Cevap: Snowboard mu ? Kayak mı ?
[QUOTE=snowrock;208674]boardla yapilan sporlar skateboard, snowboard, wakeboard, sörf, snowkite, kitesörf, flyboard. kayak yada benzeri iki tahtayla yapilanlar?[/QUOTE]
çok umursadığımdan değil ama hatanızı düzeltmek için yazma isteği doğdu. kayak kelimesi kaymak fiilinden türemiş olup bir spor adıdır ve bu sporun yapıldığı alet edavata da kayak malzemesi denir.
board kelimesinin tam karşılığı ise tahtadır. ve tek tahtayla yapılabilen şeyler kısmındaki örnekleri çoğaltabilirsiniz. üzerinde yemek yersiniz, üzerine yazı yazarsınız, kapıya çakarsınız vs ;)
sizi veya diğer tahtacı arkadaşları kırmak istemem :)))
pardon kar tahtacısı :)))
ancak bu konu ti ye alınacak kadar saçma ve yersiz. iki spor da farklı tada sahip ve herkes kendisinin daha iyi yapabildiği ve daha çok zevk aldığı sporu yapmaya devam etsin. ancak tekrar ediyorum ki iki hafta önce uludağda tekrar yaşadım; fahri telesiyejden inip sola doğru kıvrılmak istediğimde tam beş Snowboarder arkadaş soldan sağa yerde oturup dizilmiş bişeyler yapıyorlardı.
Yolumuzu ve hızımızı kesmeyin lütfen...
[QUOTE=blueblacksea;208692] ancak tekrar ediyorum ki iki hafta önce uludağda tekrar yaşadım; fahri telesiyejden inip sola doğru kıvrılmak istediğimde tam beş Snowboarder arkadaş soldan sağa yerde oturup dizilmiş bişeyler yapıyorlardı.
Yolumuzu ve hızımızı kesmeyin lütfen...[/QUOTE]
boardla sınırlarını zorlamak güzel bişe ama kayagın en büyük avantajı bu! baglama takıp çıkarmaktan nefret ediyorum :lol:
[QUOTE=blueblacksea;208692]çok umursadığımdan değil ama hatanızı düzeltmek için yazma isteği doğdu. kayak kelimesi kaymak fiilinden türemiş olup bir spor adıdır ve bu sporun yapıldığı alet edavata da kayak malzemesi denir.
board kelimesinin tam karşılığı ise tahtadır. ve tek tahtayla yapılabilen şeyler kısmındaki örnekleri çoğaltabilirsiniz. üzerinde yemek yersiniz, üzerine yazı yazarsınız, kapıya çakarsınız vs ;)
sizi veya diğer tahtacı arkadaşları kırmak istemem :)))
pardon kar tahtacısı :)))
ancak bu konu ti ye alınacak kadar saçma ve yersiz. iki spor da farklı tada sahip ve herkes kendisinin daha iyi yapabildiği ve daha çok zevk aldığı sporu yapmaya devam etsin. ancak tekrar ediyorum ki iki hafta önce uludağda tekrar yaşadım; fahri telesiyejden inip sola doğru kıvrılmak istediğimde tam beş Snowboarder arkadaş soldan sağa yerde oturup dizilmiş bişeyler yapıyorlardı.
Yolumuzu ve hızımızı kesmeyin lütfen...[/QUOTE]
sabah sabah hiç güleceğim yoktu :) tahta kelimesine bu kadar takılmayın orda demek istediğim tek parça bir alet/tahta/board adına her ne dersen yapılan sporlar ile kayak vb iki alet/tahta/vs ile yapılan sporlara örnek vermek istedim. yani skateboardda tek tahta var yan durursun, sörftede tek tahta bağlama yoktur ama yan durursun bunun gibi. tahta derken ağacı kastetmiyoruz herhalde. bu arada kaymak, kayak malzemesi, board kelimelerini açıkladığın iyi olmuş biz bilmiyorduk bugüne kadar bilmeden kayıyormuşuz öğrenmiş olduk :)
maksat muhabbet olsun forumda konuşulsun diye tatlı atışmalardır bunlar :)
bu arada bir sır vereyim isteyerek olmadı ama geçen sene telde gps ile hız denemesi yaptık 55km hıza ulaştığımızda bir kayakçı birden pistin solundan sağına arkasına bakmasızın geçmeye çalıştı ve o arada çarpmamak için elimizden geleni yapsakta kayaklarının üstünden geçtik kayakçı arkadaş yere düştü durduk ilgilendik niye arkana bakmıyorsun bile demedik hata kimde diye bile konuşmadık hatta biz özür diledik bilirsiniz dağda herkes kayak snowboard diye bakmaz birbirine yardım eder
yani bu olay aklıma geldi ve son cümlenize istinaden her iki tarafında zaman zaman birbirinin yoluna çıkıp hızını kesebildiğini söylemek istedim. :)
[QUOTE=defy;208695]boardla sınırlarını zorlamak güzel bişe ama kayagın en büyük avantajı bu! baglama takıp çıkarmaktan nefret ediyorum :lol:[/QUOTE]
bağlamaları çıkarıp taktığımızı kim söylemiş ki :) ben sabah bir kere takıyorum öğlen molasında çıkarıp takıyorum bir de akşam çıkartıyorum telesiyejlere vs binerken tek ayağımı bile çıkartmam biner devam ederim iner devam ederim :)
[SIZE=4][COLOR="#0000CD"]herkez[/COLOR] [COLOR="#FF0000"]bir gün[/COLOR] [COLOR="#40E0D0"]kayakçı[/COLOR] [COLOR="#800080"]olacak[/COLOR][/SIZE] :thumbup:
yaşlanınca, enerjim azalınca, yapabileceğim hareketlerin sınırı daralınca bende kayağa geçerim zaten o yaşta kayaktan başka bişi yapılmaz :)
[QUOTE=serban;208760][SIZE=4][COLOR="#0000CD"]herkez[/COLOR] [COLOR="#FF0000"]bir gün[/COLOR] [COLOR="#40E0D0"]kayakçı[/COLOR] [COLOR="#800080"]olacak[/COLOR][/SIZE] :thumbup:[/QUOTE]
İyi hoş diyorsunda ben daha snowboard yapıpta sonradan kayağa dönen kimseyi görmedim ama tam tersini saymaya kalkarsam baya bir sürer dostum ;)
[QUOTE=Berat;208769]:) şeytan adamı rahat bırakmazmış,hep doğru yoldan çevirmeye çalışırmış :)[/QUOTE]
şeytanda bizdenmiş o zaman :)