-
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Kayak Merkezleri Kar Kalınlığı Yeterli Değil
Kayakseverler ve işletmeciler kayak sezonun açılmasını beklerken, Türkiye'nin önemli kayak merkezlerine henüz yeterli kar yağmadı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kartalkaya'da aralıklarla devam eden sağanak yerini kar yağışına bıraktı. Kayak merkezinde kar kalınlığının 7 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi. Kartalkaya'da bulunan otellerin hazırlıklarını tamamladığı ve kayak sezonunun açılmasını beklediği belirtildi.
Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düşeceğini belirterek, ''Sıcaklığın düşmesiyle birlikte don olayı beklenmekte. Cuma günü hava çok bulutlu olacak. Yer yer sağanak yağış bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise karla karışı yağmur yağacak'' diye konuştu.
[B]ERCİYES[/B]
Erciyes Kayak Merkezi'ndeki pistlerde son yağışlarla birlikte kar kalınlığı 15 santimetre oldu.
Kayakevi yetkilileri, Erciyes Dağı'nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 25 santimetreye kadar çıktığını, pistlerde kayak yapılabilmesi için kar kalınlığının en az 50 santimetre olması gerektiğini ifade etti.
[B]DAVRAZ VE SAKLIKENT[/B]
Antalya ve Isparta'daki kayak merkezlerinde kar yağması bekleniyor.
Antalya'da bulunan Saklıkent Kayak Merkezi ile Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'ndeki tesisler, merkezlerde henüz kar yağışı olmadığını belirterek, bu ayın sonunda kar yağışı beklediklerini kaydetti.
[B]ULUDAĞ[/B]
Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 12 santimetre olarak ölçüldü.
Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, son olarak 16 Kasım Pazartesi günü yağış düşen oteller bölgesinde gelecek haftaya kadar herhangi bir yağış beklenmiyor.
Kar kalınlığının 12 santimetre olduğu Uludağ'da hava sıcaklığı gece 3, gündüz 6 derece civarında seyrediyor.
Bölgede, hafta başında etkili olan sis ise yerini açık havaya bıraktı.
-
Cevap: Kayak Merkezleri Kar Kalınlığı Yeterli Değil
Umarim gecen seneyi mumla arar duruma gelmeyiz.
-
[quote=Jatha;105000]Umarim gecen seneyi mumla arar duruma gelmeyiz.[/quote]
Yok yok bu sene çok umutluyum , inşallah gecen senenin bile acısını çıkartıcaz.
Yanlız tabi söyle bir durum var, sadece kar yağmasıyla bitmiyor. Kayak merkezleri kar bekliyoruz diyorlar ama benim bildigim 15 Aralıktan önce oteli açacakta yok :angry:
-
bayrama kadar yağsaydı keşke
-
-
Sabah CNN deki hava durumunda yılsonuna kadar doğu anadolu haricinde fazla yağış beklenmediği, kar yağışının (kendi tabirleri ile beyaz kışın) ocak ayında etkisini göstermesini beklediklerini söylediler,
8 aydır bekliyorum, ben bir ay daha dayanamam...
-
[url=http://www.dmi.gov.tr/tahmin/turkiye.aspx?g=5g]Türkiye Genelinde Önümüzdeki 5 Gün Hava - Meteoroloji Genel Müdürlüğü[/url]
batıyı bilmem ama palandöken'de sorun olmicak gibi şimdilik :) sağnak yağış gözüküyor bu bölge genel haberlerde
-
Kar yolları kapattı
AA Giriş Saati : 21.11.2009 15:09
Güncelleme : 21.11.2009 15:09
Gümüşhane'de kar nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapandı.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, kentte kar yağışının dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırmaya başladığı, bazı noktalardaki elektrik direklerinin kar ve tipi nedeniyle devrildiği belirtildi.
Kar nedeniyle il genelinde 200 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildiren yetkililer, zaman zaman bazı bölgelerde su ve elektrik kesintisi yaşandığını da kaydetti.
Gümüşhane Belediyesi ekipleri, kent merkezinde yaklaşık 20 santimetreye ulaşan kar dolayısıyla ana arterler ile mahalle ve caddelerde yol açma çalışmalarını sürdürüyor.
yok mu ziganada kayan ????
netten baktım böyle bir kayak merkezi var nedir acaba oranın durumu?
-
bugün doğu ve orta karadeniz gün boyu düzenli yağış aldı... sıcaklık 4-8 derece arasındaydı... iç kesimlerde yağışın kar olarak görülmesi normal... ;)
-
Bende şu an Erzurumdayım, dağda kar var ama kayak için yeterli değil.. Şu an hava güneşli, umarım kar topluyordur. O kadar özledimki :)
-
[quote=Xtreme;105749]Bende şu an Erzurumdayım, dağda kar var ama kayak için yeterli değil.. Şu an hava güneşli, umarım kar topluyordur. O kadar özledimki :)[/quote]
Dağa çıkarsan, gondolun son durumunu , çalışmaların bitip bitmediğini, ne zaman biteceğini sorarsan çok seviniriz :001_smile:
-
Hızlı başlayan soğuklar, Kartepede bile olan bir kaç günlük kar kalınlığı sevindirdi.Ancak aniden ters döndü sevinçimiz kursağımızda kaldı. Ancak kanımca bu sene geçen seneden daha çok kar göreceğimiz yönünde. İnşallah
-
Pistlerin açılması için kar kalınlığının ne kadar olması gerekiyor? Grand Kartal Otel'in internet sitesinde kar kalınlığını 65cm gösteriyor.
-
65 cm güncel bir bilgi değildir.
olsa olsa 6,5 santimdir o.
-
maalesef kartalkaya'da hava sıcaklığı yer yer 0 derecenin üzerinde seyretmektedir... kasım sonuna kadar da kuvvetli yağış ve sıcaklık düşüşü beklenmemektedir... umutlarımız aralık'ın ikinci yarısına...
-
göstergeler aralığın ilk hafta sonu kar yağışının başlayabileceği yönünde..tahminim en az 2 tane soğuk hava sistemi gerekir 60 cm kar için..buda 15 aralık civarında uludağ ve kartalkayada sezon açılabilir demek..bozdağ ı bekleyen arkadaşların ocak ayına kadar sabretmesi gerekebilir..
bilimsel açıklama isteyenler için..ülkemiz kasım başında hızlı kışa girdi derken kuzey afrika üzerinden orta akdenize yerleşen yüksek basınç batı ve güneyde sıcaklıkların yükselmesine ve yağışların durmasına sebep oldu..yağışlar ancak karadenizden gelen alçak basınç sistemleri ile karadeniz ve doğu anadolu ile sınırlı kaldı..bu yüksek basınçlar öyle birşeydir ki bazen aylarca yerinden kımıldamazlar:)bu yüksek basınç sebebiyle kuzeybatı avrupadan türkiye yönüne gelen cephe sistemleri daha kuzeyden geçiyor..fakat yer haritaları gösteriyor ki 84 saat sonra Azor yüksek basıncı batıya hareket etmeye başlayacak..yani ilk cephe sistemleri için kapı aralanacak...
özetleyecek olursak..Azor yüksek basıncı akdenizi kapsayacak şekilde genişlediği müddetçe batıya damla kar düşmez...
-
Selam arkadaşlar...mersinden yazıyorum...her gün 5 günlük hava durumunu görüp iç çekiyorum...yeter artık bir an önce yağsa da başlasak kaymaya:)...
-
alçak basıncın ismi itici de olsa bizim için iyi birşey herhalde... :)
-
yine en şanslısı erzurum herhalde....
-
kars biraz daha şanslı oluyor aslında... ;)
-
son tahminlere göre 29 kasımdaki küçük yağışı saymassak 4-5 aralık kartalkaya için kar gözüküyor..3-4-5 aralıkda uludağ için...benim tahminim 15 aralıkta 50-60 cm kar olur bu iki merkezdede inşallah..
-
-
Sonunda 6 günlük tahminde kar yağışı gözüktü....
Haydi Uludağ....
[url=http://tr.snow-forecast.com/resorts/Uludag/6day/top]Uludağ için 6 günlük 2322 m için Kar Durum (c) Snow-Forecast.com - Snow-Forecast.com[/url]
-
Haydi uludağ haydi uludağ haydiii , tam zamanı tam zamanı şimdiiii :) :)
-
bir sene bekledik seni hasretle
gozlerimiz bakarken gokyuzune
azmı bulutlara sarkı soyledik bize yagmur degil
kar getirsin diye...
ardından hep beraber kopuyoruz haydiiii bulut haydiiiii buluT HAYDİİİ tam zamanı tam zamanı simdi :P
-
su dil cıkarma olayıda komikmis kar yalar gibi bir sekil cıkıyor :P
-
evet son tahminlere göre uludağ ayın 2 sinden itibaren non-stop karlı gözüküyor... ta ki tahminin son günü 7 sine kadar...belki ileriside karlıdır:)
anormal bir sıcaklık yükselmesi olmaz ise inş. sezonun açılması için gerek şart olan kar kalınlığı 10 güne kadar tamamdır tahminlere göre..ama otellerin keyfini bilemem artık...
-
Su askerlk bitsin oyle bir yerlesicem ki kayak merkezlerini butun taze haberleri ben vericem size :D
-
[quote=Xtreme;106232]Su askerlk bitsin oyle bir yerlesicem ki kayak merkezlerini butun taze haberleri ben vericem size :D[/quote]
:) ne güzel bizimde biter inşallah 12 aralık teslimim bu kış yalan oldu :(
-
[quote=Xtreme;106232]Su askerlk bitsin oyle bir yerlesicem ki kayak merkezlerini butun taze haberleri ben vericem size :D[/quote]
askerlik nerede ;) belki alır çıkartırız seni bir kaç günlüğüne
-
Allahtan nisanda gittim bitirdim kışa hazır bısekılde beklıyorum :)
-
kar nerde yaw? ben mi göremiyorum?
-
12-13 Aralık'a denk gelen hafta sonu hangi merkezler açılır? [Tahminen]
-
Bir kar duasina falanmi ciksak :(
Yagacaki yok :huh:
-
2 haftaya sezon açılır , tur şirketleri de kendini buna göre ayarlamış durumda , bi terslik olmazsa Aralık ortasında ilk turumuza çıkarız :)
-
Geçen sezon ne yazık ki board yapmaya gidemedim :crying:. Bu sezonu dolu dolu geçirmek istiyorum, 2 haftaya ' özellikle ' Kartalkaya'da sezon açılırsa doğum günüme denk getirip iyi bir açılış yapmayı planlıyorum :001_smile:.
-
Avrupadaki kayak merkezlerinde de kar sikintisi varmis, suan alplerde buzullar disinda kayak yapilabilen pek bir yer yok.
Ziganada kayma sansi bulan arkadaslar cok sansli... Tadini cikarin...
-
kartalkaya ya ne zaman yağar ya
yok mu tiyo alan meterolojide tndığı olan falan :D
-
ufak ufak kar gelmeye başlıyor. tahminimce 3 hafta daha birşey beklememek lazım...
-
[quote=gokbey;106484]ufak ufak kar gelmeye başlıyor. tahminimce 3 hafta daha birşey beklememek lazım...[/quote]
3 haftalık tüyoyu nerden aldın :001_smile: