-
Kayak, Snowboard Bakımı ve Wax Nasıl yapılır ?
[CENTER][IMG]http://www.Kartutkusu.com/images/Ozel/Proshop_WaxEgitim.jpg[/IMG]
[ame="http://www.dailymotion.com/kartutkusu/video/15682775"]Dailymotion - KAYAK VE SNOWBOARD BAKIMI VE WAX NASIL YAPILIR ? - a Spor ve Ekstrem video@@AMEPARAM@@http://www.dailymotion.com/swf/x9c4wn@@AMEPARAM@@x9c4wn[/ame]
[/CENTER]
Snowboard ve kayak bakımı nerelerde ve nasıl yapılır, yaz bakımı bir efsane mi yoksa kış sonunda yapılması zorunlumudur.
Wax nedir ve nasıl kullanılır tüm sorularımızı bu konu içerisinde arayabiliriz ;)
Proshop Wax Eğitim Etkinliğine katılan tüm üyelerimize ve bizlerden bilgilerini esirgemeyen Adem hocaya teşekkürlerimizi sunarım :)
-
Ynt: Kayak ve Board Bakımı
hiç kullanmadığımdan pek bilmiyorum. boardun ne gibi bakımı olabilirki?
bildiğim kadarı ile gider kayarsın gelirsin silersin kaldırırsın.
bakımı nasıl oluyor onuda bilen bi arkadaş anlatırsa sevinirim.
-
En standardından yarış kayağı hazırlamaya kadar kayak ve board bakımı yapan yerler var ama sayısı fazla değil genelde elde yaparlar, süper sonuç çıkmaz.
Çok da amatör olsanız, öyle silip kaldırmamalısınız, en azından vaks sürmek gerekir altına. Ağaç ya da taşlar çizik hatta oyuklar açar onların doldurulması gerekir. Çeliklerin elden geçirilmesi ve eğelenmesi gerekir.
Kayak için ise, sezon bitiminde fixsasyonların gevşetilmesi gerekir mesela, altında vaks kaldıysa temizlenebilir, koruyucu vaks sürülebilir vs. Unutulmamalıdır ki yarışçılar her akşam!! kayaklarına en az bir saat bakım yaparlar.
Ayla
-
az evvel zoey arkadaşımda başka bir topicte bu konuda msj attı şaşırdım gene ???
nerden rastlıyorsunuz kayaya ve ağaca ya!!!
iki senedir kayak yapıyorum rastlamadım :D
-
ben kaydığım vakit şansıma bol bol kar vardı uludağda. sezon ortası gittim sürekli. bu sene kesin rastlarım ama :D
-
Arkadaşlar yanlış anlaşıldı galiba kaya ve ağaç diyince bir bütün olarak kastetmedim ben :-X Evet ağacın kendisi ve kayalar da olabilir pistte de onun üzerinden kayak ya da boardla geçmekten bahsetmedim ben o biraz zor olur ve de allah muhafaza kötü olur, ağacın tamamı ile yakın temas olayına da ''kravat olmak'' diyoruz ki başına gelmiş olanlar olabilecektir. :(
Benim kastettiğim, pistte zaten olan ağaç kökleri/kalıntıları ve zaten orada olan ama karın örtmüş olduğu, rüzgar ya da boardcu arkadaşların hııırşt hııırşt yaparken (arkamdan gelenin boardcu olduğunu anlıyorum ben) gün yüzüne çıkardığı kayanın -hadi taş diyelim- karın üzerinde kalan bölümü boardun ve kayağın altını öööle bir çizer ki, zoey'in dediği gibi içiniz acır. Sakın yanlış anlayıp kızmayın bana board kaymanın doğası bu. Üstelik bunu kayarken hissedersiniz bir an sanki takılır kalırsınız. Bence üşenmeyip bakın malzemenize size garanti ederim çizikler vardır, olmayanlar sevinsin yani...
-
[quote=SnowStorm ]
Board ve kayak bakımı yaptırabileceğimiz yerleri ve ne kadar yapıldığını bilen varmı ?
[/quote]
Arkadaşlar Aralık 9 sezonu açıyoruz, getirin malzemenizi yapalım bakımınızı..
Komple bakım:dolgu+çelik bakımı+sıcak wax+yağlama işlemi
Kayak 50 bord 70 YTL
-
Ehue , benim board çiziksiz :P
Hatta altındaki sticker bile duruyoz , o kadar temiz yani :)
Yaw şaka bi yana ben nasıl kıyıcam o boarda , altını taşa sürtüpte o görüntüyü gördükten sonra nasıl dayanacağım bilmiyorum :(
Tabiki kayarker aldığım zevkin bu üzüntüyü kapatacağına inanıyorum , muhtemelen , canım ne olacak
en kötü ihtimalle kartepe kayak evinde site indirim kartımı kullanarak hesaplı bir şekilde :) tamir ederiz diyip geçeceğim ;)
-
pisten inip durduğun anda veya telesiyej sırasındada birçok boar-kayak üstüste biniyor hatta birak kayakları direkt senin üstüne çıkanlar oluyor :) ayrıca illa altının çizilmesi için kayaya gerek yok, buzda çizikler yapabiliyor ;)
-
valla arkadaşlar içimi karartınız. okadar paraya kıyıp alcam sonra çizcem içime oturur yav :D
en iyisimi ayakkabı ve bağlamayı almak boarduda kiralamak :D
yok yok kendi boardum olması ayrı bir zevk ve heyecan olsun ona da katlancaz artık
-
Merhabalar,
Emrah Bey vasıtasıyla forum gurubunuzdan haberdar oldum. Kayak ve board
bakımı konusunda yazılanları okudum, size bu konu hakkında kısaca bilgi vermek
istiyorum.
Kayak ve boardların altı plastik bazlı aşağı yukarı birbirine benzeyen materyallerden imal edilir. Kayağınız/boardunuz dan daha iyi performans alabilmek için bu materyalin düzenli olarak vaksla doyurulması gerekir. Yepyeni kayaklar bile belli bir süre vakslanmadığı takdirde siyahtan griye döner ve inanılmaz şekilde performansını kaybeder. Kayağın altında oluşan çizikler de bu performansı negatif etkiler. Düzenli bakımı yapılan bir kayak/boardun hem
ömrü uzar hemde uzun seneler performansını kaybetmez.
Bir yerde kayağınızın altını , araba lastiğinin deseni olarak düşünün. Nasıl aşınmış bir profil veya yanlış hava basınçlı bir lastik, arabanızın genel performansını etkiliyorsa, altı aşırı çizik, vakslanmamış, çelikleri eğelenmemiş bir kayaktan çok şey bekleyemezsiniz.
Kavacık'ta yeni açtığımız Proshop mağzasında kayak milli takımımızın geçen
seneki kaptanı Adem Vazgeçer oldukça profesyonel ekipmanla bakım yapmaya
başlamıştır. Fiyatlar yapılacak işe göre 30-140 YTL arasında değişmektedir.
216-6802358 den bize ulaşabilirsiniz.
Selamlar
Hakan Severge
[url]www.kayakciyiz.biz[/url]
[url]www.turkski.org[/url]
-
ozaman ne kadar süre ile bakımını yapmak gerekiyor arkadaşlar? sezonlukmu yoksa her kaydıktan sonramı.
-
[quote=SnowStorm ]
Ehue , benim board çiziksiz :P
Hatta altındaki sticker bile duruyoz , o kadar temiz yani :)
Yaw şaka bi yana ben nasıl kıyıcam o boarda , altını taşa sürtüpte o görüntüyü gördükten sonra nasıl dayanacağım bilmiyorum :(
Tabiki kayarker aldığım zevkin bu üzüntüyü kapatacağına inanıyorum , muhtemelen , canım ne olacak
en kötü ihtimalle kartepe kayak evinde site indirim kartımı kullanarak hesaplı bir şekilde :) tamir ederiz diyip geçeceğim ;)
[/quote]
sen getir kardeş hallederiz...
arkadaşlar bu kadar üzmeyin kandinizi bord veya kayak çizilecek tabi,
yoksa biz taşmı yiyecez ;) yeterki size bi şey olmasın ,
2 sene önce bende borda merak sardım mesela, 5. hafta sonu elim bir kaza sonucu :(
omzum üst çatı kemiğinden çıktı ve ameliyat geçirdim,yani anlayacağınız çizilen biz olduk
neyse şükür arıza kalmadı,yani borda da dikkat edin tabi ama en çok kendiinize dikkat,
ve de özellikle bordu kasksız ve üst korumasız yapmayın,15 seneyi geçkin kayakçıyım bi yerime bi şey olmadı
bordda 5. hafta pert olduk :) aman dikkat, bord daha tehlikeli bence özellikle kaza anında malzemenin ayaktan çıkmaması riski arttırıyor..
-
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Öğrendiğim kadarıyla Kayak sezonu başlamadan hemen önce yapılıyor bakımlar , yani bu sezon boardumu çizicem seneye Kasım , Aralık gibi çiziklerimi tamir ettircem.
Boarda dikkat ettiğim kadar, kendimi de düşünerek kafayı gözü kırmadan bu sporu yapabilmek için en kısa zamanda bende kask alacağım sanırım ;)
-
karaköyde boarder's inn var. gayet iyi ve yardımsever insanlar. bişey almayacak dahi olsanız saatlerce sorularınızı dinleyip cevap verebiliyorlar.
[url]http://www.boardersinn.com[/url] olması lazım sitesi de yanılmıyorsam.
-
doğru adres bu heralde
[url=http://www.boardersin.com]http://www.boardersin.com[/url]
-
evet, doğru adres o'ymuş. yakın zamanda gidip board falan bakmak istiyorum burdan.
-
Kayak ve Snowboard Bakımı.
merhabalar,
ben bu sene ilk defa kendi board'ımı almış biri olarak, bakım konusunda çok cahilim ne yazık ki. bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. :)
-
Ynt: Kayak ve Snowboard Bakımı.
eger sıfır boardun warsa zaten bakıma gerek ama benden sana tavsıye derın cızıklerın olursa vax yaptır...eger derın yoksa her sezon baslamadan once goturmen senın acından ıyı olur
-
bugün biraz çizdim altını, ama öyle vax yaptırıcak kadar derin çizikler oluşmadı.
peki vax dışında bişeyler yapmama gerek var mı?
-
vax yaptırdıgın zaman herhangı bır sorun yasamazsın....ama bugun bı kac kez ıcın gıttı benım kartepede altını cızdım benım boardun :)
-
[quote=ALİ EMRE ]
vax yaptırdıgın zaman herhangı bır sorun yasamazsın....ama bugun bı kac kez ıcın gıttı benım kartepede altını cızdım benım boardun :)
[/quote]
valla bugün ben de bir kaç yerde, boardın altını çizdim kartepede. hakkaten insanın içine oturuyor :(
-
bir de öneri sakın yeni yağmış kara vax sız board veya kayaklarla çıkmayın yoksa benim gibi teleskiye binince yere yapışıp herkesin dikkatini çekebilirsiniz ;D
-
abi yeni başlıyosan wax kullanıp bayır aşağı süratlenmek mi istiyosun :)
bide badem yağı saça iyi geliyo
-
hmm okuduklarıma göre benim boordun waxı gelmiş. Geçen hafta resmen kara yapıştı...
-
benim kayağın eski olmasının da büyük bi etkisi vardı sanırım ama cidden kötü yapıştım wax yaptırdım cillop gibi kaydm :D
-
Boarduna epoksi yapan yada yaptıran varmı , hangi marka kullanmak ve nereden almak gerekiyor. Kendi tamirimi kendim yapmak istiyorum ;)
-
Epoksiyi nerede kullanmayı düsünüyorsun? Yapıstırıcı olaraksa iki komponentli
Pattex marka yapıstırıcıyı tavsiye ederim. Ama boardun alt plastiği tabandan
ayrılma gibi bir durum varsa daha profesyonelce malzemeler gerekir uzun
vadeli sonuc almak icin. Liski firmasının metalgrip malzemesi cok iyi sonuc verir
butur tamirlerde.
-
Bordun metal korumasının hemen üzerinden darbe aldı , magazaya anlattığımda oradan içeriye su almaması için epoksi ile kapatılması erektiğini söylediler. Liski yi nerede bulabilirim ve fiyatı nedir , tamiri kendim yapacağım ama astarıda yüzünden pahallı olmasın tabi ;)
-
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Eşime aldığım yeni fotoğraf makinamızla darbe alan yeri biraz ayrıntılı olarak çektim , tamiri ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum ;)
-
Siz en iyisi boardununuzu alın ve bize (Proshop) gelin. Uygulamalı olarak ne
yapılması gerektiğini size gösteririz,hem de tanışmış oluruz. Ondan sonra ufak tefek bakımlarını kendiniz daha rahat yapabilirsiniz.
-
-
[url]www.kayakciyiz.biz'den[/url] adres telefon ve yol tarifini bulabilirsiniz.
-
-
[quote=queequeg ]
valla bugün ben de bir kaç yerde, boardın altını çizdim kartepede. hakkaten insanın içine oturuyor :(
[/quote]
arkadaşlar böle durumlarda inerken bırakın malzemeyi bize yapalım hot waxı haftaya geldiğinizde yağğğğgibi kayın kartepede :)
Komple bakım:
dolgu+çelik bakımı+sıcak wax+yağlama işlemi
Kayak 50 bord 70 YTL
sadece sıcak wax:
bord 30 kayak 20
-
Uygun bir zamanda Proshop a gidip hem tanışmaya hemde bakım ile ilgili bilgi almaya karar verdim. Her an kapınızı çalabilirim ;)
-
Memnuniyetle bekleriz, ancak ben Federasyon ikinci etap yarışları için yarın
Erzurum'a gidiyorum,pazartesi döneceğim. Yardımcım Adem Vazgeçer (geçen seneki alp disiplini milli takım kaptanı) pazar hariç dükkanda olacak.
-
Dün öğleden sonra Proshop a gittim ve çok keyif aldım , Adem bey kayak ve snowboard bakımında gerçek bir uzman uzun yıllar başarılarla dolu bir kayak geçmişi var ve başarılarla elde ettiği deneyimle bakım konusunda gerçekten sayılı insanlar arasına girmiş. Flow umda sorun olduğuna inandığım yerleri özenle tamir etti ve bunların büyük şeyler olmadığını söyledi. Aynı zamanda boarduma bu kadar düşkün olmam onunda hoşuna gitti :) Bu sene sadece kayak malzemeleri satıyorlar seneye Atomic snowboard getirmeyi düşünüyorlar. Çok vaktim olmadığı için boardun önüne koruma taktıramadım ama bir sonraki onuda halletmeyi düşünüyorum ;)
-
peki kayseride var mı acaba böyle bir bakım yaptırabileceğimiz yer
-
Board koruyucular ne kadar etkili?! Hani şu burnuna takılan...bir de cilalanınca bütün çizikler kapanıyor mu yau?!