Cevap: Snowboard Tavsiye Topiği - Hangi Snowboard u Almalıyım, Snowboard Seçimi ?
:)[QUOTE=ryansheckler;210249]illa burton diyorsanburtonın cuwstom x nie bak bence, iyi boardttur. clash başlangıç seviyesi bir board. o kadar para vermeye değmez, o fiyata başka markalardan daha üst seviye boardlar bulabilirsin[/QUOTE]
custom x'lerde 2 katı fiyat henüz kendimi tam bilmedende o kadar vermek pek mantıklı durmuyor işin açıkçası :)
Cevap: Snowboard Tavsiye Topiği - Hangi Snowboard u Almalıyım, Snowboard Seçimi ?
[QUOTE=Aybiou;210250]Dün akşam şu videoyu izlemiştim
[video=youtube;PqCt7uvP6h0]http://www.youtube.com/watch?v=PqCt7uvP6h0[/video]
belki fikir verir.[/QUOTE]
ya pardon ne demek istediğini anlamadım. ne var bu videoda onuda anlamadım. adamın biri takmış boardu galiba clash esnetiyor. her boardla yapabileceğin birşey. bu video hangi boardu seçmen konusunda, veya clashın ne olduğu konusunda bir fikir vermiyor ki! :-)
peki custom x alam o zaman, ama mesela kilonu bilmiyorum ama DC ply alabilirsin, good wood ödülü almış board
[QUOTE=ryansheckler;210259]ya pardon ne demek istediğini anlamadım. ne var bu videoda onuda anlamadım. adamın biri takmış boardu galiba clash esnetiyor. her boardla yapabileceğin birşey. bu video hangi boardu seçmen konusunda, veya clashın ne olduğu konusunda bir fikir vermiyor ki! :-)
peki custom x alam o zaman, ama mesela kilonu bilmiyorum ama DC ply alabilirsin, good wood ödülü almış board[/QUOTE]
video işin aslı @snowrock içindi ne kadar esnek bilemem yazmıştı bende dün videoya denk gelince ben anlamadığımdan onun için bir esneklik belirtebilir diye onun yazısına devam olarak yazmıştım.
@ryansheckler daha evvel yazdığından yanlış anlamadımsa madem burton alıcan custom x al yazdın bende fiyatları clashe göre çok yüksek yeni başlayan biri için gereksizmiş gibi gözüküyor gözüme demek istedim. Yanlış bir anlatım yaptıysam kusura bakma.
Bu arada kilom 88 ama sezon bitmeden 80 olacak :) tabi ki good wood ödülü almış bir boarda bineceğim birgün elbette sakatlanmazda yaşarsak imkanımız da olursa :)
[QUOTE=ryansheckler;210249]illa burton diyorsanburtonın cuwstom x nie bak bence, iyi boardttur. clash başlangıç seviyesi bir board. o kadar para vermeye değmez, o fiyata başka markalardan daha üst seviye boardlar bulabilirsin[/QUOTE]
custom x sert bir boarddur taş gibidir. sitede yazan flex'inden bile serttir.
[QUOTE=snowrock;210268]custom x sert bir boarddur taş gibidir. sitede yazan flex'inden bile serttir.[/QUOTE]
Ya çok özür dilerim, yine anlamadım ne denilmek istendiğini, ben custom sert bir board değildir demedim ki! Ben clash başlangıç seviyesi bir boardttur dedim. Custom x ona göre çok daha iyi bir boardttur dedim.
[QUOTE=snowrock;210245]atahazar gnuyu önermemişsin sende bildiğim kadarıyla gnu park pickle vardı memnun değilmisin? birde ilk defa başlayacaksa önce kiralama yöntemine gitmesini yok zaten başlangıç kısmını geçmiş 5-10defa kaymışsa kendi malzemelerini alması konusunda sana katılıyorum. ben şimdi park boardu diye belirtip daha fazla kafa karıştırmak istemedim freestyle adı altında park pickle'da yazdım :) artık freestyle dan freeride'a kadar tercih edeceği kayma stiline göre uygun esneklikte ve özellikte board seçmesi gerekiyor.
belirttiği clash'a baktımda feel 2 gözüküyor. burton esneklik olarak değilde sertlik olarak veriyor biliyorsun (birde her markanın kendi sertlik dereceleri arasında bile fark var) eğer bu boardda sertlik 2 ise çok esnek bir board olarak gözüküyor ama burton'ın boardları genelde üzerinde yazan flex/feel değerinden daha sert çıkıyor. örneğin benim burton hero :D[/QUOTE]
Şimdi yazımı okuyunca kafa karıştırıcı olduğunu fark ettim bende yazı üstünde düzeltme için zaman geçmiş burdan düzelteyim.board çeşidi 4 tür. Racing Alpine bunu tavsiye etmediğimi yapmak isteyenlerin kayak yapması gerektiğini söyledim. Freeride, Freestyle (Park) birde freeride freestle arası melez tür Allmountain. Ancak kafa karışıklığını gidermek için bunların hepsini unut snowrockın dediği gibi flex değerlerine de bakılması lazım. Mesela benim boardum Park Pickle bir park boardı ancak ne DC gibi esnek bir park boardı ne de All mountain dan eksik kalır bir yanı var. Sadece All mountain boardlara göre parka biraz daha yatkın DC veya Rome Artifact lere göre Piste biraz daha yatkın :):):) Park ile All mountain in sınırında bir board.
GNU Park Pickle ı neden tavsiye etmediğime gelince birisi gelipte size banana ve magnetraction yeknolojisine sahip bir board kötü tukaka tavsiye etmiyorum diyorsa hadilen ordan diyin :):):)
Nazar değmesin diye çok bahsetmiyorum Boardumdan :)
[QUOTE=atahazar;210275]Şimdi yazımı okuyunca kafa karıştırıcı olduğunu fark ettim bende yazı üstünde düzeltme için zaman geçmiş burdan düzelteyim.board çeşidi 4 tür. Racing Alpine bunu tavsiye etmediğimi yapmak isteyenlerin kayak yapması gerektiğini söyledim. Freeride, Freestyle (Park) birde freeride freestle arası melez tür Allmountain. Ancak kafa karışıklığını gidermek için bunların hepsini unut snowrockın dediği gibi flex değerlerine de bakılması lazım. Mesela benim boardum Park Pickle bir park boardı ancak ne DC gibi esnek bir park boardı ne de All mountain dan eksik kalır bir yanı var. Sadece All mountain boardlara göre parka biraz daha yatkın DC veya Rome Artifact lere göre Piste biraz daha yatkın :):):) Park ile All mountain in sınırında bir board.
GNU Park Pickle ı neden tavsiye etmediğime gelince birisi gelipte size banana ve magnetraction yeknolojisine sahip bir board kötü tukaka tavsiye etmiyorum diyorsa hadilen ordan diyin :):):)
Nazar değmesin diye çok bahsetmiyorum Boardumdan :)[/QUOTE]
baya güzel açıklma dostum. Buna ilave olarak şunu eklemek isterim. Bizde kimse ne rail ne box yapar ne atlar zıplar (buna bende dahilim), parkta pek yoktur, ama her nedense bir park boardu lafı alır yürür :-)
Park lafıda burda yanlış anlaşılıyor, yurtdışında park dendiğinde daha çok box, rail türü şeyler anlaşılır, atlama zıplama pek değil. Elebtte box da railde çok yumuşak bir boardun etkisi bir miktar olur. Ama esneklik tek önemli özellik değil. istediği kadar esnek olsun stabil değilse bir halta yaramaz. Kanımca bizdeki yanlış bir durumda yumuşak board makbuldur özellikle atlayışlarda! Bence tamamen yanlış. Tecrübem ve duyduklarım okuduklarım hem çok yumuşak boardların yüksek atlama ve zıplamalar için pekte iyi olmadığı, zira board riderın altında eziliyor. Bir miktar daha sert board her zaman kanımca atlayışlarda daha satbil iniş sağlar. Bu sebeple genelde halfpipe, big air gibi durumlarda kullanılan boardlar daha sert oluyor. senin söylediğin gnu park pickleda bu sebeple biraz daha sert sanıyorum, custom x de öyle
Yani kısaca yumuşak board daha iyidir lafı kesinlikle doğru değil. amaca göre sertliğin önemi değişir. Yien nacizane şahsi kaantim, Turkiye şartlarında allmountain veya allmoutainın hafif freestyle tarafı board almak daha doğru. çok çok esnek board almak doğru değil
[QUOTE=ryansheckler;210290]baya güzel açıklma dostum. Buna ilave olarak şunu eklemek isterim. Bizde kimse ne rail ne box yapar ne atlar zıplar (buna bende dahilim), parkta pek yoktur, ama her nedense bir park boardu lafı alır yürür :-)
Park lafıda burda yanlış anlaşılıyor, yurtdışında park dendiğinde daha çok box, rail türü şeyler anlaşılır, atlama zıplama pek değil. Elebtte box da railde çok yumuşak bir boardun etkisi bir miktar olur. Ama esneklik tek önemli özellik değil. istediği kadar esnek olsun stabil değilse bir halta yaramaz. Kanımca bizdeki yanlış bir durumda yumuşak board makbuldur özellikle atlayışlarda! Bence tamamen yanlış. Tecrübem ve duyduklarım okuduklarım hem çok yumuşak boardların yüksek atlama ve zıplamalar için pekte iyi olmadığı, zira board riderın altında eziliyor. Bir miktar daha sert board her zaman kanımca atlayışlarda daha satbil iniş sağlar. Bu sebeple genelde halfpipe, big air gibi durumlarda kullanılan boardlar daha sert oluyor. senin söylediğin gnu park pickleda bu sebeple biraz daha sert sanıyorum, custom x de öyle
Yani kısaca yumuşak board daha iyidir lafı kesinlikle doğru değil. amaca göre sertliğin önemi değişir. Yien nacizane şahsi kaantim, Turkiye şartlarında allmountain veya allmoutainın hafif freestyle tarafı board almak daha doğru. çok çok esnek board almak doğru değil[/QUOTE]
Haklısın esneklik tek önemli özellik değil ama en önemli özelliklik mesela rampadan uçmak farklıdır sıçramak farklıdır sıçramak istediğinde Ollie yapmak istediğinde veya sıçradıktan sonra özellikle takla filan atabiliyorsan inişlerde esneklik çok önemli çünkü iki ayağın üzerine inmezsin arka ayağının üzerine inersin bu durumda boardun nekadar esnekse iki ayağın birbirinden okadar bağımsız hareket edebilir. Sıçrayışlarda da inişlerde de kolaylık sağlar. Ancak yazdığın son paragraf için +1+1+1+1+1+1 kesinlikle herşeyimle katılıyorum :):):)
[QUOTE=ryansheckler;210272]Ya çok özür dilerim, yine anlamadım ne denilmek istendiğini, ben custom sert bir board değildir demedim ki! Ben clash başlangıç seviyesi bir boardttur dedim. Custom x ona göre çok daha iyi bir boardttur dedim.[/QUOTE]
Aybiou freestyle ağırlıklı kaymak istediğini belirttiği için custom x inde sert bir board olduğunu belirtmek istedim. güzel boarddur iyi öneri ama amaç farklı olduğu için belirteyim dedim. feel'i (sertliği) 7dir kaldıki diğer boardların 7 sertlik derecesinden bile serttir. bana göre safkan freeride bir boarddur custom x. he all mountain kayılmaz mı rampadan atlanmaz mı yapılır mı yapılır ama bu yönde bir board değildir. :)