Kartal otelin günübirlik fiyat politikasını eleştiriyorum
Sevgili Kartutkusu üyeleri.
Bu sitenin amacının kayak ve bord gibi kış sporlarının topluma doğru anlatılması, tereddütlerin giderilmesi, yaygınlaştırılması ve bu konuyla ilgilenenleri ortak bir platformda buluşturmasıdır değil mi? Amacını yerine getirebiliyor mu? Hemde fazlasıyla....Çünkü üstlendiği görevi özveri ve sorumluluk duygusu ile herkesin katılımıyla güzel bir site oluşturmuştur.
Peki kayak otelleri bu platformun hangi tarafında....Konaklama, kayak tesisleri kurma ve bu sporun yayılması ile bu sayede gelir elde etme tarafındadır. Amacını yerine getirebiliyorlar mı? HAYIR..
Ben otelde konakladığımda 6 yaşına kadar free, 12 yaşına kadar %50 öder iken günübirlik girişlerde 4 yaşındaki çocuğa bile tam ücret isteniyor..Çocuk getirmek başlı başına bir eziyet iken birde tam ücret ödediğinizde kayağı öğrenmesi için her fırsatta dağa götürmek istediğiniz çocuğunuzu evde bırakmak daha mantıklı oluyor. Kaybeden çocuklarımız oluyor.
Bu konuda geçen yıl Kartal otel e yaptığım başvuruda bu durumun düzeltilmesinin , çocukları ile günübirlik gelen aileler için çok faydalı olacağını belirttim..Cevaben (mail ile) bu konuda bir değişiklik yapamayacaklarını belirttiler.
Kayağa erken yaşta başlanılmasının önünü bu anlamda engellemiş oluyorlar. Bu nedenle günübirlik girişlerde çocuğa çocuk gibi davranılmamasından ötürü Kartal Oteli kınıyorum.Ve sağduyuya davet ediyorum...Otelde konaklarken bir sorun olmazken günübirlik girişte pistin karlarını mı yiyiyor bu çocuklar?
Ynt: Kartal otelin günübirlik fiyat politikasını eleştiriyorum
ÇOCUK KONUSUNDA VE ÜCRETLER KONUSUNDA SİZE KATILIYORUM...BU ÜLKENİN GERÇEKLERİNİ GÖZ ARDI EDİYORLAR VE DEDİĞİNİZ GİBİ BU SPORUN YAYGINLAŞMASINI BİR ŞEKİLDE ENGELLEMİŞ OLUYORLAR... ÜSTELİK BUNU YAPANLAR BU İŞTEN PARA KAZANANLAR...AMA ÇÖZÜM NE OLABİLİR BUNU BİLEMİYORUM... ???
Böyle konuları ne kadar çok dile getirirseniz , bu konular o kadar güncel kalacaktır.
Bu konudaki görüşler ve bilgiler paylaşıldıkça da bir şekilde otellerin sitede yazılanları dikkate alıp , kendilerine çeki düzen vermeleri zorunlu hale gelecektir.
Konuyu objektif olarak hem onlar hemde kar tutkunları açısından ele alabilirsek, gerçek anlamda faydalı olacağını düşünüyorum 8)
UMARIM BİR GÜN BU SPORU, DAHA DOĞRUSU BU KEYFİ HERKES TADAR....BUNUN İÇİN ŞÜPHESİZ HERKES ÖZVERİDE BULUNMALI..SANIRIM İŞLETMECİLER BAŞTA OLMAK ÜZERE...
Kesinlikle ben de size bu konuda katılıyorum ...Kış sporunun pahalı bir spor olduğunu ve çocuklar için hoca ücreti,kamp ücreti vs derken çok masraflı oluyor.Sorun bununla da bitmiyor çocuğunuz üşüyor,kayak yapmak istemiyor,yoruluyor,uykusu geliyor vs...kayak için getirdiğiniz çocuk otelde amacı dışında tam gün ücret ödeyerek hiçbir fayda sağlamadan gününü geçiriyor...T
Turizmle ilgilenene kadar bu benim için de hep sorun olmuştur...burada otelle arada bağlantı kuran firmanın yaptırımı olduğunda zaman zaman sorun çözülebiliyor bunun haricinde tam ücret alıyorlar.
Bu konuya değindiğiniz için teşekkür ediyorum.Bu konuda çocuklu ailelere olabildiğince yardımcı olmaya çalışacağım...SAYGILARIMLA...
bu bide bizim pek yerleşememiş ticaret kafamızdan kaynaklanıyor adamın düşüncesi şöle
'' ben bunları bulmuşum bi günlüğüne ellerindeki parayı ne kadar alabilirsem aliim''
ha buna karşı bizede şikayet etmek olmadı gitmemek hatta çevremizdekilerinde gitmesini engellemek düşer ...
Dorukkaya ya çocuklarla gitmedim. Acaba orada da aynı durum var mı?
Bu konuda federasyondan ve turizm bakanlığından destek almayı denemek doğru olur bence. İlk federasyona bir dilekçe ile bu "ücret-politikasının" ne kadar büyük zarar verdiğine dikkat çekip turizm bakanlığına da yollanması aynı zamanda kartal otele de yollamak lazım, geri kalan oteller bunu duyunca bu konuya daha yakın davranacağını düşünüyorum. uzun süreli bir iş ama el birliği lazım.
Sadece cumartesi günü kayma fırsatı olan çalışanların bu durumundan faydalanırcasına cumartesi günü tek gece konaklama "289 ytl" suistimalden başka birşey değil.
rekabet artmadıkça bu problemler var olmaya devam edecek güzel ülkemde