-
Arabam için en iyi GPS Navigasyon Hangisi ?
Gezmeyi seven biri olarak acaba arabama bir navigasyon cihazı alsam mı diye düşünmeye başladım.
Aranızda bu aletleri kullanan ya da bilgi sahibi olan var mıdır ?
Aslında arabanın teybi ile birlikte komple bir çözüm de olabilir ama bi sürü cihaz oldugundan iyi araştırmak istiyorum ;)
-
Cevap: Arabam için en iyi GPS Navigasyon Hangisi ?
[QUOTE=Palpatine;94632]Gezmeyi seven biri olarak acaba arabama bir navigasyon cihazı alsam mı diye düşünmeye başladım.
Aranızda bu aletleri kullanan ya da bilgi sahibi olan var mıdır ?
Aslında arabanın teybi ile birlikte komple bir çözüm de olabilir ama bi sürü cihaz oldugundan iyi araştırmak istiyorum ;)[/QUOTE]
Merhaba boss,
Ben geçen hafta aldım, hatta Ankara'da da onu kullanarak yolarımı buldum. Aldığım alet Navitech diye bir markanın p-110 modeliydi. Ekstra pek bir özelliği yok sadece navigasyon özelliği için almıştım zaten. Dolayısıyla en ucuzlarından birisini aldım, 270 TL civarına hepsiburadadan. Biraz daha para verilirse bluetooth araç kitlileri falan da var ama ben ihtiyaç duymadım.
Alet beni ziyadesiyle memnun etti, Ankara'da öncelikle kardeşimin sınava gireceği yeri elimizle koymuş gibi bulduk, oradan halamların evine geçtik, orayı da çok rahat bulduk. Sonrasında akşam sizlerle buluşacakken mekanın adını yazınca direk bizi mekana yönlendirdi, geri halamlara dönerken akşam akşam çok rahat döndük, ertesi gün tekrar sınav yerine giderken yine aynı rahatlık.
-
Bu arada alette farklı şekillerde yönlendirme yapılabiliyor.
İsterseniz gideceğiniz yerin adresini giriyorsunuz, şehir, semt, cadde, sokak gibi ve sizi bulunduğunuz yerden oraya yönlendiriyor
İsterseniz gps koordinatlarını giriyorsunuz (ben örneğin daha evvel google earth de bulduğum bazı yerlerin koordinatlarını girdim) o şekilde de o noktaya sizi yönlendirebiliyor
İsterseniz de bulunduğunuz yere, ya da harita üzerinde işaretlediğiniz noktaya en yakın kamu alanları (üniversiteler, devlet daireleri) kafeler, barlar, restoranlar gibi pek çok kategori altındaki yeri sıralıyor ve onlar içinden seçtiğiniz birisine sizi yönlendiriyor.
bulunduğunuz noktayı veya harite üzerinden bulduğunuz bir noktayı favori yer olarak işaretleyip isim verebiliyorsunuz, daha sonra kolayca favoriler arasından onu bulup, oraya yönlendirmesini isteyebiliyorsunuz.
Bunlar dışında rota ile ilgili bazı özellikleri var ama henüz o kadar çözemedim aleti,
Yol bilgisayarı var, yol boyunca ne kadar süre hareket ettiğinizi, ne kadar süre beklediğinizi, ortalama hızınızın ne olduğunu, maksimum hızınızın ne olduğunu söylüyor. Şayet bir yere yönlendirdiyseniz hedefinize ne kadar kaldığını ve mevcut hızınızla oraya ne kadar süre sonra ulaşacağınızı gösteriyor.
Bu arada yönlendirmeyi hem görsel olarak harita üzerinden hem de sesli olarak yapıyor. Yalnız sesli olana çok fazla itibar etmemek gerekiyor, Kavşaklara yaklaştığınızda sağa dön sola dön diye değil de 1. çıkıştan çık, 2. çıkıştan çık şeklinde diyor, en iyisi haritadan takip etmek.
-
Bilgilendirme için teşekkürler drunk_bat, biraz bakınınca bu aletle video da izlenebildiğini gördüm.
Nasıl yapılır bilmiyorum ama böyle bir özelliği olması çocuklu aileler için hiç fena bi özellik değil ;)
Fiyatıda uygun görünüyor ama Navitech firmasına da nedense çok güvenemiyorum.
Sesli uyarı özelliği sistemi iyi olup da bu fiyat ve özelliklerde başka makinalar var mı , onlara da bakınmak lazım ;)
-
Şu an piyasadakilerin en iyilerinden birisi Garmin geçen yıl nüvi 250W modelini aldım çok kullanışlı. Tavsiye ederim. Ekran çözünürlüğü çok iyi. Haritasıda çok iyi. Bluetooth lu modelleride var.
-
abi direk alacagin makina, navitech, navturk falan gibi biseyler olmali..
yani turkiye haritalari en guclu olanlara yonel Garmin falanda cok iyi..
ama param var ve en iyisini alacam diyorsan TomTom dur bu isin krali.. bendede para olursa alicam..
-
[QUOTE=Palpatine;94635]Bilgilendirme için teşekkürler drunk_bat, biraz bakınınca bu aletle video da izlenebildiğini gördüm.
Nasıl yapılır bilmiyorum ama böyle bir özelliği olması çocuklu aileler için hiç fena bi özellik değil ;)
Fiyatıda uygun görünüyor ama Navitech firmasına da nedense çok güvenemiyorum.
Sesli uyarı özelliği sistemi iyi olup da bu fiyat ve özelliklerde başka makinalar var mı , onlara da bakınmak lazım ;)[/QUOTE]
evet resim görüntüleme; video ve müzik oynatma gibi özellikleri de var, sd kartla hafızası arttırılabiliyor, ben sadece deneme amaçlı içine bir mp3, birkaç foto, bir de video attım. Resimleri görüntülüyor, ses kalitesi düşük de olsa mp3 çalıyor. Fakat videonun mpeg4 formatında olması gerekiyormuş, format çevirmekle falan da uğraşmadım.
Ben aleti alırken sadece navigasyon özelliğiyle ilgilenmiştim, ve işimi görecek en ucuz aleti aldım, hepsiburada da epey bir kullanıcı yorumu da var, yorumlardan bilmediğim yerlerde dolaşma konusunda epey bir işime yarayacağını anladım, benim de aradığım buydu. tabi sizin bunun dışında ekstra beklentileriniz olabilir, daha fazla bütçe ayırıyorsanız, iyice araştırıp beklentilerinize göre birşeyler bakmak lazım.
-
Kesinlikle Next Navigasyonu öneririm...
Turkey forumda ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsin...
Başarsoft haritalı, 2013 yılına kadar upgrade ler ücretsiz.
IGO8 programlı,
Online olarak sistemin kurucusu ile (Bülent Tekcan) görüşebiliyorsunuz.
İki modeli var (828 ve 708)
Benim çıktığı ilk gün aldığım bir cihaz...Çıkması için 8-9 ay beklemiştim.
Bende ki model 828, fotoğraf çekebilen modeli.
Bir sürü özelliği var,
[url=http://www.nextnavigasyon.com]Next Navigasyon Sistemleri / Next Navigation Systems[/url] dan ulaşabilirsin...
veya [url=http://www.turkeyforum.com/satforum]TurkeyForum Community - Powered by vBulletin[/url] dan inceleyebilirsiniz...
-
@palpatine: babacım senin araç scenic diil mi?
-
[QUOTE=oliver_han;94645]@palpatine: babacım senin araç scenic diil mi?[/QUOTE]
Evet abi , 2001 model ;)
-
selam; ben bır elektronikci olarak bu hafta kampanyamızda yayınladıgımız route 66 nav 300u tavsıye ederim fiyatıda cok cazip 199 TL 81 ile ulasım; 63 ile detaylı navigasyon video oynatıcı ve muzik calar turkce sesli yol tarifi alabılıecegınız hersey mevcut..
ayrıca outdoor sporlar içinde garmının modellerini tavsiye edebilirim hem kucuk kırılmalara suya karsı dayanıklı..
[url]http://www.garmin.com.tr/index.php?page=kategori_1&kat=71[/url]
-
:)) bu arada reklama girmezse firma adımızıda verebilirim :)) Media Markt
-
[QUOTE=agapi;94653]:)) bu arada reklama girmezse firma adımızıda verebilirim :)) Media Markt[/QUOTE]
Marka bu kadar büyük olunca girmez ;)
Bu arada aşağıdaki modelden Gökbey de görmüştüm sanırım , aslında daha detaylı ama bu şekilde portarif birşey almak ta oldukça mantıklı. Ankara da yaya olarak çok kullanışlı olduguna bire bir şahit oldum ;)
route 66 nav 300 modelini netten bulup inceleyeceğim ;)
-
Ben TomTom kullaniyorum,cep telefonu Versyonu.Programi telefonuma yukledim ve gayet basarili calisiyor.Sanirsam her telefonlara uyumulu olmuyorlar.Eyer uyumlu telefonunuz varsa tavsiye ederim.
-
benim teknoloji manyagı bir arkadaşım İGO programını kullanan cihazdan başkaları alınmaz diyo..
-
Eğer aracın için cihaz alıcaksan ekranı en az 4.3 inç olmalı..Ki yönlendirmeleri görebilesin..
IGO 8 bu işin ustasıdır....
Cihazların marka farkı olmaksızın hemen hepsi Çinde yaptırılıyor...Bu nedenle işlemci ve programlar önemli...
Aldığın cihazlarda ilk harita güncellemeleri ücretsiz iken Next te 2013 yılına kadar harita güncellemeleri ücretsiz..
Next markası ilk etapta kulağa çok albenili bir marka olarak gelmiyor..Ama araç için arıyorsan Next i tek geçiyorum...
Outdoor için ise Garmin oldukça iyidir. Motorsiklet versiyonlarıda mevcuttur..
Diğer kaliteli markalar MİO, TomTom,Blaunpukt...
Turkeyforum da tüm markalara ilişkin bilgiler var.
-
Garmin en iyisi. Biz navitech aldık çok karmaşık.
-
tomtom var sirkette onları kullanıyorum.
onun dısında blackberry bold var onuda kullanıyorum arada.
ikiside bazen sacmalıyor ara yollarda ama sık kullanılan yollarda sıkıntısız. BB Bold sarjı cabuk bitiyor
-
N95 telefonumda Garmin var , diğer arkadaşlarımızında yazdığı gibi gayet başarılı bir alet, araç için olanlarda kullanımı kolay ve sade..
-
İgo ve garmin bu işe nokta koymuş firmalar.
Zaten hepsinde başarsoft kullanıyor.
-
bugun bi taksici ile konustum.. garmin abi dedi..
bu yeni istanbulda taksilere konulan mobese hede hodosu de garmin den cakmaymis..
herife konuyu actim adam profu cikti isin ahaha..
"navturk falan batti baticak abi, bi cacik olmaz" dedi
pek inanmadim bu sozune ama, yinede bolede bir yorum geldi boss bilgin olsun..
-
[quote=LuNiZ;94989]bugun bi taksici ile konustum.. garmin abi dedi..
bu yeni istanbulda taksilere konulan mobese hede hodosu de garmin den cakmaymis..
pek inanmadim bu sozune ama, yinede bolede bir yorum geldi boss bilgin olsun..[/quote]
dedikodu dedikodu... yaşasın dedikodu... :P :) :cool:
-
[quote=LuNiZ;94638]abi direk alacagin makina, navitech, navturk falan gibi biseyler olmali..
yani turkiye haritalari en guclu olanlara yonel Garmin falanda cok iyi..
ama param var ve en iyisini alacam diyorsan TomTom dur bu isin krali.. bendede para olursa alicam..[/quote]
Hajı, Nav Turk vardı bende, onu kaldırdım ve yerine İ-GO yükledim, ikisini kıyaslayınca İ-GO daha güzel yapmış bu işi ve haritası çok güncel, nav turkden daha fazla il var ;)
-
[quote=metulife;95028]Hajı, Nav Turk vardı bende, onu kaldırdım ve yerine İ-GO yükledim, ikisini kıyaslayınca İ-GO daha güzel yapmış bu işi ve haritası çok güncel, nav turkden daha fazla il var ;)[/quote]
dagdaki pistleri karsilastirsaydin sen, ne yapacaksin illeri.. :D
-
[quote=LuNiZ;94989]bugun bi taksici ile konustum.. garmin abi dedi..
pek inanmadim bu sozune ama, yinede bolede bir yorum geldi boss bilgin olsun..[/quote]
Abi taksici dedin mi duracaksın , adamlar günde 100 farklı adamdan bilgi alıyorlar vardır bi bildikleri :)
Ben mizaç olarak bir şey aldım mı , onunla birlikte başka bir ihtiyacımı daha gidermeyi isterim. Örnek GPS + Telefon ya da GPS + LCD li oto teybi ;)
Tabi bunların hepsini isteyince ortaya genelde hiç birini yapamayan bir alet çıkıyor :P
-
[quote=Palpatine;95039]Abi taksici dedin mi duracaksın , adamlar günde 100 farklı adamdan bilgi alıyorlar vardır bi bildikleri :)
Ben mizaç olarak bir şey aldım mı , onunla birlikte başka bir ihtiyacımı daha gidermeyi isterim. Örnek GPS + Telefon ya da GPS + LCD li oto teybi ;)
Tabi bunların hepsini isteyince ortaya genelde hiç birini yapamayan bir alet çıkıyor :P[/quote]
Htc Tytn II veya HTC Touch PRO ala ve sorun ortadan kalksın boss ;)
-
Şimdi aldığım bi habere göre Media Mark da NAVKİNG Nav300 200 liradan satılıyormuş ama route 66 ile çalışmakta :D
-
tamam boss soyleyım fırmalaara senın ıcın ozel yapsınlar :)
-
[quote=metulife;95042]Şimdi aldığım bi habere göre Media Mark da NAVKİNG Nav300 200 liradan satılıyormuş ama route 66 ile çalışmakta :D[/quote]
199 Lira lutfen teesuf ederiz 200 degil :)
-
[quote=agapi;95078]199 Lira lutfen teesuf ederiz 200 degil :)[/quote]
hahaha 1 lira 1 liradır :P
Sen hangi mağazadasın müsait olduğumda Ümraniye IKEA nın oradaki mağazaya uğrayacağım ;)
-
[quote=Palpatine;95080]hahaha 1 lira 1 liradır :P
Sen hangi mağazadasın müsait olduğumda Ümraniye IKEA nın oradaki mağazaya uğrayacağım ;)[/quote]
yok ben merkezdeyım sen haber ver ben ararım magazayı :)
-
son karar nedir boss? ne alıyorsun?
-
[quote=oliver_han;95083]son karar nedir boss? ne alıyorsun?[/quote]
Açıkçası daha karar vermedim , yani nasıl bir cihaz alacağıma karar vermedim , Media Mark a gitmek istememin sebebide bir kaç aleti birlikte incelemek , hatta alete oradan eve nasıl gidilir falan gibi sorular sorup kafasını bulandırmak. Bakalım mavi ekran gelmeden ne kadar dayanabilecekler :) :) :rolleyes:
-
[quote=Palpatine;95119]Açıkçası daha karar vermedim , yani nasıl bir cihaz alacağıma karar vermedim , Media Mark a gitmek istememin sebebide bir kaç aleti birlikte incelemek , hatta alete oradan eve nasıl gidilir falan gibi sorular sorup kafasını bulandırmak. Bakalım mavi ekran gelmeden ne kadar dayanabilecekler :) :) :rolleyes:[/quote]
ahahahaah, senin ev icin mavi ekran cikarmazlar.. sen onlara kapali carsiyi sor ya da misir carsisini ;)
merak ediyorum dak. bazinda dayanan cikar mi ehehehehehe
-
[quote=Palpatine;95119]Açıkçası daha karar vermedim , yani nasıl bir cihaz alacağıma karar vermedim , Media Mark a gitmek istememin sebebide bir kaç aleti birlikte incelemek , hatta alete oradan eve nasıl gidilir falan gibi sorular sorup kafasını bulandırmak. Bakalım mavi ekran gelmeden ne kadar dayanabilecekler :) :) :rolleyes:[/quote]
şahsi tecrübem sabah erken gidilmesi... gün içerisinde millet fallafoş etmiş oluyor aletleri zaten boss... ;)
-
[quote=oliver_han;95136]şahsi tecrübem sabah erken gidilmesi... gün içerisinde millet fallafoş etmiş oluyor aletleri zaten boss... ;)[/quote]
merak etme boss benım takım liderlerim sana en ıyı aleti en guzel fiyata satarlar :)) sabah aksam farketmez
-
oooo, ayrimcilik, kayrimcilik goruyorum.. bize yok mu bize :p
-
[quote=agapi;95152]merak etme boss benım takım liderlerim sana en ıyı aleti en guzel fiyata satarlar :)) sabah aksam farketmez[/quote]
Teşekkürler agapi ;)
Bu arada bi arkadaşımdan söyle bir MIT (Akıl Almaz Olay) duymuştum, Media Mark ta aldıgın bazı urunlerde pazarlık yaparak daha da uygun fiyata alabiliyormusun , ne dersin varmıdır doğruluğu ;)
Eğer buradan yazamayacaksan özelden de yazabilirsin cevabını :p
-
Boos o aletlerin hiç biri sana Media Markttan evinin yolunu göstermez. Çünkü kapalı alanlarda uydu ile iletişim kuramaz ve bulunduğun noktayı belirleyemez. :) (Ya ben bonus kafamı istiyorum)
-
valla ben 2004 yılında NGK aldım kendini otomatik güncelliyo,bazende gereksiz yorum yapıyo :lol::lol: