-
Domuz Gribi Aşısı - Bilgilerimizi Paylaşalım
Dünya gündeminde uzunca bir süredir önemli bir konu. Her gün de yeni bilgiler açıklanıyor.
Kimler domuz gribi aşısı oldu veya olmayı düşünüyor ? Kimler olmak istemiyor ?
Bilgilerimizi, konu hakkındaki duygu ve düşüncelerimizi paylaşalım.
Sitemizdeki hekim arkadaşların görüşlerini özellikle bilmek isterim...
-
Cevap: Domuz Gribi Aşısı - Bilgilerimizi Paylaşalım
İşte son haberlerden biri... Önemli gibi !
Finlandiya Sağlık Bakanı Dr. Rauni Kilde’deden domuz gribi hakkında çok çarpıcı itiraflar... Kilde; “Dünya nüfusunun yarısını öldürmek istiyorlar” dedi dünya karıştı...
Pazartesi 07.12.2009 - 12:41
Aslı Yüce / TİMETURK
Finlandiya eski Sağlık Bakanı Dr. Rauni Kilde’den domuz gribi hakkında çor cesur açıklama. Domuz gribi aşısının bir aldatmaca olduğunu itirafa eden Dr. Kilde, “Bu aşı ile mümkün olduğunca dünya nüfusunun çoğu öldürülmek isteniyor” dedi.
Bu düşüncenin eski ABD Dışişleri Bakanlarından Henry Kissinger’e ait olduğunu söyleyen Dr. Kilde, 14-15 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Bilderberg toplantısında bu kararın alındığını belirtti.
Dr. Kilde, bir televizyona yaptığı açıklamasında, “ABD, hiçbir maddi kayıp yaşamadan hatta milyarlarca dolar kazanarak dünya nüfusunu üçte iki oranında azaltmayı hedeflemektedir” diye konuştu.
Dünya Sağlık Örgütü’ne domuz gribinin ölümcül bir salgın olduğu yönünde beyanda bulunması için baskı yaptıklarını belirten Rauni Kilde, “Böylece aşıyı tercihli değil zorunlu yapmak istiyorlardı. Özellikle hamile kadınların ve çocukların ilk önce aşı ile zorunlu tutulması gelecek nesilleri hedeflediğini göstermektedir” açıklamasında bulundu.
Finlandiya hükümetinin sınıflandırmayı kabul etmediğini ve hastalığın derecesini normal hastalık olarak gösterdiğini ifade eden Kilde sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiç kimse aşının bir yıl, beş yıl ya da 20 yıl sonra ne gibi etkilerinin olacağını bilmiyor: Mutlak kısırlık mı? Kanser mi? Ya da ölümcül herhangi bir hastalık mı?”
Dr. Rauni Kilde, “Amerikan yönetimi ileride bundan dolayı doğacak herhangi bir sıkıntıdan dolayı ilaç şirketlerine bir sorumluluk yüklenmemesi için şimdiden önlemini aldı ve onları tüm sorumluluklardan muaf tuttu. Bu bile işin ciddiyetini göstermeye yeter” dedi.
[url=http://www.timeturk.com/Kilde---Grip-a%C5%9F%C4%B1s%C4%B1-milyonlar%C4%B1-%C3%B6ld%C3%BCrecek-_102873-haberi.html]Kilde: 'Grip aşısı milyonları öldürecek'[/url]
-
puuufffffff,sitedeki doktorlarımız ne diyorlar bu işee
-
paşa paşa aşılarını oluyorlar abicim... içeriğini, yan etkilerini bile bile, belki işe yarar diye...
-
Valla tırstım şimdi, yaptırmayıdüşünüyordum..........
-
dr um ...aşı oldum ve tüm yakınlarımı da olmaları için yönlendiriyorum...yan etki tüm ilaçlarda , aşılarda var...ağrıkesici içtiğinizde bile risk altındasınız..her sene grip aşısı olmak için dünya para verenler devlet karşıladığında neden böyle bir tavır alıyorlar anlamıyorum...virüsün yayılmaması için en etkili yöntem aşı olmak..yoksa ay sonunda herkes ailesinden birilerini grip yüzünden kaybedecek
-
Bu konuda benimde kafam karışık. Şimdilik olmadım bir süre daha olmayı düşünmüyorum, ortada büyük bir bilgi kirliliği mevcut bu yüzden de karar vermek iyice zorlaşıyor :(
-
[quote=oliver_han;107923]paşa paşa aşılarını oluyorlar abicim... içeriğini, yan etkilerini bile bile, belki işe yarar diye...[/quote]
Sen olursan bende olurum :D
-
[quote=elifff;107932]dr um ...aşı oldum ve tüm yakınlarımı da olmaları için yönlendiriyorum...yan etki tüm ilaçlarda , aşılarda var...ağrıkesici içtiğinizde bile risk altındasınız..her sene grip aşısı olmak için dünya para verenler devlet karşıladığında neden böyle bir tavır alıyorlar anlamıyorum...virüsün yayılmaması için en etkili yöntem aşı olmak..yoksa ay sonunda herkes ailesinden birilerini grip yüzünden kaybedecek[/quote]
dogru soyluyorsunuz da bu ignenin yan etkileri biraz fazla degil mi sizce de ? ''Ciddi allerjik reaksiyonlar, beyin dokusu, sinir, böbrek ve damar iltihabı, bilinç kaybı ve istemli kaslarda şiddetli ritmik kasılmalar, yüz felci ve solunum sistemi rahatsızlıkları ''
-
[quote=emresen;107936]dogru soyluyorsunuz da bu ignenin yan etkileri biraz fazla degil mi sizce de ? ''Ciddi allerjik reaksiyonlar, beyin dokusu, sinir, böbrek ve damar iltihabı, bilinç kaybı ve istemli kaslarda şiddetli ritmik kasılmalar, yüz felci ve solunum sistemi rahatsızlıkları ''[/quote]
tüm ilaçların prospektüs bilgilerinde benzer uyarılar vardır ..açıp okuyun herhangibirini .. bilmeyene ürkütücü gelebilir haklısınız...
-
Bu kadar çelişkili ve tartışılan bir aşıyı güvenle olmak çok zor ben kesinlikle olmayı düşünmüyorum. Ama kendimce gripten korunma önlemlerini alıyorum. Hem aşı olmamak hemde hiç bi şey yapmamak pek akıl k@rı da gelmiyor.
-
kbb uzmanıyım aşıyı ilk geldiği zaman oldum, çok isteyerek değil tabii görevim gereği risk altında olduğum ve yakınlarıma bulaştırmak istemediğim için...
şu anda iyi ki olmuşum diyorum, plk de hasta bakarken ay bana da bulaşır mı diye tereddütüm yok kafam rahat, halen bizim yoğun bakımda yatan ve durumu çok ciddi olan 2 hasta var, onları da görünce kararımın doğruluğunu bir kez daha anladım ama kimseye ol veya olma demek bana düşmez herkesin kendi kararıdır fakat kronik hastalıkları olanlar (astım, kalp hastalıkları, kalp kapak hastalıkları, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı, KOAH, immün yetmezlik, hepatit vs..) kesinlikle aşı olmalı bence.
aşının bazı yan etkileri var hakikaten de ama herkeste ortaya çıkacak diye bir kural yok, daha önce de söylendiği gibi kullandığımız tüm ilaçların yan etkileri var, olduğumuz tüm ameliyatlarda komplikasyon riski var, burada karar verirken fayda zarar oranına bakmak lazım, eğer aşı ilk geldiğinde herkes aşılansaydı ve sağlık bakanı ile başbakan arasında halkı güvensizliğe sürükleyecek bir polemik yaşanmamış olsaydı salgın bu kadar büyümeyecekti diye düşünüyorum. hamile ve çocukların özellikle aşılanması konusundaki israr şu nedenden; gebe ve çocuklarda enfeksiyon çok daha ağır seyrediyor, daha öldürücü yoksa kimsenin kökümüzü kazımaya niyeti olduğunu sanmıyorum.
[B]eklemeyi unutmuşum: [U]yumurta alerjisi olanlar[/U] kesinkes aşı [U]olmamalı[/U]![/B]
-
sanirim o guvensizlik basbakandan once iki saglik bakanimiz arasindaki ZIT goruslerden de kaynaklandi.
hamile, bebek, kronik rahatsizligi olanlar ile saglik sektorunde calisanlarin asi olmalarini anlarim.. ancaaaaak memleketimde o kadar gripten olenin esamesi okunmazkeni her sene cikan grip asilarinin bu kadar reklami yapilmazken bu H1N1 uzerinden yapilan reklamin arkasinda bir baska sey, bir rant ararim.. bulurum.. sinirlenirim.. asi da olmam ama kendime de baska yollarla da olsa bakmayi da ihmal etmem. temizlik, dengeli beslenme, vucut direncini artirma.. biraz da sansin yaver gider de hastayken sorumsuzca davrananlarla karsilasmazsan.. birsey olmuyor:afro: denedim, gordum.. :biggrin:
herkesin kendi karari...
-
80 li yıllarda devlet aile planlaması kampanyası başlatmış..yurdışından finalsal destekli bu kampanya ya bazı vatandaşlar "Amerika bizim kadınlara dinleme aleti takıyormuş" diyerek karşı çıkmışlar.. uygulamaya da izin vermemişler...grip aşısı tartışmaları bana hala o günlerde mi yaşıyoruz korkusunu yaşattı..
-
ahahahah guzelmis :thumbup: sanirim komplo teorileri hic bitmeyecek.. ama benim demek istedigim neden cifte standart? grip asisi icin bunca reklam yapilmadi, yapildi da ben mi hatirlamiyorum?? olenlerin listesi, adi sani, hayat hikayesi gazetelerde yoktu. dunyanin bazi ulkeleri asiyi ulkelerine sokmama karari almamisti..
amerika degil de ilac firmalarinin ve dezenfektan ureten/satanlarin ekmegine yag surmek icin milletin bu kadar galeyana getirilmesine karsiyim ben!! yoksa asidan daha ucuz/basit bir korunma yontemi yok benim bildigim..
-
çifte standart değil..mevsimsel grip ile pandemi yapan domuz gribi farklı..mevsimsel grip aşısı yaptırmayabilirdiniz ( ki bende yaptırmamışdım) en fazla 7 gün yatar iyileşirsiniz..ama domuz giribinde sonuçlar çok çok üzücü olabilir...
ayrıca geçen senelerde de aşı reklamı yapılıyordu..tv lara çıkıp aşı yaptırdım sizde yaptırın diyen ünlüler ve ünlü dr larıda vardı...:)
-
herkesin fikri kendine.. bir tipci degilim, son kullanan olarak benim bakis acim bu, isteyen, risk grubunda olan olsun.. gerisi kendi bilsin..
-
Sadece Amerika Birleşik Devletlerinde her sene 5.000 kişinin salmanella (iyipişmemiş tavuk etinde bulunur) bakterisinden ölmekte olduğu tesbit edilmiş.
Dünyada her sene milyonlarca insan malarya'dan (Sıtma) ölüyor halbuki basit bir tül sineklik onları koruyabilir.
Dünyada her sene 2 milyon çocuk ishalden ölüyor, halbuki 23 sentlik bir serum onları kurtarabilir.
Kızamık ve zatüreden her sene 10 milyon insan ölüyor. Tüm bu insanlar daha ucuz ilaçlarla kurtulabilir.
Gazeteler bunlardan bahsetmiyor !
Bundan yaklaşık 10 yıl önce kuş gribi çıktığında bütün gazeteler bizi bilgiye boğdu: "Bütün diğer salgınlardan daha tehlikeli... Dünyayı tehdit eden salgın !"... Gazeteler sadece bu tavukların korkunç hastalığında bahsediyordu. Buna rağmen toplam insan kaybı 10 sene de 250 oldu. Yani senede 25. Normal grip senede yarım milyon can alıyor. 25'e karşı YARIM MİLYON ! Niçin kuş gribinden bu kadar bahsedildi ?
Çünkü bu tavukların arkasında bir "horoz" vardı, büyük ibikli bir horoz: Uluslararası Roche ilaç grubu.... Bu şirket Asya ülkelerine milyonlarca doz Tamiflu sattı, Ingiltere 14 milyon doz satın aldı. Kuş gribi sayesinde Roche, milyarlarca dolar kar etti.
Bugün de domuz gribi psikozu başlatıldı. Tüm dünya medyası sadece bundan bahsediyor.
Kuzey Amerikan Gilead Sciences şirketi Tamiflu ilacının patent sahibi. Bu işletmenin en büyük hissedarıysa Donald Rumsfeld: George Bush dönemi savunma bakanı, Irak savaşının stratejisti...
Eğer domuz gribi söylendiği gibi gerçekten dünyayı tehdit eden büyük bir salgınsa (pandemiyse) Dünya Sağlık Örgütü bu hastalıktan bu kadar tedirgin oluyorsa neden bu hastalığı dünya sağlığını tehdit eden bir hastalık olarak ilan edip, hastalığa karşı aynı ilacın jenerik türevlerinin üretilmesini önermiyorlar ? Roche'un haklarının iptalini isteyip yerine her ülkenin kendi üreteceği jenerik türevlerini üretmiyorlar ?
Peru'lu bir doktor olan Dr. Carlos Alberto Morales Paitán'dan aynen alıntıdır...
-
Herkezin domuz gribi aşısı olmasını kesinlikle tavsiye ediyorum.
Sebep 1. Normal grip aşısı olduysanız onların içindeki H1N5, H1N2, H3N2,.... yerine H1N1 ve birtakım varyasyonları bulunuyor. Aşının içinde yaratık yok içeriğinden çekinmeye gerek yok.
Sebep 1.a Aşı etki arttırıcıları (Enhancerlar) Türkiyenin sahip olduğu bütün grip aşılarında (H1N1 dahil) aynıdır. Sakat bırakmaz, öldürmez.
Sebep 2. Hayatınızda olduğunuz bütün aşılara benzeyen yan etkileri aynı oranlarda bulunmaktadır.
Sebep 3. Normal grip süründürür çünkü vücut normal grip varyasyonlarına alışkın olmasına rağmen 3-7 gün tam kadro çalışır. Domuz gribi yeni bir grip varyasyonudur ve vücut kendini iyileştirmeye çalışırken bağışıklık sistemi vücudu harap edebilir (Ağır grip etkilerinden bahsetmiyorum bile)ve ölenlerin çoğu bu sebeplerle ölmektedir. Güçlü bir bünye gayet tabii ki bu korkunç savaşa dayanabilir ancak ölümlerin çoğunlukla 50- altı olmasının sebebi aşırı hijyen dolasıyıyla virüslere çok daha az maruz kalan 40- insanların bağışıklık sisteminin benzer herhangi bir virüsle karşılaşmamasından dolayı hastalığı tsunaminin gökdelene çarpması misali tam gücüyle karşılar.
Sebep 4. Çalışanlar için tek ve geçerli bir sebep olması gereken hastalık dolayısıyla işe gidememe ve sonuçları aşıyla büyük ölçüde önlenebilir.
Olmamamız için Sebepler
Sebep 1. Neden başbakan olmuyor?
Sebep 2. Buranın Türkiye olduğu göz önünde bulundurulduğunda allah bilir o aşılarda H1N1'e ait hiçbir şey yoktur:)
Bildiklerimi paylaşmak istedim. Aşı olmanızı öneririm.
Sorularınız veya merak ettikleriniz varsa gerekli kişilerden tıbbi cevaplarla yardımcı olmaya çalışırım.
-
Ben geçirdim h1n1'i... Normal hastalıklarım bile daha ağır geçiyordu. :D Fakat anneminki ağır geçti. Hastalıktan 15 gün çoktan geçtiği için ben ve annem h1n1'e karşı VIP'yiz :D :D...
-
bende mümessilim şunu belirteyim ilk başta aşı olmayan doktorların çogu kendileri de aşı oldular yakınlarına da yaptılar sonra...(bende oldum )
-
Sağlık bakanı Akdağ: Biz domuz gribi aşısını satın alma konusunda, önde gelen ülkelerdeniz
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribine yönelik aşı üretecek firmalarla görüştüklerini bildirerek, "Biz aşıyı satın alma konusunda masaya oturmuş, önde gelen ülkelerden biriyiz" dedi. ([url=http://www.tumgazeteler.com/?a=5189868]tumgazeteler[/url])
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, [b][u]35-40 milyon[/b][/u] doz domuz gribi aşısı almayı planladıklarını, aşısının ilk partisinin Ekim ayında Türkiye'ye getirileceğini söyledi.
[url=http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=12585355]Hürriyet Arama Mobil[/url]
ÖNEMLİ! OKUYUN ve HERKESİN OKUMASINI SAĞLAYIN
Dünyadaki diğer ülkeler, domuz gribinin labaratuvarda biyolojik silah olarak üretildiğini ve insanlığın başına bela edildiği yazıyor. Domuz gribi aşısıda henüz geliştirilen ve içeriği açısından ölümcül tehlikeleri olan bir ürün.
Şimdiye kadar üç firma üretim yapmış:
GlaxoSmithKilne firmasının Pandemrix, adlı aşısı.
[b][u]Baxter International’ ın H1N1 aşısı.[/u]
Her ikisininde henüz LİSANSI YOK.[/b] Avrupa ilaçlar kuruluşu tarafından onaylanmamış.
Novartis tarafından üretilen Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent .
Amerikan’nın bazı eyaletlerinde zorunlu aşılamaya karşı tepkiler artıyor. Aşılardan ölümler meydana gelmekte. İngiltere ülkesinde kesinlikle böyle bir uygulama yapmayacağını söylüyor. Diğer ülkelerdede durum farklı değil.
Bu aşılar yapıldıgı takdirde: ( ÖNEMLİ )
- Guillain-Barre sendromu
- Vaskülit
- Felç
- Anafilaktik şok
- ve ölüme neden olabileceği duyuruluyor.
Ayrıca Novartis firmasının geliştirdiği ilacın yan etkilerini Novartisin kendi labaratuvar sonuçlarından okuyabilirsiniz.
[url]http://www.fluscam.com/Vaccine_Package_Inserts_files/Novartis_A-H1N1_2009_Monvalent_VaccinePackageInsert_BasedOn1980Approvalfor%20Fluvirin_UCM182242.pdf[/url]
Dünya gribe karşı vitamin takviyesi ve geçmişte kullanılan ilaçlarla çözüm sunuyor.
-
80 lerde olsaydık korkarım Amerikalıların dinleme aleti taktığına da inanırdınız siz...:)
-
gelelim komplo teori bölümüne:
* DOMUZ GRİBİ AŞISINDA DOMUZ KANI VAR..
* AŞININ İÇİNDE KISIRLIK YARATAN YAN ETKİ VAR.
* AŞININ İÇİNDE İNSANIN GENETİK YAPISINI BOZAN MADDELER VAR.
* AŞININ İÇİNDE DÜNYADA BİR NUMARALI KANSOROJEN MADDE ÖZELLİĞİ TAŞIYAN FORMALDEHİT BULUNUYOR.YANİ AMERİKA YASAKLI OLAN AVRUPADA YASAKLI OLAN BİR MADDE.. HANİ ŞU AMERİKADA BİR VATANDAŞIN BU AŞIYI VURULDUKTAN SONRA AÇTIĞI DAVADAN BAHSEDİYORUM.
-
[quote=elifff;108080]80 lerde olsaydık korkarım Amerikalıların dinleme aleti taktığına da inanırdınız siz...:)[/quote]
acaba ilacı pazarlayan herhangi bir şirkette mümessillik yapıyor olabilir misin çünkü burada sadece fikirlerimizi paylaşıyor ve tartışıyoruz. kimseyi düşüncelerinden ötürü yargılamıyoruz.
-
şirketin genel müdürlüğüne oynuyorum ..sizi ikna edince alıcam terfiyi
-
[quote=elifff;108083]şirketin genel müdürlüğüne oynuyorum ..sizi ikna edince alıcam terfiyi[/quote]
bir huzursuzluğun olduğu belli :) her neyse, devam ediyorum ben:
1- Almanya’da hükümet yetkilileri bürokrasi kesimi civasız aşıyı kullanırken, halka civalı aşı kullanacaklar bu haber Almanya’da duyulunca halk ayaklandı- ülkemize gelen ilk parti aşılardan 500.000 adedi [b][u]civalı[/b][/u]
2-kuş gribi hastalığının ilacı olan tamiflu ilacının firma sahibi donald rumsfeld (amerikanın 3. etkili adamı) sadece bu ilaçtan 2 milyar dolar kazandı.
3-bu hastalığın ilacı olan firmaların hepsinin [b][u] yahudi firması[/b][/u]
4-Türkiye’de ciddi boyutta olmamasına rağmen, halkımızı [b][u] güya[/b][/u] bir kaç ilde [b][u]sözde [/b][/u]sanal hastalık ile kandırmaya çalışan ülkemiz yöneticileri, haberlerde yapılan domuz gribi haberleri ile halkı psikolojik olarak baskı altına alıp kendilerince alınacak [b][u] 43 milyon aşının yani 1 milyar dolarlık aşının [/b][/u] bahanesini oluşturdular.
5-hiçbir ülkede, hatta ölümlerin yaşandığı ülkelerde bile ülke halinde bu kadar aşı talebi olmazken neden Türkiye kobay ülke olarak deneniyor sizce? [b][u] domuz gribi aşısını ilk kullanacak olan kobay ülke Türkiye [/b][/u]
6-domuz gribi hastalığı kendi kendine oluşabilecek bir evresi olmayan hastalık; yani labaratuar ortamında özel hazırlanması gereken bir hastalık. [b][u] “75 yaşındaki virüs uzmanı Adrian Gibbs, `yaptığım incelemede bu virüsün bir laboratuardan çıkmış olma olasılığını çok yüksek olarak buldum`[/b][/u] dedi”
-
Adrian Gibbs'in bu açıklaması ile ilgili olarak link:
[url=http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&Date=13.5.2009&ArticleID=935716]'Domuz gribi'ne ilişkin inanılmaz iddia / Dünya / Radikal İnternet[/url]
Bir de İngilizce link vereyim (ki şirketinde genel müdürlüğe oynayan arkadaşların, gelecek şoka hazır olmaları için biraz daha ilgi çekici olayım):
[url=http://newsbizarre.com/2009/05/adrian-gibbs-science-professor-says.html]The News Bizarre: Adrian Gibbs : Science Professor Says H1N1 Swine Flu Man Made[/url]
Gibbs, virüsteki genetik mutasyonunun domuzlar arasında görülen domuz gribinden 3 kat daha hızlı olduğunu, bunun da virüsün mühendislik eseri olduğu iddiasını güçlendirdiğini kaydetti.
Dünya Sağlık Örgütü bu açıklama sonrasında alarma geçti. Bloomberg Ajansı, WHO'nun iddiaları çok ciddi bir şekilde inceleyeceğini duyurdu.
Virüsün laboratuvar ortamında bir silah olarak yaratıldığı iddiaları "komplo teorisi" olarak nitelendirilmişti.
-
ya bırakın a rtık bu grıp sevdasını bısey yok okadar korkulacak yuksek ateslı bır hastalık ben 3 sene once ve gecen sene olmak uzere 2 defa gecırdım cok yuksek a tes oluyor ıyı bakılınca 1 haftada turp gıbı oluyorsunuz antıbıyotık ve bol bol vıtamın alıcaksınız ates dusurucu ılacın yanında atesınız cıktıgında bır bez yardımı ıle vucudunuzu vodka ıle ıslatın
-
mühendislik harikası nı kabul edersek olay çok daha vahim...antibiyotikler zaten işe yaramaz...antiviraller de düşünülmüşdür yapanlar tarafından mutlaka direnç genleri olarak eklenmişdir...yani sizin dediğini gibiyse bu biyolojik savaşadan kurtulma şansımız yok...:)
çok çalışmam gerekiyor halkın gözünü açtınız nasıl kandırıcaz da aşı satıcaz biz şimdi ...:)
bu arada yazdıklarımı kişisel algılamayın..atışmak değil niyetim ..:)
-
[quote=elifff;108096]mühendislik harikası nı kabul edersek olay çok daha vahim...antibiyotikler zaten işe yaramaz...antiviraller de düşünülmüşdür yapanlar tarafından mutlaka direnç genleri olarak eklenmişdir...yani sizin dediğini gibiyse bu biyolojik savaşadan kurtulma şansımız yok...:)
çok çalışmam gerekiyor halkın gözünü açtınız nasıl kandırıcaz da aşı satıcaz biz şimdi ...:)
bu arada yazdıklarımı kişisel algılamayın..atışmak değil niyetim ..:)[/quote]
ben bu hastalıhı 2 defa gecırdım benım tedavım ıse yaradı ..
gerı zekalı muhamelesı yapmanıza gerek yok ben burada bana uygulanan tedavı yı soyledım ..
-
"gerizekalı muamelesi" komik olmuş bu...forum sitesinle fikir ayrılığı yaşadıklarıma yazılarımla hakaret etmem..siz fazla alıngansınız sanırım.. yazdıklarımla sizden önceki üye ye atıfda bulunmuşdum ..böyle bir sonuç çıkardıysanız yazık olmuş..
-
[quote=elifff;108101]"gerizekalı muamelesi" komik olmuş bu...forum sitesinle fikir ayrılığı yaşadıklarıma yazılarımla hakaret etmem..siz fazla alıngansınız sanırım.. yazdıklarımla sizden önceki üye ye atıfda bulunmuşdum ..böyle bir sonuç çıkardıysanız yazık olmuş..[/quote]
bana deıl burada bırkac arkadasa aynı muameleyı yapmıssınız sız bu işin ıcınde olabılırsınız belkı ama konusmalarınız ınsanları assağılar tarzda lutfen dıkkat edın bıraz ...
ne işle iştigal oldugunuzu ve okudugunuz bolumude bızle paylasırmısınız ?
-
hiç öyle bir tarzım yok..konuşmalarda vurgular mimikler kullanılmadığında yanlış anlaşılmalar olabiliyor .. bende sizin çok gergin ve alıngan olduğunuzu düşünüyorum...demek ki ikimizinde biraz dikkat etmesi gerekiyor
-
arkadaşlar lütfen sakin olalım ve yanlış bilgiler vererek kimseyi yanlış yönlendirmeyelim.
birincisi aşının içinde domuz kanı falan yok, bu tamamen uydurma
ikincisi gribal enfeksiyonlarda üzerine ikincil bakteriyel bir enfeksiyon eklenmedikçe antibiyotik verilmez, antibiyotikler bakterilere etkilidir, virüslere değil
üçüncü olarak tanıdığım tüm enfeksiyon hastalıkları uzmanları bu aşının olunmasını öneriyor, yan etkiler her aşıda her ilaçta var bunlardan kaçınacaksak modern tıbbın hiçbir ilacını kullanmamamız lazım, gene de herkesin kendi kararıdır ama lütfen burada yanlış yönlendirmeler yapmayalım.
-
Her konuda olduğu gibi bu konudada paylaşımda bulunmamız çok güzel lütfen üsluplara dikkat edelim kış geldi hep beraber dağda olacaz yumuşayın biraz :thumbup:
Grip konusunda ben kesinlikle bir tek bu konuda değil bir çok hastalıkta gereksiz ilaç kullanımına karşıyım , sonuçta bu hastalıkta bir şekilde geçiyor alırsın önlemini bakarsın rahatına . Bu hastalığında kesinlikle üretilmiş bilinçli bir hastalık olduğuna bir çok hastalıkta olduğu gibi inancımı korumaktayım . Sürekli yeni yeni hastalıklar çıkıyor ondan dolayıda ne olduğunu bilmediğim 5 yıl sonra nereme ne zarar verecek bilmediğim bir ilacı kullanmayı uygun bulmadığımdan grip aşısı gibi bunuda olmama kararı verdim . Antibiyotikler yıllardır kullanılıyor sonuçları biliniyor bunda ise yok kağıt imzala yok sorumluluk alınmaz yok bilmem ne diyerek hem ürkütüyorlar hemde gel ol diyorlar bunada anlam veremedim doğrusu bu konudada bilenler açıklama yaparsa sevinirim neden kağıt imzalamak zorundayız acaba ???
Eliff lütfen tamiflu ilacının üretim aşaması sonrası ne kadar dayandığı konusunda bilgi verebilirmisin ??? Burada yani Kıbrıs'ta bu konu olay oldu burada bir aileye Tamiflu verilmiş ve aile farkediyorki zamanı geçmiş bir ilaç bu gazetelere yansıyınca anında bir haber daha geldiki 7 yıl üretim zamanı sonrası kullanım süresi varmış ilacın ciddi anlamda bu konuda bilgi istiyorum . Tartışmalarda bilgisiz kalmayalım diye :001_smile:
-
sevgili arkadaslar lutfen sakin olalim... olaylar medyaya oyle yansiyor ki kafamizin karismasi normal... degerli doktor uyelerimiz sagolsunlar aciklama yapmislar... uzmanliklarina saygi duymaliyiz...
-
Amerikalıların dinleme cihazları hikayesini tekrar edicem gene kızacaksınız:)
15 gün öncesine kadar abarttılar canım sadece risk grubu hastalığı ağır geçiriyor, sağlıklılara bişey olmaz, aşı olmak yeterli panik yapmaya gerek yok diyordum. Geçen hafta ise aile dostumuz ( risk grubunda olmayan, risk grubundaki kişilerle teması bile olmayan ortayaşlı bir evhanımıdır kendisi ) hastalığa yakalandı , şu anda solunum cihazına bağlı...Yani hastalık zannedildiği kadar basit değil...Vitamin takviyesi, ateş düşürücü ile geçmeyebiliyor..Keşke herkes bahsedildiği kadar kolay atlatsa hastalığı...
Pelin tamiflu hakkında özel bir bilgim yok...ama tüm ilaçların son kullanımları üzerinde yazar...hastaya tarihi geçmiş ilaç veriliyorsa bunun sorumlusu eczacıdır..ekleyebileceğim son kullanım tarihinden 1-2 ay kadar sonrasında da ilaç etkinliği devam edebiliyormuş
-
[quote=elifff;108122]Amerikalıların dinleme cihazları hikayesini tekrar edicem gene kızacaksınız:)
15 gün öncesine kadar abarttılar canım sadece risk grubu hastalığı ağır geçiriyor, sağlıklılara bişey olmaz, aşı olmak yeterli panik yapmaya gerek yok diyordum. Geçen hafta ise aile dostumuz ( risk grubunda olmayan, risk grubundaki kişilerle teması bile olmayan ortayaşlı bir evhanımıdır kendisi ) hastalığa yakalandı , şu anda solunum cihazına bağlı...Yani hastalık zannedildiği kadar basit değil...Vitamin takviyesi, ateş düşürücü ile geçmeyebiliyor..Keşke herkes bahsedildiği kadar kolay atlatsa hastalığı...
Pelin tamiflu hakkında özel bir bilgim yok...ama tüm ilaçların son kullanımları üzerinde yazar...hastaya tarihi geçmiş ilaç veriliyorsa bunun sorumlusu eczacıdır..ekleyebileceğim son kullanım tarihinden 1-2 ay kadar sonrasında da ilaç etkinliği devam edebiliyormuş[/quote]
Canım problem zaten şu gazetede söylenen Türkiye Sağlık bakanlığı tarafından üstüne stickerla yapıştırmışlar 7 yıl diye ona şaşırdım nedir ne değildir anlamadım dur internetten bir bakayım gazeteyi bulursam eklerim buraya resmi ;)
-
[URL="http://www.havadiskibris.com/KIBRIS/1961-Tamiflu-skandali_.html"]Tamiflu skandalı! | KIBRIS | Havadis Gazetesi - KIBRIS[/URL]
[URL]http://www.havadiskibris.com/KIBRIS/1987-Eski-Tamiflular-toplatiliyor.html[/URL]
Linkler yukarda ayrıca birde resim vardı gazetede yarın şirketten alıp onuda tarayıp ekliyim ???