[QUOTE=oliver_han;206679]ateş sönmeye yüz tutuyor gibi, bir kibrit çaksam mı... :lol: :lol: :lol:[/QUOTE]
Kibriti çak, ben şarjörü dolduruyorum :)
Printable View
[QUOTE=oliver_han;206679]ateş sönmeye yüz tutuyor gibi, bir kibrit çaksam mı... :lol: :lol: :lol:[/QUOTE]
Kibriti çak, ben şarjörü dolduruyorum :)
[QUOTE=Maverick;206818]Kibriti çak, ben şarjörü dolduruyorum :)[/QUOTE]
yettim gari gaz bidonları burada :)
[QUOTE=blackpoison;206658]Şimdi öncelikle, aynı pistleri paylaşıyoruz ve genelde kayakçı boardçu beraber kayıyoruz .
pistelerde gördüğüm; bir kayakçının yanında mutlak bir boardçu , yada bir boardçunun yanında mutlaka bi kayakçı oluyor. yada kayakçılar beraber. Boardçular beraber kaydığıda çok görülüyor. sonuçta eğlence amaçlı bir spor yapıyoruz.
Bildiğim kadarıyla profosyenel sporcuda yok aramızda. belki bikaç kişi vardır.
Ben şahsen çok iyi kayak yapan birisi gördüğümde dönüp arkamı bakıyorum vay be diyorum ne kayıyor adam, yada bi boardçu gördüğümde iyi kayan onada gıptayla bakıyorum . beraberce aynı pistleri paylaşıp beraber aynı turlara katılıp eğleniyomuyuz, eğleniyoruz. kimisi boarda biner kimisi kayağa biner kimiside kızağa biner mühim olan karın üstünde olmak ve kayabilmek.
HE şuda var kayak dahamı hızlı. evet daha hızlı onuda kabul ediyoruz, düz biyerde kaldığımda ah batonlarım olsa ne güzel fıydırır geçerdim dediğimde olmadı değil hani hatta eşimden batonunu ödünç aldığımda olmuştur yada yardım aldığım :thumbup:
boardda dahamı fazla düşülüyor? evet çünkü iki ayağında bağlı dik biyerde durduğun zaman ya da süz bir yerde, kayak gibi paralel basıp duramıyosun, kenara sağlam basmassan ya aşağı doğru kayarsın , yada bacaklara çok yük biner kondüsyonun azzsa bacakların ağrır, yada oturursun , oda olmadı dizlerinin üztüne çömersin :) düşmek takla atmak yuvarlanmak boardun , kar , kış sporlarının doğasında var.sonuçta kaygan bi zeminde adrenalin için, eğlence için kayıyoruz.
iyi boarçular travis rice yada shaun white sizce o hareketleri yapana kadar kaçar kere düşmüşlerdir kaçar kere denemşlerdir. eminimki kayakçı arkadaşlar da seyrediyor ve beğeniyolardır , belki hava yastığında yada sünger havuzunda deniyolardır. ama enaz bizim düştüğümüz kadar düşmüşlerdir onlarda . kayak seyretmek freestyle izlemek boardçu arkadaşların ilgisini çekmiyormu , bi mogul yarışı izlemek yada kayakla atlama yarışlarını izlemek eminimki benim gibi bütüm snowboardçuları heyecenlandırıyodur.
İklimlerin değiştiği, küresel ısınmanın iyiden iyiye kendini gösterdiği buzulların eridiği dünyamızda. kar yağdığı sürece kayakçı boardçu her zaman pistlerde yollarımız kesişecek.(burda bi sosyal mesaj vereyim dedim :))
Önemli olan birbirimize saygılı bişekilde bu dağları paylaşmak beraberce kazasız belasız yardımlaşarak eğlenmek ,Kaymak. Tabiki birbirimizle şakalaşıcaz benim boardum senin kayağını geçer , benim kayağım senin boardu geçer yada işte biz daha iyi zıplıyoruz hopluyoruz yok siz uçuyosunuz kaçıyosunuz düşüyosunuz atışmalarımız olacaktır.sonuçta kim neyi seviyosa onu yapar , hangisinden daha çok eğleniyosa onu yapar karın üstünde olduğumuz sürece benim için sorun değil sizin içinde sorun değil sanırım. oyüzden burdayız
o yüzden KARTUTKUNUYUZ.[/QUOTE]
Guzel anlatmissin, eline saglik ;)
Hiç kayak yapmadım. Haliyle tabiki snowboard demem fazla taraflı olur ama ben işe farklı bi tarafından bakıcam. Yanılıyorsam üstadlar düzeltsinler lütfen ama sanki board özellikle öğrenme sürecinde çok daha fazla kondisyon, emek ve azim gerektiriyor gibi geldi bana. Boardu ayağınıza taktığınız andan itibaren mücadele başlıyor. En basit hareket olan ayakta durmayı öğrenmek için bile defalarca düşüyorsunuz. Sabırlı ve hırslı olmayan kişilerin daha ilk günden vazgeçmelerinin sebebi de budur. Çok arkadaşım var boardu ilk günden bırakıp kayağa geçen. Ayağa kalkmak dert, ayakta durmak dert, düz zeminde bi yerden bi yere gitmek işkence gibi, düştüğümüzde yaşadığımız bilek ve popo acısının haddi hesabı yok. Bacağınızda var olduğunu bilmediğiniz yerlerdeki kaslar dahi acıyor. Dolayısıyla boardculara sırf bu azim ve kararlılıkları için ekstra saygı duyuyorum. Elbette kayak da çok kolay öğrenilmiyordur ama sizce de board daha fazla kararlılık ve sabır gerektirmiyor mu ?
[QUOTE=baileys;208248]Hiç kayak yapmadım. Haliyle tabiki snowboard demem fazla taraflı olur ama ben işe farklı bi tarafından bakıcam. Yanılıyorsam üstadlar düzeltsinler lütfen ama sanki board özellikle öğrenme sürecinde çok daha fazla kondisyon, emek ve azim gerektiriyor gibi geldi bana. Boardu ayağınıza taktığınız andan itibaren mücadele başlıyor. En basit hareket olan ayakta durmayı öğrenmek için bile defalarca düşüyorsunuz. Sabırlı ve hırslı olmayan kişilerin daha ilk günden vazgeçmelerinin sebebi de budur. Çok arkadaşım var boardu ilk günden bırakıp kayağa geçen. Ayağa kalkmak dert, ayakta durmak dert, düz zeminde bi yerden bi yere gitmek işkence gibi, düştüğümüzde yaşadığımız bilek ve popo acısının haddi hesabı yok. Bacağınızda var olduğunu bilmediğiniz yerlerdeki kaslar dahi acıyor. Dolayısıyla boardculara sırf bu azim ve kararlılıkları için ekstra saygı duyuyorum. Elbette kayak da çok kolay öğrenilmiyordur ama sizce de board daha fazla kararlılık ve sabır gerektirmiyor mu ?[/QUOTE]
katılmamak elde değil :) ayrıca boardda daha fazla hareket olduğu için daha çok öğrenme ve zaman harcamak gerekiyor. hareketlerde öyle kolay cinsten değil. yani hırslı ve azimli olmayan bir insanın boardda işi zor. bir insanın boardla kayabilmesi için gerçekten istemesi ve sevmesi lazım belki kayaktan daha çok istek ve sevgiyle :) kayakçılar bolkarda gitmezler boardcular bolkarda gider düştüğümüzde batonumuzda yok tamamen kas gücüyle tekrar kalk tekrar devam et kayağa göre bence daha fazlada güç gerektiriyor :)
gerilerde kalmaması ve ne demek istediğimin tam anlaşılması için daha önce eklediğim videoyu tekrar ekliyorum :)
[video=youtube;5hDbfZNOlQY]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5hDbfZNOlQY[/video]
kayakta teknik yok, oyle ayagimiza takip direk kayiyoruz falan... cok rahat herkese tavsiye ederim... :lol: :lol: :lol:
saka mi bu?
[QUOTE=oliver_han;208328]kayakta teknik yok, oyle ayagimiza takip direk kayiyoruz falan... cok rahat herkese tavsiye ederim... :lol: :lol: :lol:
saka mi bu?[/QUOTE]
yok demedik ki boardda daha fazla dedik :)
Teknik kısmı hakkında kıyaslama yapabilecek donanıma sahip değilim henüz. Dolayısıyla ben sadece öğrenme sürecinde sarf edilen efordan bahsetmiştim. Kayakçı arkadaşlar objektif olarak söyler misiniz hangisini öğrenmek daha zor sizce :biggrin:
board tekniklerini bir yazin bakalim... neler teknik sayiliyormus gorelim...
ogrenme surecinde her ikisi de zordur... her ikisinin de kendine has ve kisinin normal hayatta daha once karsilasmadigi bir durus soz konusudur... dogru durusu ogrenmek ve dengeyi kurabilmek bol bol deneme ister... her ikisinde de ogrenme surecinde yanlis yapilan ve benimsenen hareketleri duzeltmek gittikce zorlasir... snowboard icin daha once kaykay yapilmissa belli bir temel oldugundan ogrenmek kolaylasabilir... kayak icin daha once paten yapilmissa ogrenmek kolaylasabilir...
sahsimin board denemelerinde en cok rahatsiz eden husus iki ayagin tek tahtaya sabitlenmesiydi... resmen kelepcelenmis gibi hissettim... ikinci sirada durus geliyordu... egimi karsima alamayinca rahatsiz oldum... haliyle yan yan yengec gibi kaymak pek sarmadi... bir baska sorun dengenin kurulmasiyla ilgiliydi... yillarca rotasyon yapmamaya kasinca dogallayin boardun vucudun her tarafini rastgele oynatarak denge kurma "teknigini" sevmedim...
[QUOTE=snowrock;208254]katılmamak elde değil :) ayrıca boardda daha fazla hareket olduğu için daha çok öğrenme ve zaman harcamak gerekiyor. hareketlerde öyle kolay cinsten değil. yani hırslı ve azimli olmayan bir insanın boardda işi zor. bir insanın boardla kayabilmesi için gerçekten istemesi ve sevmesi lazım belki kayaktan daha çok istek ve sevgiyle :) kayakçılar bolkarda gitmezler boardcular bolkarda gider düştüğümüzde batonumuzda yok tamamen kas gücüyle tekrar kalk tekrar devam et kayağa göre bence daha fazlada güç gerektiriyor :)
gerilerde kalmaması ve ne demek istediğimin tam anlaşılması için daha önce eklediğim videoyu tekrar ekliyorum :)
[video=youtube;5hDbfZNOlQY]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5hDbfZNOlQY[/video][/QUOTE]
alakasız olacak ama bu video daki adam da insan değil defalarca seyretmiş tim gene seyrettim o nedir öyle ya düşük hızda o hareketleri nası yapıyosun arkadaş :D