapabilirsin. "Benim derdim sadece atlamak değil, kendim eğitim alıp atlamalıyım." diyorsan: Sana bir hava tüneli şart. Bu tarz bir eğitimi ABD ve Avrupa'da birkaç yer ile Rusya'da bir yer veriyor diye biliyorum. Eğitim maliyetinin düşük olması nedeni ile Rusya gözde, yine emin olmamakla birlikte 1500-2000$ gibi bir ücreti var. Bu tarz bir deneyim için, bir uçağın 1 saat/sorti maliyeti de düşünüldüğünde bu fiyat fazlasıyla makul. Eğitim 1-2 hafta sürüyor diye biliyorum. Doğru bilgiyi eğitimi alan arkadaşımızdan net olarak alabiliriz. İleride bende bizim hatuna böyle bir eğitim aldırabilirim belki. Bu konuda bilgi paylaşımı sağlayalım Boss.
Ynt: Snowboard mu ? Kayak mı ?
[QUOTE=SAREmre;219717]Emrah kardeşim bu benim mesleğim ile bağlantılı olmasından mütevellit 1000'e yakın serbest anlayışım var. Fakat hobi ve extreme sporlar kapsamında Türkiye biraz zayıf. Henüz spor anlamında kullanılabilecek bir hava tünelimiz yok. Fakat İzmir Selçuk'ta Türk Hava Kurumu tesislerinde 200-250 $ (emin değilim) civarı gibi bir para ile bir öğretmene, harnes ile bağlı olarak tandem anlayışı yapabilirsin. "Benim derdim sadece atlamak değil, kendim eğitim alıp atlamalıyım." diyorsan: Sana bir hava tüneli şart. Bu tarz bir eğitimi ABD ve Avrupa'da birkaç yer ile Rusya'da bir yer veriyor diye biliyorum. Eğitim maliyetinin düşük olması nedeni ile Rusya gözde, yine emin olmamakla birlikte 1500-2000$ gibi bir ücreti var. Bu tarz bir deneyim için, bir uçağın 1 saat/sorti maliyeti de düşünüldüğünde bu fiyat fazlasıyla makul. Eğitim 1-2 hafta sürüyor diye biliyorum. Doğru bilgiyi eğitimi alan arkadaşımızdan net olarak alabiliriz. İleride bende bizim hatuna böyle bir eğitim aldırabilirim belki. Bu konuda bilgi paylaşımı sağlayalım Boss.[/QUOTE]
Haklisin abi, yaptigin isin tam detayini bilmedigim icin tereciye tere satar gibi oldum :P
Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?
Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?
Şubat ayında 10 gün kadar Palandöken'de kayak yapmak zorunda kaldım. Nedense gözüm pistlerde hep snowboard'cuları aradı. Acaba neden?
:thumbup:
Snowboard mu ? Kayak mı ?
[QUOTE=Berat;219848]kartalkayaya artık gitmek istememe sebebim acaba snowboardcular mı diye düşünmeye başladım :) (Not :Pistler köstebek yuvası+siste pist dışı kaybolanlar cabası)[/QUOTE]
BG'de boardçu sayısı oldukça az:)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Snowboard mu ? Kayak mı ?
kimse dememis sasirdim... bulgarlar da bir gun snovbortcu olacak... :lol: :lol: :lol:
[QUOTE=Berat;219852]orada boardcu az ama pasaport ve vize var.Eşit yani Sibel :)[/QUOTE]
Bana yok :)
Yani bu sene Bansko tadından yenmez:)
[QUOTE=Berat;219874]hahahaa,ok üstadım. :) Sezonu açtın mı,yada ne zaman açıyosun Oliver? Ortak bir turda buluşalım[/QUOTE]
ne yazik ki sezonu acamiyorum... gizli bir lokasyonda kultur fizik hareketlerine devam... kismetse seneye... :lol: :lol: :lol:
Bu sözü bana daha öncede söylemiştin Berat ;)